Юнчетата на разходки ходят, навънка с мама обичат те да бродят

• 15 932
  • 290
  •   1
Отговори
# 195
Вижте част от българския клип в подкрепа на кърменето по слуай световната седмица на кърменето:

http://www.youtube.com/watch?v=ttAvhsckqe4

В петък по БТВ ще се пусне целия клип.

И темата:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=317562.0

# 196
Изписа ми капки за колики (ако слу4айно запо4ант) Ентерокинд.НЯкой ползва ли ги?
Ентерокинд - аз ги ползвах една седмица и не останах много доволна.
След това още една седмица давах Colief, от тях изобщо не съм доволна. Всъщност мисля, че с Ентерокинд-а беше малко по-добре положението, от Colief-а.
И сега втора седмица давам на Митачето Infacol . Плаче по-малко детенцето, по-малко се гърчи със сигурност и спинка доста по-спокойно, преди скимтеше много жално на сън.

# 197
Здравейте и от мен нямам мн време с двамата малчугани в къщи.
Страхотен клип. Вече започнахме с едно хранене на Хумана на ден млекцето вечер не стига.  Laughing И така спи цяла вечер от 11 вечерта до 8-9 сутринта без да се събуди.
ДНЕС ПРАВИМ 40 ДЕНА И МОЖЕ ГОСТИ ДА ПОСРЕЩАМЕ.

# 198
Аз пък да ви се оплача каква съм будала  Crazy - ядох пикантни крилца онзиден и след това горкото дете - един рев, едни колики...  ooooh! няма успокоение, братче -  цялата гореше. Идеше ми да СЕ ударя с нещо, ама след свършен факт...  Confused

Абе, тая работа с пишлетата била много сложна...  Thinking Момиченцата май са по-лесни за гледане като бебета...
Гали80, много сте готини!

Аз не мога да кажа на колко време се храним, винаги е различно. Нощем обаче порядъчно ме събужда начестичко лакомийката  Crazy
На всичкото отгоре се местим тази седмица в нов апартамент и лудваме отвсякъде.  Crazy Както е тръгнало, нямам време и да ям, ще заслабна още повече, а уж съм на захранване... то много търчане, много нещо... айде, да бягам.

# 199
Аз също ползвам Ентерокинд, но ги смесвам по някога със Саб , когато му са по силни коликите. При нас са по силни не винаги , днес особено е ужас, милия сега спи в мен след 3 капки Ент и 10 Саб цокна малко и това беше за 15 часа, но явно не е било от глад рева , а от корема.

# 200
Здравейте, не мога да смогна да изчета, а каму ли и да пиша, но поне ще пробвам -

Ние продължаваме с гиманстиката на Катето - усмихва се все по-често и става все по-голяма глезанка  Heart Eyes  Напоследък ме изуми с любимия си номер - докато засуче да тръгне млякото и пуска цицата - изпаружва се под струйките като под душ и примрежва доволно очички, след което се ухилва доволно!  Heart Eyes Голямо шмекерче! Аз в началото много се притеснявах, че е окъпвах с мляко, но на нея явно много й харесва!!!  Party

Айде стигам съм писала и убеждавала напразно. Първо, че стана роман, второ си губя излишно времето и трето- надали някой ще чете.

Вери
, аз те чета, много са ми полезни постовете ти, даже някои неща си ги копирам в отделен файл, като горенаписаното за захранването, защото нямам много време да се ровя сама...
Въобще благодарско на всички, които споделят инфо и опит!    bouquet

# 201
Абе, тая работа с пишлетата била много сложна...  Thinking Момиченцата май са по-лесни за гледане като бебета...

Сложна за който така си я направи. И аз там не пипам.  Peace

Мег, интересен душ взима Катето  Mr. Green

# 202
Здравейте, мамчета  Hug

Ето ме най-после и мен, имам си интернет вкъщи и сега ще имам възможност да се появявам по-често  Mr. Green

За сега само набързо искам да се отчета и да разкажа как мина раждането при мен и започвам да ви чета, че имам доста за наваксване  Crazy

След като преносих 1 седмица, на 2 юли ме приеха в Шейново. Около обяд ми направиха преглед и се оказа, че разкритието ми е 2,5 см, но плацентата ми изобщо не била узряла и можела да износи бебето още 2 месеца  hahaha Казаха, че ще ми предизвикат раждане на следващата сутрин. Да, ама след този преглед, явно докторката нещо ми разбърничка, защото ми започнаха слаби контракции през 5-6 минути и така цял ден. Към 21 часа вече започнаха да понаболяват повече и към 21,30 вече си почнаха родилните болки. Честно да си призная, не съм предполагала, че може толкова да ме боли  Blush След около час поисках епидурална упойка (а бях твърдо решена да не прибягвам до такива методи). Казаха ми обаче, че трябвало разкритието да ми стане поне 5 см, защото иначе щели да ми спрат контракциите. Моето беше около 3,5 см и решиха да ме прегледат след 2 часа. Ама в 12:05 ми изтекоха водите и трябваше вече да ме приемат в предродилна. Сложиха ми система, но докато стигне до половината се оказа, че разкритието ми е станало вече 9 см и изобщо няма смисъл да ми слагат упойка. Малко след това започнаха напъните и в 2,30 ч гушнах малката си принцеса Мартина. И сега като си спомням се разплаквам от радост, това беше най-хубавият момент в живота ми  Heart Eyes

Сега започвам да ви чета, за да наваксам. Много целувки на всички   bouquet

# 203
Здравейте  Simple Smile ,

През нощта Кристиан се буди за хранене на около 2,5-3 часа. Понякога е много енергичен, гука и се смее, и така откарваме към два часа. После заспиваме и през деня аз никак не съм в кондиция. Tired

А при разходките забелязвам, че спи когато излизаме. Но когато се прибираме - не, гледа учуден и с интерес, разглежда се, и въпреки че му се спи, не заспива.

За Пентаксим-а имам въпросче (до тези, които вече са я сложили) - как се чувства бебчето след това, наблюдавахте ли след това странични реакции и какви?

# 204
Само моето дете ли не се смее още?  Thinking Ама много ми е сериозен. От време на време има някаква заченка на усмивка - неосъзната. Иначе шава нонстоп (на майка си се метнал, с трън в дупето...), главата задържа нагоре все по-дълго, но пък не гука. Засега само на "уаааааа" сме (рев, де  Crazy).

# 205
Клипа наистина е страхотен, Вери. Много е нежен, а и музиката си е съвсем на място и аз му се изкефих. Това ме подсети: Мамите от Варна ще ходят ли на "похода" в събота?

# 206
  • Вече в моята си приказка...
Верно, клипа е страшен! Частта, която изгледах ме разтърси, представям си целия клип колко силно въздействие ще ми окаже! Ееее, браво на момичетата! Изчетох и коментарите Confused

На Калина какво й става, но винаги около 19 докъм 21 часа реве, та пушек се вдига... Иначе е кротушка, особено навън.

Незнам дали вече имаме режим, по-скоро мисля, че го създаваме. Горе-долу я храня през три часа, понякога през три часа и половина, дори четири. Нощно време все още се кърмим...

# 207
  • София
Здравейте и от мен   bouquet
Ние най-после сме при мама, но каката в такъв филм ме вкара  ooooh!. Явно е лепнала летния вирус - скъса се да повръща и накрая така се обезводни, че в момента е в болница  Confused. Аз в момента търча от единия край на другия и ще не ще бебо си има вече режим. Добре, че сега имам помощници...
Само се моля на Любчо да му се размине, че сега голямата ми е мъка да я гледам така, а ако трябва и него, какъвто е мъничък да го мъчат с тези игли  ooooh!
Спокойна вечер на всички  Hug

# 208
И аз се присъединявам към мненията за клипа. Чудесен е и много насърчителен, за който се чуди дали да кърми bowuu.
Във връзка с това, аз днес, срам не срам, кърмих на една пейка сред тинейджъри. Наблизо нямаше други пейки, а малката се дереше с пълен глас и нямах алтернатива. Е, метнах една пелена отгоре и предимно към нея гледах Blush

Ина, дано да се оправи бързо каката Praynig Hug

# 209
Клипът е супер нежен и разтърсващ, аз писах и в темата към него! Браво!  Hug
Инче, много ми се иска да ида на това шествие, ама честно казано се съмнявам, че ще мога  Tired Първо, че ми остава далече центъра и второ, Йоана напоследък най-силно я мъчат коликите между 6 и 9, точно като при твоята Калина, Мира. Излизаме на разходка спокойни, а се прибираме с плач и на ръце, голяма сме картинка.  Crazy Направо ме е страх да излизам с нея вече, че като ревне неудържимо.. А и да кърмя няма къде, в туй пусто Владиславово здравите пейки са дефицит, особено пък в нашия район и все бързам да се прибираме и да я кърмя в къщи..  ooooh! Дори днеска си мислех колко трудно би било дори да се уговаряме с някой за разходка - аз дори не мога да кажа точен час, щото де да я знам кога ще яде, кога ще смемяме гащи, а и мама да се приготви Wink, пък да не говорим да излизаме с друга мама с бебе  Laughing Може би като понамалеят коликите и нещата се поуспокоят чак тогаз. Засега излизаме трите с бабчето  Mr. Green
Хайде спокойна нощ на всички и да се наспите!  Grinning (да бе, да Mr. Green)

п.п. Мира, получих ти съобщението, разбира се.. Благодаря ти, засега нямам време, но при първа възможност ще изпробвам! Hug

Общи условия

Активация на акаунт