ОКТОМВРИЙЧЕТО не спи лудува, да подритва мама то не се срамува

• 11 440
  • 291
  •   1
Отговори
# 90
Понеже така или иначе никой не чете - трия!

Последна редакция: ср, 23 юли 2008, 09:19 от barabina

# 91
Покжей и аз съм разпитала и да знаеш,че ако те осигуряват на различен доход през 6-те месеца ако взимаш болничен ти пада майчинството.Виж за неплатената не знам.И аз съм в чуденка.

# 92
# 93
Крисси, това "точка" ли беше? Joy Мъжа ми има навика да ми праща такива категорични съобщения hahaha!   bouquet

# 94
  • София
Здравейте момичета!
Това обсъждане на болничните ми дойде много навреме. На мен ми е зверски тежко вече ходенето на работа.
Краката ми вчера станаха на понички и през нощта не спаднаха и грам и сега си представям довечера какви ще са след
цял ден в офиса, освен това не ми е удобно да седя цял ден, бебето се бунтува и то..
Та аз се бях договорила с доктора от ЖК да ми даде 1 седмица по-рано болничен, т.е. майчинството ми почва от 18.08,
а той да даде болничен от 11.08, но сега се замислих над това, което обсъждате и всъщност най-добре да си изтегля остатъка
от платената отпуска, който май е около 5 дни. Та ще се получи същото.
Аз искам да ви питам болят ли ви краката? Аз сутрин просто не мога да стъпвам от болки, после като се дотътря до
тоалетната малко по-ок става, но си ме боли през целия ден. Ама май е от многото качени килограми..  Cry
Хубав и прохладен ден ви желая!

# 95
Крисси, това "точка" ли беше? Joy Мъжа ми има навика да ми праща такива категорични съобщения hahaha!   bouquet

Амчи да Joy На мен любимия смс ми е "ок" Laughing

За краката проблеминямам, нито кръста..дано още дълго е така..обачеееееееее ставам когато ми  екеф.Ето снощи съм се оцъклила в 3ч и не заспах повече.Що неща изчетох във форума..и колок мъжки имена имам в главата Joy

# 96
 Hug

Надежда, нещата на Бертони ги има в Хиполенд (който имате и в Търново) - магазините им в София са в Sky City, Гео Милев и Люлин до Метро.

Майлили, зачервяването на дланите (и ходилата, пишат по докторските книги) е абсолютно нормално и е от хормоните. Даже го дават, че се среща при 2/3 от бременните с бял цвят на кожата, пък при нас гледам съотношението далеч не е такова Simple Smile За случая на Барабина обаче не знам какво да кажа, освен да се пази от слънцето. Що се отнася до коремчето, и там сърбежът и зачервяването са повече от нормални. Мажете си го с щадящи мазила за успокояване на кожата, няма пряка връзка със стриите.

В болничен, ако дай боже всичко е наред, аз мисля да не излизам. Тук това е добре дошло, защото на напускането ми за майчинство се гледа като катастрофа, чиито последици тепърва ще оценяват. Въпреки че усещам как все по-малко ме вълнува работата. А каква съм станала сприхава  #2gunfire Сега София е по-задръстена отвсякога заради ремонти и сутрин в колата пред 2 мин се подсмихвам на разни тарикати - НЕ ИСКАШ да се караш с бременна жена, пич...  Laughing

# 97
  • София
Ех, как хубаво заваля и си поспах до късно.  Simple Smile
Аз днес би трябвало да влизам в 7 месец, което много ме радва. Избутах и до тук.  Crazy

Гледам отпуските и болничните нищите... на мен трябва да ми издадат следващия по ред, а този 45 дни преди раждане на 1.09, че заради дългия ми цикъл официалния ми термин е 15.10.

За голямото плюскане ме пишете и мен. За мен важи с пълна сила изразът "Гъз глава затрива"  Mr. Green Хич не ме спира това, че после не мога да дишам и имам киселини. И снощи бях така, викам бебето ми притиска оная вена и затова едва дишам  Whistling

Параход, много добро обяснение си дала за зачервяването. Браво! Очевидно не е от крема, защото и без да го ползвам пак така става.

Днес съм на ЖК, стискайте палци с беба да сме добре  Praynig А преди това ще се чекна в банята със самобръсначката  Joy

# 98
  • Варна
Да ви кажа каква философия възприех за себе си,относно болничните-всички или почти всички се осигуряваме на по-високи прагове,но  какво са 5-6-7дни болнични,взети по-рано за сметка на нашето здраве и спокойствие?
Няма да е кой знае колко разликата,и все пак си зависи кой на какви суми се осигурява

Аз имам около 20дни платен отпуск,който обаче има вероятност да не ми разрешат да го ползвам, за да работя до края-ОК, и аз така искам-не ми се ще да ги притискам,но нека ми осигурят спокойствието да си върша работата,а не да се държат,така както вчера.
Но да получавам контракции на стола и да се стискам да не избухвам-защото трябва да съм вежлива, и да се тровя сама-е защо...?Заради някой друг лев...?ГОтова съм да ги прежаля

# 99
Добро утро и от мен  Hug
Почвам първо със счетоводните въпроси, че гледам има объркване  Wink
Криси по - добрият ти вариант е да си вземеш първо платения отпуск, а след него да излезеш веднага в болничен. При неплатен отпуск за база се взема минималния осигурителен доход за страната (240 лв., ако не се лъжа сега). Също така, след като излизаш през септември болничен, то за база за изчислението му ще се вземе периода август - март 2008 г.  Peace Надявам се да се изразих ясно.
Имайте предвид, че ако сте излезли в непрекъснат болничен до 45-дневния за бременност и раждане, това не ви се отразява в последствие върху болничния.
Сев относно притесненията преди раждането и аз ги имам като Гери, но са свързани с това дали ще е толкова леко, като първия път  Wink
За сърбежа на кожата при мен се получава в областта на кръста и като се позагледах видях тук и там сини жилки  Sad, но се надявам щетите да бъдат ограничени. Лошото е, че вече достигнах килограмите от предишното раждане и сега май започва допълнително разтегляне на кожата. Май ще трябва с татето да се пазаря освен за силикон и липосукция и за премахване на стрии  Grinning
За тежестта в стомаха аз нямам, защото гледам да ям по-рано, но пък заради гадните киселини ми се убива всяка наслада от храната. Тъкмо усетиш вкуса и трябва да дъвчеш талцид  Sad
Относно задуха си мисля, че не е от храната, а защото бебето започва да си прави място и съответно се притискат дробовете. Мисля, че имаше някакво упражнение в това отношение, ще поровя в книгата и ще го опиша  Simple Smile

# 100
  • София
Тони, наистина ако трябва да избираш между здравето и парите, място за чудене няма. Но и на всеки от нас обстоятелствата са различни.

# 101
  • София
Да ви кажа каква философия възприех за себе си,относно болничните-всички или почти всички се осигуряваме на по-високи прагове,но  какво са 5-6-7дни болнични,взети по-рано за сметка на нашето здраве и спокойствие?
Няма да е кой знае колко разликата,и все пак си зависи кой на какви суми се осигурява

Аз имам около 20дни платен отпуск,който обаче има вероятност да не ми разрешат да го ползвам, за да работя до края-ОК, и аз така искам-не ми се ще да ги притискам,но нека ми осигурят спокойствието да си върша работата,а не да се държат,така както вчера.
Но да получавам контракции на стола и да се стискам да не избухвам-защото трябва да съм вежлива, и да се тровя сама-е защо...?Заради някой друг лев...?ГОтова съм да ги прежаля

Peace Напълно подкрепям. За сравнение аз съм в болничен от края на април. Сега не помня подробности, но бях си сметнала, че разликата в парите които ще вземам ако работя или не е около 20,25 лв на месец. Осигуряват ме на 460лв.

# 102
Понеже така или иначе никой не чете - трия!

Последна редакция: ср, 23 юли 2008, 09:20 от barabina

# 103
  manana,мила виждам че си доста осведомена с тия счетоводни щуротии.Може ли и аз едно въпросче да задам?Аз на 1-ви август си внасям последната 6-та осигуровка която ми взимат после за майчинството,но 45-те дни преди термина са ми от 15 август.Та въпроса ми е за тези 15 дни трябва ли пак да си внасям високата осигуровка,така вместо 6 месеца ще се окаже че съм я внасяла 6 месеца и половина.Надявам се че го обясних ясно,просто 45-те дни ми почват от 15-то а не от 1-во число.Та за тия 15 дни не ми е ясно как да се осигурявам.

# 104
Манана, може да си права за непрекъснатия болничен до 45дневния, но аз няма да рискувам.На мен специално няма да ми се отрази неплатената.Уговорено е..но не ми се ще да пиша тук как и защо.Благодаря ти  Hug

sunny_77
, да трябва да я внесеш отново. Peace Питала съм  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт