Цветя- 31

• 52 526
  • 590
  •   1
Отговори
# 435
  • Варна
Момичета, сутринта имах неприятна изненада. Китайската роза си е хвърлила цвета. Пъпката се беше отворила само 1-2мм, сутринта я намерих паднала в саксията. Преди месец имаше 2 цвята, успяха да се разтворят, но не напълно, и пак паднаха. Някой имал ли е такъв проблем? Знаете ли на какво се дължи и как мога да се преборя с него? Иначе върви много добре, свежа е, постоянно изкарва нови листенца и пъпки, но не ги "износва" ...

Не и харесва мястото,поне при мойте така беше.Като ги преместих се оправиха.Установих,че на по сенчесто им е по добре.Успех!

# 436
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
ако става течение или я духа вятър и си хвърля цвета...

моето каменно цвете тази година също не отваря ни един цвят.
дръжката изсъхва преди да се отвори цвета.
пръсках с противогъбично, но няма ефект.

интересното е, че и ахименесът не върви и той има нещо гъбично  Shocked
а е толкова непретенциозно цвете  ooooh!

# 437
asyalein - не е на вятър или на течение. На терасата е, но не на пряко слънце - едното ъгълче е остъклено с матирано стъкло и точно там съм я сложила - едновременно е и на светло, и на завет, но не на пряка слънчева светлина. Още е малка, няма "вдървено" стъбло - възможно е като порасне, да се оправи, знам ли?  newsm78

# 438
  • На небето
Момичета имам нужда от помощ или съвет. И аз не знам вече. Даже не знам тук ли да питам. Проблема ми е следния. В дневната имам ей това нещо (игнорирайте факта, че е некадърно направено, но не можах да намеря кой да ми оплете и една дама от магазин за цветя ми каза, че правила, но ми сътвори тази грозотия и ми взе майка си и баща си за това, но както и да е).: Проблема ми е следния точно срещу него имам климатик и каквото и цвете да сложа умира (това вече е второто ми цвете което е оплешивяло и се е скапало листата му се свиха и изгниха). Та вече се чудя дали да не си купя изкуствено цвете. Виждала съм по заведения изкуствени цветя, които изглеждат като естествени във саксия, но вместо пръст има камъчета. Знаете ли къде мога да намеря такова нещо? Защото вече не знам как да си разреша проблема иначе!?  newsm78

# 439
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Estell ,

сигурна ли си, че е от климатика?
на майка ми климатика бие в палмите , ама те са си добре  Thinking
е изсъхва почвата по-бързо, ама тя е наредили миди отгоре...

да не би да е тъмно там? от снимката изглежда тъмно.
като гледам е до кухнята  newsm78
аз не бих слагала изкуствени цветя - събират прах.
махни макрамето съсе цветето... Peace

# 440
  • На небето
asyalein и аз не вярвах да е от климатика. И смених цветето с непретенциозно цвете, което расте на тъмно и не иска много вода. Абе цвете мечта. След като го сложих на следващата сутрин листата му вече бяха започнали да се свиват и набръчкват. Та се замислих какво може толкова бързо да го съсипе, ако не климатика.  newsm78 Обичам зеленината, но нямам място в къщи е доста тесничко, а ми се иска да има цветя, мястото е подходящо за това, а и освен макраме други висящи джаджи не намерих по магазините има едни саксии на верижки, ама са къси.

# 441
Чаро,
Радвам се да те видя там горе.
Сега се прибра съпруга ми и ще снимам моето цветенце  гордост - китайската роза.
aitep,
съжалявам ,но ако искаш още бенджамин трябва да почакаш,
понеже този натопения във вода е сдал багажа докато не сме били в къщи.
Сега трябва да натопя  нов.

# 442
  • Габрово (троянка омъжена за габровец)
Ето и обещаната мухоловка http://www.snimka.bg/album.php?album_id=251454&pid=7092545
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=251454&pid=7092547
Така изглежда след пресаждането има малко поокапали и изсъхнали листа, но мисля, че е нормално както сме коментирали, че цветята боледуват след като се купуват от магазините  Wink .
Вчера ходихме до готиния магазин за цветя зад църквата в Габрово, за да търсим живи камъчета и видях мухоловка поне три пъти по малка и за 10 лв. А тази я взехме от Варна за 11. От магазина си тръгнахме с Брасика на външен вид прилича на маруля  Laughing .

Вчера цял ден си обезпаризитявах цветята. Видях се в чудо  Sick всичките имаха от мушиците, които се появяват при поливане. Според вас освен да намаля поливането какво друго да стопя  Thinking .

Шафлерата и начупих двата върха единия боднах при старата, а другото във вода и ще чакам  Crossing Arms .

Иначе едната ми фурма изкара листо (след около 4 месеца чакане Sunglasses) около 5 см. кога да я прехвърля в нормална саксия  Thinking .

А ето обещаните снимки с Таша http://www.snimka.bg/album.php?album_id=276521
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=276521&pid=7092597

Пускам и други албуми:
1 Ботаническа градина http://www.snimka.bg/album.php?album_id=276530
2. Аладжа манастир http://www.snimka.bg/album.php?album_id=276527 И той си заслужава да се види  Wink
3.Трявна http://www.snimka.bg/album.php?album_id=276523 Няколко снимки са, но само на цветята пред общината. Целия град е само цветя  Heart Eyes .

Приятно разглеждане  Mr. Green

P.S. Сега прочерох това в началото на темата за мушиците

Дребни мушички

Биозащита:
1.   клечки кибрит, забити в пръстта с барутчето надолу.
2.   засушаване
3.   поливане с бледорозов разтвор на калиев перманганат
4.   пръскане с извлек от чесън

Да го прилагам ли или само да понамаля поливането  Thinking

Последна редакция: сб, 23 авг 2008, 14:55 от aitep

# 443
Аз си снимах китайската роза ,но имаше пране и затова я дръпнах.
Самата снимка не е естетически направена.  Embarassed
http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=7113516
Имаме и дребен ремонт така че повечето неща са навън.
 aitep ,
с какво обезпаризитяваш като препарат?

# 444
aitep мухоловката изглежда супер  Peace
Да не забравиш да я храниш  Mr. Green

Деси много е красива китайската роза  Grinning

# 445
Моята прехвалена китайска роза
цялата е  нападната от зелените въшки.
Помагайте!
Сега я видях и ми дожаля.
Намерих 6 паднали неразторени цвята.
Само да поясня:
че зелените въшки са по цвета,не по листата
затова не съм ги видяла първоначално.

Последна редакция: сб, 23 авг 2008, 13:57 от desi_minkova

# 446
# 447
Здравейте, мили дами   bouquet

Преди повече от година получих много красив подарък - каланхое с червени цветове Simple Smile
Гледках си го както трябва и когато прецъфтя отрязах цветовете (и то доста) и го пресадих... дълго време нямаше развитие - стоеше на умерено слънчево място (примерно светлината, която попадаше в/у него бе 80%), но март месец го изнесох на терасата, на директна светлина и то като се юрна - толкова обемно стана, зеленината се увеличи драстично. Сега си стои още на терасата на директна слънчева светлина и видимо изглежда здраво и добре. Но.... няма никакъв цвят Sad а и прочетох в 2-3 сайта, че не трябва директна слънчева светлина, дори някъде пишеше, че за 20-30 дни трябва да го оставя на тъмно  newsm78 Поливам го сега всеки ден тъй като си е жегичка и изсъхва почвата много бързо, но не го наторявам, само с вода от чешмата...  Blush

Бих искала съвет от вас - да го махна ли от терасата, къде според вас да го държа, как да го поливам... Иска ми се отново да цъфне Simple Smile

Благодаря ви предварително за съдействието!  Hug

# 448
Каланхое ,
много сме коментирали това дали трябва  да му се маха цвета и да се слага на тъмно,но тук момичетата ме убедиха,че няма смисъл цвете да се лиши от  светлината.
Аз имам две и те растат на листа.
Скоро едното цъфна и все още цъфти.
Не съм го прибирала вътре и да го лиша от светлина.
След като няма някакъв проблем по листата или болест според мен го остави
там му харесва и ще му дойде време да цъфти когато то реши.

# 449
Каланхое ,
много сме коментирали това дали трябва  да му се маха цвета и да се слага на тъмно,но тук момичетата ме убедиха,че няма смисъл цвете да се лиши от  светлината.
Аз имам две и те растат на листа.
Скоро едното цъфна и все още цъфти.
Не съм го прибирала вътре и да го лиша от светлина.
След като няма някакъв проблем по листата или болест според мен го остави
там му харесва и ще му дойде време да цъфти когато то реши.
Добър съвет Деси. Моето си стои на балкона цяло лято. до сега е цъфтяло два пъти и му няма нищо.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт