Фенове на Тери Пратчет- да се преброим

• 41 301
  • 747
  •   1
Отговори
# 90
Ей, как съм я пропуснала тази тема Simple Smile

Филмът не съм го гледала, ще гледам при първа възможност, вие споделяйте отзиви.

# 91
  • София
Филма го хванах към края Sad Трудно се филмира Пратчет.

# 92
Редактирам се, че намерих кога са давали филма. Сега ще го гледам и после ще пиша.

Последна редакция: сб, 03 яну 2009, 12:47 от Ели_

# 93
А на мен любима ми е "Истината". Просто книгите на Пратчет те оставят с едно такова усещане ..... нали знаете, не спираш да се усмихваш дълго време след като си ги прочел  Grinning.
Мъжо все се дразни, когато се кискам на глас, докато чета, а той не знае защо.

# 94
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Мъжо все се дразни, когато се кискам на глас, докато чета, а той не знае защо.

вече не се дразни  Wink чета му ги за лека нощ  Blush

# 95
ЕЕЕ,  и чак сега да видя тази тема!! Grinning
Обожавам Пратчет, чела съм всичко излязло на български, ( на няколко пъти подхващам и на английски, ама ми върви бавно и  се отказвам  Embarassed ) . за любим цитаат -оф, емии, не знам в един момент бях научила почти наизуст всичко( чела съм всяка от книгите поне по 10-12 пъти  Laughing ) и можех , ако ми кажеш нещо да кажа например визуално на коя страница и къде точно се намира, ама зааабравям...
 Ще се включа скоро с любими моменти.

# 96
Сега си намерих 2 любими цитата от "Дядо Прас"(макар че бих цитирала половината книга, ако питате мен Grinning):
1. "Дауни се изправи с известно облекчение и отиде пред голямото барче в стената. Ръката му замря нерешително пред кристалните бутилки с етикети :"Мор", "Нижд", "Тумрев"и "Иксиу".*
(*Печално и жалки е ,че мнозина благородници са си позволили да тънат в такава заблуда- слугите уж биха се подлъгали за съдържанието, ако етикетите са написани отзад напред. В отговор на нескопосаните им хитрини немалко икономи са предполагали с доста по- голямо основание, че господарите няма да забележат, ако уискито бъде допълнено с янкип.)
2...Сюзън припечелваше с падналите си млечни зъби по цял долар на парче от баща си, платени без никакви пазарлъци.* (* Малко след като навърши осем години, Сюзън откри в една зарязана мансарда колекция от животински черепи- реликва то хобито на някой херцог. По онова време баща й беше излишно зает с държавни дела и тя успя да събере 27 долара, преди да я разобличат. По.- късно си признаваше, че с кътника от хипопотам допусна непростима грешка.)

# 97
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
" ...Демонстрация на дружеския съюз м/у университета и гражданското управление. А той, бих казал, се състои в това те да обещаят да не изпълняват нищо, за което ги помолим, при условие, че ние обещаем да не ги молим за нищо..."
                                                    Шовинист

"... дърво, което е добро дърво и води чист, благоприличен и възпроизведен живот, може да бъде уверено, че ще възкръсне след смъртта си.Ако е било наистина много добро, накрая ще се прероди в 5 000 ролки  тоалетна хартия."
                                                 Фантастична светлина

"И често нищо повече от малка паметна плоча не подсказва, че противно на всякакво гинекологично правдоподобие някой се е родил на стената."
                                                 Еманципирана магия

# 98
  • София
преди много години, когато за първи път прочетох нещо от тери пратчет бях впечатлена от майсторските и хитроумни сравнения, първото, което ме спечели е описанието на анкх-морпорк "оживен като умряло куче върху термитник", иначе любими са ми серията с вещиците, крадец на време, морт, не съм изчела още всичко и си завиждам:)

# 99

"И често нищо повече от малка паметна плоча не подсказва, че противно на всякакво гинекологично правдоподобие някой се е родил на стената."
                                                 Еманципирана магия

е тоя също ми е любим, щях да падна от стола като го четях..
Не ви ли се струва,че всеки път, когато четете Пратчет, виждате по нещо ново в книгите му? Аз поне съм така..
Всичко зависи от настроението, от нагласата и явно от натрупващия се житейски опит, както и това,че малко по малко ги уча на изуст.
Например, преди някакъв изпит или друго важно събитие , чета "Дядо Прас"

# 100
  • Анкх-Морпорк
Да, и аз на всяко препрочитане си намирам нови неща, които ме кефят.
Оня ден извадих Музика на душата, защото дъщеря ми заяви, че иска да си боядиса стаята в черно и да я облепи с плакати.
 Laughing (тя едва сега започва дачете Пратчет и още не е чела това)
Поразително прозрение за действието на рок-музиката  Wink
Четохме за Декана, който иска да си напише нещо на коженото наметало, но "РОДЕН ЗА ТЛЪСТИ ВЕЧЕРИ" не му звучи много добре  Laughing
Книгата излезе точно когато аз откривах рока за себе си. Намирам я за уникална и написана с много любов към музиката  Heart Eyes

# 101
не съм изчела още всичко и си завиждам:)
Нали Grinning И аз така. За Коледа получих "Жътварят", сега си я чета, когато Малък Змей ме остави. Супер е!

# 102
  • София
не съм изчела още всичко и си завиждам:)
Нали Grinning И аз така. За Коледа получих "Жътварят", сега си я чета, когато Малък Змей ме остави. Супер е!
наскоро осъзнах, че 95% от книжките на пратчет, които съм прочела са взимани от приятели и реално имам много малко, пред 2 дни си направих подарък три броя:) чела съм ги, но ги започнах наново, че паметта ми не е от най-добрата, пък и както казаха някои момичета по-горе, всеки път виждам нова красота:) в пратчет има даоизъм, будизъм, шинтоизъм, нещо от макиавели и още хиляда и една други религии и философии, ежедневна практичност, непрактичност... харесва ми да ги откривам:) Жътварят (по бедни спомени) е хубава, но коя ли на пратчет не е:) затова сме фенове!

# 103
Помня още от съвсем малка сестра ми си купуваше книжките (тогава бяха по 4-5 лева) и аз с голям мерак четох "Цветът на магията". "Фантастична светлина" и т.н. Първата книга, която четох беше хм... една голяма за Смърт, но не съм сигурна за Морт ли беше

Както и да е, филма не е лош, и накрая май самият Пратчет го показват, ама все пак книгата си е книга

Цитати любими:

Сюзън мразеше литературата. Далеч повече й харесваше да прочете някоя хубава книга.

- Какви студенти, бе? - изръмжа Архиканцлерът.
-Не се ли сещате, господине? Онези по-кльощавите и бледите? Нали сме в университет? Те са задължителна част от пейзажа като плъховете.

ХОРАТА ПРАВЯТ ЖИВОТА ТОЛКОВА ИНТЕРЕСЕН. ПРЕДСТАВЯШ ЛИ СИ, ЧЕ ВЪВ ВСЕЛЕНА ПЪЛНА С ТОЛКОВА ЧУДЕСА, ТЕ УСПЯЛИ ДА ИЗМИСЛЯТ СКУКАТА? УДИВИТЕЛНО!

Хаосът се намира в изобилие тъкмо там, където някой се опитва да въведе ред. И хаосът винаги надмогва реда, защото е по-способен организатор.

"Когато станеше въпрос за Анкх-Морпорк, поетите се съгласяваха,че така би изглеждал Адът,ако там загасят огньовете и заселят стадо дрисливи крави за около година"

"В Ланкър се раждаха силни и дейни жени. Местните стопани имаха нужда от съпруги, които без да им мигне окото, пребиват до смърт вълк с престилката си, ако им досажда при събирането на дървата."

"- О, не... - издиша той.
- О, ДА - отвърна Смърт."

Ох, много го обичам този Пратчет!!!!!!!! (Поздрави за темата)

Последна редакция: ср, 07 яну 2009, 22:59 от SharenaSol

# 104
Шарена Сол, книгата за която говориш е първата на Пратчет, която видях и се казва" Фауст Ерик... ( не си спомням нататък)" и там се появява Ринсуинд.

Общи условия

Активация на акаунт