Раждане в къщи

• 45 972
  • 612
  •   1
Отговори
# 405
Благодаря момичета   bouquet
Всищност статията е построена върху разказа, разликите са малки, но ето линк- а все пак: http://homebirth.beinsa.info/maggi.htm

Lilibon,
Мнго искам нещата в България да се променят и това е моят начин да покажа, че раждането (стига да няма някакви здравословни и психологически проблеми) е нещо неналагащо медицинска намеса. Хубаво е да има и специалист наоколо, но да няма намеси, ако не са обсолютно наложителни. Вместо това майките имат нужда от подкрепа. Искам да покажа колко хубаво и приятно може да бъде раждането и за майката и за бебето, и за цялото семейство, зощото знаеш, че у нас като стане дума за раждане и повечето жени, независимо дали имат деца или не, потръпват в ужас.

Еcorial,
нали все пак ще пуснеш инфо, когато твоите статии излязат в "9 месеца" Praynig А аз обещавам да сканирам и кача страниците, за да ги виждат всички заинтересовани (освен ако самото списание не ги сложи он-лайн, де)

Кюбит,
това за връзването го има в разказа, ще видиш. Просто не исках да използваме пластмасовите клипси, които дойдоха с комплекта за раждане. Клер ми обясни къде да вържа, пък аз вързах както мога  Mr. Green На малката снимка на втора страница от статията е точно след като прерязахме пъпната връв. Връзването е някъде на сантиметър и половина преди прекъсването. Като цяло парчето, което оставихме да "стърчи" беше 6-7 см.

# 406
Мег, да веднага ще кажа. Казаха, че ще е януари месец.
Между другото, Мег, това което казваш за подкрепата...всъщност през цялото време имах нужда само от едно - някой да ми казва: "Много добре се справяш"
Това беше напълно достатъчно за да се справя с цялото раждане.

# 407
escorial, прочетох 2та постинга.  Peace Хареса ми как си го описала. Особено как си аргументирала за избора си да родиш у вас. Както съм писала преди, аз не бих го направила по-всяка вероятност, но съм с две ръце жената да роди там, където ще се чувства най-добре и в обстановка, която няма да я натоварва.

Мег, благодаря за разсяснението за пъпа.   bouquet

# 408
...диетата и здравословния начин на живот страшно много определят крайния резултат...
Ескориал, само едно леко допълнение, и възрастта оказва също значителна роля, а организма на таз възраст по- леко преодолява всякакви стресови ситуации.
Марийче, честита Ти рожба! Да Ти е здрава и много щастлива Карина! Страхотен разказ, дори и без преработката и допълнението! Много хубави и усмихнати снимки, явно Ти отива да си мама!
Мег, хубав и доста вълнуващ разказ за естественото раждане в българска среда!

# 409
Мег, да веднага ще кажа. Казаха, че ще е януари месец.
Между другото, Мег, това което казваш за подкрепата...всъщност през цялото време имах нужда само от едно - някой да ми казва: "Много добре се справяш"
Това беше напълно достатъчно за да се справя с цялото раждане.
Това е разковничето. Аз бях много доволна от акушерката си при последното раждане, която ме подкрепяше през най-тежкия последен период точно с такива думи, за да издържа, защото имах напъни, а не трябваше още да напъвам и беше ужасно трудно.

# 410
Escorial,
старохтоно си го написала за раждането у дома smile3501
Не би могло да бъде по-добре написано!!! Тайничко се надявам ди си го пратила на списанието и те да го публикуват. Твята гледна точка е много важна. Би било страхотно, ако излезе, точно сега, когато разни хора се опитваме да променим стакуквото в България и българките да имат повече възможности за избор как и къде да родят децата си.

Калида, може би възръстта играе роля дотолкова доколто човек е имал повече шансове да си увреди здравето, ако е живял по-дълго, но не е задължително. Аз съм на 32, далеч над "препоръчтилното" от физиологична гледна точка за нормално раждане на първо дете. Но аз не гледам така на нещата. Гледах тялото си, прочистих го - 9 месеца преди да забременея бах на специален режим, за да очистя остъци от лекарства и наслоявания от вредни хранителни навици. Получи се много добре  Grinning

# 411
  • Italia
Скоро попаднах слу4айно ето на това http://www.supportedbirth.co.uk/lotus.htm ( аз го 4етох в италиански сайт )
Интересно ми е да 4уя мнението ви по въпроса. Thinking

# 412
mcdirock,
Аз мисля, че бях пуснала също един линк за lotus birth в началото на темата.
Аз лично исках така да го направя. Обаче не се получи, защото плацентата остана в мен и решихме да срежем пъпната връв. А и се налагаше да ме шият, та трябваше да се прехвърлим в болницата.
Но иначе моето мнение - определено "за" lotus birth. Мисля, че наистина така бебето ще се чувства по-спокойно след раждането, все още свързано с познатата си плацента, която го е хранила толкова време.

Мег, благодаря Wink Наистина се старах да изразя добре гледната си точка.
Пратила съм и двете статии на списанието, и ще излязат и двете, но в по-съкратен вариант, за съжаление. Искат да се побират в 2 страници и преработват моя вариант, за да стане по-кратък. Вече одобрих варианта, които ми пратиха за първата статия, сега чакам да ми пратят редакцията на втората.

А за прочистването....хм, колко много имам да кажа по въпроса, само дето тази тема не е най-подходящата.
Но само един случай ще ви спомена:
Познавам една диетоложка тук в Монтреал, която има роднини във Флорида. Преди 2 години на една от тях й откриват рак. По същото време тя разбира, че е бременна с първото си дете. Естествено, веднага й предлагат аборт и химеотерапия и т.н. за рака. Тя обаче отказва да прави аборт. Обаждат се на Хелън (моята позната диетолог) и я викат във Флорида, за да й помогне. Тя естествено веднага отива и започва невероятен очистителен режим с въпросната жена. Сега, две години по-късно, с Хелън разглеждахме снимки на жената с детето й, което вече е на повече от година. Тя е добре, детето също. И двете са невероятно красиви и усмихнати. От рака, както се досещате няма и следа.
Та мисълта ми е - никога не е късно човек да прочисти тялото си и да започне да се грижи по-добре за него!
Възрастта няма толкова значение. От значение е до толкова, че е едно хубаво прочистване просто би продължило по-дълго.
И диетата след това не е просто диета за няколко дена или няколко месеца, а нов начин на живот.
Въпроса е само желание да има!

# 413
  • Italia
Ескориал,благодаря ти за отговора. Simple Smile
Аз оба4е неЩо не мога да си го представя как бебето живее,зака4ено за плацентата тези няколко дни,докато пъпната връв се прекъсне сама. Как се обли4а,как го гуШкате,плацентата ( 4етох,4е се измива и посипва със сол с цел консервирането и предполагам  newsm78 ) къде стои през това време. Някак не успявам да го възприема ( аз съм от скептиците-традиционалисти ,но ми е интересно  Wink ). Thinking

# 414
  • Варна
На мен пък ми стана интересно за прочистването на организма. Момичета, пуснете нова тема по въпроса и дайте линк, става ли?
Ще съм благодарна, ако споделите опит и информация.

# 415
  • Italia
На мен пък ми стана интересно за прочистването на организма. Момичета, пуснете нова тема по въпроса и дайте линк, става ли?Ще съм благодарна, ако споделите опит и информация.

И мен ме заинтригува. Peace

# 416
Аз оба4е неЩо не мога да си го представя как ...

И аз това се чудя.

Нареждам се на опашка за прочистването на организма.
Тук е добре да се обсъжда това. Не мисля, че има нужда от нова тема. Нешата са свързани достатъчно.

# 417
Еscorial, ти си специалист по темата за храненето и прочистването, ама не знам къде й е мястото - може би в алтернативния фарум към Здравния справочник  Thinking

За плацента и ние много се чудихме, но аз не исках да слагаме сол, защото искам да я "посадя", т.е. да посадя едно конкретно дърво там, където ще я заровим, а солта щеше да ми пречи на проекта. Иначе плацентата се осолява и се поставя в плътен найлонов плик, който привързва възвожно най-плътно (примерно с някакъв род лепяща лента) и се поставя в специално изработена памучна торбичка - така си седи близо до бебето. В първите дни бебето не се къпе, а само се обтрива с влажна кърпа. От нашия опит видяхме, че пъпната връв сехне много бързо - след 24 часа вече беше съсухрена. На обличането не пречи, защото така или иначе докато не падне и зарастне пъпчето, е най-добре да се оставя открито. Смисълът, освен енергиен и всичко друго, което не виждаме с наличните ни сетива, е също, че така не се предоставя достъп на разни бактерии към кръвообръщението на детето. Всъщност най-големият риск бебето да се зарази с нещо е именно през пъпчето. За БГ болниците едва ли е възможно да се иска такова нещо, но в САЩ е правено именно в болница. Въпрсо на желание от страна на персонала. 

# 418
Ще отворя нова тема за хранене и прочистване.
Достатъчно голяма е темата, за да я вкарваме тук.
Дайте ми само малко време, за да седна и да напиша нещо като въвеждащ постинг по темата.
Въпроса наистина е много обширен и в един момент допира до мироглед, а не толкова до коя храна ще избереш.
Иска ми се да споделя това, което се случи с мен последните 2-3 години, мисля, че ще е интересно на читателите да видят собствения ми опит, защото всичко е много индивидуално и ти си този, който може да си помогне най-добре.
Когато го направя, ще ви пратя линк.
Може би наистина ще е към алтернативния форум Wink

# 419
...Аз съм на 32, далеч над "препоръчтилното"...
Mег, 32 год са нищо на фона на вдигналата се възрастова граница за раждане, специално тук се приема 40г. А "гледането на тялото" е хубаво нещо ако всяка жена може да си го позволи и то не само еднократно за да зачене, а да го превърне във всекидневие и рутина. когато споменах за годините като фактор имах предвид че след определена възраст тялото отказва да приеме дори и най- малките отклонения от здрав. възприет начин на живот, а изкушения винаги има. Наистина ще е интересно прочистването което си направила миналата година, някаква специална детоксова програма ли беше с тоници и извлеци от треви/ за цялото тяло или специално на дроба, бъбреците, за освобождаване от токсините.../ или просто премина към здрав. начин на живот? Радвай се на спокойният Си Мартин, не са много майките със толкоз спокойни бебчета.
...Интересно ми е да 4уя мнението ви по въпроса...
Аз също не съм привърженичка на лотоса. И аз съм за максимално спазване на естеств. ход на нещата, но за мен след като бебчето му е дошъл момента да излезе и се появи на бял свят, следователно е дошъл и момента да се раздели с това което го е свързвало тез 9мес с мама и да се сближи вече истински с нея, без посредници. И аз също максимално забавих прерязването на пъпната връв до първото кърмене, но след това сама я резнах. Макдирокче, да не би вече да плануваш реализиране на кота 3 от плановете?
...допира до мироглед, а не толкова до коя храна ще избереш...
Ескориал, добре казано, ще е интересно споделянето на личният Ти опит и виждане по въпроса. Успех с очакваната втора редакция. На Карина ще й слагаш ли ваксини или изчакваш?
Лилибон, много добре избран подпис, само жена с богат опит, дори и със цената на болката придобит може да го избере.

Общи условия

Активация на акаунт