Отговори
# 75
Нито едното в момента не ме интересува.

# 76
Личен опит с обезболяване нямам, но ми се иска да споделя с вас две статии за страха от раждането и болката, които на мен много ми хареса.
http://www.roditeli.info/family/statia/strah/
http://www.svatbata.org/forum/index.php?topic=7243.0

# 77
  • Egypt
Аз родих сравнително бързо- болеше ужасно, но сменях позите, и прекарах голяма част от времето преди изгонването под душа, много ми помогна водата.

# 78
На тези, които се интересуват от различните техники, погледнете предишната такава тема, там преведох доста статии и има полезна информация, която може да ви помогне:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=98119.0;all

Peace

# 79
  • Pb
Да, спомням си я предишната тема, преди 2 години и малко...
Наблягах на дишането. Чрез него си контролирах болката (но техниката, на която бяха ни учили някак не ми даваше комфорт, правех го по мой начин и ми беше добре). Опитвах се и да визуализирам. Имаше някакъв ефект. Като цяло се стремях да възприема болката като мой съюзник. В противен случай бих истерясала, така както успешно бях видяла да го правят няколко раждащи. Много ми се искаше да сменям позициите, обаче млада и зелена - къдети да си поискам такова нещо. Успях да отстоя късно слагане на системата. Даваше ми свобода да ходя до банята и да се наслаждавам на топлата струя вода, невероятно облекчаваше контракциите.

# 80
Техники на дишане

# 81
  Отговорих "нито едно,но се интересувам",но....явно това не е много точен отговор.
  Бях изключително позитивно настроена.Персоналът в болницата се чудеше,как мога да се усмихвам при толкова силно контракции.
  Разхождах се,мъжа ми ми правеше масаж,заемах клекнала поза или наведена,опряна с лактите в масата.
  Всичко си беше прекрасно,докато  не започнаха да ми вливат окситоцин,"да не съм се мъчила напразно".... Crazy
  Ето тогава вече спрях да се контролирам! Confused

# 82
  • Pb
   ...Всичко си беше прекрасно,докато  не започнаха да ми вливат окситоцин...

Да, точно така беше и при мен - чудесно се чувствах преди системата, контракциите ги контролирах, чувствах се комфортно в тялото си, но послеее - по едно време сериозно взех да мисля за скок през прозореца.

# 83
  • Пловдив
Нито едното и не се интересувам.Раждах секцио и някой ден пак така ще раждам

# 84
Дишане, но не активно, затова отговорих, че не съм ползвала, но ме интересува.

# 85
Здравейте!

Напоследък чета  доста за начините за намаляване на болките преди и по време на раждане, както и за бързото възстановяване после. И попадам на различни методи и средства, които да се ползват - чай от малинови листа, цветотерапия, акупунктура, упражнения, масажи, йога, диета преди раждането, арника и т.н.
И ми иска в тази тема майките, които са се доверили на някои от изброените или други, да споделят дали наистина е било бързо и безболезнено(доколкото е възможно) раждането им. Абе, с две думи, помагат ли наистина билките, йогата и другите неща.

Търсих, но не открих подобна тема, така че, сори ако вече е разисквана Simple Smile

# 86
Да ти кажа ли,то всичко си е до организъм!
Едни раждат лесно,без да са ходили на каквито и да било процедури(упражнения),а други,които са ходили раждат по-трудно.
Това си е божа работа!
Леко раждане!!!

# 87
Помагат-от личен опит. За съжаление не мога да намеря темите, а имаше доста такива. Потърси информация в сайта на Естествено, там момичетата най-добре ще те насочат Simple Smile

# 88
  • Стара Загора
Да ти кажа ли,то всичко си е до организъм!
Едни раждат лесно,без да са ходили на каквито и да било процедури(упражнения),а други,които са ходили раждат по-трудно.
Това си е божа работа!
Леко раждане!!!
Абсолютно е вярно!

# 89
Виж сега, на мен ми помогна четенето на книгите Дюн. Това за справяне с болката- там героите все ги гърчат, но те нали имат невероятни мозъчни способности, издържат на всякаква болка. Та, представям си, че съм в научно-фантастичен роман (то си е точно толкова сюрреалистично) и че съм супермен с мозъчни способности за елиминиране на болка.

При мен действа, ама аз съм особен тип животно.

Другото за леснината- божа работа. Аз четох как индианките гледали много да готвят и да чистят и да не се спират на едно място. Ако не друго, ще ти отвлече акъла от притесненията. Миенето на прозорци е чудесен занаят- а после с бебето може да не ги миеш и две години, за съжаление...така че се наслаждавай сега.

Ама не разчитай прекалено много на аромати и разни капки- все ще си е гадничко. Според мен мозъкът е най-доброто ти оръжие в случая.

Общи условия

Активация на акаунт