79та арабска приказна ,слънчева и гостоприемна тема

• 31 198
  • 292
  •   1
Отговори
# 165
България е наистина Рай на Земята, защото вместо л***ните канали на Венеция имаме реки, езера, прекрасни планини и природа, за която всеки завижда.

Е не така мило момиче , не плюй по Италия , и тук има много хубава природа .
Да не е само Венеция - Италия я !
Тук имат всичко което има нас и отгоре , защото е бая по-голяма държава .
Пък и всяка страна си е хубава за себе си .

Ох, Дани, не ме разбирай погрешно... Не плюя Италия, и естествено е всяка страна да е красива за себе си. Никога не съм казвала, че някоя страна е грозна или нещо подобно - красотата и обратната и страна винаги вървят ръка за ръка. И България не е само красивите планини и чистите - горни течения - на реките... Исках само да кажа, че другите държави, като Испания, Италия, Франция и т.н. не говорят никога лошо за себе си. Ако испанец, например, открадне нещо - делото си тече, не се раздува много- много. Ако българин открадне нещо в Испания - ще го повторят 100 пъти, и започва да се глобализира - българите - крадци. В България е обратното - ако испанец свърши позорна постъпка, дааа ще кажат по новините, но това е. Не съм чула, например, онова момче като извърши убииство (забравих от коя страна беше) да са казали - всички там са убиици!! А ако българин я свърши, всички медии (българските) повтарят какво е свършил. Това искам да кажа - че представата за нещо, което НЕ познаваш се изгражда от това, което чуваш за него и виждаш по медиите. Затова България е на тоя хал... Никоя телевизия тук не излъчва материал за каналите на Италия, които споменах и какво плува в тях, а се покзава като атракция и се показва красивото. В Италия да-може би и там се показва красотата на България, но наред с това - намека винаги е обратната страна на медала....
Никога няма да кажа и не съм казвала за някого или пък нещо толкова комплексно като дадена страна, че не е хубава. Още повече, че за да говоря - трябва да видя, а не съм излизала от България - и моето мнение за Европа и света е изградено от това, което чувам и виждам, и чета. То затова е и хубаво.
Иска ми се просто, поне българите да уважаваме страната си - родината... не държавата!!
  bouquet

# 166
# 167

Здравейте момичета,
вчера на първа ръка си написах постинга-чисто натурално....без да си меря много речника.   :bouquet
Разбира се че всяки си обича държавата- няма да ви казвам пък каква гордост са алжирците с техния Алжир...И навсякъде по-света е красиво-само да имаш очи и сърце да видиш красотата на местото,където си.
Но,не мога да си кривя пък и душата-...от години съм в чужбина.Болно и обидно ми е че представят страната ми все под-един негативен ъгъл-приеха ни в Европа,а дискутират колко сме бедни,какви са ни смешни традициите- с арабско-турски манталитет сме били-Балкански нрави! Аз лично съм от поколението ,което се възпитаваше при старото време -наред с лошите неща,все-пак ни възпитаха да бъзем толерантни-...никога не съм изпитвала расизъм,и не съм възприемала  някой-като по-беден от мен,защото живее в  Молдова,Украйна или Румъния...а пък -да се подигравам за това-  ми е чуждо!Учих във фр.гимназия и преподавателите ми създадоха  култ към културата на Велика Франция....Някак си -розово се представяше тази част на Европа-богата,културна,модерна и прогресивна....Но,ето сега -много българи пътуват из Света..навсякъде!И нерядко чета че са изненадани КАТО МЕН  от поведение и отношение....-западния човек вообще не е така добре разположен и  ориентиран,още по-лошо...Не желае да те  приеме,и да се приобщи с теб , само защото смята ,че ..твоята страна е Бедна! Сега слушам приказки че френския народ страдал заради новоприетите Бедни европейци-най вече тия българи и румънци-цигански нации... Само критики-Заслужени  или НЕ....Нали уж сме едно семейство вече-европейско!Тва ми прилича на -ще се оженя за теб-ама ти ще си се храниш и обличаш от и при Вашите...ама вечер-ще спим заедно   Joy  Joy Интерес,без отговорност! Защо само критикуват и нападат....странно е това поведение -прилича повече на Защитна реакция-но не и на Отговорност и защита,каквато НИ представят че е ЕС и Обединена Европа.Както и да е-да не намесваме политиката.......едва ли ще променим нещо-и Крис ,и Ра ,и Олд ,и Даниела....факт е че тези които могат да променят нещата- не знаят как или още по-лошо Бездействат.Плаща -моето  поколение-....един леко орязан живот.

Край.....
Музикален поздрав за Лек и Успешен Ден
Bill Withers - Aint No Sunshine Превод
http://www.vbox7.com/play:2a9f1fe2

# 168

*Болно и обидно ми е че представят страната ми все под-един негативен ъгъл-приеха ни в Европа,а дискутират колко сме бедни,какви са ни смешни традициите- с арабско-турски манталитет сме били-Балкански нрави!
*...никога не съм изпитвала расизъм,и не съм възприемала  някой-като по-беден от мен,защото живее в  Молдова,Украйна или Румъния...а пък -да се подигравам за това-  ми е чуждо!
*Защо само критикуват и нападат....странно е това поведение -прилича повече на Защитна реакция-но не и на Отговорност и защита,каквато НИ представят че е ЕС и Обединена Европа.
*факт е че тези които могат да променят нещата- Бездействат.Плаща -моето  поколение-....един леко орязан живот.

Peace Peace Peace Peace  Да, точно това и аз имах предвид!!

# 169
Ми не знам , но не мисля , че всички ни слагат под общ знаменател .
Знаем все пак ,че във всяко стадо има и черни овце .
Лошото е , че те се виждат от далеч .
А расисти и в БГ има много , поне аз на много съм попадала още повече и като омъжена за арабин .

# 170

А расисти и в БГ има много , поне аз на много съм попадала още повече и като омъжена за арабин .

има, има... особено напоследък...
Стените на плевенската джамия колкото пъти мина от там са изписани с долни надписи.
Ама как няма да има - един път историята, втори път

дискутират колко сме бедни,какви са ни смешни традициите- с арабско-турски манталитет сме били-Балкански нрави!

И хората как да не се настройват лошо...
Още повече сега, когато имат и подстрекатели на едно по-горно ниво...

Хайде, да не превръщаме форума във политически, едно поздравче:
Вали в очите ми, вали...

# 171
Еййй, здравейте, скици.  за първи път от петък сядам на комп, нямам време, отпуска съм и искам да се възползвам максимално  Twisted Evil 

ама и вие сте едни, как  разбрахте за Р.Д???  само 2-3 мами от форума знаят. Дезърт, хитрушке, как разбра бе, джанъм  Laughing

Мерси ви много на всички за пожеланията, защото наистина не очаквах    bouquet 
Иначе аз от десетина год. вече много-много не си обичам празниците, одъртявам все пак  Cry 

Какво да ви кажа, радвам се, че се отървах от мърсотията и задрсъстванията на СФ за 3 седмици.  И в нас имам мн работа, чистене, пране килими, щуротии.  чакаме гости от Франция, други гости доколкот разбрах над 30 човека ще се "изтърсят" за кръщенето на плененника ми. То почерпката ще е в ресторант, ама ще има някои ще останат да спят в нас.  То ако питате мене са безсмислени тия навалици гости, ама снахата настоява, та мама гледа да й угоди  Joy

И друго какво правя, това е. Спинкам, занимавам се с бебо, ходя до една дружка и такааммм.

Поздрави на всички от сърце    Heart Eyes

# 172
Привет и от мен, не мога нещо да сваря да пиша,само чета.
Рали,съгласна съм с теб и изобщо с всички ви,че всяка страна е хубава (е,някои са по-хубави),но зависи какво чуват и виждат хората за теб.Моите наблюдения са,че свястните хора не робуват на предразсъдъци,а съдят за теб като те опознаят.Никога не са ме приемали лошо,където и да съм ходила.Е,имало е и резервирани хора, и такива,които са чували лошо за нас,но не са се отнасяли зле с мен.И смятам,че именно благодарение на хора като вас и мен,които ходят (живеят) по света,се създава доброто име на страната ни.Вярно,ще отнеме години,но какво от това.Имидж се гради с години,не за една нощ.А имайте предвид,че хората на Запад не са знаели почти нищо за нас,докато ние винаги сме изучавали тяхната култура и история малко или много.Това също има значение.А,че медиите винаги търсят скандалното и сензацията - те от това правят пари, така е навсякъде.Много хора обаче четат като си имат "едно на ум" и си съставят мнение и въз основа на личен опит и контакти.
Що се отнася до Бг - тук цари пълна липса на толерантност.И вместо да става по-добре,нещата се влошават.Това е много лошо и никак не говори добре за нас...
Кате,приятна отпуска!
Другарче,кликнах пак в зеленкото,да знаеш!

# 173
Здравейте момичета  Wink  Simple Smile
относно новият ориент магазин във Варна днес пак минах да го огледам по добре и освен ,че има най-различни подправки имаше телешко и пилешко месо в консерви(за пилешко не бях чувала),риба,най-различни сосове,боб във някакъв много странен сос,пилети,маслини и тн... И чайове! Дори се взех една кутийка черен чай да го пробвам  Wink и всичко е внос от Сирия!
Направих и една снимка на консервите и странният боб  Whistling
  bouquet

# 174
хааааи
ооо и аз ще отида до този магазин да го видя къде е ,пък може и да си взема туи-онуи Party

# 175
sexymomiche магазина е в края на клохозния пазар,където е рибната борса малко по нагоре  и от другата страна  Wink

# 176
ок мерси аз ще го намеря във всички случай  bouquet
това да не е магазина които се намира на кап.Райчо от лявата страна? съвсем в началото се намира

Последна редакция: вт, 29 юли 2008, 19:39 от sexymomiche

# 177
 oхххsexymomiche по улици хич не мога да се ориентарам  Confused то се вижда магазина където свършва рибната борса от другата страна на улицата малко по нагоре.... и пише Ориент магазин не е малък нито голъм но се забелязва...   bouquet

# 178
да да той е,аз го знам,той е от много одавна,това е улица кап.Райчо Party-знам я защото ми направиха акт за неправилно паркирване Mr. Green

# 179
хмм дано защото те там са два такива магазинаа а и наскоро го забелязах..дано да е той,после сподели какво си си взелаа   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт