Литературен клуб - VІІ

• 55 480
  • 550
  •   1
Отговори
# 405
Момичета, някой чел ли е Bobos in Paradise от David Brooks? Попаднах на много интересна статия за книгата и реших да ви попитам дали и вие може да ми дадете някакви референции. Simple Smile

# 406
Може вече да сте говорили за тази авторка ,но аз сега я открих.Ана Гавалда- "Обичах я ".Това май е първият й роман.Хареса ми стилът й,историите,които разказва.Препоръчайте ми нещо друго от нея!

# 407
  • Belgium
Може вече да сте говорили за тази авторка ,но аз сега я открих.Ана Гавалда- "Обичах я ".Това май е първият й роман.Хареса ми стилът й,историите,които разказва.Препоръчайте ми нещо друго от нея!

"Искам някой някъде да ме чака..." - много хубави разкази, ще ти допаднат  Peace

# 408
Препоръчвам ти и обсъжданата вече в темата нейна книга "Заедно" Hug

# 409
Благодаря за бързите отговори  bouquet

# 410
  • Пловдив / София

Много харесах "Заедно" на Анна Гавалда, изключително динамичен стил и майсторско изграждане на образите чрез диалозите.

И за много харесах книгата. Споделям мнението.
Хареса ми и това, че финалът не е излишно сладникаво-сантиментален.

Какъв е този форум Предай нататък? Изпуснала съм. Може ли линк, моля.

# 411

fam, заповядай http://knigi.vremeto.org/news.php

# 412
  • Пловдив / София

fam, заповядай http://knigi.vremeto.org/news.php

Благодаря. Simple Smile
Бих се възползвала.

# 413
  • Пловдив / София
Изгълтах за три часа "Ярко сияние".  Simple Smile
Определено ми хареса. Подходът е нестандартен. Хареса ми и изграждането на историята и диалозите.

# 414
  • Boston, MA
Хареса ми 18% Сиво, не е нещо невероятно, но забавно и приятно беше. Слагам автора в една категория с Алек Попов, ще го чета.

С Теодора Димова продължавам да не се разбирам, Анатомия на Илюзиите на Л. Филипова ми се стори и на мен наивна, следващите книги не съм чела, но бих пробвала.

Наредила съм, чакат В. Пасков и Д. Динев, ще споделям.

Най-добрият съвременен автор на разкази е, според мен, Кристин Димитрова.

# 415
Искам да изразя възхищението си от Капка Касабова и книгата й "Улица без име".Първата част ме остави без дъх и я четох със сълзи на очи-толкова не ме е докосвала друга книга отдавна.  bouquetВтората част е по-спокойна,но на моменти просто те хваща за гърлото-страхотна книга.
Г-ца Смила ме измъчи-признавам си Confused
Сега продължавам с купчинката-най-належата ми е Въведение в груповата терапия,следват детскта психопатология и други прекрасни неща,с които няма да ви занимавам Laughing
Бих препоръчала горещо обаче една любима моя авторка-Франсоаз Долто,наскоро прочетох и Тинейджърите от нея и отново съм впечатлена,както от Всичко е език и Женската сексуалност.Може би след време ще се сдобия и с Несъзнавания образ на тялото.
От Пингвините съм си поръчала една много препоръчвана книга-"Семейството и как да оцелеем в него"-още не съм я получила,но я чакам с нетърпение.

# 416
  • София
Бих препоръчала горещо обаче една любима моя авторка-Франсоаз Долто,наскоро прочетох и Тинейджърите от нея и отново съм впечатлена,както от Всичко е език и Женската сексуалност.Може би след време ще се сдобия и с Несъзнавания образ на тялото.

Долто е също и моя любима авторка. В момента чета "Несъзнаваният образ на тялото", много ми е интересна.

Цитат
От Пингвините съм си поръчала една много препоръчвана книга-"Семейството и как да оцелеем в него"-още не съм я получила,но я чакам с нетърпение.

Чудесна книга, една от най-хубавите, които съм чела за отношенията в семейството! Навремето много ми помогна след раждането на първото ни дете.

# 417
Аз пак с няколко години назад- на последните двадесет страници на "Ангелски езици" съм. В началото четях книгата като своеобразно продължение на "Корените" на Васил Попов. Основно заради централния образ на бабата, която всичко беше видяла от белия свят, и все ходеше на гробищата да казва на мъртвите какво става с живите, която е почти една и съща и в двете книги. Мисля, че авторът много справедливо описва времената, за които пише. Към края ми стана ужасно тъжно, толкова много надежда имаше в семействата, докато се родят децата им, докато ги порастат. И накрая - мизерия, самота, пустота, и за родителите, и за децата им. Имам бебе и ми стана много чоглаво..

# 418
От четене на друга литература-малко изоставам.Вчера в една книжарничка си купих-"Това се случи на 35 май" на Ерих Кестнер и й се наслаждавам като остане време Simple Smile

# 419
От четене на друга литература-малко изоставам.Вчера в една книжарничка си купих-"Това се случи на 35 май" на Ерих Кестнер и й се наслаждавам като остане време Simple Smile

Ооо, страхотна детска книжка!  Party Чела съм я в ранна ученическа възраст и малко ти завиждам, че й се радваш сега  Wink   Ново ли е изданието (бих искала да си я купя сега, навремето я бях взела от библиотеката)?

Общи условия

Активация на акаунт