АПРИЛката е хубава жена - цяло лято релаксира тя!

• 14 690
  • 288
  •   1
Отговори
# 30
  • софия

Жени  Joy искренно се смях, липсва само "Поzнавате истинските гумени глави"  Laughing  Добавям и това http://cvyk.blogspot.com/2005/12/blog-post_12.html  Mr. Green  Хайде иzкорайте се, Шматки  Laughing

Хее, Татянкеее...аз като една полуВарненка и бивша /вече Wink/ курортиска съм вътре в нищата вече бре Joy

любими са ми хюмне / Embarassed много `поетично` ми звучи/ и паткан...а дори се улавям да ползвам стирка понякога...така, че за мен вече не стои Шекспировия `да бъдеш или не?` основния въпрос вече е `чушка или пиперка` Joy

# 31
  • Варна

Ша скъсам синджира!!! Още 2 часа работно време #2gunfire

Татянка, добре завърнала се   bouquet

# 32
така, че за мен вече не стои Шекспировия `да бъдеш или не?` основния въпрос вече е `чушка или пиперка` Joy

Аааа, въпроса е "Простир или простор?"  Naughty  Laughing или "торба или плик"  Laughing
А хюмнедори не zнаех 4е е Варненски иzраz  Blush Но дремиzгам не съм 4увала  Thinking

# 33
  • София
Ама, хора, дайте и превод! Някои от думите ги знам от престоя си на Златни, но са твърде малко!

# 34
За кое бе Вени? Коя дума не ти е ясна, пиперка ли? Или торба? Или хюмне?  newsm78

# 35
  • София
От изброените хюмне! Иначе от списъка бая не ги знам!

# 36
Хюмне = педераст  Wink

# 37
  • София
Ние днес изкарахме деня в зоологическата и Вальо сега си спи следобедния сън. !акам го да се събужда вече, че да ходим навън за по бира с татковците. Simple Smile

Ей, Краси, ентусиазма ти за концерта е страшно заразителен! Накара ме да изровя от старите албуми, снимки от Пловдивския концерт, пуснах си и някои любими парчета и ми е едно такова...  Party

Чайче, честит ти разбойник и честита книжка!

Смин, тоя Али все по-голям сладур става!

А за "Варненските изрази" - не бих казала, че са типично Варненски, просто са диалектни. Баба ми в Тетевенския Балкан използва много от думите в този списък, други съм чувала от бившата ми съквартирантка в Студграда, тя беше от Варна, и почти всички думи са ми ясни като значение.

За празника в събота още нищо не мога да кажа. Нямаме някакви конкретни планове засега, но тогава имам РД и си мислех да си заведа мъжете на някое по-специално място. Ще видим де, може да го съчетаем някак.

# 38
  • Boston, MA
Здрасти и от нас, честит син щъркел на Аги!

Данче, оправи ли се Стаси?

Ние сме добре, радваме се на лятото, въпреки че вали из ведро всеки ден, пак не пада под 26-30 градуса - жега и влага. Миналия уикенд бяхме в един курорт наблизо - Нюпорт (Дани не можем да го изкараме от басейна), тази седмица май пак там ще ходим.

Красе, супер да си изкарате на концерта! Аз се глася на Джордж Майкъл тук в неделя, но няма билети, ще видим дали ще мога да си взема на черно. За сметка на това вече имам билет за Колдплей за 4ти август.  Sunglasses

Целувки на всички пораснали дечица!

# 39
Оооооо пропуснах новината, 4естит син Щъркел на Аги   bouquet

Ау, Бубке, как ти zавиждам zа Колдплей....аz не успях да си купя билет и много ме е яд  Cry

# 40

и то женската в двойката  Laughing

Бубс, и аз искам на Колдплей  Rolling Eyes Но октомври Таря от Nightwish ще е тук, супер  Mr. Green

# 41
Мерси ви за честитките по повод  stork-boy, обаче за книжката е рано - имам още изпити да държа, ще черпя като я взема! Mr. Green
Нашият разбойник пак се джустироса някъде...къде обаче...падна заедно с кофичката кисело мляко на пода, опита се да направи млечна бомба, само където я спраска. И сега му почервеня челото преди лягане. Явно я е спраскал с чело милия. Wink Поне заспа и го преместихме на неговата спалня. Момичета, може да сте спокойни - зетя има спалня, няма да спят щерките ви на земята! Joy

Този списък не е лош, аз лично много обиичам някои думи, които не се ползват в книжовния език. Само едно ме притеснява, но то какво да ме притеснява, то си е нормално и може би не напълно страшно - много от тях са турски, или коренът им е турски - това хич не ме кефи, защото явно българите не сме никак патриоти и позволяваме езикът ни да бъде размит от разни...няма значение какви. Wink Но там са близо до турчолята и така или иначе езиците се преплитат, та дори и съвсем леко да е. Но съм сигурна, че в турския език няма българизми, оти оне не са лековерни като назе.  бих казала и прости Rolling Eyes Ето, споделих си мнението. Не ме бийте, моля. Все пак не съм езиковед де, само опасения тая.
И бързам да добавя, че нямам никаква омраза към никоя нация, само към собствената понякога й се дразня, че някак не обогатява чуждите култури, а затрива своята.

Утре мъжа с цялата компания е на МЕТАЛИКА! Леле, да му изтрещят главата,малко и той да живне, че се е сдедосал.  smile3538

Последна редакция: чт, 24 юли 2008, 23:46 от Чаено момиче

# 42
Ами Аги, след 500 години как да няма турски думи? А те са толкова много....килим, кибрит, раzбира се суджук  Laughing, 4анта,........ И не се сеЩам zа български еквивалент  Thinking (освен луканката  Mr. Green )

Ами колко думи има от френски или немски проиzход? Анцунг (4е и неправилно, каzва се Анzуг), Шнур, Щепсел, Шибидах (и това неправилно, Шибедах е),.......примери беzброй.

В немския пък има думи от латински или гръцки проиzход, а в последно време много "ДенглиШ", демек англициzми. Нормално явление.

# 43
Аги, напълно съм съгласна .... особено като има български еквивалент думата, а се полазва турската  Close Twisted Evil (демек вместо т.е. - примерно)
Татянка, така е - а думата сешуар винаги ми е изумявала, като глаголът е суша, но съществителното идва от френски нали  Sick

ха - заключили са другата тема

Та, добро утро от мен!
Аз отивам да правя сандвичи и кафе и да будя мъжете и потегляме, стискайте моля ви много палци да се държи културно в колата младежът, че не знам докъде ще ми стигнат нервичките  Whistling
Красе, приятено изкарване и на теб! И на всички, които бъдат довечера на концерта   superuu

# 44
Да бе, Танче, така си е. Нормално е да има чуждици, но според мен би следвало да заместят липсваща дума, или просто е нормално да са модерни известно време, пък да се ползват. Нали идеята е да се разбират народите. Обаче като се почне с това ние да разбираме македонците или дори сърбите какво говорят, а те винаги да се правят на ударени и да ни казват, че не ни разбират.... и просто не смятам, че нашият език е крив, а те отказват да се примирят, че имаме общи корени.  А и 500 години отдавна минаха, човек трябва да гради настоящето, т.е. бъдещето, а не да живее отпуснато с мисълта не знам колко си там поколения как са живели. Да се помни да, но не и да се оправдаваме за настоящото положение в политиката и бита. Преди 3 години посрещнахме Нова година в Сърница /българско село/, след Велинград. Бях чувала за проблема в някои региони, но тогава с очите си видях за какво иде реч. Спряхме с колите в центъра, беше обедно време, около 5-6 коли с хора бяхме. Слизаме и какво да видим - на площада няма църква, или поне тя не се обаждаше, а джамия. Ок, религията е личен избор, нищо против. И изведнъж започнаха да излизат мъже, мъже, мъже...да бяхме в друга ситуация да плеснем с ръце от щастие, па да ги нагушкаме. А те ни гледат като изкопаеми. Нашите момчета ни набутаха по колите веднага, защото наистина се почувстваха супер объркани от ситуацията /хвана ги шубето/. 3 дни бяхме там, 3 дни като кажех "Хайде до магазина" и мъжете стояха около час с настръхнали коси. Никъде не хдехме сами, навсякъде като вървим, в който и магазин да влезнем, наставаше тишина и жените ни гледаха така  Shocked, а мъжете...те не знам, избягвахме да кръстосваме погледи. Ходихме до Доспад, там виеше джамията, но църквата не биеше камбаната. Абе лоша е ситуацията и не знам какво може да се направи с тази скапана политика, особено това правитество ми е много черно пред очите. Хайде, оплаках ви се... Blush

Ние днес ще простираме, ще гладим, и ще събираме багаж. Довечера ще ги вали май на концерта, ние с Тони сме сами. И Саш като си остави в колата телефона, ела го гони после до колко и къде ще пие екзалтиран бира! Joy

Някой знае ли, наистина ли няма да допускат с GSM на концерта?!

Общи условия

Активация на акаунт