Юнчетата на разходки ходят, навънка с мама обичат те да бродят

• 15 956
  • 290
  •   1
Отговори
# 165
Засрамих се  Blush. Добре, че АнМари ме просвети как да слагам "по-нормален" размер снимки.

Може да се сложи обяснението на мамма на първа страница. Ето го линка.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=4825.0 - Добавяне на картинка към профила, в подписа или в мнение. Намаляване на картинка.

Още веднъж благодаря на АнМари за ценната информация Hug

# 166
Gali80 поставих линка на първа страничка.Супер сте на снимката.
Дали да не изкопирам някои линкове от 1-ва стр. на майската темичка newsm78
 Twisted Evil
Да питам трябва ли да правя нещо за да ми спре кърмата? Последно преди 2 дни и давах да суче но тя се отказа на цяло Cry, не иска да докосне зърното дори и само плачеше, та реших да не го мъча детето.То почти нищо не тече, не ми се напрягат гърдите и не се цедя.
Тези дни моя мъж като се заинатил да слагам сол във водата на бебка за къпане да не миришела  #2gunfire и не мога да го убедя, помогнете ми някой ако знае някакъв линк да ми даде да прочета, но не от форум ами някаъв друг материал за вредата.Нищо не мога да намеря Rolling Eyes

# 167
Ели, питай мъжа си дали вярва в бабини деветини. Ето откъде идва това вярване:
Когато раждането ставало у дома, пъпчето на новороденото се отрязвало със сърп от бабата (помощница при раждането), а първото повиване ставало с бащината риза. Съществувало опасение от "навясване" на родилката (до третия ден тя може да бъде нападната от навяци, нави - изпада в безсъзнание и умира). Срещу навяците леглото се обграждало с въже, близо до него се слагали метла или лук и се прекадявало. Родилката и детето били напълно изолирани след залез слънце - врати и прозорци се затваряли плътно, за да не пропускат светлина навън. Тези предпазни средства се прилагали до 40 дни. Смятало се, че родилката и детето са под покровителството на св. Богородица (че тя е близо до родилката по време на раждането), и затова съществувал обичай да се замеси Богородична питка (повойница, първа пита, бабина пита...). Новороденото най-напред се поднасяло над огнището, за да бъде здраво. Следващата грижа била закърмянето (над главата на майката се държи сито с хляб и чесън и по един хляб под мишниците, за да бъде детето винаги сито). При първото окъпване във водата слагали билки, носещи здраве, сребърна пара, яйце. Характерно било осоляването на новороденото на третия ден с цел "да не мирише лошо потта му". Родилката била смятана за "нечиста", затова не трябвало да се докосва до огъня, не бивало да доближава чешма или кладенец, както и да пере пелените на бебето за известно време, а до месец не трябвало да меси хляб. Вярвало се, че през третата нощ след раждането идват орисниците - съдбата, орисана от тях, не може да бъде "избрисана". Съществувало поверие, че каквото и да се изнесе от къща с новородено, това пресушава кърмата на младата майка. От обичаите след раждането по-тържествен е така нареченият "втора пита" (днес по-известен като Погача). Четиридесетият ден пък е очистителен - родилката отивала заедно с бабата (жената, която я израждала) и детето на чиста молитва. Кръщаването било сред най-значителните семейни празници (10 дни след раждането). Обредът се извършвал в църква, като водещи фигури били бабата и кръстницата.

Ако сте извършили всички други обряди, явно трябва и да се осолите, но сте минали чудодейния ден Wink Joy

# 168
  • Вече в моята си приказка...
elly24, сигурно в гугъл има някаква информация, ама не ми се търси...
Ааа, Гали е дала информация... Peace

Аз пък разглеждам един сайт с разни дрешки и ще взема да си поръчам някой и друг панталон, че ми омръзна с два панталона да се разкарвам цяло лято /то вече минава, де!/... Докато сваля излишните килограми от тази бременност, а после и излишните, които натрупах с първата, ехе, ще мине и зимата...

# 169
Търсих в гугъл, но всичко което намирам е от форуми, а той не го признава това. Исках някакви обяснения на какво точно вреди и не за осоляване, а за малко сол във водата, но нищо не откривам. Страх ме е да се обадя на док., че и тя ако каже слагай сигурно ще полудея #2gunfire

# 170
elly, за спиране аз си поръчах хомеопатично ricinus 30ch, утре ще си го взема от аптеката, приемат се 5 гранулки еднократно, ако не спре след два дни пак.Мисля че можеш с търсачката да откриеш повечко инфо за него! Успех

# 171
Здрасти, момичета Simple Smile

При нас с Йоанка нищо ново, освен че коликите й май се засилиха, а възможно ли е изобщо да се засилват и от какво? Rolling Eyes Преди всичко друго гледам да обвиня себе си - нещо което съм яла или пила, но в крайна сметка не намирам причината в мен.. От 2-3 дни много плаче малкото ми пиленце, хем давах от капките Биогайа (от хладилника този път) и пак плаче, беше само надвечер, сега започна да я мъчи и сутрин  Tired Добре, че поне нощем спи спокойна  Praynig Минах на Саб Симплекс, които май доста си приличат с Еспумизана, е, успокои се, спи повече и плаче по-малко, но все си мисля, че лееееко я запичат тези капки.. Като започне да ака голямо напъване пада - почервенява, гърчи се, понякога дори наревава.. Вашите бебоци правят ли така като имат такива пориви? В смисъл, дали е само при нас заради капките или те така си го правят това всички бебчета?!...  newsm78
Нашата едномесечна консултация ще се поотложи малко, защото педито е в отпуска. Та първата ваксина ще й я бие на месец и 20ина дена, надявам се това да не е тревожно (тя каза, че не е).. Rolling Eyes Иначе ние мерките си ги взехме по домашному  Mr. Green Още 100 гр. отгоре и резултата е 1200гр и 6см за първия месец  Heart Eyes Майка ми каза, че аз така съм наддавала с бързи темпове  Mr. Green
Чертата на корема и аз си я имам още, както и черното пъпче, дето прилича на неизмито Simple Smile Стрийки - по паласките (спомен от 9ти месец) и сега наскоро ми излязоха по 3-4 на всяка гърда, но не са болка за умиране, намират се отдолу и не се виждат изобщо Grinning Пък за килограмите - свалила съм 6 от 12 и кантара се закова на толкова.. И аз като Венити имам апетит, а пък и не ми се иска да се ограничавам заради кърмата  Naughty Спряла съм само хляба, ааа, и никакво сладко! Crossing Arms

Гали, страшни мацки сте с Диди  Grinning
Мишленце, мисля, че 690гр. за 25 дни е добре и няма от какво да се притесняваш  Peace Нашата първа консултация беше на 20ти ден и Йоана беше качила 600гр. Недей дава АМ щом имаш кърма и всички останали признаци за доволно наядено бебче са налице Wink
Иначе и аз като теб съм се разширила в таза, а за бюста да не говорим!  #Cussing out Айде блузки си намерих по-широчки из гардероба, ама нито един панталон не ми става.. Засега се мотам с поли и рокли ама като се застуди какво ще правя незнам.. newsm78 Май трябва да изляза и да си купя поне едни дънки.. Thinking
Един въпрос за кърменето - значи Йоана понякога се събужда и яде малко, примерно 10ина минутки, и пак заспива. След час се буди пак гладна и аз пак я слагам на същата гърда. Правилно ли постъпвам?  newsm78 После на следващото ядене давам другата, ако се събуди след час - пак нея, и т.н.

# 172
Общо от изписването ни за около 25-26 дни - 690гр. и е пораснала с 5см и всичко това при условие, че тези мерки са верни, защото са все на различни кантари.
За мен това не е малко. А и казваш, че кантарите са различни. Ясен за 30 дена качи 730гр и е пораснал с 6см. Така че не му се връзвай на доктора.

# 173
Един въпрос за кърменето - значи Йоана понякога се събужда и яде малко, примерно 10ина минутки, и пак заспива. След час се буди пак гладна и аз пак я слагам на същата гърда. Правилно ли постъпвам?  newsm78 После на следващото ядене давам другата, ако се събуди след час - пак нея, и т.н.
Да, добре правиш. Simple Smile Заради т.нар. задно мляко, което е по- мазно. Аз понеже храня и от 2-те гърди, на следващото кърмене почвам с тази гърда, която е била втора. Така ме посъветваха в болницата и консултантката. А и после тук четох.

# 174
  • Вече в моята си приказка...
mimchence, и аз така правя, особено нощем - давам на Калина от една гърда, че тя цокне два-три пъти и е заспала. След час-два отново малко се събуди и аз пак същата ц**а.

elly24, това за осоляването не го ли обсъждахме преди време, още в бременната тема?! newsm78 Ама на какво вреди, не помня... Леле, млади мъже в бабини деветини да вярват ooooh! не го проумявам... ooooh!

mimchence, нямам идея дали си получила ЛС, който ти изпратих преди време!!! newsm78

# 175
но все си мисля, че лееееко я запичат тези капки.. Като започне да ака голямо напъване пада - почервенява, гърчи се, понякога дори наревава.. Вашите бебоци правят ли така като имат такива пориви? В смисъл, дали е само при нас заради капките или те така си го правят това всички бебчета?!...  newsm78

Това само по себе си не е признак че е запечена. Запек има единствено ако акото е твърдо и излиза трудно. А при кърмено дете това е много рядко.

Съвсем нормално е малките бебчета така да се "мъчат" преди да се изакат и причината най-често е че все още не могат да си контролират и координират мускулите (вкл. и тези на дупето  Mr. Green). Та усещат те че им се ака, но стискат сфинктера вместо да го отпуснат и така... "запек". Като излезе най-накрая, акото си е нормално (като консистенция), тоест - детето не е запечено. Това е обяснението на Др. Сиърс  Peace

# 176
  • София
Марина като ака е супер смешна Simple Smile Съсредоточава се и напъва, като понякога и почервенява при напъването и едновременно с това надига и двата крака. Гледката е невероятна и никога не мога да сбъркам какво прави. А от две седмици ака по веднъж на ден само - кога повече, кога по-малко количество. Аз не се притеснявам - явно добре усвоява манджата вече си мисля.

# 177
И аз съм съгласна с Трънче.

Ели24, на първата страница, в първия линк за грижи за бебето (май беше) пише с големи букви че не се осолява. Ама няма обяснение защо. Ама и мъжа ти и той за какво се е хванал... Питай го той има ли обяснение (научно така да се каже) как осоляването на водата ще помогне на детето? Егати дългосрочното действие - от едно топване и хоп цял живот не миришеш. Питай звучи ли му разумно и обосновано?

# 178
Момичета, мерси за отговорите  Hug!
За напъването - и ние се напъваме и почервеняваме, но си акаме 3-4 пъти със Саб симплекс-а и акото си е нормална консистенция, така че мисля, че всичко е ок  Peace

# 179
  • София
Някой има ли представа /нищо че кърмените на поискване знаят кога да си поискат/ кога малките започват да правят интервали от по 4 часа например...

Трябва да се подготвя и психически за септември - откъде да знам по колко милилитра да й приготвям за ядене изцедна кърма и през колко часа да кажа да я хранят.

Общи условия

Активация на акаунт