Литературен клуб - VІІ

• 55 492
  • 550
  •   1
Отговори
# 150
И аз помня Бразди Simple Smile

# 151
  • Майничка
Тц, не беше "Бразди", а "Телевизионна мозайка" май.

# 152
Фреш, "Името на розата" не е чак толкова обстоятелствена. т.е такава е, но е написано така увлекателно, че не се усеща тежест.
освен това е толкова многопластова, че може да се чете като криминале, като исторически роман, като философски трактат......
прочети я, мисля че няма да съжаляваш. Peace

# 153
Здравейте  чета ви отдавна ,темата  много ми харесва както и да чета  хубави книги   Flutter

Днес си   взех  " Топъл мед и  пчелен восък " на Марисол -  http://www.bard.bg/b/l/811.jpg
След като я прочета ще напиша ..дали ми е харесала   bouquet

# 154
Да драсна и аз нещичко- две ръце за "Ловецът на хвърчила"! Боже ! Честно казано доста късно я прелистих, въпреки, че си я купих много отдавна. Очаквах поредния прехвален "съвременен" роман за "горките- онеправдани- нас". Е да, ама не! Толкова леко написана, толкова обикновено, без никакви напъни, без трикове да се хареса на всяка цена. Толкова ревах, че аз на Холивудска драма не съм ревала толкова. Абе немога да го опиша точно, но много ме докосна тази книга, даже сграбчи. Щом цял ден не пипнах друга книга след нея - това за мен си е направо десятка! Сега се чудя кога да хвана "Хиляда сияйни слънца" Май ще изчакам още 2-3 книги и я почвам. Ще споделя!

# 155
  • Mostly in my mind
Фреш, "Името на розата" не е чак толкова обстоятелствена. т.е такава е, но е написано така увлекателно, че не се усеща тежест.
освен това е толкова многопластова, че може да се чете като криминале, като исторически роман, като философски трактат......

Лично аз на моменти усещах доста тежест при четено на Името на розата. Всички тези дъълги и подробни философски отклонения на моменти оттегчава. Но определено книгата си е класика...за разлика от филма.  Simple Smile
Иля, благодаря ти за инфото за сайта
.   bouquet

# 156
възможно е.
аз обичам да чета философия и явно затова не ми се е сторило тежко и отегчително.

# 157
Здравеите,момичета!
Вчера си купих"Господарката на Ватикана" от Елинор Херман:
"Историята на Олимпия Майдалкини или най-строго пазената тайна 350 години.
През ХVІІ век за близо десетилетие една жена управлява католическата църква чрез своя девер и предполагаем любовник папа Инокентий Х."
Книгата е хроника, доста интересна,чете се леко и е написана с чувство за хумор

# 158
дали знаете за някой, който пише подобно на Ремарк..? newsm78 харесвам такива диалогични книги, като неговите.. не ме свърта да чета описания, което го отчитам за сериозна грешка Sad в крайна сметка нон стоп си купувам книги, но после не ги чета  #Crazy

последното, обаче, което четох и ужасно мнг ми допадна, беше Духless и Хомосапиенс... май не са за всеки, защото на сестра ми изобщо не й допаднаха, даже й се сториха доста вулгарни  ooooh! аз обаче горещо ги препоръчвам

# 159
  • Велико Търново/Latitude: 43 ° 32 '47 "North - Longitude: 6 ° 56' 17" East
Приключих с "Колорадеца" на Стивън Кинг. Мога да кажа, че е най-незавладяващата книга, която съм чела от него.

# 160

Лично аз на моменти усещах доста тежест при четено на Името на розата. Всички тези дъълги и подробни философски отклонения на моменти оттегчава. Но определено книгата си е класика...за разлика от филма.  Simple Smile
Simple Smile В такъв случай, едва ли си чела другите книги на Еко. Тази е най-малко "философска", ако изобщо можем да я наречем такава. Лично мнение, разбира се Wink
Интересният момент в нея е точно във фигурата (аз бих го нарекла, субект) на библиотеката. тя се явява творба в творбата заради вътрешния свят, който крие и който трябва постепенно да бъде открит, разкрит, разбулен и накрая, разрушен...

# 161
  • Mostly in my mind
Ами не, не съм чела. Но съм се насочила и към Махалото на Фуко. Явно като съм чела книгата преди време, не съм била "узряла" за забулените й тайни. Laughing

# 162
  • Пазарджик/Лондон
"Името на розата" я прескочих в ученическите си години - и на мен трудна за четене ми се видя Heart Eyes. Обаче я прочетох преди 2 години и много ми хареса - авторът би трябвало да е католик и за това начина, по който разобличава католицизма направо ме изненада Crazy.Книгата е много хубава, многопластова , но който очаква поредната криминална мистерия, по- добре да се насочи към друга - и тук има и криминална нишка, и мистерия, но това е само "върхът на айсберга" Joy.

# 163
Ами не, не съм чела. Но съм се насочила и към Махалото на Фуко. Явно като съм чела книгата преди време, не съм била "узряла" за забулените й тайни. Laughing
"Махалото на Фуко" е по-дебела от "Името на розата", така че, математически погледнато, вероятността да попаднеш на философски размишления там е по-голяма Simple Smile но пък така ще имаш повече материал за "разбулване" Wink
Между другото и филмът по книгата на Еко е класика (достатъчно е да си сверим, кой е режисьорът му)  Grinning

# 164
  • Mostly in my mind
На мен пък филма не ми хареса. Малко са филмите, които са по книги, и които наистина са добри. НО РАЗбира се въпрос на гледна точка.   Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт