Раждане в къщи

• 45 924
  • 612
  •   1
Отговори
# 420
Kalida,

Не, няма да слагам ваксини.

Мег, ти слагала ли си ваксини на Мартин?

(То и това май е една друга голяма тема Wink )

# 421
escorial, а на Мартин и Даниел слагахте ли ваксини?

# 422
Кюбит,

О, да...всички ваксини имат те. Даже като дойдохме в Канада взех, че сама ги заведох да им сложат и тукашните, които са препоръчителни. И ние с мъжа ми здраво се ваксинирахме преди да дойдем насам....

Да ама, тогава, преди 2-3 години бях с друг ъкъл Wink Т.е. по-скоро не бях се хванала да търся повече информация и приемах общото мнение за миродавно.

Сега като казах в болницата, че не искам да се слагат ваксини - те ми казаха: Ок.
Въобще не са ме и питали защо или пък да ме навиват да ги слагам.
Тук има много различни етноси и всякакви религии и по болниците се съобразяват с това. Казваш, че не е спрямо религията ти и никой повече не те закача Wink

# 423
Тук има много различни етноси и всякакви религии и по болниците се съобразяват с това.

Знам, знам.  Peace
Дори и "религия" не трябва да споменаваш.

# 424

Не искам да разбунвам духовете със забележката ми.  Stop
Едно време са имали по 5-6-7 и повече деца. Все половината са оцелявали. Така е оцеляло и човечеството.  Peace
Детската смъртност все още е доста висока в доста развиващи се страни без добро или никакво медицинско обслужване. Не говоря конкретно за раждане в болницата, а и за пост-родилната грижа.

Смъртността рязко спада с въвеждането на хигиенните норми. В един съвременен дом няма проблем да се осигури добра хигиена, та дори няма и вътрешноболнични инфекции Peace В развиващите се страни с висока детска смъртност и хигиената не е на ниво. Така че не мисля че е коректно да се приписва напълно заслугата за по-ниската смъртност само на болничната грижа. 

# 425
Момичета , страхотно настроение получих от разказите ви Peace Благодаря  bouquet
Само искам да уточня някои неща. Едното е че ако раждането не е съпроводено от страх и неприятни емоции ще бъде безболезнено. Първото си дете го преносих и отидох да раждам не със страх, а с радостно очакване. Изобщо не очаквах болка, мислех си че родилките които викат преиграват. Болничният персонал около мен не ми създаде неприятни емоции, НО болка имаше, и то каква... Радвайте се че сте родили без силна болка, но не правете големи обобщения.

# 426
escorial, ще чакам с нетърпение другата тема за прочистването и не само. Знам, че има много да кажеш.  Wink Аз самата имам нужда все още от преосмисляне на някои неща. 

# 427
А, страхът е само един от "източниците" на болка, но имама и много други, които трябва да се преработят ментално - вината, срамът, минали събития, накърняващи особено първа и втора чакра, понякога и трета - има си работа бая, не е само до страх. Има и физически предпоставки - затова пък са физическите упражнения и най-вече йога и бели-денс. Но и аз като Ескориал съм убедена, че щях да умра от болка, ако трябваше да лежа по гръб. По никакъв начин не можех да легна, освен върху топката на четири крака. За мен най-важното и приятното беше че можех да си клеча при всяка контракция - така изобщо не ги усещах Simple Smile, но ако пропуснех да клекна и останех права, имах доста неприятно усещане при опашната кост. За всяка жена е различно, но най-важното е да има пълна свобода на движение, пък ако й е удобно да лежи, нека си лежи Simple Smile

На моя Мартин ваксини не сме слагали. Това дете няма да види болница в живота си Simple SmileSimple Smile Но ,за да не разбутваме тази тема - за ваксините има специална в алтернативния подфорум на Здравния справочник.

Моето прочистване беше по метода на Лидия Ковачева, допълнен с основите на натуротерапията (4 курса в рамките на 9 месеца, консултирани естествено със специалист лекар-натуропат). След това, както Ескориал е писала, е въпрос на принципна смяна на хранителнителните навици и част от възгледите за живота Wink

Моят Мартин е спокойно дете, но това се дължи не на късмет, а на изборите, които направихме за него - пренаталното общуване и "запознаване", отказа от ваксини, нетравмиращото раждане, изключтелното кърмене на поискване, отказа от количка и постоянното носене в слинг, никога не е оставян да реве - изобщо основите на привързаното родителство. А когато си има здравословни проблеми (като рефлукса примерно) ползваме хомеопатия.

# 428
  • T"A
escorial, да ти е жива и здрава бебка, теб те поздравявам за смелостта, за знанията и подготовката за голямото събитие, и за положителната ти нагласа към ставащото. И аз като някои други съфорумки не споделям философията ти за домашното раждане, но искрено ти се възхищавам  Hug Бързо възстановяване и все така да се наслаждаваш от майчинството   bouquet

Някои от статиите на "9 месеца" са със свободен достъп в Интернет, заслужава си да се проверява от време на време  Peace

# 429
Това дете няма да види болница в живота си Simple SmileSimple Smile

Искрено ти го пожелавам.
Но малко краен ми се струва такъв стейтмънт.

Цитат
прочистване ... е въпрос на принципна смяна на хранителнителните навици и част от възгледите за живота Wink

Съгласна съм. Само дето от възглед до възглед има разлика.  Peace Аз правя прочиствания редовно. Пробвала съм различни методи. Според моите възгледи, част от "чистия начин на живот" е да се храниш вегетариански, което дори не се дискутира в някои от методите.

Цитат
Моят Мартин е спокойно дете, но това се дължи не на късмет, а на изборите, които направихме за него - пренаталното общуване и "запознаване", отказа от ваксини, нетравмиращото раждане, изключтелното кърмене на поискване, отказа от количка и постоянното носене в слинг, никога не е оставян да реве - изобщо основите на привързаното родителство. А когато си има здравословни проблеми (като рефлукса примерно) ползваме хомеопатия.

Вярвам ти за това.  Peace И съм убедена, че такива деца са принципно по-щастливи. Майка ми ме е отгледала според осемте принципа на привързаното родителство без дори да има идея.

# 430
Само искам да спомена като майка на три деца. Това дали едно бебе ще е спокойно бебе или не зависи и от темперамента на детето:peace: Според мен дори начинът по който бебето проплаква за пръв път до голяма степен издава характера на детето. Това говорят наблюденията ми върху моите деца. Ние като родители можем да направим много неща за да бъде детето ни спокойно, но не можем да контролираме всичко. И моето последно бебе не е ваксинирано, гледано е абсолютно по принципите на привързаното родителство, но първите три месеца си имаше колики, пък и след това и досега има много нисък праг на търпимост. Брат му, който беше ваксиниран и си спеше в собственото креватче пък беше най-спокойното бебе на света. Той и сега, когато е много по-голям си е такъв, това е темперамент и характер.  Майка ми, която на възраст е сигурно като вашите баби, се е съдирала от рев първите месеци въпреки че е раждана при най-естествени условия вкъщи, че не е ваксинирана и също е гледана по принципите на привързаното родителство.

За мен когато в раждането и подготовката му се намесват йога и хомеопатия, това не е естествено раждане. Йогата е техника (и философия) която се учи, човек не може да я възпроизведе само по инстинкт, поне средната жена не може.
Това че болките са по-силни при лежане е така и е добре раждащите жени да го имат предвид Peace
Момичета, темата е прекрасна, моля да не възприемате намесата ми като опит за заяждане.

# 431
Това дали едно бебе ще е спокойно бебе или не зависи и от темперамента на детето:peace: Според мен дори начинът по който бебето проплаква за пръв път до голяма степен издава характера на детето. Това говорят наблюденията ми върху моите деца. Ние като родители можем да направим много неща за да бъде детето ни спокойно, но не можем да контролираме всичко.

Peace
Не мога да се стърпя да не подкрепя това изказване.  Simple Smile

И това:

Цитат
За мен когато в раждането и подготовката му се намесват йога и хомеопатия, това не е естествено раждане. Йогата е техника (и философия) която се учи, човек не може да я възпроизведе само по инстинкт, поне средната жена не може.

Но от друга страна, това е по-добрата алтернатива за обезболяване и равновесие на майката по време на раждането от упойка.

# 432
За йогата и хомеопатията донякъде е така - ако, бяхме расли без физически и психически намеси, нямаше да имаме нужда от това.
Но аз съм тровена с какво ли не - хормони, кортикостероиди, антибиотици, и разни ментални вярвания, така че нямаше как да се справя без да положа усилия да се върна към нормалното си тяло и душа.

И за темперамента на децата също е вярно. Моят е много своенравен и държи на много внимание, далеч е от идеята за кротко бебе, но това просто изисква повече усилия и грижи от моя страна. Друг е въпросът, че ако беше второ или трето дете, сигурно нямаше да мога да му окажа това внимание. Но и той вероятно затова е избрал да е първи - да бъде максимално обгрижван  Wink

Специялно за коликите и изобщо всякакви ревливи фази през първите 3 месеца, аз заложих на предложенията на Харви Карп и съм възхитена от резултата. Рев повече от 10 мин. не е имало Simple Smile Е, ваярно, че рамене и кръст не ми оставаха от носене и люшкане в слинга, но бях тъпа и упорита  Laughing

Малко офф - точно пренаталното общуване с детето ми даде представа какво да очаквам, какъв ще бъде не само като бебе, но и по-нататък в живота си и съответно знаех какво да очаквам и донякъде как да се подготвя за това. Сега ми е много спокойно, защото знам какво дете ще бъде, от какво ще има нужда и в момента просто разучавам как да му го осигуря. Може и странно да звучи, но е същият тип знание като това, че раждането му ще бъде точно каквото го исках Simple Smile

# 433
... Друг е въпросът, че ако беше второ или трето дете, сигурно нямаше да мога да му окажа това внимание. Но и той вероятно затова е избрал да е първи - да бъде максимално обгрижван  Wink

...

Малко офф - точно пренаталното общуване с детето ми даде представа какво да очаквам, какъв ще бъде не само като бебе, но и по-нататък в живота си и съответно знаех какво да очаквам и донякъде как да се подготвя за това. Сега ми е много спокойно, защото знам какво дете ще бъде, от какво ще има нужда и в момента просто разучавам как да му го осигуря. Може и странно да звучи, но е същият тип знание като това, че раждането му ще бъде точно каквото го исках Simple Smile

За първия абзац - и пето да е - щеше да му обръщаш внимание. Тук има значение само твоето желание да му обърнеш внимание, а не колко деца има около теб. Нали имам три вече... виждам какво е Wink

За втория абзац - вярваш ли ми, че аз по време на трите бременности се чувствах точно така, както сега изглеждат като характер децата ми. Все едно се бяха превъплатили в мен докато ги носех в корема си.

# 434
Това дали едно бебе ще е спокойно бебе или не зависи и от темперамента на детето:peace: Според мен дори начинът по който бебето проплаква за пръв път до голяма степен издава характера на детето. Това говорят наблюденията ми върху моите деца. Ние като родители можем да направим много неща за да бъде детето ни спокойно, но не можем да контролираме всичко.

Peace
Не мога да се стърпя да не подкрепя това изказване.  Simple Smile

И това:

Цитат

Но от друга страна, това е по-добрата алтернатива за обезболяване и равновесие на майката по време на раждането от упойка.

По принцип е така, ама сега като си помисля може и да не е така. За йогата не знам, практикувала съм малко много отдавна, не съм чувала за никакви възможни отрицателни въздействия, но и не я познавам добре, така че не мога да съм сигурна. Хомеопатията обаче я познавам и използвам за цялото семейство вече повече от 10 години и там вече имам мнение. Нещо което за съжаление доста хомеопати премълчават е че хомеопатията може както много да помага, така и много да вреди (понякога дори и повече от лекарствата от официалната медицина) когато не се избере правилното лечение. А това за съжаление може да се случи дори и на много добър класически хомеопат. Да не говорим че когато жената е бременна и кърми и взима хомеопатични лекарства, те се предават и на детето, най-вероятно изобщо не са подходящи за него и го обременяват с неподходящи за него енергии. Аз лично в момента в който забременях последния път си прекъснах доста успешното дотогава, но незавършено лечение на щитовидната жлеза и въпреки че това прекъсване има много лош ефект върху хода на лечението, на практика всичко което бях постигнала го загубих и стана по-зле, нямам намерение да се лекувам с хомеопатия по какъвто и да е повод докато не спра да кърмя.

Общи условия

Активация на акаунт