Някой изследвал ли е детето си за олово?

  • 117 852
  • 1 075
  •   1
Отговори
# 870
  • Мнения: 2 761
Благодаря,че ми намери инфото.   bouquet
Ще се позаинтересувам отново по въпроса.

# 871
  • Мнения: 2 132
Azalea е как ти загаря като има вода? Ти сигурно слагаш по 3-4 капки Simple Smile Аз сипвам вода така, че зеленчуците да са покрити. Освен това на силен котлон ли готвиш?

# 872
  • Мнения: 2 652
Soleil, кекс да ти кажа честно си правя с масло или зехтин. Става и с кокосово (палмово, рапично не ползвам). Но картофи с кокосово не бих направила, защото ще миришат на сладкиш Simple Smile Картофи на фурна правя с 50 на 50 сусамово/зехтин или масло/зехтин и задължително 1 пръст поне вода. Първоначално пускам фурната на силно, докато заврят, после намалявам на 180 градуса.

# 873
  • Мнения: 511
Вероятно не дозирам добре темепратурата и готвя на прекалено висока. Но опитът ми със запървжането на пресни картофи беше най-трагичен, дъното се покри със слой прегорели картофи Laughing Crazy

# 874
  • Мнения: 1 048
Чета ви и не мога да зацепя какво е това гхи Crazy
А иначе тези мазнини за готвене много ги дъвкахме и въпреки всичко аз гледам да добавям накрая.Задушавам във вода,много рядко слагам мазнина,например на нещо на фурна или нещо тестяно....
Момичета,има ли тема/и и за  други безвредни или еко неща за дома,например цялосттно,за всичко което се ползва,не само в домакинството,всякакво обзавеждане и предемти вкъщи,като се почне от стените,пода и тавана и се свърши смалките нещица(като например клечките за уши).Май няма такава обща тема newsm78

# 875
  • Мнения: 2 652
Няма, вземи пусни една - безвреден дом Simple Smile Нещо като стъклен, ама не съвсем  Mr. Green

Гхи-то е пречистено масло. Пусни гугълчето.

Вероятно не дозирам добре темепратурата и готвя на прекалено висока. Но опитът ми със запървжането на пресни картофи беше най-трагичен, дъното се покри със слой прегорели картофи Laughing Crazy

Аз съм със супер бързи индукционни котлони и дебели тенджери. Да не ти казвам какви супер бързи реакции съм развила и на каква ниска степен на котлона готвя.

Последна редакция: вт, 11 май 2010, 00:46 от I see you

# 876
  • Мнения: 2 755
...Момичета,има ли тема/и и за  други безвредни или еко неща за дома...
                            Виж тези: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=426104.0
                                           http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=426830.0

# 877
  • Мнения: 5 714
Хайде и аз да поспамя...като искам нещо да сготвя, където мазнината да я сложа в началото, ползвам само олио от гроздови семки, вкл. и при печене на картофи.

# 878
  • Мнения: 585

Вероятно не дозирам добре темепратурата и готвя на прекалено висока. Но опитът ми със запървжането на пресни картофи беше най-трагичен, дъното се покри със слой прегорели картофи Laughing Crazy

И аз мисля, че в температурата е проблема. В силаргановия тиган готвя на 2ра степен от 6.

Момичета, да се похваля.
Вече съм горд собственик на чугунена dutch oven на  Le Creuset
Сега ще се ровя за рецепти и начини на готвене в тези съдове.
Между другото в момента са на промоция в Гама елит, имат намаление плюс подарък.

# 879
  • Мнения: 585
Чета ви и не мога да зацепя какво е това гхи Crazy
А иначе тези мазнини за готвене много ги дъвкахме и въпреки всичко аз гледам да добавям накрая.Задушавам във вода,много рядко слагам мазнина,например на нещо на фурна или нещо тестяно....
Момичета,има ли тема/и и за  други безвредни или еко неща за дома,например цялосттно,за всичко което се ползва,не само в домакинството,всякакво обзавеждане и предемти вкъщи,като се почне от стените,пода и тавана и се свърши смалките нещица(като например клечките за уши).Май няма такава обща тема newsm78

Гхи е пречистено масло, пречистено от белтъчините в него. Получава се като на бавен огън се превари маслото околко час и те се отделят като пяна и на дъното като слой. Маслото става с кехлибарен цват, аромат на орехи и може да стои с месеци. Освен това е свободно от тежки белтъци и много полезно за ядене. Чела съм, че тибетските монаси се хранят само с него, като единствен представител на животинските храни.

# 880
  • Мнения: 1 048
Хайде и аз да поспамя...като искам нещо да сготвя, където мазнината да я сложа в началото, ползвам само олио от гроздови семки, вкл. и при печене на картофи.
Вери и аз,ама рафинирано или не? Simple Smile

А това гхи купувате ли го или сами си го правите,че ми стана много интересно?

Грейс ,сериозно се замислям за такава тема,ама дали няма да е много голяма,смисъл обширна,а и за много от нещата е говорено вече в другите теми...Просто ми предстои обзавеждане на нов дом,не изцяло де,не се знае какво ще заваря,но ми се иска да знам за какво да гледам като търся такъв,и как да избирам всичко после за него от-до

# 881
  • Мнения: 5 714
Хайде и аз да поспамя...като искам нещо да сготвя, където мазнината да я сложа в началото, ползвам само олио от гроздови семки, вкл. и при печене на картофи.
Вери и аз,ама рафинирано или не? Simple Smile
Нищо не пише на шишето.

# 882
# 883
  • Мнения: 1 048
Мерси момичета!

Аз да ви питам,говорили сме тук за керамични ножове,други керамични  уреди?Например ренде,сокоизстисквачка,блендер/робот,кафемелачка и т.н.

# 884
  • София
  • Мнения: 5 347
Използвай търсачката! Не само говорено, ами и писано  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт