Класация на лекарите в Майчин Дом-София

• 264 797
  • 689
  •   1
Отговори
# 450
Цитат
Скъпи дами, защо не погледнете малко по-надалеч?  И защо не престанете да нападате жената, която просто се опитва да ви предупреди за великия доктор Дяволов, който за малко не уби снаха й, а за бебчето- знаете...

Мисля, че тази тема е за лекарите в МД. Ако е САМО за добри отзиви, както всъщност излиза, моля някой да смени заглавието. 

Айде,много моля!
Предупредила друг път!Така и не благоволи да обясни какво се е случило.Друго освен нападки към потребителки и цитати от други случаи,не съм прочела.
Че и ми праща злобни съобщения на лични.
Егати добронамерената.
Като те помолят няколко пъти да престанеш,трябва да си слабоумен или просто да очакваш от другите да ти ходят по гайдата,за да не спреш...
Темата си е точна.За родители,преживели загуба си има друга теми-включително и за лекари,причинили смърт.

# 451
  • София
Дали има лекар който не е изпуснал живот поне веднъж в практиката си, а?

За съжаление само в България това се счита за нормално!

Извинете ако съм нарушила душевното ви равновесие, отивам си при "навлеците" ...

Прекалявате.
 Не знам кое е нормално, никой не иска да има смъртни случаи, вкл. лекарите в България.
Искрено съжалявам за загубата Ви, но не ми казвайте, че в чужбина не се случват такива неща. Лекарите не са Господ, за съжаление.

# 452
petya3577, току що гледах историята ви по Нова ТВ. Искали сте секцио, но стандарт в медицината е мъртъв плод е той да се роди нормално. Не се прави секцио, само в крайни случай, когото нормалното раждане застрашава живота на родилката. Поставят се таблетки във влагалището  и се чака да започне родава дейност. Понякога това продължава с дни и си е в реда на нещата да се опитват с дни да разширят шийката на матката. Може да попитате други жени с мъртъв плод как са родили. Раждането при снаха си в крайна сметка как завърши? С избор на екип, без избор на екип това правят лекарите. Не е лекарска небрежност, те си следват протокол. Няма лекарска грешка тук. Ако има такава тя е защо са допуснали майка с диабет да чака да роди до термин.

# 453
petya3577, току що гледах историята ви по Нова ТВ. Искали сте секцио, но стандарт в медицината е мъртъв плод е той да се роди нормално. Не се прави секцио, само в крайни случай, когото нормалното раждане застрашава живота на родилката. Поставят се таблетки във влагалището  и се чака да започне родава дейност. Понякога това продължава с дни и си е в реда на нещата да се опитват с дни да разширят шийката на матката. Може да попитате други жени с мъртъв плод как са родили. Раждането при снаха си в крайна сметка как завърши? С избор на екип, без избор на екип това правят лекарите. Не е лекарска небрежност, те си следват протокол. Няма лекарска грешка тук. Ако има такава тя е защо са допуснали майка с диабет да чака да роди до термин.
В нашият случай не това беше най-лошото и най-важното според нас, но Нова телевизия акцентира върху това.

# 454
 "Майчин дом" чакали Албена 4 дни да роди мъртво бебе 
Събота, 06 Октомври 2012 14:05 
Проверка на здравни инспектори трябва да установи истината около скандалния случай с размотавана 4 дни родилка. На 26 юли лекарите в "Майчин дом" установяват, че бебето в утробата на бременната Албена Петрова от Костинброд. Вместо да направят всичко възможно да извадят бебето, лекарите отпращат 27-годишнат жена с думите, че идва края на седмицата и няма кой да се занимава с нея. Засега от болницата отказват да коментират с аргумента, че тече проверка и ще изчакат приключването й.

Албена (на снимката) казва, че още от самото начало на бременността всеки месец ходи за изследвания и наблюдение в "Майчин дом", тъй като е диабетик от 20 г. и е на инсулин. От февруари я  наблюдават д-р Дяволов и д-р Стойкова на петия етаж. По принцип при диабетиците се предизвиквало раждане един месец преди термина. "Моят термин беше 28 август, затова аз отидох в болницата на 26 юли - така се бяхме разбрали с лекарите. Последно преди това ме бяха изписали на 14 юли.  Поводът за този последен престой в болницата беше, че имах белодробен оток. Изследванията на урина бяха с лоши резултати, белтъкът беше висок", обяснява жената.

Гинекологът й в Костинброд казва, че трябва да влязе в болница, макар че тя не иска. Той обаче настоявал и й дав направление. "Като ме видя тогава, Д-р Стойкова ми заяви: Ами че аз те изписах с този белтък. В епикризата това обаче не беше описано. Все пак ме оставиха и стоях до 14 юли. Тъй като се очакваше да родя по-рано - около 26 юли, попитах защо ме изписват, след като здравословното ми състояние не беше добро. Имах много отоци по цялото тяло, те бяха от диабета. Лекарката ми отговори, че всъщност не съм имала нужда да постъпвам в болница, но самоволно съм решила", продължава разказа си Албена, за която това е първа бременност.

При цялото време тя срещала трудности да получи подробна информация за състоянието си.  Все трябваше да ги гоня по коридорите, допълва жената. "Те не споменаваха за пари, но за мен беше ясно, че мълчанието им е намек да платя, може би за избор на екип. Ако знаех, че трябва, щях да събера парите, въпреки че не са ми излишни", разсъждава Албена.

Тя се интересувала дали ще ражда със секцио, а отговорът на д-р Стойкова бил: "Не съм гадател. Като дойдеш на 26 юли, ще решим какво да правим." Отишла на уговорената дата, падало се четвъртък. Акушерката я гледа на апарат за тоновете на бебето, но подозрително мълчи. Два-три часа преглеждат Албена на различна апаратура. Накрая идва лекар, който съобщава, че бебето е мъртво и че според него то е така от няколко дни. След този шок идва втори: докторите обясняват на Албена, че идва края на седмицата и няма кой да се занимава с нея, затова да изчака до понеделник.

Опитали с таблетки да предизвикат раждане по нормален начин. Натискали я по корема, проверявали през два часа за разкритие, но от това тя само получила силни болки. Имало документи, на които пишело: "Отказва да бъде прегледана гинекологично", но Албена обяснява, че нямало как да откаже, но просто в един момент болките вече били ужасни. "Бях блокирала от болката, чувствах отпадналост в краката. В понеделник към 15 часа следобед ми казаха да се приготвя за родилна зала. Една лекарка се опита да ме прегледа, но мен ужасно ме болеше. Тя се учуди и каза, че било невъзможно да изпитвам чак такива болки. Тогава ми измериха таза и се оказа, че е тесен и не мога да родя по нормален път. Това се разбра след 4 дни мъки. В крайна сметка направиха секцио на 30 юли и така се приключи", завършва разказа си Албена.

Тя още не може да разбере как се е стигнало до смъртта на бебето. Правела всички изследвания, които лекарите искали и в тях нямало нищо тревожно.

Свързани теми: Синдром на внезапната смърт покосил 8-дневно бебе

Жена без бъбреци роди здраво бебе

Лекари от две болници се бориха за живота на родилка с порок и бебето й

АГ болници изписвали родилки недолекувани

Лекари не разбрали за починало в утробата близначе

СНИМКА: ЛИЧЕН АРХИВ

Докога ще продължава това безотговорно отношение?

Искам да допълня, че Албенка практически лежа цялата бременост в МД. И това не е цялата история.

Последна редакция: пн, 08 окт 2012, 17:42 от petya3577

# 455
petya3577 /има там както ще си смениш ника след някои и друг пост/, още веднъж съжелявам за случилото се.
имам огромна молба - ДА ПРЕСТАНЕШ С ТВОИТЕ РАЗКАЗИ!!!
 не си първата, не си последната. няма да откажеш хората от лекарите в МД, тъй като там има и случаи с лош край, но има и хиляди спасени жени и деца.
аз бях лежаща в болницата по същото време там в края на юли месец и видях и знам за вашия случай, не са виновни изцяло лекарите. а за парите изобщо не коментирайте, защото на мен ми помогнаха и в края на седмицата, без да съм платила едно стотинка, така, че моля те не уронвай излишнж престижа на лекарите, тъй като думата пари там не е на първо място. опитайте да се превъзмогнете и преживеете вече миналото и гледайте напред. Peace
темата се превърна в ТВОЯТА ЛИЧНА ДРАМА, а не това е съществото й.

# 456
Слонче, вероятно вие като работеща в горе споменатото заведение, ще ми кажете подробности.

# 457
Слонче, вероятно вие като работеща в горе споменатото заведение, ще ми кажете подробности.
не съм служител на мд, а пациент. това първо и второ, с тоя заядлив тон няма да стигнете далече в живота. аз съм до тук, успех.

# 458
Слонче, а тогава с какво ще обясниш ревностното пазене на имената на лекарите и заведението? За  мен не си само пациент. А за пари и МД да не говорим. На мен лично ми взимаха повече пари, отколкото на др жени - с по 10лв на преглед. Платих си за екип, платих си за упойка, сложена на 9,5 см, (без аз да знам), плащах си за стая, която така и веднъж за 4 дни не изчистиха. Плащах си, а накрая се оказа, че не са си свършили и работата. Не искам да плюя по никой, но не бива да се примиряваме с такива неща. Аз съм им изключително благодарна за това , че сме живи и здрави, това е най-важното! Пожелавам го на всички! НО пазете и отстоявайте правата си и да се молим на никой  да не се случва! Предлагам да се престане с тази злоба, все пак нали се разбрахме, че темата е за коментари за лекарите- уточнете да се пишат само хубави неща и да се приключва!  Късмет на всички!  Hug

# 459
Аз също съм на мнението на слонче и заставам зад лекарите от МД без да съм служител там (кви са тия безумни предположения?!)...оперирана съм там, след това имам две раждания по времето на които се наложи да полежа (особено с първото бебе), не ми е искана и стотинка на ръка (!)...единственото което платих е избор на екип, което беше по мое желание и срещу което заплащане получих фактура в 3 екземпляра...пфууу 'начи ужасни хора има...

petya3577, аз също съжалявам за случилото се във вашето семейство, но предполагам, че има и някакви други съпътстващи проблеми или друго адекватно обяснение....не искам да споря...

# 460
само ще уточня и ви напускам. преди години загубих бебето си в друга болница, отвратена от държавната се насочих към частната. да там плащах и бях доволна, до момента в който не можех да имам повече деца. и какво последва - отидете в мд, където откриха генетичен проблем. мина време и забременях, започнаха тревогите и съпътстващите проблеми и в частната клиника дигаха ръце и къде ? - отново в мд. там ме спасиха и мен и бебето и се надявам в най-скоро време да го прегърна, благодаряние на лекари от мд.  Praynig
отново уточнявам и се потретвам, че хигиената е под всякаква критика, отношението на част от персонала е ужасно, но уменията и компетентността на лекарите е незаменима / не работя там/. а що се касае на кой колко са взели, е могло да се пита, да се иска документ и др....но не ми се навлиза в подробности, за да не отмествам отново съществото на темата.
на никой не пожелавам моята съдба и пътя към щастието да има човек дете и да могат да му помогнат само и единствено в една държавна болница - МД. затова дано ме разберете, че не ги защитавам, а съм и благодална, че го докарах до тук, защото в лъскавите клиники с усмивки не могат да помогнат на семейства в трудно положение. белезите и разрезите, които сега ми създвата проблеми отново в мд овладяха и сега се чудят как да се процедира в конктрения случай на финала, но знам и съм сигурна, че ще направят всичко и двете да сме живи и здрави.
 пожелавам на всички успех и поводи за радост, а не злоба и завист, каквато се среща навсякъде. Peace

# 461
Слонче, слонче...явно не остана здрава жена която да забременее и износи безпроблемно детето си...и аз минах през ужасяващи диагнози, операции, лечения, за да мога да имам две малки хулиганки  Crazy Аз също се влачих по частни, лъскави клиники, за да се докарам до МД и там всичко да си дойде на мястото...

Пожелавам ти след месец да гушкаш едно малко, ревливо Crazy и най-прекрасно на света бебе и въпреки, че напускаш темата да се похвалиш Hug

# 462
  • София
*слонче*, просълзи ме историята ти. Пожелавам ти лек финал и здраво бебе, което да гушнеш.  Hug

# 463
Слонче, пожелавам ти да гушкаш своето бебе скоро!!! В Майчин дом наистина са добри лекари, аз бях там известно време и направиха всичко възможно и за мен и за бебо!!!
В кое отделение е твоето бебче? Ако искаш пиши на лични! Може да си разменим координати!!!

# 464
и аз минах през ужасяващи диагнози, операции, лечения, за да мога да имам две малки хулиганки  Crazy Аз също се влачих по частни, лъскави клиники, за да се докарам до МД и там всичко да си дойде на мястото...

Пожелавам ти след месец да гушкаш едно малко, ревливо Crazy и най-прекрасно на света бебе и въпреки, че напускаш темата да се похвалиш Hug

Аз също имам горчив опит и в държавни,и в частни клиники.Проблемът ми реши лекар от МД.А той дори не е в анкетата.
В частната клиника,която не е мястото тук да уточнявам, не можех да си запиша час за преглед повече от седмица,защото не съм пациент за ин витро Shocked.Накрая пропътувах разстоянието от града,в който живея и се намъкнах в кабинета на първият видян лекар-не го познавах.При всичките пари,които съм изсипала за изследвания на тази клиника,не очаквах такова отношение.
Колкото до отношението на персонала-то отдавна спря да ме интересува.Интересува ме само крайната цел.
Проблемът ми,който повече от 2 години стоя неразкрит и ме доведе почти до лудост,се разреши именно в МД .Два пъти съм лежала там и не са ми поискали стотинка.Дори за избор на екип за операция.Може скоро това да се промени,но засега лошо не бих могла да кажа.Ако има какво-ще е с аргументи и конкретни имена.
Аз също смятам да напусна темата ,защото стана повече от неприятна и далеч извън заглавието.

Общи условия

Активация на акаунт