За изхождането (ЕБХ) - част 7

• 17 067
  • 291
  •   1
Отговори
# 195
ние сме с нулев напредък
слагам навън памперс и дупето му е с мокрещи рани Tired

# 196
  • София
Днес за пръв път, като на шега, издържах детето над легенче и той се изака от раз! Откровено се екзалтирах!  Party  Flutter
Минаваме на издържане над легенче поне за акането, че пишкането още ми е трудно да го усетя кога се случва.
Благодаря ви!   bouquet
Всеки път след сън и 10-15 мин след цокането, а също така някъде по средата между хранения. Това са моменти когато е почти сигурно да се изпишка Wink Ако оставиш бебето и по гащички, ще можеш да проследиш кога горе-долу се изпишква, та да му хванеш някакъв ритъм, който, разбира се, не е някаква константа Laughing

# 197
Благодаря, Свещичка Simple Smile
Акането го хванах още 2-3 пъти тези дни, наистина сигналите са му недвусмислени. Ще пробвам твоите съвети и за пишкането. Ще го издържам да се изпишка и преди къпане, защото съм забелязала, че почти винаги пишка във ваната.

# 198
Eurydice, така се започва - първо едно две акания, после почваш и пиш да хващаш и докато си се усетил си се зарибил.  Laughing

Ани2 - според мен, за да има успех начинанието не трябва да решаваш, че на всяка цена искаш да махнеш памперса. Излишни нерви са според мен.  Peace Аз съм благодарна за всеки път, когато моят син се изходи в тоалетната, защото това е едно по-малко ходене в гащите. А кога ще стане напълно да махнем пелените - не знам, но знам че ще стане рано или късно.

За пишкането през нощта да споделя. Лятото редовно ставах да го изпишквам към 3-4 сутринта, а някой път и преди това към 1. Обаче сега от един месец насам започна да плаче, ако го заведа да пишкаме и аз престанах. Няколко дни се напишкваше в гащите и сега вече престана да пишка през нощта, а направо сутрин като стане. Малко е притеснително, защото някой път се събират 8-9-10ч без пишкане,  newsm78 но пък сутрин не спира да пишка, няколко пъти един след друг ги кара.  Grinning Нашият татко също е отговорника сутрин, защото аз не мога да се отлепя.  Tired (На близо 9 месеца е, за справка)

# 199
  • София
Ние през деня сме по гащи.Времето застудя и се запасих с чорапогащници и панталонки, защото вършим всичко право на пода. Както и преди, винаги я усещам кога ще върши нещо, но понеже е голяма, ходеща и със собствено мнение, не мога просто да я държа дълго време.Пробваме с гърнето, но тя понякога сяда за малко, друг път гневно го бута или рита. Не настоявам. Важното е, че тя самата винаги ми казва , че е пишкала, дори когато е с памперс (все още навън й слагам) и постепенно и нашия момент ще дойде.
Много е смешна като е в настроение, сяда обута на гърнето,казва "пис-пис" смее се , става и си вика "бавоу"(браво) - явно до тука е усвоила упражнението Laughing Laughing Laughing Когато се изпишка на пода, отива , взема парцала и бърше.....Въобще, какви ли не дейности научи покрай тоалетното обучение Laughing.

# 200
Момичета и Людмил,  Laughing
Искам да ви благодаря, че сте започнали тази тема преди година и половина (че и повече вече) и че сте си направили труда да търсите и превеждате материали за ЕБХ и културата без памперси!   bouquet
Чета темите и материалите, които сте пускали в началото и се ровя в линковете от първа страничка - страшно полезни неща! Много се уча и от вашия опит, като чета първите теми и първите ви случки с ЕБХ Simple Smile
Аз съм вече зарибена  Sunglasses Първо мислех да изчакам да пуснат парното, че да е малко по-топло, но след първите няколко успешни опита реших, че нямам търпение Simple Smile И засега детето ми не стои по голо дупе, но при всеки знак, който ми се стори сигнал за изхождане, го събличам и издържам Simple Smile Първо имах сполука само с аканията, но днес хванах и едно пиш и съм мнооого доволна!  Party
Благодаря ви още веднъж!

# 201
И аз започвам. Като гледам сме на приблизително една и съща възраст. Надявам се да се подкрепяме.Simple Smile

# 202
И аз мисля да започна, ама първо ще трябва да изчета всичко, което сте написали! може би ще имам много въпроси и ще ви ги задавам Hug

# 203
  • София
моето дете стачка ли пак ми прави, не мога да разбера  newsm78 Тъкмо беше започнала да се напишква веднъж на няколко дни и то, ако пропусна да я изпишкам и като я питам : има ли пиши? ми отговаряше с "нама" или "айде", "да" не се употребява  Mr. Green Като застудя се напишкваше много често, после уж хванахме пак някакъв ритъм, но последните седмици като я питам и тя само "нама, нама: и след 5 мин, се напишква или се крие в другата стая, за да го направи.

# 204
  • София
Петя, минават дребосите през такива периоди, знаеш. Иначе моят като го питам почти винаги казва "маа" (от нямаа), но като го издържа или помогна да се настани на гърнето, пишка.

# 205
Явно и дреболина минава през някакъв период  Rolling Eyes След сън нито ака нито пишка в гърнето, а за през деня направо не ми се говори Sad Не иска и не иска - пишка и ака в гащите, а в това време те не съхнат така бързо както лятото и се принудих през деня пак да вкарам в употреба памперсите. Обаче малката не ги иска - реве и се мята Sad Някой може ли да каже колко време продължават тези стачки и кога ще се върнем към нормалното?

# 206
Само да се похваля, че днес мойта мацка 3 пъти ака и пишка в легенчето Hug

# 207
 welcome на всички новоприсъединили се  Grinning. Става ми много мило като ви чета и си спомня как започнахме ние. Зайка, хвали се колкото ти душа иска, знам какъв див ентусиазъм обхваща човек при първите успехи  Wink
Относно периодите- още не сме минали през такъв. Забелязвам, че около годинката споделят всички за някаква "криза". С гащите обаче и ние я позакъсахме  Laughing, добре че припалваме парното, че нямат съхнене иначе. Калина все така само нощем дава сигнали, но това отдавна не ме притеснява.

# 208
Else, около годинката всички минават през тоя период с напишкването и наакването! Минава, ама май при всеки различно-май между 1 седмица и 1 месец продължава! Дано да е по-кратко!
Добре дошли на всички нови майчета, хайде, започвайте да се хвалите, крайно време е темата да живне Simple Smile Хвалете се и се оплаквайте на воля, а ние ще четем и ще ви се радваме:)

# 209
Някой може ли да каже колко време продължават тези стачки и кога ще се върнем към нормалното?
Вярно е,че не е много подходящо времето за подобна стачка,но аз лично реших проблема като я оставих да си ходи без гащи.Всъщност забелязах,че Калина просто акаше извън гърнето,а не че държеше да ака в гащите.Ако можеш-сложи някакви дебели и дълги чорапки и я пусни да ходи без гащи,а просто ходи след нея с парцала.Ще поака тук-там,пък ще и писне.А и имай предвид,че няма да ака повече от 3-4 пъти на ден.Просто е вид себеутвърждаване и ние би трябвало да го поощрим,за да израстнат децата наясно със себе си. Wink

Общи условия

Активация на акаунт