Някой изследвал ли е детето си за олово?

• 118 493
  • 1 075
  •   1
Отговори
# 915
За зеолита и на други места съм чела, че е за пречистване.

Какви дъски за рязане ползвате? Тези от полиетилен безвредни ли са? Имамедни много красиви и ще се радвам, ако не се налага да ги хвърлям.

Последна редакция: пн, 02 авг 2010, 14:54 от Soleil*

# 916
  • Пловдив
Аз ползвам дървена.

Виждала съм камъни за пречистване в здравословните магазини, но не съм се заглеждала повече. Дали не е точно зеолит?  newsm78

# 917
Аз ползвам дървена.

Виждала съм камъни за пречистване в здравословните магазини, но не съм се заглеждала повече. Дали не е точно зеолит?  newsm78

Точно те са. Слагат се във водата за пиене. Omega имаше цяла тема за водата, но не мога да я намеря сега. Там много подробно пишеше за клиноптилолита.

# 918
  • Пловдив
Ми май не бяха скъпи...

# 919
Да, не са. Но това е някаква добавка течна за пиене. Не знам как се прави, зеолитът се пречиствал първо.

# 920
Ох, ох, ох!!! Четете!

85% of kids drinks snacks could contain high levels of lead!

Oт 146 тествани продукта, олово е открито в 125 от тях! Включително и органични!

# 921
  • най-шареното място
За зеолита и на други места съм чела, че е за пречистване.

Какви дъски за рязане ползвате? Тези от полиетилен безвредни ли са? Имамедни много красиви и ще се радвам, ако не се налага да ги хвърлям.

Стъклени. Но има и гранитни Simple Smile
Дървени полвам под горещи съдове. Пласмасовите се оцветяват от зеленцучи и никога немогат да са чисти според мен. Полвах преди години, оттогава може да са измислили нови материали, но след като не се храним в пластмаса, аз и не реже на нея.

I see you, притеснително наистина, но дамите, пишещи тук вероятно избягват соковете в алунмиева покаковка независимо какво съдържат. Това си е значителна предпазна мярка. Вероятно избягват и консервирани храни - сока не е храна, но е промишлено произведен.

# 922
Ползвам дървени и стъклени дъски.

Ние имаме бентонит за пречистване, различно е от зеолита.

# 923
Арт мама, дървото попива и задържа бактериите. В резките остава вода и стават развъдник на микроорганизми и гнилостни процеси. Също се оцветява, но не се вижда, както върху бялата пластмаса.

Пластмасата, ако се драска също в резките могат да се развият бактерии.

Разтърсих се из нета и излиза, че стъклените и керамични дъски са най-безвредни. Мен стъклените са ми неудобни за рязане и сипване, защото не се огъват, но ще трябва да се примиря.

В каква опаковка могат да се купуват консерви? Аз вземам доматено пюре органик в кутия. И в нея ли има алуминий Shocked

Последна редакция: ср, 04 авг 2010, 01:31 от Soleil*

# 924
арт мама, да, да, знам, че повечето пишещи тук може би са свели до минимум купуването на всякакви готови сокове. Но все пак пуснах инфото - как ще изпусна точно в тази тема Simple Smile А и става въпрос включително за бутилирани сокове (не разбрах стъкло или пластмаса).

Soleil*, никога не купувай консерви, та били те органик и от Марс.

Дайте линкове на тези стъклени и керамични дъски да разгледам. Аз обаче режа с керамични ножове, а те могат само върху пластмаса или дърво. Затова предпочитам по-малкото зло - дървени дъски, които подменям често.

Виждали ли сте такива дървени, които стават да се пускат в миална за дезинфекция? Преди го правех този номер, но дървото се изкривяваше или цепеше (ако не е от цяло парче). Принципно за предпочитане е цяло парче, защото не е лепено.

# 925
# 926
Момент, за консервите! Купувам едни, които отвътре имат прозрачен филм над метала, само на капачката няма.
Това не е ли ОК?

# 927
  • София
Да, и аз да питам за консервите - това значи ли да се откажа от консервираната риба Тон? Sad

# 928
  • София
Момент, за консервите! Купувам едни, които отвътре имат прозрачен филм над метала, само на капачката няма.
Това не е ли ОК?
Точно за капачката на едни бебешки храни в бурканчета беше станал голям скандал  Rolling Eyes

# 929
Мег, покажи твоите, ако можеш.

Аз купувам само доматено пюре в тетрапак и кокосово мляко за сурови рецепти в метални консерви или тетрапак.
И металните консерви ли са кофти?

Общи условия

Активация на акаунт