Някой изследвал ли е детето си за олово?

• 118 499
  • 1 075
  •   1
Отговори
# 900
А тна тези две марки с покритие ли са им съдовете?И с какво?Добри ли са?
http://www.firstireland.com/ProductCart/pc/viewCategories.asp?idCategory=2212
http://www.firstireland.com/ProductCart/pc/viewCategories.asp?idCategory=1443

И още, кое е по добре, такива или Силарган на Силит?

# 901
търся си ник получи ли си тестовете,сподели като ги ползваш,кое ,как а-у,резултати.
За кадмии така и не съм търсила,все нямам време Embarassed,но ако не ти е много късно вече ще потърся.

Аз се чудя как да направим така с мъжа ми,че да проверим в САЩ апартамента,преди да го вземем newsm78,и всичко ,което купуваме предварително...нещо невъзможно ми се вижда,а още повече ,че той ще е сам тогава и ще избира апартамента сам,а може би и голяма част от обзавеждането...

# 902
  • София
норчи, напротив, в САЩ можеш всичко да провериш - наличие на плесени, дървояди, теч, дали е живяла котка или мишка там, ексхибиционист, нервак, дали там е починал собственика, всичко... Има си експерти и ти дават заключение, с което ти някой ден ако се окаже, че ти стане алергия към котешките екскременти и за това е виновна новата ти къща, можеш да разтрогнеш договора за покупка/наем и да получиш обезщетение, а отсрещния да влезе много , много вътре. Това го знам за Сан Франциско. Тези оценки са част от договора, но струват много... За такава откачалка като тебе обаче това няма да има значение, нали? Grinning (моите приятели са платили за дървояди, плесени, всякакви гадинки и пълна хронология на построяването и ремонтите на къщата, с подменени греди, течовете къде са били... Специалистът с мухълите се е завирал във всяко кьошенце.... Накрая са пакетирали къщата и са я обгазили и са изтрепали всичко. Като купуваш дървена къща за половин- един милион, някаколко хиляди нямат значение...

Тестовете вчера ги поръчах, в риск да не стане, щото закъснях....

# 903
  • София
http://dnes.dir.bg/news.php?id=6512414&fp=1#cmts

Най-голямата американска верига за бързо хранене "Макдоналдс" (McDonald's) изтегля от заведенията си 12 милиона чаши заради токсичен метал.

Те са част от промоцията на новия анимационен филм "Шрек за вечни времена", а рисунката върху тях съдържа токсичния метал кадмий, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Компанията съобщи, че би желала клиентите й да не използват четирите вида чаши с картинки на героите от "Шрек", продавани за 2 долара.

Кадмият е известен с това, че е канцерогенен. Според изследвания той може да засегне костите и бъбреците. Има опасенията, че може да полепне по ръцете на детето и да попадне в кръвта, ако детето постави неизмитата си ръка в устата, допълва АП.

Опасните чаши са произведени в САЩ. Те не се предлагат в ресторантите на "Макдоналдс" в България.  "

норчи, я се разрови за тестове....
Помните ли , че в тестовете на коса, които си правихме тук, в България, изследваха точно кадмий и олово ?

# 904
Попаднах на тези тестове за наличие на някои метали
http://www.marystaggsdetox.com.au/product_info.php?cPath=97_100& … 3d6a54dfaf17aee58
Нямам представа колко са достоверни, но се ползва  Dithizone http://en.wikipedia.org/wiki/Dithizone и се замислих дали човек не може и сам да си го набави и да тества.  newsm78

Попаднах и на съвети на Дънов и Димков за оловно натравяне
http://www.dunov-knigi.com/otravane-olovo-olovni-saedinenia-p-2300.html
Цитат
Предпазване. Да се избягват помади, чийто състав е неизвестен. В гледжосани съдове да не се поставят туршии. Работници, които имат работа с оловни съединения, трябва добре да си измиват ръцете, лицето и устата и често да се къпят; да се преобличат след работа.
Туршиите не са ли киселинни, а киселините правят реакция с олово newsm78
Цитат
Специалистът с мухълите се е завирал във всяко кьошенце.... Накрая са пакетирали къщата и са я обгазили и са изтрепали всичко.
Да, а вкъщи се чудим как да премахнем мухъла. Това обгазяване с какво е било? Не ми звучи много здравословно.

Последна редакция: вт, 22 юни 2010, 14:33 от l`ange

# 905
Обгазяването поне се изветрява, докато мухълът си е упорита работа.

# 906
Коментирани ли са тиганите с керамично покритие?
Видях някакви с двойно керамично покритие и се чудя дали да си купя. Пише, че не залепва и че няма PTOE i.

Последна редакция: вт, 22 юни 2010, 17:28 от Soleil*

# 907
  • София
Цитат
Специалистът с мухълите се е завирал във всяко кьошенце.... Накрая са пакетирали къщата и са я обгазили и са изтрепали всичко.
Да, а вкъщи се чудим как да премахнем мухъла. Това обгазяване с какво е било? Не ми звучи много здравословно.

Понеже мен си цитирала... имам още да разправям за САЩ. Там като се нанасяш под наем се подписваш в договора че няма да пбоядисваш с бои съдържащи олово.... баси , баси, баси ! КАкто и наемодателя се заклева че няма олово в жилището.... ей, кога ще ги стигнем в това американците.....

А коментарът на приятелите ми беше - то и къде може да се намери олово вече в боята, не знаем !!!

# 908
Нещата на Силит са на същите цени тук и в Европа, някой беше питал по-нагоре.

# 909
норчи, напротив, в САЩ можеш всичко да провериш - наличие на плесени, дървояди, теч, дали е живяла котка или мишка там, ексхибиционист, нервак, дали там е починал собственика, всичко... Има си експерти и ти дават заключение, с което ти някой ден ако се окаже, че ти стане алергия към котешките екскременти и за това е виновна новата ти къща, можеш да разтрогнеш договора за покупка/наем и да получиш обезщетение, а отсрещния да влезе много , много вътре. Това го знам за Сан Франциско. Тези оценки са част от договора, но струват много... За такава откачалка като тебе обаче това няма да има значение, нали? Grinning (моите приятели са платили за дървояди, плесени, всякакви гадинки и пълна хронология на построяването и ремонтите на къщата, с подменени греди, течовете къде са били... Специалистът с мухълите се е завирал във всяко кьошенце.... Накрая са пакетирали къщата и са я обгазили и са изтрепали всичко. Като купуваш дървена къща за половин- един милион, някаколко хиляди нямат значение...

Тестовете вчера ги поръчах, в риск да не стане, щото закъснях....
Ооо щеше да е хубаво,ако можем да си позволим този лукс.Ние нямаме възможност да купуваме къща,а и каквото и да е било друго.Ще търсим малък,едностаен апартамент под наем Simple SmileТа затова се чудих по какво да се ориентирам дали всичко вътре е ок newsm78

Трябват ли все още тестове за кадмий?

# 910
Момичета,моля ви включете си със съвети и идей как да си вземем възможно на-безвредното жилище/апартамент?
Какво да гледам-какво да има или няма?Например какви да са пода,тавана,стените,дограмата и т.н.
Как да съм сигурна,че са безвредни.
А при обзавеждането за какво трябва да внимавам.Всъщност то  пише ли нещо на всички безвредни неща-посуда,бои,обзаявеждане,материали и т.н. за да се ориентира човек newsm78

# 911
Девойки, я вижте това инфо за т.нар. Natural Cellular Defense http://www.naturalnews.com/015232.html. Това било някаква добавка за пиене, направена от зеолит (клиноптилолит)!!!! Много сме говорили в темите за водата за камъчетата (пфу, аз така и не си поръчах). А сега американците са измислили от него добавка, която пречиствала, детоксикирала, предпазвала и лекувала рак дори Shocked

"You may not believe what you're about to read. Early indications are that this could be a significant breakthrough in nutritional medicine, cancer treatments and heavy metals detoxification. If early reports are to be believed, it far surpasses even the most miraculous cancer drugs from the world of conventional medicine, as you'll see below."

Една майка от друг форум (чужд) споделя, че с това лекувала свирепи ушни инфекции на детето си, капейки го в ушите.

Заинтригувах ли ви? Айде да го проучим, аз тепърва го открих. Дори не знам как точно е направено и какво точно съдържа, но бързах да споделя.

П.С. От този сайт може да се поръчва http://www.waiora.com/products/pro_ncd.php

Последна редакция: пн, 02 авг 2010, 00:02 от I see you

# 912
клиноптилолит
Зодия: Няма зодиакален знак.
Чакра: Не е обвързан с определена чакра.
Цвят: сив, сивозеленикав, розов и синкав
Облик: плътни масиви; при раздробяване - късове с
неправилна форма
Химически състав: вид зеолит, алумосиликат. Кристал-
ната му решетка е прорязана от микрокухини и канали, запъл-
нени с водни молекули и нестабилно закрепени най-често ка-
лиеви и натриеви йони. Притежава свойството да обменя йо-
ните си с други от средата, в която е поставен. Това въздейст-
вие, което може да бъде и селективно, го е направило най-
използвания за различни цели минерал през изминалите сто
години.
Твърдост: между 3 и 5
Находища: над 1000 находища в повече от 40 страни;
България е на едно от първите места в света по запаси на качес-
твен клиноптилолит - над 10 милиарда тона в Източните Родо-
пи.
Търговски вид: Добива се промишлено, основно за из-
нос.
Приложение: Почти няма област от икономиката, в коя-
то този минерал да не се използва. Внася се в почвата като
носител на хранителни съставки и адсорбатор на тежките йони
в нея. Добавя се в храната на птици и животни за подобряване
на здравословното им състояние. То се постига от наличните в
минерала калций, натрий, калий и микроелементи в лесноус-
воима форма. Използва се за очистване на водата от амонячен
азот. Влага се в праховете за пране като заместител на фосфа-
тите и омекотител. В пастите за зъби замества редица вредни
компоненти. Служи за пречистване на сокове, вина, захарни
разтвори, зехтини от разнообразни примеси. Намира широко
приложение при производството на маргарин и шоколадови
изделия. Обезмирисва идеално различни субстанции. Пречиства
течности от амониеви йони и йони на тежките метали
-кадмий, мед, арсен и др. Незаменим при очистване на замър-
сени с радиация течности. Без него са немислими редица нови
технологии в химическата, хранително-вкусовата, фармацев-
тичната, военната промишленост. В много публикации е обявен
за минерал на 20 век заради изключителните му качества.
Лечебни свойства: Вода, йонизирана с клиноптилолит, оказва
мощно лечебно въздействие върху организма. Тя изхвърля
отровите, приети чрез храната и регулира обмяната на
веществата. Има силен стимулиращ ефект върху сърдечно-съ-
довата, нервната и храносмилателната система. Влияе благоп-
риятно при нервни безпокойства, безсъние, напрегнатост, язви,
гастрити, колити. Пречиства бъбреците и жлъчката от песъчинки,
нормализира кръвното налягане. Единственият минерал, който
помага при обилно изпотяване, предизвикано от нервни
проблеми: 150 г клиноптилолитова вода се смесва с 50 г ябълков
оцет или лимонов сок и сместта се пие минимум три пъти
дневно преди ядене леко затоплена.
За постигане на лечебен ефект при изброените пробле-
ми е необходимо да се употребява ежедневно клиноптилоли-
това вода. За целта е нужно минимум 90 грама клиноптилолит
да престои най-малко 8 часа в съд с питейна вода, необработе-
на с хлор. Минералът може да въздейства върху водата близо
три месеца, след което трябва да се замени.
ВНИМАНИЕ: Използваният за лечебни цели клинопти-
лолит трябва да отговаря на определени условия: чистота, про-
центно съдържание, термообработка и др.

източник : ЕНЦИКЛОПЕДИЯ НА ЛЕЧЕБНИТЕ МИНЕРАЛИ  , Гергана Митева и Иван Митев

# 913
Да се запиша на бързо  и се връщам да ви чета  Grinning
Темата е страхотна  Peace

# 914
Mamagemelar  Hug
Какво? Ще поръчваме ли? Бая скъпичко е, но има намаление за количество.

Baby Mon, добре дошла!

Общи условия

Активация на акаунт