Раждане в къщи

• 45 926
  • 612
  •   1
Отговори
# 435

Малко офф - точно пренаталното общуване с детето ми даде представа какво да очаквам, какъв ще бъде не само като бебе, но и по-нататък в живота си и съответно знаех какво да очаквам и донякъде как да се подготвя за това. Сега ми е много спокойно, защото знам какво дете ще бъде, от какво ще има нужда и в момента просто разучавам как да му го осигуря. Може и странно да звучи, но е същият тип знание като това, че раждането му ще бъде точно каквото го исках Simple Smile

Мег, това изключително много ме заинтригува. И това което Ескориал сподели след теб. И съм сигурна че и на други ще им е интересно. Дали ще може да направим темичка и за това? Не знам къде, може би във форума за алтернативна медицина?

# 436
...ваксини...тогава, преди 2-3 години бях с друг ъкъл...
Ескориал, Ти хубаво Си си променила мисленето, но нима и 1/2 Те подкрепя за отказа за ваксините на Карина, обикновено мъжете са по- резервирани в това отношение? И още нещо да Те питам батковците ходят ли на детска градина или ги гледаш тримата вкъщи, защото ако ходят е малко рисково с малко бебче?
... Рев повече от 10 мин. не е имало...
Мег, изчакай малко, Марти е само на 3мес, то вярно коликите ще отшумят, но ще дойде ред на други предизвикващи рев ситуации, особено когато след 6- 7 мес започне да се обажда натрупаната умора в Теб, желанието за повече лично време... Наистина от сърце Ти желая да запазиш вярата Си. А Ти се стягай, ако от сега се поддаваш на кръста и болежките след няколко месеца ще поддадеш под растящият малчуган/ казвам го от опит, и мойте деца не познават количка, само в ръцете ми или в рапа/. Сега спазваш ли някаква спец. диета, спортуваш ли?
...Според моите възгледи, част от "чистия начин на живот" е да се храниш вегетариански...
Кюбит, Съседке, надявам се да не се засегнеш ако Те допълня?! Не само редовните прочиствания на тялото, не само вегетарианството, но и чистият начин на живот- далеч от цигареният дим, постигна го, нали?!
Щастливче, за алтернативният форум, може би имат предвид подфорума на здравословния- Хомеопатията, Билколеченията... А Ти докога смяташ да кърмиш Габи, това означава че тогава ще започнеш наново лечението на хормоните, нали?!

# 437
Kalida,

Не мога да кажа, че 100% ме подкрепя, но и той чете и се интересува като мен за правилно хранене и здравословен начин на живот, така, че не сме много далеч един от друг като разбирания.
Батковците ходят на градина и на училище. Но това по никакъв начин не ме притеснява. Всички около тях са болни, учителките се тръшкат, колегите на работа на мъжа ми също - ние досега един вирус не сме пипнали Wink
Но тук много се отклонихме от темата. Все пак е за раждане в къщи.
Задръжте за малко с алтернативните въпроси, защото седнах да напиша нещо като увод за новата тема и ще си направим една в алтернативната медицина съвсем скоро.
Там ще може да ме разпънете на кръст със всички въпроси от хранене до ваксини Wink

# 438
А, тя, темата вече съществува Simple Smile Ето я:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=315215.0
Има споделени мнения, лични истории, а така също и ресурси Simple Smile

Много си права за хомеопатията! Хората си мислят, че е нещо безобидно, ама не е. Наистина трябва много добър класически хомеопат.
Моят примерно винаги тества лекарството още в кабинета си и по тази причина визитите често се проточват по 2-3 часа, след това държи тясна връзка по тел. и ако нещо излезе, веднага се прави още едно посещение, което не се заплаща допълнително. Предава се инфирмацията с кърмата, така е. Хомеопатът трябва много добре да си познава работата!

Калида,
Знам какво ме чака, но знам и решенията, и както казах, съм тъпа и упорита Mr. Green Умора имаше в началото, все пак доста неща трябваше да изчета, за пръв път ми беше, но сега има и кой да ми помага, а аз вече ходя на работа на половин ден. Не съм преставала да се занимавам с йога, а ако ежедневни тричасови разходки с детето "на гръб" могат да минат за спорт, и тава го има Wink "Диетата" си е както преди с лека модификация заради кърменето - като цяло е принципите на натуротерапията, но сега хапвам сериозни количества овесени ядки, повече сурови ядки и повече сусам, понеже избягвам зелевата група, а и соята понякога не понася на бебето. С този стил на хранене качих 9 кг по време на бременността, които изчезнаха буквално на другия ден след раждането и оттогава съм си все предишните кг.  

Ескориал,
много се отклонихме, права си! Ама след като се осъществи плана от първа страница на темата и бебето беше родено вкъщи без медицински лица (дулата нали не спада в тази група?), нещата се "отплеснаха" съвсем естествено Simple Smile Все пак, обаче, темата е твоя и ще оважа желанието ти Simple Smile

# 439
...Задръжте за малко с алтернативните въпроси,...
Ескориал, и за да довършим подобаващо темата за дом. раждане, кажи получили втората редакция за разказа Си и успех с творенето на новата темичка?
Мег, да Те питам, какво стана с крайна сметка с плацентата, заровихте ли я и наистина да приключваме с темата? И не мога да Те търпя с това самоопределение- "тъпа и упорита", интересуваш се от чакри и йога, и знаеш че е важно самочуствието, идващо от перфектното самопознание да е на съответното ниво. Може да Си упорита, понякога и до болка, но забрави първото прилагателно, моля. Жена, която може да възстане така на обществено наложени норми, не заслужава това самоопределение- праволинейна, решителна, неотстъпваща и вярваща в принципите Си, да, но не и другото!

# 440
Калида,
плацентата искам да заровим на наше парче земя (една градина, с която са свързани едни от най-хубавите и ярките спомени от моето ранно детство), а то се намира далеч от дома ни и нямаше как да пътуваме до там с малко бебе преди зимата. Затова плацентата е все още във фризера и ще дочака лятото догодина - тогава и малкият човек ще може да участва (не че ще го насилвам, но сигурно ще иска да щъка наоколо и да зяпа Simple Smile).
"тъпа и упорита" го мисля в кавички  Mr. Green - просто не се предавам преди да съм положила разумно количество усилия Simple Smile

Сега млъквам в очакване на новата и очертаващо се много интересна алтернативна тема  Grinning

# 441
Само искам да спомена като майка на три деца. Това дали едно бебе ще е спокойно бебе или не зависи и от темперамента на детето:peace: Според мен дори начинът по който бебето проплаква за пръв път до голяма степен издава характера на детето. Това говорят наблюденията ми върху моите деца. Ние като родители можем да направим много неща за да бъде детето ни спокойно, но не можем да контролираме всичко. И моето последно бебе не е ваксинирано, гледано е абсолютно по принципите на привързаното родителство, но първите три месеца си имаше колики, пък и след това и досега има много нисък праг на търпимост. Брат му, който беше ваксиниран и си спеше в собственото креватче пък беше най-спокойното бебе на света. Той и сега, когато е много по-голям си е такъв, това е темперамент и характер.  Майка ми, която на възраст е сигурно като вашите баби, се е съдирала от рев първите месеци въпреки че е раждана при най-естествени условия вкъщи, че не е ваксинирана и също е гледана по принципите на привързаното родителство.

За мен когато в раждането и подготовката му се намесват йога и хомеопатия, това не е естествено раждане. Йогата е техника (и философия) която се учи, човек не може да я възпроизведе само по инстинкт, поне средната жена не може.
Това че болките са по-силни при лежане е така и е добре раждащите жени да го имат предвид Peace
Момичета, темата е прекрасна, моля да не възприемате намесата ми като опит за заяждане.

Докато се наканя да пиша дискусията се е поизместила малко, но исках само да кажа, че подкрепям напълно мнението на heureuse . Имам възможност да наблюдавам 2 бебета, родени малко травмиращо (предизвикано раждане и вакуум за едната), кърмени на поискване, но никога не са спяли в нашето легло или носени в слинг (по обективни причини), ваксинирани (баща ми е боледувал от детски паралич и не смятам ваксините за излишни  Naughty) и родени без пренатално общуване или поне не това, което описвате, и въпреки това бяха и все още са най-кротките, щастливи и спокойни бебета  Heart Eyes А по характер са много различни, но явно си е до дете и според мен всичките изброени техники може да имат положителни ефекти, но не са решаващи. Но аз по принцип не обичам да следвам догми и си падам малко анархист  Crazy

А, страхът е само един от "източниците" на болка, но имама и много други, които трябва да се преработят ментално - вината, срамът, минали събития, накърняващи особено първа и втора чакра, понякога и трета - има си работа бая, не е само до страх. Има и физически предпоставки - затова пък са физическите упражнения и най-вече йога и бели-денс. Но и аз като Ескориал съм убедена, че щях да умра от болка, ако трябваше да лежа по гръб. По никакъв начин не можех да легна, освен върху топката на четири крака. За мен най-важното и приятното беше че можех да си клеча при всяка контракция - така изобщо не ги усещах Simple Smile, но ако пропуснех да клекна и останех права, имах доста неприятно усещане при опашната кост. За всяка жена е различно, но най-важното е да има пълна свобода на движение, пък ако й е удобно да лежи, нека си лежи Simple Smile
Ами на мен ми се наложи да лежа почти по гръб, нямах друг начин... Най-удобно ми беше като се свиех в зародишна поза (силно казано заради огромния корем)... Не си спомням раждането с болка, може би съм нямала силни контракции заради двойната бременност, знам ли  newsm78 Но при всички случаи крайно "неестественото" ми раждане мина без болка и имам прекрасни спомени като изключим последната му част... Така че и тук смятам, че е по-скоро въпрос на лична нагласа и на човек. Наистина някои учения и упражнения сигурно имат благоприятен ефект. Но съвсем не са задължителни. Всяко раждане е различно и строго индивидуално и не можем напълно да командваме природата и боговете, колкото и да ни се иска  Peace

# 442
Мег,
Wink Аз нямам нищо против да се отклоним, но ми се иска като ще го правим - да го направим като хората Wink
Т.е. да си направим темичка за храненето и здравето и да си приказваме там колкото ни душа иска по въпроса.
Мисля си за хората които евентуално ще четат тази тема и ще търсят информация за раждането в къщи и не ми се иска да ги разсейвам с други неща.

А за плацентата - и на мен много ми се искаше да си я засадя някъде и си правех такива планове. Обаче в болницата казаха - щом се е родила тук - наша си е, трябва да я изследваме - и не ми се искаше да се разправям с тях. Иначе изглеждаше много красива! Аз ги накарах да ми я покажат и да ми обяснят кое какво е.

Kalida,
още чакам. Скоро ще е. Няма страшно. Няма да се загубят статиите. Wink

# 443

Щастливче, за алтернативният форум, може би имат предвид подфорума на здравословния- Хомеопатията, Билколеченията... А Ти докога смяташ да кърмиш Габи, това означава че тогава ще започнеш наново лечението на хормоните, нали?!

Калида, Габи ще го кърмя поне до 2 години (нали тук така препоръчва Health Canada). Та още година поне имаме. Не знам дали ще подновявам пак хомеопатичното лечение като спра да кърмя, не знам дали вече има смисъл. Но наистина не съжалявам че го прекъснах. Аз добър класически хомеопат намерих в Канада, но дори идеално да си свърши работата, това ще бъде идеалното лечение за мен. А то би натоварило енергийно Габи и вероятно би му навредило. Наистина на никого не препоръчвам да се лекува с хомеопатия по време на бременност и кърмене, без значение колко му е добър хомеопата. 
Чакам се нетърпение новата темичка в Алтернативна медицина Peace

# 444

Наистина на никого не препоръчвам да се лекува с хомеопатия по време на бременност и кърмене, без значение колко му е добър хомеопата.
Чакам се нетърпение новата темичка в Алтернативна медицина .

Можеш ли да обясниш защо даваш този съвет?Много ми е интересна тази гледна точка.Не съм  я чувала досега.И аз чакам новата тема.Дали има доброволец  да я отвори?

Последна редакция: нд, 23 ное 2008, 08:07 от zonka

# 445
Коментар по повед плацентата и БГ болниците:
У нас Е възможно да си задържиш плацентата и да си я вземеш. Естетсвено, не е обща  практика, а е въпрос на договорка и някой и друг лев. Тук не си дават зор да ги изследват, най-много да ги продават на разни компани за козметика и пр.
Едни приятели си родиха детето в МД неотдавана, но имаха уговорка с акушерката - тя им запази плацентата и си я взеха после (ама това "после" беше на другия ден, не им издържаха нервите повече от 24 часа в тази болница). Ако таткото присъства, няма проблем да я вземе и веднага да я изнесе и да я предаде на някой близък, да я бутне в хладилник, а той да се върне при мама и бебе.
По закон, обаче, ако раждането е станало извън болница, а плацентата е паднала в болницата - детето се води родено в болницата (това е в БГ и има значение, когато се издават разните документи за раждането)

И аз чакам новата тема, за да споделя опит по повод хомеопатията и бременост и кърмене (имам доста интересни неща  Wink)

# 446
Ох, не мога да насмогна Wink

Искаше ми се напиша първо един постинг със собствения си опит - почти съм готова с него.
И после да започна темата със втория постинг.
Мисля да я кръстя: "Здравословен начин на живот и хранене"

Харесва ли ви това име?

Дайде ми още един ден време.
Надявам се днес да напиша началото.
Дано Кари ми позволи Wink

# 447
В Алтернативния има тема " Здравословно храни или хранене " беше. А и съм забелязала, че разбиранията за здравословно малко се разминават м/у отделни групи.
Може би " Как да водим здравословен начин на живот- дискусия " или " Да живееш в хармония със себе си " или " Гл.т. за здравословен начин на живот ".

# 448
На мен ми харесва да има "дискусия" в заглавието - загатва, че могат да се изразяват различни гледни точки и темата да е по-широка.
Гледам какво се случи с темата за ваксините. Когато беше "Ваксините - ползи и вреди" се изроди в едни отвратителни и ненужни спорове. Сега е "Ваксини Дискусия" и човек може да намери много смислена информация в нея - не просто за и против!

# 449
Ето я момичета новата тема:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=350350

Казва се: Да живеем в хармония със себе си - дискусия

Добре дошли на всички!

Общи условия

Активация на акаунт