"ДНЕВНИКЪТ 47"-да отслабнем всички заедно!

• 16 390
  • 306
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Добро утро   bouquet

Pinki-
ето рецептата, а в линка виж снимките на Орелия Heart Eyes

Цитат на: Daisy в четвъртък, 17 юли 2008, 13:14
За тези, на които сиренето им липсва:
"СИРЕНЕ" ОТ ИЗВАРА
Продукти:
250гр. извара
100мл. прясно мляко
диетична сол и лимонов сок на вкус
1 пакетче желатин
Приготвяне: Изварата и прясното мляко се разбиват с блендера до получаване на хомогенна смес. Овкусява се с малко лимонов сок и диетична сол. Добавя се разтворения на водна баня желатин. Сместта се изсипва в навлажнена кутия с капак и след един ден в хладилника имате чудесно "сирене", което се реже като истинското.- Бързо, лесно и вкусно!
Може би ще стане и с кисело мляко вместо прясно, но не съм пробвала.

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=135084.600

На мен първия опит беше не много добър- май сложих повече подправки, а и имам съмнения, че изварата имаше дъх. Сега се желира втори опит, обаче ползвах на дядо ЛИбен "нов" продукт- Фитнес, аз ли изкуках вече, ама ми миришеше на антибиотик. Ти няма да имаш този проблем де  Joy
За комплексите- фитнес, спа и пр..Абе и тук има такива готини места. Оооообаче! За мен проблем е времето, не че няма къде да ида и цял ден да полагам грижи за собственото си удувлетворение  Wink

Септември заминавам на море в Анталия, в един доста приличен комплекс, мога да дам линк, ако на някого му е любопитно. Копирам част от "екстрите"

Хранене и развлечения:

1 главен ресторант, 1 детски ресторант, 10 A’la Carte ресторанта (азиатски, рибен, италиански, латински, гръцки, мексикански, барбекю; 2 от ресторантите са платени, другите 8 са безплатни с предварителна резервация), 15 бара (1 които е платен), интернет kафе, музика на живо, вечернo шоу, караоке, дискотека.

Спорт и развлечения:

4 открити басеина (1 от които е отоплен с морска вода),1 аqua басеин, 2 закрити басейна (1 от тях платна и с морска вода), СПА център, детска площадка, мини клуб. Безплатно: билярд, курс по танци, аквапарк, 8 тенис корта, ракети за тенис и осветление на тенис корта, скуош, баскетбол, плажен волейбол, мини футбол, сърф (с лиценз), стрелба с лък, тенис на маса, водно колело, кану, степ, аеробика, гимнастика, водна гимнастика, хамам, сауна, джакузи (в СПА), фитнес; Срещу заплащане: боулинг, компютърни и видео игри, детегледачка, курс за тенис, водни моторни спортове, курс за сърф, дайвинг, яздене на кон, тур на яхта, масаж, Thallasso басейн (SPA център), Wellness център. Безплатни чадъри, шезлонги, матраци и плажни кърпи на плажа и при басейна.
За децата: детски ресторант, 5 детски басейна, детска площадка, мини-клуб (4–12 год.), тинейджърски клуб(13–17 год.), бавачка (платено), детски колички.

Та, понеже няма да мога да не влизам в 12 ресторанта Simple Smile, дано успея да наблегна на спортните занимания, танците и пр Simple SmileSimple Smile

Миранди
, присъединявам се към съвета на Пинки  Peace Peace

И сега отчет за днес:
закуска- кафе +кекс (от трици)
обяд- надявам се любимата ми менторка да ме заведе и да ми избере нещо режимно  Twisted Evil Heart Eyes , ако не- едно кюфте и половин бутче в офиса
сл.закуска-ванилово мляко в офиса
вечеря- ще мисля тепърва  Wink

Ако имам време мисля днес да се просвещавам на тема хранителни добавки и оптимизиране на калорийния прием  Laughing Laughing Laughing
Хубав ден на всички !!!
И повече усмивки- помагат за отслабването  Wink Wink!

# 136
Добро да ви е утрото, а след него и деня.

Имам спешна нужда от вдигане на калориите, защото това не е предвидено, нито подходящо, да не говорим за желано.
Затуй закуската ще бъде увеличена и ще представлява  3л трици, 3 семки, 2 от които ленени, 1 сусамени. Плодчетата стават 50малини/50боровинки, + горчивляк малко по-късно.
Обядът днес ще е външен, още нерешен, но подразбирателно ще е вкусен Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Снощи едва се престраших да си ливна 90 кал. /1 с.л. зехтин!/ на салатата, нито го усетих, нито нищо - е, ще си слагам по 3 л.
Смятам също така да си направя нещо, което би могло да мине за гала, а по-точно ще си купя кутия ментов сладолед. Някои тук присъстващи знаят драмата ми с него ooooh! Разбира се, че няма да я изям цялата.
А уж изчислявах колко калории са ми необходими за запазване на теглото, не за сваляне. Вярно, че имам дни, като вчера, в които са ми малко, ама в повечето дни съм около 1800-1900.

Пинки, ама минус 600 гр е супер резултат бе, вчера пропуснах да ти кажа. Ми не стига, че идваш от друг режим, а това е от много голямо значение -  можеше изобщо да не мръднеш за 3 дни. Така, че идеално вървиш!
За 00 ти препоръчвам един немски аналог на билката сена, на таблетки е - Bekunis се казва. Не знам дали при теб ще има обаче и как седи изобщо купуването на лекарства. Thinking Ако трябва ще пращаме, много обичам колети да пращам Sunglasses

Миранди  bouquet Добре сме ти заварили в хубавата тема! Да влизаш в релси и ти Hug

# 137
  • София
Аз съм едно "бивше" дневниче, ама съм такова не защото не ми стигна волята да продължа с борбата, ами забременях и спрях с тренировки и режими, защото не смятам, че сега това е приоритет.
Hug Hug Hug Hug

ral4e:) , Честито, миличка!   bouquet Леко бременеене! Помня, когато си го пожела и се радвам, че ти се сбъдна желанието за бебок!  Hug А И аз бях с теб тогава в желанието, но аз ще изчакам засега!  Crossing Arms И нищо, че не диетуваш! Влизай по-често тук! Ти си една от нас и ние искаме да знаем как си, как е бебчето!  Hug

Момичета, една почерпушка от мен:

Аз я карам диетично! Но засега още минуси няма! Разочарована съм, но...  Crossing Arms

# 138
Привет бандитки  Heart Eyes

миранделски ха добре завърнала се  Heart Eyes Напече ли дупето  Whistling Whistling Whistling Не умувай баш много дълго за режим ами започвай нещо - я виж кака си скорпи що режими омете до сега  Joy Joy Joy

Мацки, много хубаво че си давате отчетите ама аз тез дни даже и нямам време да си направя нещо по-засукано - та карам на еднообразие общо взето - сутрин: киселото мляко с екстрите  Mr. Green\лен и овсес\ а обяд и вечер - я печена риба, я пил. пържола на скара + салати - даже и желирано млекце за глезотийка не сварвам да си направя... ама ще....

Прегръщам и целувам всички  Hug Heart Eyes Hug Heart Eyes Няма да се сърдите, че не е поименно, ама като остане повече време ще ви "засегна" поотделно -  Joy

Бай за сега  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

ПП. МЦ-то свършва ама ще се тегля след като изкарам 5-те П дни, че да не си развалям настроението  Crazy

# 139
Ха здрасти  Stop

Скорпе, Орелия и всички останали я кажете за Дюкана как се справяте с него...  newsm78 Пробвах го няколко пъти, но безуспешно... (2 дни изкарах на 2-3 пъти) Имам книгата и я прочетох на морето 3 пъти  Mr. Green Искам да я почна СЕРИОЗНО, но някак си сама се спирам заради това, че само протеин не ми се нрави особено, да не кажа никак... Та мисловката ми е издържате ли без проблем по време на протеиновите дни и относно колата лайт по колко може или Вие пиете дневно?!?  newsm78

Ралче честито бременеене  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Пинки ти май с ВМНВХ ли свали килцата или с Дюки?  newsm78

П.С. Вече съм сред вас редовна повече от всякога...  Flutter Много ми липсвахте момичета през цялото това време, в което ме нямаше сред вас  Confused Обичам ви и ви целувам  Heart Eyes

# 140
Здравейте момичета и от мен. )))

Аз от работа и задачи пак не успях да се претегля навреме, тоест преди да съм хапнала закуска - круша, вода и да съм се облякла. ))
Утре вече се надявам ад се сетя навреме. )))

Миранди, добре дошла отново. )))) Ти от плодоранка, ще ставаш Дюканка?. ))))))

Сега отивам да хапна салата и малко дробче, много обичам чист печен дроб. )))))

Успешен и диетичен ден на всички за сега. ))

# 141
Здравейте сладурки ! Станах по -рано за да видя какво сте написали,докато аз съм спала..
Миранди,да аз свалих кг с ВМНВ режим,това си е моята слабост,защото най ми пасва на начина на живот,и няма ограничения...аз съм стрелец,и хич не си падам по ограниченията..е,мазнините никога не успявах да ги докарам много,но режима ми пасва мн. добре.Но...в един момент реших,че имам нужда от промяна,и цопнах тук..и аз бях пробвала 1 път Дюки,но ми се обадиха едни хемороиди,и зарязах всичко..този път обаче съм сериозна..Значи за 4 дни на П,съм свалила 800 гр. Не се тръшкам, нещата тръгват..Почвай Дюки,или каквото си решиш,просто го започни..после ще донаместваш нещата в движение.
Ори, и тук има много дрисливи препарати,даже в4ера се зачудих,че някой от тях бяха зад витрина с ключ,и ако ги искащ трябва да извикаш някой от персонала,и ти дават..замислих се...брей,да са толкова силни,че да не можеш да идеш до в къщи?-тип аламинут?  Ок,съм,мерси за предложението,ще го оправин корем4ето,аз просто съм много внимателна,защото миналият път закъсах много яко с хемороиди...не искам да си спомням даже,и сега =парен,каща духа..
Емче,на Анталия е много хубаво,ще останеш супер доволна..а за фитнес,койото посещавам,да ти кажа изобщо не е скъп,цените са близки навсякъде,но аз този най си го харесвам..искам да кажа,4е не е лукс,а всеки може да си го позволи,дори да взимаш малко пари.50$ на месец е,това е  1/3 та от надницата ти,горе долу...влиза ти вътре всичко,и работи 24/7  можеш и посред нощ да идеш ,всичко си работи..аз съм ходила в 12 посред нощ,мъжът ми като ме ядоса..взимам си нещата,на колата..и хайде на басейна...страхотно е..
Днес закуската: както винаги,мляко с трици,семки..Отивам на работа,не знам какво ще ям,но сега ще си взема 2 варени яйца,малко рачешки рулца,някой лист марулка...за ве4еря,пилешко със салатка,не знам междинните ми закуски какви ще са,на мен ми харесва да ям по 5-6 пъти на ден,това ми е навик от предишният режим,ще го измисля! Хайде лек ден,ще пища като се върна.. Hug

# 142
  • Варна
Здравейте

Ори, ти съвсем ще се стопиш. Мисля, че съвсем спокойно можеш да си ядеш от ментовият сладолед  Peace.

Скорпи, и мен ме тресе същата лудница и не ми е до отчети. От другата седмица вече ще ми е по-спокойно.

Еми, това в Турция звучи много добре. Приятно прекарване и...........завиждам  Twisted Evil

Пинкито и на теб ти завиждам  Wink, че имаш свободно време и хубави места в които да тренираш по всяко време на денонощието. Бих искала да имам на разположение един басеин посреднощ  Cry

Мирама, май не искаш да знаеш колко тежиш  Wink

Абирена, дано и ти се похвалиш скоро с хубава новина

Миранди, не се чуди, ако можеш почни Дюкан. Дава резултати и то бързи.

И аз накратко да си опиша отслабването досега. Така преди около 2 години родих. Бях стигнала "скромните" 103 кг. До миналото лято си бях 97 кг. Около Нова Година - 92 кг. Като почнах Дюкан на 21.01.08 г. - бях 88 кг. За 5 месеца свалих 24 кг. и сега от около 15 дни си правя пауза, защото тези общо 33 кг. свалени за 1 година ми дойдоха множко.  В момента се движа между 64 кг и 66 кг. Смятам отново да се върна пак във 2-ра фаза на Дюкан и да сваля още 6-8 кг., но все още не се чувствам готова. Ами това е . За следващата тема, ще се опитам да дам и мерки.

Чао засега на всички, пишещи и четящи тук  newsm51 И ако съм пропуснала някой да не ми се сърди  Hug

# 143
Здравейте, милички!
Горе-долу сколасах, но набързичко да докладвам.
МисКаприче - права си, не е гот хай и бай, без отчет. Денят ми е протеинов, та:
Закуска - традиционно консервативна - овесена каша с аромати и ленено семе.
Около 11 часа около 100 гр пилешко.
Около 13 часа кисело мляко със степ ягода.
Обяд 15 ч. - пилешка пържола от бут (хм, обърках подправките нещо и я наръсих с подправка за агнешко - почти го докара на вкус).
Напоследък нещо ми е минал готварският мерак, нямам много време, а и фантазията ми се поизчерпа и я карам основно на скара, и то пилешка.
Довечера ще правим градинско парти с барбекю послучай юбилея на баща ми - 80 годишнина, ще преобладава агнешкото за хората и риба за мен. Торта за хората и панакота за мен. Алкохол за хората и кола лайт за мен. Gift
Ако ми се прияде толкова салата, ще хапна и ще си сменя малко ритъма на дните.
Лени - не оздравя ли вече?!!! Мислим те и ни липсваш!
Ори - в Бургас казват "Въй"! Ще се затриеш с това броене на калории. Смело със сладоледа   bouquet !
Еми - била съм три пъти в Анталия, страхотно е!  Crazy
Пинки - за килограмите, които имаш да сваляш, резултатът ти е добър! Hands Clap Последните най-трудно се давали, казват...
Миранди - според мен ако много обичаш плодове, лятото ще ти е трудно да започнеш Дюкан. Аз започнах през май, удържах на черешите и ягодите, но вече ми трябва доста воля да удържа на дините и всичко останало. Съжалявам, че не започнах през януари, та досега да съм в трета. Но пък няма да си прецакам досегашния резултат с нещо, което мога да го имам по-късно. Режимът позволява да си винаги сит и има мнооого режимни десерти, които утоляват глада за сладко.   Wink
Присила - браво за волята  Hands Thumbsup , резултата ти е аууу!
Мирама, Скорпи, Абирена  Hug

Последна редакция: пт, 25 юли 2008, 17:36 от Sagittarius.

# 144
Здравейте пак от мен. )))

Аз на обяд хапнах порядъчно, както казах салата, 1парче дроб, 1филия черен хляб, 2праскови, 2круши. ))) Ако бяха само плодовете щеше да е по-добре. )))
Утре съм се наканила да правя сладко от праскови. ))))

prysila, абе аз си знам колко тежа, въпроса беше дали има минус, или няма. )))) Утре ще установя, макар че при това тъпчене - едва ли.

# 145
Добър ден.
Миранди, справям се някак - не съм уставна третофазничка обаче. Но мога да съм ти от полза за първите две фази. Simple Smile За колата лайт - аз пия Пепси макс, в началото не близвах, но сега стигам до 2,5 л дневно /не всеки ден разбира се!/ - не ми се е отразило никак.
И не е само протеин, недей с такава нагласа - имаш яйчица, мляко, страхотни десерти с извара, но хайде да млъквам, да не кажат, че те зарибявам Laughing

Присила Hug Спокойно ядох,  с такова спокойствие изядох цяла кутия от 500 мл, с още по-голямо спокойствие отчетох 800-те калории hahaha
И имам толкова неприятен остатъчен вкус, че с удоволствие бих си изяла изварения крем, за да го оправя Joy
Та няма да има втора сладоледена серия скоро.
Иначе обядът ми беше доволно полят със зехтин,  беше салата и пилешко бон филе. Имаше и десерт - безброй сладки усмивки Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Сега да не си помислите, тая почна да яде като луда, как ще реве като качи Grinning
Уверявам, че всичко е под контрол и такова нещо няма да се случи. Simple Smile

Пинки, ти къде си всъщност, ако не е нахално да попитам? Не за друго, а ме интересуват ролцата рачешки при вас какви са Hug
Сагитариус, да е жив и здрав татко ти, да го обичаш много!    bouquet

Да добавя, че писах писмо до Дядо Либен Joy В Пикадили се продава извара Мистър Пикс, която е от същия производител като Дядо Либен, има и същия вкус, но - има 59 кал/100 гр, срещу 100/100  на Либеновата. Simple Smile  И питам просто, какво аджеба има едната в повече, като и на двете пише обезмаслени.
 Crazy

Последна редакция: пт, 25 юли 2008, 19:37 от Орелия

# 146
  • София
Привет по късни след концертни доби Simple Smile

Влизам само за кратък реален отчет (сутринта беше проекто Simple Smile-

закуска- кекс с кафе
обяд- ура!ура!- не беше в офиса  Wink- салата от 3 варени яйца, ципура на скара, десерт-режимен, ноооо! пристрастяващ  Heart Eyes Heart Eyes
следобедна- пропусната SadSad, но пия кафе с канела и маааалко мляко- та да кажем не е съвсем зле
вечеря- пилешко бутче от Фантастико- без кожа
късна (току що) залъгалка на глада за сладко- 1/3 кис.мляко със степ Малина

Решила съм , в момента в който покаже кантарът 51кг (за справка- целта ми е 50, но Дюкан ми дава 52-ще се боря за златната среда) минавам в една трета фаза, която е съобразена с:
-проверени теории за храненето
-собствените ми усещания и желания
-Дюкан

Не непременно в тази последователност. Освен това днес получих ценни съвети от двама различни специалиста за начина на трениране, суплементите, количествата, времето и пр. и мисля, че скоро ще съм в пълна, ама наистина пълна хармония със себе си. Като се абстрахирам и от някакви странични простотии, съвсем розово е положението  Laughing Laughing Laughing

Миранди, ако наистина си почвала и не ти се е сторил ОК Дюкан, мисля, че е добре да преминеш постепенно към този режим. Ако почнеш с трета- за адпатиране на организма и след това нпаравиш чисти 4-5 дни, и после редуваш може и да ти е по-леко. "Стари" дюканки казват, че от трета във втора се връща трудно, но при теб говорим за драстична смяна на начина на ограничено   хранене (демек-не от освинване и ядене на всико да почнеш чисти протеини (като повечето от нас),  а от гладуване и плодове да влезеш в друга схема), та помисли и за този вариант.

За мненията за Анталия-благодаря ви, сигурна съм, че ще е чудесно, а и човек като е слюбимите си същества навсякъде е ОК Laughing Sunglasses

Пинки  Hug, за фитнеса- на тази цена 50$(в лв.равностойност) тук не може да получим подобно качество  Sad Sad Изобщо далеч сме от стандарта.

# 147
Привет! Hug за всички!
Преди да се захвана с чистене ooooh! и готвене ooooh! , да се разпиша и аз Peace
Сагитариус, чрд на татко ти и да ти е жив и здрав   bouquet
Закуска - гадна ( киселото мляко беше отвратяшко и не можах да го доям, сега ще варя яйце, че друго нямам...(оф, трябва и да пазарувам, 4е...ще ме изгонят отвкъщи вече...)
обяд - пържола, извара и домат ( друго просто няма)
следобедна закуска съм замислила да ям пълнена чушка:)
вечеря- ще взема рибок някакъв и ще наготвя. ПОсле сме на късен рожден ден  Party ( на бар- какво беше пък това newsm78)
поздрави на всички, ако ми се отвори някоя свободна минутка, ще пиша пак по-късно Hug

# 148
Добро утро.
Тегло. Да речем, че е временно. Simple Smile
Закуска - трици, ленено семе, сусам, малини, боровинки, кисело мляко.
Обядът е някъде в бъдещето, не го мисля още.
Вечерята ще е ципура и зелева салата.
Ето една хубава статийка за кантара и меренето.

Хубав ден на всички  Nature Partly Sunny

Последна редакция: сб, 26 юли 2008, 13:12 от Орелия

# 149
Ори,в САЩ съм.Изядоха ми ролцата вчера и опаковката е на на боклука,но днес ща мина да взема и ще ти напиша цялото съдържание.Да ти кажа аз много ги ям,и се опитвам да не взимам всеки път,не знам дали ми пречат,но когато съм на отслабващ режим,ям "чисто",а те не ми влизат в представата за чист продукт,каквото и да има вътре..
Кантара показва 58,600,точно 1 кг за 5 пълни дни надолу..не е зле.
Еми,да ти кажа всичко е много различно...важното е,че аз съм щастлива..Това е много дълга тема и не и е тук мястото...да не спамя... Hug
Сладолед и при мен има,васякакъв,без мазнини,с подсладител...за диабетици,за отслабване...аз не съм ги пробвала,но едно маце дето е на Дюки,си го яде,и сваля../тя е във 2 ра фаза..Майтапа е,че единият се казва Слаба Крава... Party
Включих зеленчуците, но много се изнервям от нередовният ми стомах,и само за това мисля...За 5 дни,2 ходения до кабинета...ох,да ходя по късно на тренировка,да размърдам шкембята..днес ще ида и за едно друго ленено семе,от него имах много по-добър ефект..
Сагитариус,и ти си стрелец,резултата ми не е лош,ама знаеш..." Не,че не съм търпелива,..ама това го искам веднага.." Laughing

Общи условия

Активация на акаунт