Лятна Канадска тема -28

• 21 352
  • 295
  •   1
Отговори
# 210

Да питам и нещо друго - давате ли на децата нещо подсилващо имунната система?

Дъщеря ми досега е пила един път антибиотик, но венозен  Sad. Затова педиатър ни посъветва да даваме 2 месеца пробиотик, който да помогне за възстановяване на чревната флора ( появява се един вид дисбаланс там когато организма е атакуван от инфекции или дълго време е пит антибиотик) за да се предотвратят проблеми в бъдеще.

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D1%80%D0%BE%D0%B1%D0%B8%D0%B … D1%82%D0%B8%D0%BA

Аз давах Биогая

http://www.cra63.com.ua/showart.html?id=126 

само на руски намерих информация

Освен това ни препоръча прием на една билка Саменто (котешки нокът) за подсилване на организма. В момента не съм в България и преди да пътувам никъде не я намерих във Варна като капки затова не съм я давала, но другият месец като се върна ще я започнем.

# 211
denzul, и аз вчера си мислех дали е края на лятото, но днес направо слънчасахме в парка Simple Smile Няколко мами ми казаха, че такъв бил дъжда, така че, ако наистина е така, няма да го мисля толкова. Иначе тъкмо ме беше затресла треската това ли ни чака до пролетта.

# 212
Миленка,
То такъв е дъжда, но ако ми е 5-6 месеца продължителността - почвам да изгнивам  Mr. Green
Изми ми се боята  Crazy

Ха, аз съм на работа и невиждам ден ли е, нощ ли е Simple Smile .... камо ли слънце  Но щом казваш, действа успокояващо Simple Smile

# 213
  • Vaudreuil Canada
hand саментото не е ли много силно за толкова малки деца?
mama n моя приятелка си води дъщеричката при нея, а и самата Жени съм виждала веднъж - много добри отзиви имам и на мен самата добро впечатление ми направи.

# 214
  • Pierrefonds, CA
hand търси "Саменто" в аптеките "Лечител". Там със сигурност го има.

shemet има и "по-слабо" Саменто, от 120 мг - за деца, за възрастни е 600мг.

Последна редакция: сб, 23 авг 2008, 06:51 от Еli===

# 215

лекарката каза, че това което е на капки е за бебета.

Мерси Ели, дано да намеря!

# 216
Саментото може да се дозира за малките дечица, ако е такова на капки. Друго не съм ползвала и нямам опит.

denzul, аз лично нямам забележка към времето тези дни  Hug И наистина се надявам да не се закисне 5-6 месеца, защото ненавиждам дъжд, адски ме депресира и колкото и да е слаб, ако е всеки ден с месеци....  Sad Crazy

# 217
Привет дами!
Имам нужда от съвет ...
Моя лекар не е от най-приказливите и като отида на преглед му вадя думите с ченгел от устата. Ако не го бях питала последния път кога да се регистрирам в болницата, той нямаше да се сети да ми каже. Даде ми едно листче, което попълних и получих после карта за болницата. Сега чета, че трябва да се занесе и някакъв “Prenatal package”, който е много по-подробен. От къде се взима това, от лекаря или от регистратурата в болницата?
Освен това от 2рия месец на бремеността не ми е пускал контролни изследвания за каквото и да е (освен диабет преди 3-4 седмици),  последния ехограф беше в 20та седмица. Аз вече почвам леко да се шашкам, наред ли е всичко, как е застанало бебето, колко е голямо, какви ли са показателите на кръв и урина. Посъветвайте ме как да постъпя. Как беше при вас, по-същия начин ли НЕ се следи бременността, защото освен да ме тегли на кантар друго не се случва. На всичкото отгоре за последните 6 седмици съм качила 1 кг само и той ми кава, ами нормално  Shocked Shocked Shocked Да не говорим, че имам почти ежедневни контракции и то не от скоро, за него и това е нормално.

Последна редакция: пн, 25 авг 2008, 18:36 от B52

# 218
B52, не се шашкай, нормално е да не ти са правени други изследвания. На прегледите обикновено само те теглят, проверяват ти, или ти си проверяваш, урината с една лентичка и ти мерят корема. Лекарят като ти опипа корема и чуе къде е сърчицето на бебето може да прецени положението му.
За регистрацията в болницата е добре да се обадиш и да си запазиш час за обиколка и на място да попълниш документите които са ти необходими. Странно е наистина, че доктора ти не ти е дал пакет с информацията и формите за болницата newsm78 но него можеш да вземеш и от самата болница без проблем.

Контракциите също са нормални според мен, с Виктория имах много още от началото, а си се роди съвсем на термин. Проблем е само ако станат много болезнени или на равни интервали. Използвай ги за повод да си почиваш повече и така Crazy

# 219
B52,
Не се притеснявай - всичко е нормално. В мойта болница също правят само един ехограф в 20та седмица и изследванията за кръвна захар са последните кръвни изследвания. През другото време само си говорят с теб на срещите, теглят те и слушат пулса на бебето. От опипването на корема може да се прецени къде е бебето и как е застанало.
За контракциите - и аз със първото си дете имах много подготвителни контракции от 5ти месец натам, но не бяха на равни интервали.
И аз сега за последните 2 месеца съм качила килограм и половина. Но това не ме притеснява, корема си расте на обиколка, така, че не виждам какво да се шашкам за килограмите. Лятото според мен е нормално да качиш по-малко.
А за болницата - аз също сама попитах кога мога да отида и да разгледам и на тази среща дадоха pre-register form на всички присъстващи. И да не си се регистрирала и да отидеш да раждаш - няма да те върнат - не се притеснявай. Аз още не съм си върнала документите за регистрация, само ги попълних. Дано не забравя да ги взема следващия път в болницата.
По това което си написала - няма от какво да се притесняваш. Просто следи контракциите да не станат редовни. Но надали....може би след 3-4 седмици Wink
Приятно чакане Wink

# 220
Гаргамелчо, escorial,
Благодаря за отговорите Simple Smile
В момента 3 мои приятелки в България са бременни и слушам от тях как ги следят. При една от тях се получиха усложнения, които могат да се видят само на ехограф, а не с опипване и слушалка. Заради това е насрочено секцио по спешност преди термина.
Та в тази връзка си мислех как тук се предотвратяват такива инциденти....
Като цяло съм спокойна и се чуствам добре.
 Heart Eyes

# 221
Момичета аз пак с безплатни снимки... Crazy

Цитат
Create a new user account with Photolab.ca (Loblaws and Superstore) and receive 50 FREE 4x6 prints.

http://photolab.ca/account/register.aspx

You MUST open the confirmation email and click on the link to activate your free 4x6 prints to your account.

Много се надявам да мога да си ги взема директно от магазина вместо да плащам шипинг Peace

# 222
  • Vaudreuil Canada
Гаргамелчо много хубава книжка с песнички има Виктория Simple Smile

# 223

Освен това от 2рия месец на бремеността не ми е пускал контролни изследвания за каквото и да е (освен диабет преди 3-4 седмици),  последния ехограф беше в 20та седмица. Аз вече почвам леко да се шашкам, наред ли е всичко, как е застанало бебето, колко е голямо, какви ли са показателите на кръв и урина. Посъветвайте ме как да постъпя. Как беше при вас, по-същия начин ли НЕ се следи бременността, защото освен да ме тегли на кантар друго не се случва.

Здравей Б52, и аз да се опитам да те успокоя. Вече ти казаха че с обикновено опипване на корема се разбира как е застанало бебето. При мен понеже коремът ми беше доста голям (имат си там показатели), като видяха това ме пратиха към края на бременността да ме видят точно за това. И те потвърдиха че бебето е голямо, и какво от това. Тази информация нищо не промени, само го облъчваха детето. Между другото официално е признато че дългосрочните ефекти от видеозона не са достатъчно проучени, така че аз съм абсолютно против честите прегледи с видеозон. Надявам се че на всеки преглед ти мерят кръвното, а също че си правиш всеки път теста на урината. И аз потвърждавам - да имаш контракции последните месеци е нормално, само да не са на учестяващи се и на редовни интервали. Ако бях в България сигурно щяха да ме скъсат да пия таблетки с магнезий, добре че тук ми го спестиха. Леко раждане!

# 224
И аз щях да кажа това за магнезия. Че ако толкова те притесняват контракциите може да пиеш магнезий. Но толкова късно в бременността не мисля, че е добре. Предварителните контракции са си много хубаво нещо. Те подготвят тялото ти за раждането. Радвай им се Wink Така ще родиш много по-лесно и бързо.
Може да ти докарат и разкритие точно преди раждането без да си се мъчила от силни и болезнени контракции, за да стигнеш до него.
И двете ми раждания бяха така - 1 седмица преди да родя вече бях с по 2 см разкритие.
В началото на тази бременност пиех магнезий, защото имах ужасни контракции и освен да легна и да не мърдам докато минат не можех нищо друго да правя - толкова беше болезнено.
Но даже и аз сега спрях да го пия, че сега пък никакви контракции нямам....тук таме по някоя Wink
Сега се надявам вече да започнат да зачестяват, защото така съм свикнала Wink
А между другото - по силата и ритмичността на тоновете на бебето, когато го слушат всеки път, докторите могат да познаят дали няма някакви усложения също. Ако има проблем с бебето - това определено ще се отрази на тоновете му. Ти може да не го усетиш, но докторите и акушерките са тренирани да разпознават евентуални усложнения.

Общи условия

Активация на акаунт