За изхождането (ЕБХ) - част 7

• 17 070
  • 291
  •   1
Отговори
# 180

Ludmil  живея в Южна Африка ,незнам как е из останалата част на континента ама това поне тук за африканките е мит,

Aa, ЮАР не я броя за Африка...

Laughing Peace

# 181
Котката Марта, да те успокоя Simple Smile Моят Мартин спря да ака всеки ден когато беше на една седмица. Оттогава до 5 седмици го правеше през ден, през два, най-дългата пауза беше 4 дни. Ама като се изака беше все едно за цяла седмица Shocked Ние така започнахме с ЕБХ - помагах му да си свърши работата като го оставях без пелени над легенче и го насърчавах. Оттогава не се е променило много положението с честотата - сега ака малко по-често, но вече се смята за нормално да пропуска ден или два  Simple Smile

Сега обаче се върнахме назад с ЕБХ - стана студено и нямаме топла вода  Sad Много добре го усещам кога ще се изака, но просто не смея да се втурна да го разсъбличам, да не го стресна newsm78.

А, да те питам, как се справияте с пишкането? - тази част ми е доста мистериозна - има един момент сутрин, когато имам чувството че детенце пикае през 5 мин. буквално или поне пелената му изглежда така сякаш не е сменяна 5 часа, а са минали по-малко от 2. А ти говориш за сухи пелени newsm78 

# 182
И аз ако може да попитам за нощното напикаване.
Освен безпокойството ,има ли и други сигнали по които да се ориентираме
Защото при нас в по-вечето случаи спим непробудно
и най-вече аз Embarassed
А на сутринта имам чувството ,че памперса е киснал цяла вечер във вода,пълен е
А несмея  да  будя малкия ,тъй като при няколко опита да го преоблека, тъй като се изпотява много ,започва да плаче
Моля ви ако някои има опит или идея по този повод да я сподели   bouquet

# 183
И при нас нощния памперс ми се струва много пълен. Не виждам колко е голямо детенцето на samuin, но мисля, че Елица е малка все още и не го смятам това за проблем. Иначе от около седмица схвана кво се прави в гърнето и е много горда да си го носи в тоалетната, да го изхвърля и да пуска водата, сега я чакам да започне да си казва, защото сме на етап, стиска колкото може, докато не й предложа гърнето.

# 184
Драги ми господине , Grinning
детенцето ми е на 17 м,т ,е, с 2 месеца сме по-малки ,
Мислите ли ,че е нормално да пишка толкова много вечер?Тези дни дори му излиза и от памперса и забелязвам ,че се събужда с мрънкане, Дали пак не е от това ,че се е опикал?
  bouquet

# 185
Калина пишка по 3-4 пъти на нощ, последния сутрешен пиш също го броя. Пет минути най- много след това има и още  Laughing. Но пък тя е така закачена за гърдата ми, че няма как да е иначе. Продължава да го отнася обаче мъж ми- ми като спи по- леко и легенчето стои от неговата страна  Mr. Green. Аз се събуждам чак като ми разрови пазвата. Всъщност доста бурно си реагира като и се пишка пощем, виж, денем е проблем- трябва да предлагам, че не показва сама, освен за акане.

# 186
При мен беше същото: заспива на цица - след няколко часа се буди,  пишка и отново заспива с цица като успява да се насмуче като змей - и този цикъл е цяла нощ - така наскоро взех решение , че през нощта мляко не се дава и циците спят. Chiges, може би не е добра идея за 9 месечно бебе, но при мен на 3-4 та нощ всичко си беше "ОК" , вече се събуждаме да се изпишка и заспиваме без смучене  Simple Smile и чак в 6 сутринта е гладна - хапне и си доспиваме до 7:30 - 8ч.

# 187
  • София
ние пък сучем поне по 4 пъти на нощ, но от няколко месеца не пишка нощем и отдавна махнах и нощния памперс. Друг е въпроса, че откато застудя се напишква в гащите поне по веднъж на ден, а беше почнала през няколко дни и то ако забравя да я изпишкам.

# 188
chiges ,нашия татко и той спи по-леко,ще приложа твоя трик Mr. Green
Дано се навие, Praynig
Но си мисля ,че ще се получи ,одавна ме врънка да ги спираме напълно тез памперси
Че дори една вечер седя да ви чете  Grinning
Благодаря момичета  bouquet

# 189
Аааа, samuin, няма никакъв трик  Laughing. Но наистина първите 5-6 месеца ставах при най- малкото мръдване на бебка. Но в един момент тя започна да се върти, забиваше глава в мен, а краката и забодени в ребрата на баща и и там тропваше по едно хоро  Mr. Green. Та волю- неволю се присъедини и към нощните процедури. Но забелязвам, че като цяло мъжете ни са много по- съпричастни телом и духом  Grinning, отколкото съм си представяла.
А за нощното сукане за сега наистина не мога да си помисля дори да и откажа. Направо налита на бой докато не и дам да суче, при това със затворени очи.

# 190
Извинявам се chiges
Не съм уцелила думата Grinning
Да те попитам явно бебока при вас спи ,ами каката не ревнува ли ?

# 191
 Blush Нали знаеш- гузен негонен бяга, та да се оправдая и аз  Mr. Green
За каката- може би ревнуваше повечко в началото, но специално за спането имаше време да свикне. Моите бременности следват един и същи сценарий- в началото повръщам, по средата слюноотделям, накрая се търкалям из леглото и само пухтя, така че спря да спи при нас още в началото. Направихме една много безсмислена покупка за бебето, която се оказа пък много добра за каката- детско легло. Та сега понякога спи в него, понякога го долепяме до нашето легло и слагам Калина от външната страна, за да са една до друга и цари истинско щастие. Нямам нищо против да спим и четиримата на едно легло, но са силно въртеливи и двете и ще настане меле. Замислих се сега. Мисля си, че уж не ревнува, но тя винаги може да ме опровергае.

# 192
Днес за пръв път, като на шега, издържах детето над легенче и той се изака от раз! Откровено се екзалтирах!  Party  Flutter
Минаваме на издържане над легенче поне за акането, че пишкането още ми е трудно да го усетя кога се случва.
Благодаря ви!   bouquet

# 193
Поздравления Eurydice   bouquet
А нашия калпазанин все още сяда с дрехите на гърнето,времето още е хладно тук ,но днес отивам за гащички
Само да се стопли времето
Нашия татко снощи направи заключение ,че тъй като смят гърнето за играчка,не иска да си го изцапа Joy newsm78
Аз пък си мисля ,че май го е срам от това ,което прави,защото винаги когато ака и аз го погледна ,той се усмихва срамежливо и крие личицето си,
 От другата тема за нощното напикаване стигам до заключение ,че явно пишка много вечерта ,защото все се отвива newsm78,преди си мислех ,че му е топло  Thinking

# 194
Здравейте на всички!
От известно време ме вълнува този въпрос, но чак сега намерих темата тук и реших да се запиша. Научих за метода, когато синът ми беше на 4 месеца* (тогава за пръв път разбрах и за памучните пелени (че мога да ги намеря и днес)  Blush ) и веднага започнах да пробвам. Досега карах доста по интуиция и лятото имахме значителни успехи - почти можехме да махнем пелените. Но сега нещата се промениха. Изведнъж на сина ми му се изби всичко научено от главата и почна пак да си върши работите в гащите. Докато се изхожда не дава никакви явни сигнали, освен понякога, когато ака (но не винаги). Лятото го държах напълно голичък и забелязах, че докато си играе, без да променя физиономията си или по някакъв друг начин да покаже, че нещо става, просто си се изхожда. Това, което практикувам в момента, е да го слагам на гърне след сън и след хранене, и когато прави акаща муцунка, но вече копнея за мига, в който ще махна пелените. Искам да се науча да разчитам сигналите на детето ми по-добре (може пък да не ги усещам) и да му покажа, че го разбирам и това да го накара да иска да общува с мен и да ми показва кога му се ходи до гърне Simple Smile  Надявам се с помощта на съветите тук да постигна желанието си.
А сега тръгвам да чета, защото гледам, че 7 теми има и със сигурност ще има съвети, които ще ми помогнат   bouquet

*По закона на Мърфи, тъкмо го бях отучила да не се изпишква и изаква веднага, след като му сваля памперса, за да го преобуя  smile3538

Последна редакция: сб, 27 сеп 2008, 03:10 от ani2

Общи условия

Активация на акаунт