Някой изследвал ли е детето си за олово?

• 117 852
  • 1 075
  •   1
Отговори
# 870
Благодаря,че ми намери инфото.   bouquet
Ще се позаинтересувам отново по въпроса.

# 871
Azalea е как ти загаря като има вода? Ти сигурно слагаш по 3-4 капки Simple Smile Аз сипвам вода така, че зеленчуците да са покрити. Освен това на силен котлон ли готвиш?

# 872
Soleil, кекс да ти кажа честно си правя с масло или зехтин. Става и с кокосово (палмово, рапично не ползвам). Но картофи с кокосово не бих направила, защото ще миришат на сладкиш Simple Smile Картофи на фурна правя с 50 на 50 сусамово/зехтин или масло/зехтин и задължително 1 пръст поне вода. Първоначално пускам фурната на силно, докато заврят, после намалявам на 180 градуса.

# 873
Вероятно не дозирам добре темепратурата и готвя на прекалено висока. Но опитът ми със запървжането на пресни картофи беше най-трагичен, дъното се покри със слой прегорели картофи Laughing Crazy

# 874
Чета ви и не мога да зацепя какво е това гхи Crazy
А иначе тези мазнини за готвене много ги дъвкахме и въпреки всичко аз гледам да добавям накрая.Задушавам във вода,много рядко слагам мазнина,например на нещо на фурна или нещо тестяно....
Момичета,има ли тема/и и за  други безвредни или еко неща за дома,например цялосттно,за всичко което се ползва,не само в домакинството,всякакво обзавеждане и предемти вкъщи,като се почне от стените,пода и тавана и се свърши смалките нещица(като например клечките за уши).Май няма такава обща тема newsm78

# 875
Няма, вземи пусни една - безвреден дом Simple Smile Нещо като стъклен, ама не съвсем  Mr. Green

Гхи-то е пречистено масло. Пусни гугълчето.

Вероятно не дозирам добре темепратурата и готвя на прекалено висока. Но опитът ми със запървжането на пресни картофи беше най-трагичен, дъното се покри със слой прегорели картофи Laughing Crazy

Аз съм със супер бързи индукционни котлони и дебели тенджери. Да не ти казвам какви супер бързи реакции съм развила и на каква ниска степен на котлона готвя.

Последна редакция: вт, 11 май 2010, 00:46 от I see you

# 876
...Момичета,има ли тема/и и за  други безвредни или еко неща за дома...
                            Виж тези: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=426104.0
                                           http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=426830.0

# 877
Хайде и аз да поспамя...като искам нещо да сготвя, където мазнината да я сложа в началото, ползвам само олио от гроздови семки, вкл. и при печене на картофи.

# 878

И аз мисля, че в температурата е проблема. В силаргановия тиган готвя на 2ра степен от 6.

Момичета, да се похваля.
Вече съм горд собственик на чугунена dutch oven на  Le Creuset
Сега ще се ровя за рецепти и начини на готвене в тези съдове.
Между другото в момента са на промоция в Гама елит, имат намаление плюс подарък.

# 879
Чета ви и не мога да зацепя какво е това гхи Crazy
А иначе тези мазнини за готвене много ги дъвкахме и въпреки всичко аз гледам да добавям накрая.Задушавам във вода,много рядко слагам мазнина,например на нещо на фурна или нещо тестяно....
Момичета,има ли тема/и и за  други безвредни или еко неща за дома,например цялосттно,за всичко което се ползва,не само в домакинството,всякакво обзавеждане и предемти вкъщи,като се почне от стените,пода и тавана и се свърши смалките нещица(като например клечките за уши).Май няма такава обща тема newsm78

Гхи е пречистено масло, пречистено от белтъчините в него. Получава се като на бавен огън се превари маслото околко час и те се отделят като пяна и на дъното като слой. Маслото става с кехлибарен цват, аромат на орехи и може да стои с месеци. Освен това е свободно от тежки белтъци и много полезно за ядене. Чела съм, че тибетските монаси се хранят само с него, като единствен представител на животинските храни.

# 880
Хайде и аз да поспамя...като искам нещо да сготвя, където мазнината да я сложа в началото, ползвам само олио от гроздови семки, вкл. и при печене на картофи.
Вери и аз,ама рафинирано или не? Simple Smile

А това гхи купувате ли го или сами си го правите,че ми стана много интересно?

Грейс ,сериозно се замислям за такава тема,ама дали няма да е много голяма,смисъл обширна,а и за много от нещата е говорено вече в другите теми...Просто ми предстои обзавеждане на нов дом,не изцяло де,не се знае какво ще заваря,но ми се иска да знам за какво да гледам като търся такъв,и как да избирам всичко после за него от-до

# 881
Вери и аз,ама рафинирано или не? Simple Smile
Нищо не пише на шишето.

# 882
# 883
Мерси момичета!

Аз да ви питам,говорили сме тук за керамични ножове,други керамични  уреди?Например ренде,сокоизстисквачка,блендер/робот,кафемелачка и т.н.

# 884
  • София
Използвай търсачката! Не само говорено, ами и писано  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт