Класация на лекарите в Майчин Дом-София

• 264 817
  • 689
  •   1
Отговори
# 435
Ама хайде наистина престанете! Чета всеки ден новопоявилите се мнения и тази нощ какво ли не съм сънувала....! Не омаловажавам ничия болка, но темата е относно индивидуална класация на ЧАСТ от изброените лекари в МД. И съм съгласна с горния пост, че е недопустимо да се плашат бъдещите майки, които (ако поне малко приличат на мен), и без това все повече се "ошашкват" с наближаването на термина

# 436
Щом се плашите от различни истории не ги четете, по - малко с нета, където има всякакви истории, а не само с добър край и ще си спестите много тревоги.  Peace

# 437
Свобода да пишат каквото и където поискат имат всички , но етика , за съжаление-не.

# 438
Щом се плашите от различни истории не ги четете, по - малко с нета, където има всякакви истории, а не само с добър край и ще си спестите много тревоги.  Peace

Ааа,не е съвсем така Mr. Green
Уверявам те,че същите хора ,които пишат,са реални и живеем сред тях.
Скоро едно семейство,което изгуби бебе по мед.причини настояваше с подробности да обяснява на съпруга ми как и защо...Два пъти.
Първият път бях с него,но встрани и помислих,че всеки момент ще се срути на пода.При все,че при всичките ми операции,в реанимация виждах първо неговото лице.

# 439
Аз не казвам, че загубилите децата са само статистика, но само да се говорят лоши работи за тази болница не е правилно. Защото, както казаха и по-горе, във всяка болница има и спасени, и нещастни случаи. Но не мога да се съглася, че МД лежат само на стара слава, защото съм свидетел за времето, през която беше там дъщеря ми, че спасиха много деца, дори родени в 6 м и по 500 грама. Не съм казала, че починалите деца са статистика, но и спасените не са статистика, не е хубаво, когато всеки си гледа само от неговата гледна точка.

# 440
Ааа,не е съвсем така Mr. Green
Уверявам те,че същите хора ,които пишат,са реални и живеем сред тях.
Скоро едно семейство,което изгуби бебе по мед.причини настояваше с подробности да обяснява на съпруга ми как и защо...Два пъти.
Първият път бях с него,но встрани и помислих,че всеки момент ще се срути на пода.При все,че при всичките ми операции,в реанимация виждах първо неговото лице.

Ще се опитам да обясня нещо - абсолютно добронамерено и само веднъж, без да навлизам в полемики, защото така или иначе е оффтопик в тази тема.

Родителите, които са загубили бебе, в нашето общество са невидими. Децата им са невидими, сякаш не са били. Скръбта им не се признава, защото "ние" тук сме такива, научени сме да се прави, че определени неща не съществуват и се случват само на другите - както едно време нямаше хора с хомосексуална ориентация или хора с увреждания - нямаше различни, криехме ги някъде - по психодиспансерите и по домове -
по същия начин не искаме да се изправим пред фактите от живота... като общество.

И когато сърцето ти е разбито, а всички наоколо се опитват да ти втълпят, че чувствата ти не са легитимни, защото всъщност нищо не се е случило; когато детето ти е "ембрион" или "плод", и "нищо, вие сте млади, ще си направите друго" -
в един момент у тези родители възниква нещо като компенсаторна реакция, с която искат да утвърдят живота на детето си, да го направят видим, и да валидизират собствените си чувства, защото другите не го правят.
По този начин се получава това "натрапване".

(Аз също имам това желание, да говоря за дъщеря си, но в общи линии се старая да преценявам кой и по колко може да поеме. Завинаги ще съм благодарна на приятелите, които са готови да изслушат всички подробности за това, което ни се случи, без да трепнат, защото знаят, че аз имам нужда от това, че така ми помагат.)

И това ще се промени тогава, когато се променим като общество. Когато започнем да си отваряме очите за това, което е различно, за автентичното преживяване на другия човек, когато поискаме да помогнем и знаем как... като хора, но и като професионалисти.
Толкоз от мен.

# 441
  offtopic

Айде стига, има под тема за родители преживели загуба, тази ако някой не е забелязал е "Здравни заведения, специалисти" ...престанете вече!!!

# 442
Не желая някой да решава вместо мен кога и колко мога да поема.
Също смятам,че има теми за родители,преживели загуба,може да се ползват по предназначение.

# 443
Коте,  Hug.
Да, а преди 7 години, когато трябваше да го има и онзи форум, където е мястото на всички навлеци, позволяващи си да пишат по хубавите теми на хората, имаше едни хора, които се разтройваха, че има такова тъжно заглавие пред очите им. Наред с подфорума на болните дечица, еднакво бодяха очите и срещаха съпротивата на нежните души. 

mandysanders, леко раждане ти желая. Ще намериш твоя лекар. Горещо ти препоръчвам да се обърнеш към по-непопулярните млади лица в болницата, щом като това е твоят избор. Времето на лекари като Атанасова, Марков-младши тепърва идва. Те все още не са претръпнали дотолкова, че да не им пука какво точно изпитва отсрещната страна. Желая ти леко раждане. (ако поне една от тъжните истории ти е отворила очите да бъдеш нащрек и да внимаваш, ако нещо в процеса на престоя ти в тази и която и да е друга болница, това ще единствено за твое добро!)   bouquet

# 444
  • София
аз все още съм объркана по отношение на избора на доктор... (не, че е сигурно, че който избера, ще се навие да присъства, защото ще раждам нормално, но все пак)... А д-р Дяволов гледам, че води доста убедително. Мамита, познавайки го по-отблизо, мислите ли, че трябва да се допитам и до него...?

Не разбрах питането ти - за какво да се допиташ до него?

относно избор на доктор (екип), който да присъства на раждане...

Виж, той няма да ти каже "Избери мен". Проучи кой лекар искаш, отиди при него и говори с него директно. Не знам в кой месец си, но колкото по-рано от 9 месец го напраивш, толкова по-добре и по-спокйна ще се чувстваш ти. Дяволов е темерут, но е добър лекар.

# 445
Скъпи дами, защо не погледнете малко по-надалеч?  И защо не престанете да нападате жената, която просто се опитва да ви предупреди за великия доктор Дяволов, който за малко не уби снаха й, а за бебчето- знаете...

Мисля, че тази тема е за лекарите в МД. Ако е САМО за добри отзиви, както всъщност излиза, моля някой да смени заглавието. 

А на всички бременни пожелавам един красив финал и най-позитивното мислене!  Hug

# 446
Tuffito, аз нямам нищо против, че жената иска да предупреди за д-р Дяволов, но тя постоянно от различни никове публикува едни и същи постове. За Дяволов има и доста положителни отзиви, така че явно е въпрос на гледна точка. Просто не мога да си замълча на изказване от рода, че МД лежи на стара слава, защото знам как всеки ден в 13 часа се събирахме поне 10-15 родителя и чакахме с трепет да чуем дали диша само детенцето, колко е качило, очите как са му и се радвахме на всяко изписано дете, защото се познавам с много майки, който също като мен имат детето си благодарение на тези лекари. Така че не може да се говори само в черно или бяло, има и сиво.

# 447
  • София
Скъпи дами, защо не погледнете малко по-надалеч?  И защо не престанете да нападате жената, която просто се опитва да ви предупреди за великия доктор Дяволов, който за малко не уби снаха й, а за бебчето- знаете...

Мисля, че тази тема е за лекарите в МД. Ако е САМО за добри отзиви, както всъщност излиза, моля някой да смени заглавието. 

А на всички бременни пожелавам един красив финал и най-позитивното мислене!  Hug

Скъпа, tuffito, защо си мислиш, че не можем да погледнем малко по-далеч? Темата е за лекарите в МД, не само за Дяволов. Потребителката сподели, предупреди един-два-три... пъти. Хайде, стига. Хайде вие да се замислите, дали има лекар със стопроцента положителни отзвуци, дали има болница, където не са умирали хора? Дали има лекар който не е изпуснал живот поне веднъж в практиката си, а?

# 448
Дали има лекар който не е изпуснал живот поне веднъж в практиката си, а?

За съжаление само в България това се счита за нормално!

Извинете ако съм нарушила душевното ви равновесие, отивам си при "навлеците" ...

# 449
Дали има лекар който не е изпуснал живот поне веднъж в практиката си, а?

За съжаление само в България това се счита за нормално!

Извинете ако съм нарушила душевното ви равновесие, отивам си при "навлеците" ...

Стига с тоя СПАМ ПРЕСТАНТЕ, НЕ САМО В БЪЛГАРИЯ УМИРАТ ХОРА СТИГА.

Общи условия

Активация на акаунт