За изхождането (ЕБХ) - част 7

• 17 350
  • 291
  •   1
Отговори
# 210
Някой може ли да каже колко време продължават тези стачки и кога ще се върнем към нормалното?

Ние втора седмица сме в стачка,ама вече отминава! Mr. Green
     Първо малката започна да пишка през 20 мин., по малко и навсякъде, вкл. навън,като ми казваше или в момента на самата "дейност" или 2 секунди по-късно!Да отбележа,че за Голямата нужда не е имала пропуск,което ме кара да си мисля,че привидно случайното пишкане не е никак случайно!Сменях гащи,панталони,чорапогащници и така до вчера,когато започна отново да си казва преди да го направи и да ме изчаква дори няколко минути!
     Относно нощните перипетии-през същите 2 изминали седмици, не даваше изобщо да я отвия,камо ли да й сваля гащите!Стиска докато аз заспя,изпишква се,размрънква се,аз се будя стресната и понякога с мокър крачол,съответно ако е била спяща с дупето върху мен,бързо хвърлям едно одеалце върху мокрото и продължаваме да спим.До снощи така...когато отново започна да ми позволява по 1-2 пъти на нощ да я изпишквам,докато е полузаспала след сукане!
     Дано наистина тези 2 седмици да си останат 2!

Поздрави на всички! Hug

# 211
Yanast, честит рожден ден! Да си жива и здрава!   bouquet
С голям интерес съм чела твоите постове за кърменето и за ЕБХ, учила съм се от твоя опит Simple Smile
Леко раждане ти пожелавам и да ти е още по-лесно и приятно отглеждането на второто детенце Simple Smile

# 212
Yanast, честит рожден ден! Да си жива и здрава!   bouquet
С голям интерес съм чела твоите постове за кърменето и за ЕБХ, учила съм се от твоя опит Simple Smile
Леко раждане ти пожелавам и да ти е още по-лесно и приятно отглеждането на второто детенце Simple Smile
И аз съм голям фен на Яна!  Hug Да е жива и здрава!
Който желае да я поздрави, моля да заповяда и тук  Laughing :

ЧРД на yanast!    bouquet

# 213
Ох, 3та седмица започва и не изглежда като да свърши скоро  Rolling Eyes

ЧРД, Yanast!

# 214
Щастлив РД на Яна със закъснение! bdbaloni

Аз искам да се похваля с първите си успехи. Марулката има нещо като "колики", макар че според мен не са. Просто някакво неразположение. Малко е кисела и й е дискомфортно, денем спи само в слинга и с полюшване (ще хвана морска болест). Понякога плаче неутешимо, както не е правила досега и като видях, че нищо друго не помага, започнах да я издържам по-сериозно над легенче и тя днес вече два пъти се изака! (при пишовете не съм толкова амбициозна - държа я като сменяме пелените и тя си пишка редовно, ама не съм си поставила за цел тях да ги ловим)

Исках да питам - колко дълго да я държа, ако не се изака за 2-3 минутки? Тя понякога започва да плаче и хем се напъва, хем аз не знам дали да продължавам да я държа или в някакъв момент й става кофти? И ме е страх да не й повредя ставите нещо, не знам дали я държа много правилно... Благодарна съм за всякакъв акъл Simple Smile

Последна редакция: вт, 07 окт 2008, 18:58 от Котката Марта

# 215
Здравейте Grinning
Бях чувала за ЕБХ отдавна, а когато забременях прочетох каквото намерих и бях решила да пробвам. Обаче в началото ми беше малко трудно да свикна с всичко и така и не ми остана време. Но вече съм твърдо решена да пробвам, бебето ми е почти на 3 месеца.
Първият ми опит беше вчера, приготвих си един леген и чаках малката да се събуди, нали обикновено след сън пишкали. Е да, но ми се наложи да стана за малко и като се върнах я намерих вече будна и напишкана, та не пробвах. Днес пак се заредих с леген и я дебна. Тъкмо се събуди, отвори си очичките, аз ще я вземам и гледам, тя пак свършила работата в памперса. Та започнах да се чудя как ще стане това нещо, тя явно много бързо се изпишква, а аз не мога да съм залепена за нея постоянно, че при най-малкото мръдване да я събличам. Отделно от това ми трябва доста време докато успея да я съблека, да махна памперса и да я сложа над легена.
След това обаче я кърмих и усетих, че започна да пръцка и си помислих, че може да се изака (по това време горе-долу ака по принцип). По най-бързия начин я съблякох и я сложих над легена и се сетих, че трябваше да й кажа нещо, та реших да пробвам с "пишш". Учудването ми беше огромно когато тя наистина се изпишка. Съвсем малко защото беше пишкала скоро, но пак си беше нещо. Не вярвах, че е толкова лесно. Малко по-късно беше нещо нервна и реших, че може да й се ака, та пак я сложих над легена. Тъкмо се чудех дали за акането трябва да използвам различна дума и тя взе, че пак се изпишка. Отново останах много учудена. Явно трябва да хвана кога да я изпишквам и може да се получи. Иначе знаци не съм забелязала от нейна страна, но ще трябва да се вглеждам предполагам.
Имах един комплект пелени на Бамбино мио и тях също не бях ползвала защото ми беше много натоварено и хич не виждах как ще мога и с това да се занимавам. Най-сетне ги изкарах обаче и сега съм я обула с такива, че да видя кога пишка. След двете изпишквания над легена все още е суха.

# 216
Ох и аз да се оплача. Мойта хубавица не иска да стои над легенче. Почва да си опъва крачетата, а за да я издържа сутрин докато се изходи сигурно трябва да минат 15 минути. Прези това време тя се сгърчва, изпуска газове. Да не говорим че не мога да различа абсолютно никакви сигнали! Затова засега сме само с парчета тензух и стоене по голо дупе. Баща и обаче снощи успя да хване едно пиш. Чудя се дали не е много малка- 3 месеца и една седмица. През нощта е само в памперс. Иначе си присъединявам към въпросите на Марта.

# 217
Нощес се опитах да игнорирам напъването и само да бутна цица, че много ми се спеше, но безуспешно. Накрая станах и тя много бързо се изпишка и изака в легена и двата пъти.
Как да си направим живота лесен в три стъпки  Mr. Green

# 218
Бебе на 3 месеца и нещо не е малко Simple Smile Напротив, давай сега, докато не е свикнало да си пишка и ака сАмо в памперса и да не се чуди после защо му го тикаш туй легенче под дупето  hahaha
Относно издържането по повечко време, аз не бих го правила. По 2-3 минути и аз издържам, ако не си свърши работата, ОК. Обувам и след 10-20-30 мин пробвам пак. Ако междувременно е свършил нещо в гащите, ОК. Иначе една мама от нашата отчетна даде идея да се издържа детенцето над легенче с топла, дори гореща вода. Така парите от топлата вода отпускали детето и то по-лесно се изаквало. Същата мама издържа детенцето си, като дланите й поддържат крачетата под коленцата, а ръцете й нагоре правят опора за гръбчето. Така, предполагам, наистина е по-щадящо при по-продължително издържане.
Засега с аканията пропуск нямаме (освен ако мен не ме домързи да свалям дрехите или закъснея с това), но пишканията са ми трудни за хващане. Пробвам след сън и малко след ядене, но рядко имам успех Simple Smile

# 219
Бебе на 3 месеца и нещо не е малко Simple Smile Напротив, давай сега, докато не е свикнало да си пишка и ака сАмо в памперса и да не се чуди после защо му го тикаш туй легенче под дупето  hahaha

Знам, знам Mr. Green Чела бях, че е добре да се започне преди 6-тия месец и все се канех. То добре,че заговорихте пак за това в отчетната и се наканих.
Но наистина съм удивена от способностите на малката, не съм предполагала, че толкова лесно ще се изпишка. Иначе тя вече не ака всеки ден, та ми е малко трудно да предвидя кога ще го направи.

# 220
Относно издържането по повечко време, аз не бих го правила. По 2-3 минути и аз издържам, ако не си свърши работата, ОК. Обувам и след 10-20-30 мин пробвам пак. Ако междувременно е свършил нещо в гащите, ОК. Иначе една мама от нашата отчетна даде идея да се издържа детенцето над легенче с топла, дори гореща вода. Така парите от топлата вода отпускали детето и то по-лесно се изаквало. Същата мама издържа детенцето си, като дланите й поддържат крачетата под коленцата, а ръцете й нагоре правят опора за гръбчето. Така, предполагам, наистина е по-щадящо при по-продължително издържане.
Засега с аканията пропуск нямаме (освен ако мен не ме домързи да свалям дрехите или закъснея с това), но пишканията са ми трудни за хващане. Пробвам след сън и малко след ядене, но рядко имам успех Simple Smile
Страхотна идея! Аз не я държа 100% в памперс. Само като излизаме и през нощта. Иначе сме с голо дупе на хавлийка.

# 221
Браво за голото дупе! Аз още си го държа в памперс, че е хладно у нас и не ми се разголва детето. Като пуснат парното, ще пробвам и аз с хавлийката.
Бухтичка, радвам се, че и ти се включи и ще споделяме докъде сме стигнали Simple Smile

# 222
Eurydice, правя така, защото тя се противи на издържането, а и на мен не ми е удобно.Не сме намерили още добрата позиция, която да работи за нас.Simple Smile
Иначе я обличам в дълго потниче (голям размер), блузка и и слагам едни като чорапчета плюс малки чорапки. Дупето е само голо, но пак има сменяне.

# 223
Eurydice, Бухтичка и аз се присъединявам  HugДнес следобяд реших да пробвам и след кърменето хванах едно пиш.Но май я държах доста неудобно защото и повърна ( тя си повръща по принцип доста)Имам чуство,че не и е удобно като я държа както показа Ир от нашата Отчетна,но опитите ще продължават.
Благодаря на всички постарали се да има такава тема тук   bouquet

# 224
Добре дошла, симпатюхче Grinning Аз днес пробвах да я държа като Ир и май така ми е по-удобно, понеже преди по друг начин я държах. Ще видим де, още не съм установила как точно ще е най-добре.
Иначе вчера излизахме на разходка и като се прибрах пробвах дали ще се изпишка, не искаше, но за мое учудване се изака малко (аз не знам колко е малко де, трудно ми е да преценя така като го гледам в леген, а не в памперс Joy). Малко по-късно същата вечер ми направи същото, пак ака малко и повече не пишка.
За днес имам 2 пишкания и явно искаше да се изака, но не се получи, само пръцкаше. Обаче нещо със знаците не се справям. Аз я слагам просто след сън или като тръгне да се пръцка. Иначе идея си нямам как показва, че й се пишка. А много ми се иска да мога да я разбирам.

Общи условия

Активация на акаунт