ДВИЖЕНИЕ НА БЪЛГАРСКИТЕ МАЙКИ 14

• 60 750
  • 597
  •   1
Отговори
# 345
Здравейте!
И аз съм от новите - млада мама с тримесечен разбойник. Като начало - имам вече едно чувалче омалели дрешки и един монитор за компютър, които биха могли да послужат на някого. Но не само за това ми е думата - сега, докато съм в майчинство, мога да отделям време не само за моето си дете. Бих искала да бъда от полза за дечицата, за които никой не се грижи, но не съм много в час с работата ви, момичета. По професия съм журналист, работя в две медии, а по призвание съм... ами мама  Hug. Искам да бъда полезна. Как да се включа?

# 346
  • Sofia - TelAviv
Здравейте!
И аз съм от новите - млада мама с тримесечен разбойник. Като начало - имам вече едно чувалче омалели дрешки и един монитор за компютър, които биха могли да послужат на някого. Но не само за това ми е думата - сега, докато съм в майчинство, мога да отделям време не само за моето си дете. Бих искала да бъда от полза за дечицата, за които никой не се грижи, но не съм много в час с работата ви, момичета. По професия съм журналист, работя в две медии, а по призвание съм... ами мама  Hug. Искам да бъда полезна. Как да се включа?

Здравей и добре дошла,
като за начало това което си събрала поогледай темите и виж къде можеш да го пратиш. Може би на някое нуждаещо се семесйтво или самотна майка. ДБМ София в момента няма възможност да събира в склада неща, поради студа и липсата на хора които да преглеждат и разпределят след това събраното. Можеш да се свържеш с някой от момичета в другите градове и ако имаш възможност да пращаш натам.
Как да се включиш е сложен въпрос  newsm78  Прочети тази тема : http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=233674.0 и тя ще внесе малко повече светлина за нашата дейност. Следи акциите и посещенията които се обявяват тук и ще видиш къде точно можеш да помогнеш.
Ако имаш още въпроси, тук е мястото  Peace

# 347
  • Sofia - TelAviv
Днес ходихме до Света Параскева. Беше доста ползотворно и приятно. Децата бяха щастливи, което е най-важното. Рисувахме, скачахме, гушкахме се.
Присъствахме и на доста радостен миг, едно семейство си взеха детенцето у дома, дано повече дечица намират своите мама и тати. Родителите бяха много щастливи, а ние още повече че там останаха с едно по-малко.

Спешни нужди има само за пантофи и обувчици размери от 20 до 30, текущите нужди са от храни и хигиенни консумативи.

bouquet Благодаря на всички, които днес отделиха време за нашите деца!

# 348
  • sofia
Днес ходихме до Света Параскева. Беше доста ползотворно и приятно. Децата бяха щастливи, което е най-важното. Рисувахме, скачахме, гушкахме се.
Присъствахме и на доста радостен миг, едно семейство си взеха детенцето у дома, дано повече дечица намират своите мама и тати. Родителите бяха много щастливи, а ние още повече че там останаха с едно по-малко.

Спешни нужди има само за пантофи и обувчици размери от 20 до 30, текущите нужди са от храни и хигиенни консумативи.

bouquet Благодаря на всички, които днес отделиха време за нашите деца!

Кари,ще поемем нуждите от храни и х.консумативи.Само да уто4ним какво и по колко Peace

# 349
  • sofia
някой слу4айно да знае каква сбирка има в Хисаря,на която МТСП обсъжда промените в новия СК?
Трябва ми инфо Rolling Eyes

# 350
Момичета, здравейте!
Казвам се Милена, имам син на 7 месеца. Планирам да се включа като доброволец в грижите за бебета и малки дечица в ДМСГД. В София разбрах, че има два такива. Всъщност мислех, че са повече, та все още не съм сигурна...За щастие, и двата дома, за които разбрах (Св. Параскева и Св. София) са ми сравнително наблизо. Говорих с директорката на дом Св. Параскева по телефона онзи ден. Тя ми обясни, че на първо време трябва да си извадя здравна карта, та следващата седмица това ще ми е приоритет.
Имам желание за активна грижа и работа с децата, не само за дарения, макар че, разбира се, това също е много важно.
Ще се радвам да се видим в домовете скоро, а и възнамерявам да се присъединя, като ходите до Перник или Кюстендил да видите тамошните дечица.
Така че до скорошно запознанство и срещи!
Поздрави и прекрасен снежен ден!

# 351
  • Sofia - TelAviv
Момичета, здравейте!
Казвам се Милена, имам син на 7 месеца. Планирам да се включа като доброволец в грижите за бебета и малки дечица в ДМСГД. В София разбрах, че има два такива. Всъщност мислех, че са повече, та все още не съм сигурна...За щастие, и двата дома, за които разбрах (Св. Параскева и Св. София) са ми сравнително наблизо. Говорих с директорката на дом Св. Параскева по телефона онзи ден. Тя ми обясни, че на първо време трябва да си извадя здравна карта, та следващата седмица това ще ми е приоритет.
Имам желание за активна грижа и работа с децата, не само за дарения, макар че, разбира се, това също е много важно.
Ще се радвам да се видим в домовете скоро, а и възнамерявам да се присъединя, като ходите до Перник или Кюстендил да видите тамошните дечица.

Страхотно,   bouquet Дано такива като теб се множат. Наистина имат нужда от много рачичка в домовете. Ако започнеш да ходиш в Света Параскева може да се засечем.

# 352
  • sofia
Момичета, здравейте!

Страхотно,   bouquet Дано такива като теб се множат. Наистина имат нужда от много рачичка в домовете. Ако започнеш да ходиш в Света Параскева може да се засечем.

здравей и от мен Hug

независимо с нас или без нас ,молбата ми е да из4етеш раздел 4 от пуснатия линк.

http://fdbm.org/site2/content/view/13/29/lang,bg/

много от директорите държат на тези неща,ние също Peace

Давам ти го информатино   bouquet

# 353
Благодаря за посрещането! Hug

Lavender, трябва ли да стана доброволец към ДБМ, за да работя с домовете? Аз питах Валентина Лихарска по телефона и тя ви спомена като организация, с която подопечният й дом работи в тясно сътрудничество, но ми каза, че мога да попълня молба за доброволец и да работя с дома като частно лице.
Принципно за мен няма разлика какъв точно доброволец ще бъда, но ако е нужно, да подам молба за членство към ДБМ като доброволец. Вие кажете, моля!

# 354
  • sofia
Благодаря за посрещането! Hug

Lavender, трябва ли да стана доброволец към ДБМ, за да работя с домовете? Аз питах Валентина Лихарска по телефона и тя ви спомена като организация, с която подопечният й дом работи в тясно сътрудничество, но ми каза, че мога да попълня молба за доброволец и да работя с дома като частно лице.
Принципно за мен няма разлика какъв точно доброволец ще бъда, но ако е нужно, да подам молба за членство към ДБМ като доброволец. Вие кажете, моля!

не,не трябва Peace
Разли4ните домове по разли4ен на4ин допускат външни хора и за това те насо4их към някои от изискванията на директорите.Но като цяло вси4ки директори държат да се спазват основни неща,които ние сме вклю4или и в нашите договори на доброволците.Най-ве4е т.н. ети4ен кодекс за работа с деца Peace
Всеки може да влиза и помага където го допуснат като 4астно лице.То и ние влизаме като 4астни лица(не съвсем,но ......),но спазваме изискванията на вси4ки директори,както и тези на ДБМ.Те пък са обвързани със изискванията на ДАЗД и др.държ.институции.
Разликата е следната:влизаш ли от името на организацията отговорността е нейна.Влизаш ли от твое си име-отговорността си е само твоя.
Малко се увлякох,но дано съм ти била полезна.Истината е,4е в домовете имат нужда от хора ,а трудно ги допускат като 4астни лица.С организация е по-лесно,но тогава спазваш правилата на органицията Peace
Д-р Лихарска е страхотен 4овек ,който има нужда от помощ при отглеждането на децата HugЗа това всеки помощник там е добре дошъл и дано хората като теб са пове4е bouquet

# 355
Lavender, благодаря ти, разбрах.
В Св. Параскева май няма да е проблем да вляза като частно лице, пък за другите домове ще видим какъв е редът.
Предполагам, че не е трудна процедурата да кандидатствам като доброволец към ДБМ, така че и това ще направя Simple Smile

# 356
здравейте
незнам дали тук е мястото,но имам детско креватче,което не ползваме вече и искам да го подаря с ваша помощ на някой
креватчето е от дървените старите с две чекмеджето от долу и решетка отпред,лака му е свален на места от времето и почистването
матрака е  дунапрен от преди 2г
недостатък е ,че е ужасно тежко и не влиза в нашата кола
виждам,че вие активно помагащите сте еднакви във всички теми и затова се извинявам,ако не тук е мястото за това Simple Smile

# 357
Има семейство в с. Памидово - Пазарджишко, които имат спешна нужда от точно такова старо креватче - кошарка!
Проблема е, че хората нямат кола, много са бедни и не знам как ще стане с транспорта Sad
Наистина са много тежки тези кошарки newsm78
Ако някой има идея - да казва.

# 358
Здравейте!
Получих покана за тържество по случай 1ви март от голените сладури(3-7г.) в дома в Кюстендил.Тържеството ще бъде на 4ти март от 10:30. Аз ще направя всичко възможно за да присъствам! Искам да поканя и вас! Който има възможност и желание да дойде, наистина много ще се радвам   bouquet

Приятен ден на всички!
Поздрави!
Ели

Последна редакция: ср, 25 фев 2009, 09:16 от Amazing

# 359
  • sofia
Здравейте!
Получих покана за тържество по случай 1ви март от голените сладури(3-7г.) в дома в Кюстендил.Тържеството ще бъде на 4ти март от 10:30. Аз ще направя всичко възможно за да присъствам! Искам да поканя и вас! Който има възможност и желание да дойде, наистина много ще се радвам   bouquet

Приятен ден на всички!
Поздрави!
Ели

Ели,мерси  bouquet

за сега на мен 4ти ми е свободен и ми се идва Twisted EvilЩе те държа в те4ение  Hug

Общи условия

Активация на акаунт