Гоблени-27

• 60 160
  • 488
  •   1
Отговори
# 150
  • гр.Добрич
Дуданка, много хубав е станал "Ретрото".

Мила-мими, на Евата, сякъш много си личат разликите в цветовете на корема. Не трябва  ли да се преливат?

Да ви се похваля, че си купих 1 от Африканките-ориджинал, но панамат се оказа толкова ситна, че незнам как ще я шия. Отделно трябва да намеря точно средата на гоблена. Хубавотое че поне се шие на 2 ката с кръстче.

# 151
  • Съвсем в края на света
Доня Марулка, това моето е измама.
Скакалчето беше почти готово преди да родя. Оставаха ми към 20 четворни квадратчета и бода зад игла.
Успях да шия като лигличка ми спеше на краката, а децата се бяха хипнотизирали пред ТВ-то, всичко преди 9, щотоооо .......... като станат помощниците, край!
Я кажи орхидеите на черната панама, на кой номер аида ги прави??
Goody, ама мноо си убава, сега ще те украся.
Дуданка, много ми хареса "Ретрото".
spinki, няма ли инструкции?? би следвало да е през дупка, ама не е задължително, и само с два ката ли се шие??  newsm78
Дописвам:
vvvitality, свалих Anchor, който търсиш, мога да ти го направя като jpg, но да те питам 140 на 110 бода е. Това не ми се вижда много малко. Искаш ли го??

Последна редакция: сб, 26 юли 2008, 19:29 от kita99

# 152
  • в зоната на здрача
Здравейте девойки.. Hug
Добре дошли на всички новодошли,бравос за всички нови творби-красоти..

Simple Smile здравейте момичета, толкова много сте писали и не мога да го изчета, а това което сте сътворили с ръцете си е невероятно, браво на всички!!!! Много се заразих от вас, но не знам кога самата аз ще започна да шия. Майка ми прави много красиви неща и аз изтеглих няколко схеми за нея, но имам нужда малко от помощ. Можете ли да ми дадете някои пояснения за бода, за цвета и размера на панамата на два гоблена. Единият е черното бебе, знам че ketri го е шила, а marulka дава пояснения за грешките (аз съм си ги записала), но ми трябват другите пояснения. А вторият гоблен е този http://images26.snimka.bg/006134475.jpg с другото бебе (което пак имаше грешка). Много ми харесаха на мен и майка ми и ще ви бъда благодарна ако ми помогнете.

Малко късно ти отговарям,но го раздавах почиваща на вилата.. Wink
Показала си мой гоблени и ти давам мой размери,

тъй..черното бебе е с размер 33 на 37 см,панамата е Аида 14-черна,конците са ДМЦ шила съм с два ката ,кръстат бод.
а бялото бебе е с размер 21на 23 см.панамата е Айда 18-кремава,конците са ДМЦ шила съм с един кат конец
/така си го реших аз,нещо ми беше ситна панамата и с два ката не ми харесваше,но по принцип си го шият с два/,кръстат бод.
Имай предвид отстрани по 2-3 см,за рамкиране.
Ако има още нещо ,питай.. Hug

kita,как сте мила растете ли, ревете ли.. Heart Eyes
Марулева забегнала някъде ,затова ще ти кажа аз..орхидейте са на 14-ска.. Wink

Аз избодох една малка арабка,подарък ми от донята,
ама сега тоя ситнеж по лицето да дойде да си го шие..отлежава малко и от три дни започнах трите индийки -ланартеви,
моя отдавнашна мечта..
Ама..  spinki ,да ти кажа при мене  се шие праз дупка и с един кат и с два..
А на ориждинала би трябвало да има отбелязана средата и на панамата и на схемата,
поне така е в комплекта на индийките ,който поръчах от ДМЦ-магазина,
виж на малката арабка ,нямаше нищо ..
Марулева от герика ли я купи,spinki.., а ти.. Thinking

Много дълго стана,ама искам още нещо да кажа..
Момичета..,моля ви четете първата страница,
използвайте бутона"редактирай" за да добавите или да поправите нещо в поста си..,
имате цели 24 ч.за да го ползвате.
Не е приятно на една страница да видиш 2-3 поста от един и същ потребител и то с по едно изречение..
И все пак темата е за Гоблени..

# 153
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
ей ви линкче за зайо без морков и за бельото Simple Smile http://mahni-mahni.mylivepage.com/image/index

/ама голяма борба падна докато ги кача   Blush забравила съм си паролата/

тази седмица нищо не съм ушила, мързелувам и  боледувам  Confused но следващата като се засиляяяяяяяяя  Crazy

# 154
  • варненка от София
Ките, тя Кетрева ти е рекла за орхидеите - ших ги на 14-ка аида, макар че гледах на оригинала на Риолис пише, че се шие на ивънуев, на некъв ситнеж, но и на 14-ка се получи добре. Чакам Кетрева да ми ги рамкира при Ванината и пак като го получа ще показвам каква рамка ми е избрала.

Щом се налага ще дошивам, важното е да стане арабелчето  Heart Eyes и как от Герика ще купувам беееее, да не са ме били с камшик, че да пълня гушата на моята любима "вносителка". Купих го от магазина зад пощата, те се водят един от представителите на Аксиома във Варна. Иначе и аз съм много мераклийка на индийките и смятам, че за РД-то ще ги получа.

Принципно на Ланарте панамата е такава, ситничка и се шие през дупка, на негърките не е показана средата, на индийките вероятно е посочена, защото на панамата има щампа, знам ли и аз  newsm78

# 155
Дописвам:
vvvitality, свалих Anchor, който търсиш, мога да ти го направя като jpg, но да те питам 140 на 110 бода е. Това не ми се вижда много малко. Искаш ли го??

Китенце - аз като ги гледах тези гобленчета бяха много на брой - цяла серия и се водеха някакви къщички на лилипути доколкото разбрах - затова си мислих, че са малки, ама явно нещо ме е подвело името.  newsm78  Все пак много ми харесаха и ако не те затруднявам пращай насам каквото имаш - големи не големи все ще избоцкам няколко Hug

# 156
Ето ги      Wink     домики лилипутов 

http://loradom.mylivepage.ru/image/1667

# 157
ние се завърнахме от турската ривиера и сега се запътваме към кюстендилската  Mr. Green ако има там гобленарки, да свиркат, да се видим  Hug

# 158
Goody, много ти благодаря!  newsm51

# 159
Goody Мерси за зайчето  Heart Eyes
И аз съм болна , много ме боли гърлото ...  Sad А Мимито е хремава   Confused

# 160
  • Sofia
Ето и тук има къщички на лилипути -

http://www.stitchfanclub.com/bulding.html-11

# 161
  • в една мансарда точно под звездите ..........
Най-накрая се преборих със снимка.бг и успях да си кача снимките на другите два гоблена!

http://www.snimka.bg/album.php?album_id=244903

Последните две сники в албума ми!
Не знам как точно се казваха. Мисля, че бяха "Началото" от сп. Галерия бродерия. Някъде съм ги срещала и като Адам и Ева.

# 162
Vesito - аз там ги видях къщичките, ама схемите им са в  .xsd и не можах да ги отворя, затова помолих някой ако ги има в .jpg  за да не се мъча  Embarassed

Ето ги      Wink     домики лилипутов 

ina221 -   newsm51  благодарение на линка, който даде си свалих някои от тези къщички.  newsm44  Другите ще продължавам да търся защото нещо ми влезнаха под кожата - аз все си мечтая за къща с дворче и мнооого китки ... Laughing 
Много ти благодаря    bouquet
Дуданка - много са хубави ! Натюрморта и той е с много свежи цветове - да го покажеш като го завършиш ! А това ретро направо е супер - много е сполучливо !  newsm10

Последна редакция: пн, 28 юли 2008, 15:15 от vvvitality

# 163
  • Варна
Dudanka, ретро-гоблена е страшен, много е шик! И останалата ти колекция е невероятна.
И Евата много ми хареса - нали и аз си уших една миналото лято, не мога да не й се радвам!

На болните момичета - пожелава бързо оздравяване! Аз минавам набързо през темата, колкото само да се похваля със завършения си тигър - изпран и изгладен от петък, утре мисля да го дам за рамкиране, защото ще го подарявам на племенника си.

На Кита желая малката да спинка и да е кротка, за да може мама да почива и да има време да бродира.

# 164
  • Съвсем в края на света
vvvitality, свали ли си къщичката дето щях да ти я пращам???
Благодаря на кетри и донята за инфото, честно казано орхидеите изглеждат много нежни за това си помислих, че са на по-ситна аида.
Manzhelka, много хубаво котенце.
Благодаря за пожеланията, ама това за моите деца си е оксиморон. Няма екстра като спинкам и кротка съм, но да са живи и здрави де, такива са поръчани.

Общи условия

Активация на акаунт