Литературен клуб - VІІ

• 55 352
  • 550
  •   1
Отговори
# 60
  • София
здравейте, " Цар Плъх" прочетох преди няколко години на един дъх, много ме впечатли стила и сюжета като цяло. Тогава мислех да подхвана и другите книги на Дж. Клавел,но се  разминах.
Аз вчера прочетох "Позор" на Дж.М. Кутси. Хареса ми като цяло, леко върви, в началото беше по- динамична, а в края по-скоро навежда на размисъл. Препоръчвам я.

# 61
"Цар Плъх" е една от любимите ми книги и аз лично я смятам за най-добрата книга на Джеймс Клавел. Разказва за японски военнопленически лагер на о-в Ява (ако не се лъжа) по време на Втората световна война. Според мен си заслужава да я прочетеш.

# 62
Здравейте четящи, Simple SmileВаканционно прочетох "Краят на играта"-не ме впечатли особено,макар да засяга някои болезнени за съвременната жена теми.
Сега продължавам да се боря с Пилето-подозирам,че съм се предала предварително Grinning
Вдигнаха ми нервите от books.bg,защото вече десет дена чакам вече платените си книги-при условие,че срокът е два работни дни.  Rolling Eyes

# 63
А аз чета "Последно танго в Харвард" на Ерик Сийгъл. Много ми харесва. Преди това прочетох "Цифрова крепост" на Дан Браун.

# 64
Цар Плъх - невероятна книга. Няма да сбъркаш Peace
Прекрасна книга.

# 65
"Пилето"ме пребори Simple Smile-разбирам идеята,има много ценни пасажи,но явно не е моята книга-стилът не ми допада.Посветих следобеда на детски стихове от А.Милн-автора на Мечо пух.Сега чакам вдъхновение за друга книга.
Миналата седмица се порових по кашоните със антикварни книги и се сдобих с едно томче на Лорка-"когато умра,оставете терасата отворена..."Предпочитам го в оригинал,но не съм виждала в бг негова поезия-с изключение на библиотеката в СУ. Simple Smile

# 66
  • Пловдив / София
Аз да се похваля, че ми заеха "Любов по време на холера". Simple Smile Исках да я имам собствена, но, ако я преиздадат ще я купя.
Ще споделя впечатления по-късно. Засега не съм я запчнала, тъй като дочитам друга.

Искам да помоля, ако някой от вас се интересува от книги за фън шуй, да ми препоръча някоя. Става въпрос за фън шуй за дома, обзавеждане и подредба на къща.
Не съм запозната с материята изобщо, а искам да направя подарък и съответно да е книга и автор, които си заслужават.
Благодаря предварително.

# 67
Мнения за доставките на books.bgThinking

# 68
fam , изчела съм страшно много по темата , това беше преди доста време , но само една от всичките книги се оказа практически полезна , а  и лека за асимилиране -" Фън Шуй Стъпка по стъпка " от Т. Рафаел Саймънс , изд. Аратрон 1999 . Останалите са просто една "боза" от хаотични препоръки и съждения . Дано е преиздадена .

В момента чета "Апокалипсис в ретроспекция " на К. Вонегът . Ще дам отзиви после .

Някой може ли да помогне - искам да се добера до нещо от Дорис Лесинг - Нобеловата лауреатка от миналата година , но не откривам нищо . Чакало се да издадат "Златният дневник " , но кога ...

Сега чакам с нетърпение " Вино от глухарчета " на Бредбъри - излиза на 18.08 .

Много ми се чете и нещо от френски автор , но ако може не Борис Виан - последно от него изпробвах "Човекът-вълк" , но не се получи - дойдоха ми в повече внезапните "касапски" обрати ...

Последна редакция: чт, 07 авг 2008, 19:40 от ve4erniza

# 69
Малко по.горе споделих-"Вдигнаха ми нервите от books.bg,защото вече десет дена чакам вече платените си книги-при условие,че срокът е два работни дни."Все още книги нямам,а са платени-близо 25 лева.Бясна съм им #2gunfire 

# 70
Малко по.горе споделих-"Вдигнаха ми нервите от books.bg,защото вече десет дена чакам вече платените си книги-при условие,че срокът е два работни дни."Все още книги нямам,а са платени-близо 25 лева.Бясна съм им #2gunfire 
Извинявай, че не съм обърнала внимание и аз като че ли се отказах от тях.

# 71
  • на село
Момичета, можете ли да ми препоръчате някакви книги, уф ама как да го обясня...да не са романи, ами нещо като автобиографии на успели хора, нещо от сорта: http://www.book.store.bg/c/p-p/m-33/id-21252/101-veliki-lichnost … ydsyn-tajnyr.html
Последната биография, която четох е на Едит Пиаф, от Симон Берто. Обичам да чета биографии. С интерес прочетох същите на Чарли Чаплин и Клаус Кински. За тези се сещам сега.
 Момичета, поздравления за хубавата тема! Коментарите ви са полезни при избора ми на всяка следваща книга.

П.П. Да си призная и аз за "Цар Плъх"...Прочетох я миналата седмица. И съжалих, че не съм я прочела досега. Страхотна книга!

# 72
  • Майничка
Много ми се чете и нещо от френски автор , но ако може не Борис Виан - последно от него изпробвах "Човекът-вълк" , но не се получи - дойдоха ми в повече внезапните "касапски" обрати ...

Препоръчвам ти "Венеция през зимата" на Еманюел Роблес.

# 73
Препоръчвам ти "Венеция през зимата" на Еманюел Роблес.

Имаш ли представа, къде се намира?
Даваха сериал преди "100 години", след което я намерих в библиотеката. Бих искала да я купя за мен и ще се радвам, ако някой ми помогне да я открия.

# 74
  • Майничка
Всъщност, да се поправя, излизала е на български като "Зимна Венеция".
Май повече по библиотеките има шанс да се намери.

Общи условия

Активация на акаунт