Някой изследвал ли е детето си за олово?

• 117 466
  • 1 075
  •   1
Отговори
# 75
Много интересна тема, спомням си, че като бях дете ни правеха изследвания за наличие на олово в кръвта,  при мен стойностите бяха най -високи, в сравнение с тези на другите деца.
Аз съм от Кърджали, там има Оловно Цинков Комплекс, спомням си също, че в градинката, в която си играхме имаше някакъв уред, който измерваше  концентрацията на оловао във въздуха.
Сега обаче се съмнявам да правят такива изследвания на децата.
И между другото някой от симптомите при мен са на лице още от детеTired

# 76

Вече чета навсякъде статии, че даже не само океанската, ами и тази от развъдниците е със живак.

Това е верно,освен това в развъдниците хранят рибата и с готови гранули пълни с царевично нишесте/генно модифицирано най-вероятно/ и др. екстри.Аз лично предпочитам черноморска риба,плувала на воля,въпреки че и тя е пасла тежки метали.

# 77
Аз предпочитам пъстървата, то и за нея не съм много сигурна какво е яла, ама си мисля че е сравнително чиста.

# 78
Ами точно нея хранят с гранули-гръцки и холански според мои проучвания при обиколка из БГ.
Виж ако си я хванеш сама от реката е друга работа,ама то навсякъде има табели за забрана на риболова.Важното е да не те хванат Grinning

# 79
за колко проби стига тази опаковка? newsm78
Easy to use instructions are included and each kit has up to 4 tests with instant results.
ехх как ми се искаше да стига за повече, че имам разни чаши съмнителни

# 80
Стига бе хора, че то не остана риба за ядене! Въобще какво остана за ядене? Ако няма олово има нещо друго.

# 81
  • София
smurfette , тестът ако е отрицателен, в рамките на 2 мин можеш да тестваш още нещо. Т.е. трябва да ти е под ръка втората вещ за тестване(според описанието на Грейс)

# 82
ОП, точно си го обяснила Simple Smile

За рибата - в днешно време рибата вече не е полезна храна. Ценните Омега-3 всъщност идват от водораслите, с които тя се храни. Развъдниковата риба не само не се храни с водорасли, но и в допълнение към изкуствените гранули получава антибиотици. Освен това много изследвания показват, че почти всяка риба има PCB (polichlorinated biphelys), за които стана дума по-нагоре - доказан канцероген, вреди на развитието на мозъка и т.н. Дивата риба, която се храни с водорасли или с по-малки рибки, които на свой ред ядат водорасли, пък е замърсена - водораслите силно абсорбират токсичните метали (особено живак) като органичен компонент и от там попадат в рибата.

Вече се препоръчва да не се яде риба повече от веднъж месечно, особено за малките деца. Омега-3 трябва да се набавят от други източници.

# 83
ОП, точно си го обяснила Simple Smile

За рибата - в днешно време рибата вече не е полезна храна. Ценните Омега-3 всъщност идват от водораслите, с които тя се храни. Развъдниковата риба не само не се храни с водорасли, но и в допълнение към изкуствените гранули получава антибиотици. Освен това много изследвания показват, че почти всяка риба има PCB (polichlorinated biphelys), за които стана дума по-нагоре - доказан канцероген, вреди на развитието на мозъка и т.н. Дивата риба, която се храни с водорасли или с по-малки рибки, които на свой ред ядат водорасли, пък е замърсена - водораслите силно абсорбират токсичните метали (особено живак) като органичен компонент и от там попадат в рибата.

Вече се препоръчва да не се яде риба повече от веднъж месечно, особено за малките деца. Омега-3 трябва да се набавят от други източници.
Хора, вие ми разбихте "детската" психика Crazy Какво да ядем по дяволите?Питам най-сериозно Tired

# 84
Нямам думи! Все пак трябва да има някакъв контрол когато внасят например скумрията, или въпреки превишените норми на токсични метали, си я продават в магазинната мрежа?

# 85
Уф, значи да съм спокойна и да не ми тежи на съвестта, че ядем рядко риба. Simple Smile

Омега 3 от авокадото и маслините, ама не черни.

udy, най- добре суровоядство и вегетарианство. И да са био продукти. До този извод стигнах аз лично за себе си, но ние с мъжа ми не сме готови все още за тази стъпка.

# 86
  • София
Нямам думи! Все пак трябва да има някакъв контрол когато внасят например скумрията, или въпреки превишените норми на токсични метали, си я продават в магазинната мрежа?
Трябва, ама няма!
Вери, да ти кажа аз как започнах да ставам вегетарианка. В зората на откритията за "лудата крава" в един вестник имаше огромна статия за вет служба на митница Варна. Имаше снимки на описанието на месото преди да влезе в БГ и след като влезе. Първо беше телешки вътрешности всякакви, мозък... , после се виждаше как сръчна ръка е забелила и поправила само описанието на месото и вече беше станало на пържоли и подобни. Внос от Холандия. Придружено с описанието на болестта и с резултатите от журналистическото разследване. Пишеше, че ако си мислите, че ядете бълг. свинско, не се надявайте, може да е холадски костен мозък (ако някой не помни, там е точно болестта).

Но само аз се впечатлих. Спрях да приемам в тялото си един по един всички видове месо и накрая осъзнах и самата идея да не убиваш почти себеподобните си.

Лошото е, че с месо или не, храната трябва да са био, а в БГ това предлагане е много рядко и скъпо.

# 87
сега си търся огнеупорни съдове, но не знам кои са без олово Thinking
и другата питанка е: те хубаво се водят "огнеопорни", но дали ще издържат, ако ги пусна на газовия котлон

# 88
                     Риба спрях да консумирам в началото на войната в бивша Югославия. Тогава измря рибата в Дунава няколко пъти, и в крайна сметка всичко (отрови, химикали) се оттече в Черно море. Тогава риба не спря да се консумира, имаше чат-пат рехави предупреждения и толкова... От рибари знам, че и умрялата риба се продаде  Sick. Оттогава си позволявам 1-2 кутийки риба тон годишно, не повече  Crossing Arms.

# 89
Добре де, кои тенджери са безопасни за готвени(не отделят вредни вещества), освен тенджерите на Силит(които ми идват скъпи)?

Общи условия

Активация на акаунт