Фенове на Тери Пратчет- да се преброим

• 41 306
  • 747
  •   1
Отговори
# 75
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Вече нищо не може да ме изненада  Sunglasses
в неделя в едно  детско телевизионно състезание подариха на две от децата "Готварската книга на леличка ОГ"   Crazy
дет' сЪ викЪ: А честито!

# 76
Здравейте и от мен и честита Коледа.  Hug Радвам се, най - после дават на децата нещо друго от играчки за награди.  Mr. Green А за филма, аз съм на работа и ще го гледам там, ще е спокойно, по бтв е от 14:15 часа на 1 и 2 януари.  Mr. Green Преди  малко гледах рекламите. Firebird, прочетох вестника много оригинално измислено.  Mr. Green Много ми се чете нещо ново, но.....  Cry Моля кажете някъде из нета дали няма някоя нова книжка, че сега нямам възможност да си купя.  Sad Айде вИсИло посрещЪне на НоватЪ годин.   Hug

# 77
Goody, мерси за почерпката, тъкмо сега препрочитам  "Маскарад". На мен не ми харесват филмите по Тери Пратчет. Аз по принцип рядко харесвам филмирана книга, предпочитам четенето.

# 78
  • Анкх-Морпорк
Ето нещо ново:
http://www.pjsmprints.com/news/index.html

А ето и книжка - вече е целия превод:
http://clubs.dir.bg/showthreaded.php?Board=terry_pratchett&N … mp;sb=5&part=

И аз обичам четенето. Гледах Дядо Прас и Цветът на магията, но макар да са се постарали доста, ми е някак мудно и не така вълнуващо като книжките.

# 79
Езикът на Тери Пратчет трудно може да се предаде във филм Simple Smile

# 80
  • Пловдив
И аз съм тук. И псевдонимът ми е от него- но не се разбира особено, че става дума за баба Вихронрав- беше зает вече от някой, който още не се е включил. Знам, че имаме и леля Ог.
Иначе всичко от "Света на Диска" съм чела, както и доста от другите му книги. "Тъмната страна на слънцето" ми е също много любима. Общо взето през два-три месеца си препрочитам всичко, свалила съм си и каквото има в електронен вариант - та имам и на служебния компютър.
Любим герой нямам- всички ми харесват, но доста често цитирам Коен. Иначе със стражите - и емоционално и професионално - съм близка Laughing Но вещиците също обичам, а за Ринсуинд...няма какво да кажа. Но мъй Смърт си ми е любимецът- особено със симпатията му към котки  Laughing

# 81
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
 Ауууу, как така мен ме няма тук! Включ като луд фен на Тери Пратчет, който е изчел всичко което е излизало от него в Бг.
 Да си кажа и аз, че любим герой нямам, кефя се на всички, особено на Смърт, Сюзън, вещиците,  Ескарина, абе много са!
 Един от многото любими цитати ми е " Рано пиле, рано пее - най-добре мъртвец се смее" от цветът на магията и " Истината ще те направи прободен", и ..., и ужасно много са, но по-късно ще споделя още. Всичките му книжки съм чела поне по 2 пъти, а някои си препрочитам редожно като Еманципирана магия и Музика за душата и ...
 Еми за сега токлоз от мен, записах се и ще ви следя.

# 82
И аз да не знам,че има такава тема.. smile3511
Да ви кажа, още не мога да реша кой ме е любимият му герой, любимата книга, майче са Баба Вихронрав и "Дядо Прас"!
Любими са ми като цяло бележките му под черта, както и обяснението на "скуирнт", което , в момента в който го намеря, ще го напиша тук..  bouquet

# 83
Не знам и аз как съм я пропуснала, но вече съм тук!  Mr. Green

# 84
Гледахте ли днес филма? Т. П. също участваше като астрозоолог в първата сцена.

# 85
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Гледахме  Sunglasses и утре ще гледаме.
добре са избрали актьорския състав, но...
 Blush предпочитам книгите. Там сама си "рисувам" образите.  Peace

# 86
Понеже сега гледах и втората част  - и с него свършва, негова е последната реплика и говори точно така, както винаги съм си го представяла Simple Smile

# 87
Абе, не мислите ли ,че тоя човек е болен мозък в най- добрия смисъл на думата, в който смисъл са и гениите?

# 88
  • София
Не знам да и ма добър смисъл на болести по мозъка, но пък Пратчет, уви, наистина е болен. Нелечимо.  Cry Няма да има повече приключения и смешки...  Cry

# 89
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
 Болен е за съжаление от алцхаймер и то от доста отдавна.  Sad
 Иначе от Вузев са обещали към края на месеца нова книжка най-сетне. 

Общи условия

Активация на акаунт