Раждане в къщи

• 46 019
  • 612
  •   1
Отговори
# 585
Желанието да напъваш обаче е много силно и човек трябва да се подготви как да го намали. Става основно чрез шумно издишане и вокализиране, но по принцип тялото те води отлично и не е нужно да му мислиш много.

Tочно така се справих и аз при последното раждане, защото нямах пълно разкритие, а имах напъни. От това вокализиране после седмици наред нямах глас. Освен шумното издишане, друго, което много помага беше издишането на пресекулки (не знам дали го обяснявам точно).

# 586
маркуча трябва да е за питейна вода Peace
бях писал по на пред но пак да кажа, ако смяташ да раждаш в басейн е добре да го пробваш поне веднъж преди да е започнало раждането, най-малкото за да видиш дали няма някъде дупка, за колко време ще се напълни на 37-38 градуса, дали ще ти стигне маркуча.. Трябва да има от всякъде достатъчно място да мине спокойно или да седне човек до басейна, ако ти трябва помощ. Може би ще трябва да си поразместите мебелите да направите място, което не можеш да го прецениш докато не си надула басейна Peace

# 587
О, разбира се, че ще го пробвам предварително, само да пристигне, че за втори път поръчвам, първият път стана издънка... надявам се до края на седмицата да пристигне, вече съм измислила как да разместя мебелите (и съм ги разместила, де Wink).

Благодаря за информацията, нямаше да ми хрумне да търся точно за питейна вода  Hug

# 588
rikk, колко ти остава? може би си казала но съм пропуснала

# 589
rikk, колко ти остава? може би си казала но съм пропуснала

Месец Grinning Heart Eyes

# 590
Ох, за напъването. Чудя се дали наистина не е хубаво да се напъваш, при условие че тялото ти го иска. При последното раждане когато се реши че ще ме режат след 2 часа напъни вече нямаше смисъл да напъвам, а и нямах сили. Но болката вече беше нетърпима, а при напъните не се усещаше. Така че понапънах още малко, колкото да излъжа болката Wink Просто не ми се струва естествено в този момент да не се напъва, в моя случай природата ми го искаше.

# 591
Хм, сега, за кои напъни си говорим?! Тези в началото са по слаби и наистина няма никакъв смисъл да ги задържа човек. Когато обаче бебето навлезе във влагалището - това много добре се усеща, и започне да се придвижва надолу (това също се усеща като силно разпъване, но не е болезнено), тогава има смисъл да се прави нещо да се намили желанието за изтласкване. Едва в този момент един силен напън може да роди главата, но и да причини разкъсване.
При мен специално напъни имаше близо час и половина преди да се роди бебето, но аз ги взех насериозно едва 15 мин. преди раждането  Wink А ненапъването беше последните 10 мин. само - тогава през цялото време усещах главата на изхода на влагалището, но без да знам колко точно, в един момент усетих силно разпъване и прецених, че в момента явно излиза, а в следващия момент напрежението изведнъж отслабна (явно главата е беше родила) и бебето се изхузи от мен само  Heart Eyes

# 592
Нека и аз кажа за моите напъни. Може би 15тина минути усещах напъни с контракциите, но те бяха наистина слаби напъни и нямаше какво да напъвам с тях. В един момент една контракция започна с болка и се превърна в много силен напън. Ей тогава напънах за първи път и се спука околоплодния мехур. От там нататък вече си бяха само много силни напъни за около 15мин докато се роди бебето.
Както вече съм писала, със силните напъни напъвах по мое желание, въпреки, че предварително си бях обещала да не го правя.
Това, което Мег е написала ми се струва много правдоподобно. Че само накрая, при излизането на главата не е хубаво да се напъва. Аз усетих момента, в който се разкъсах. И това беше наистина с напъна, който изкара главата навън. Преди това имаше един напън, при който главата се показа до половината, но в края на напъна се прибра. Тогава още не е имало никакви разкъсвания.

# 593
Благодаря, момичета!

# 594
Басеинът ми пристигна днес, но съм в чудо откъде ще си намеря подходящ маркуч. В краен случай остава един сайт, от който поради принципни съображения не искам да пазарувам...  newsm78

# 595
Момичета, с какво прерязахте пъпната връв? Гледам в ebay хирургически ножици от неръждаема стомана, това би трябвало да е ок, нали?

# 596
rikk, ако ще идва акушерка, тя ще си носи стерилни ножицци. Ако няма да има акушерка, можете с обикновени стаманини ножици, които да изварите или да обработите със спирт и пламък. Не е нужно да инвестираш в хирургически ножици. Ние купихме Solingen, изварихме я и сега си я ползваме за домашни цели.
Със следващото бебе обаче смятам да направим прегаряне на пъпната връв - така ще се затвори и изолира по-добре, отколкото с рязане и конци/клипси

# 597
Акушерка няма да идва, освен ако някоя случайно не се появи на вратата по време на раждането  Laughing

Тя инвестицията не е толкова значителна всъщност. Аз се замислях и за лотус, обаче в тия жеги тук не ми се струва добра идея.  newsm78

# 598
За напъните - аз не "помагах", просто колкото тялото ми ме накара толкова се напъвах. Като главичката излиза, според мен, паренето те кара да забавиш отколкото да бързаш. Поне на мен така ми се струва.

рикк, време не остана! Ох, как ми се ражда пак, чак ти завидях.

Ти къде си с тези жеги? Лотус може и на топло но просто трябва да посолите плацентата със сигурност.
За ножици, моята акушерка донесе някаква и ми я остави и сега ще я пазим за спомен.

Кой басейн си взе?

Аз май повече въпроси зададох отколкото отговорих Wink

# 599
Аз оня ден тъкмо щях да превеждам и да поствам част от една книга, която чета, по въпроса за напъните, докато не осъзнах, че всъщност тя нищо не казва... В смисъл - слушайте тялото си, ама не напъвайте много, ама ако пък много ви се напъва - напъвайте  Laughing Пишеше също нещо като това, което ескориал е споделила - че накрая много родилки са много изморени и това ги кара да напъват повече, също и разни неща за адреналина (ма т'ва беше май друга книга  Rolling Eyes май трябва да го давам по-полека  Laughing).

Аз съм в Австралия, в Бризбън и уж големите жеги попреминаха, ама грубо казано не ми се премята няколко дни парче месо...

Взех си този басейн, сега си издирвам маркуч. Току що амазон ми каза, че няма да ми пратят маркуч на моя адрес... не ги е срам!  Laughing

Иначе и на мен вече ми се ражда, нямам търпение Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт