Шопинг мания настава, че ОКТОМВРИ наближава.

• 13 568
  • 292
  •   1
Отговори
# 180
Feel_u честито дипломиране!
Моето бебче също много хълца - вчера се питах нормално ли е толкова често да похълцва newsm78, защото го усещам до го прави по няколко пъти на ден. Като хълца корема ми подскача ритмично и смешно  Grinning
Качих снимките на бебчето - не съм много добра в снимането, за което ще ме извините.
Ето линка на албума - http://www.snimka.bg/album.php?album_id=268418 , някои дрешки са ни подарък, други съм купувала.
Мислех да снимам и скринчето, което  си купихме  - то е доста голямо, с 5 чекмеджета с дръжки мечета и прасенца, от масив, но после ме домързя  Blush
Не сме си сглобили люлката - таткото каза, че е синвол на живот и не е хубаво предварително. Иначе е такава - http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/product_info.php/ … /products_id/2438 , а после ще сме със сгъваемо легло  - http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/product_info.php/ … /products_id/3507 , докато не решим нещо друго.
Имаме вече ергономична ваничка на САМ и помпа на AVENT.
Много малко неща остана да донапазаруваме. Предпочитам да съм спокойна, че всичко е приготвено и купено, още повече, че вече едва вървя по улиците с този корем и вече не ми се ходи на пазар...Три пъти влизам в болницата, незнам как ще съм към края, може да не ми е до пазар. ooooh!
Това за сега от мен, продължавам да ви чета. Peace
Относно срещата в София - мога да ви пожелая приятно изкарване, аз не мога да пътувам и за това няма да дойда...Едва от Ловеч до Плевен стигам вече, ужасни контракции ме хващат. Пия магнерота, но крампите си ги имам и контракциите...Иначе бебо върви голям - дали ще е момиче или момче, вече има противоречиви мнения  newsm78

Последна редакция: пн, 28 юли 2008, 22:35 от Lora_mum

# 181
Feel_u, честито дипломиране !!!!! Браво за отличната оценка !

На мен вечер ,корема ми е като топка напомпан и на стол не мога да седя ,та ви почетох,но бързам да отида да си полегна.

Добра шопинг мания ви е обхванала.Оставете нещо за купуване и след раждането,няма да се заключим  по къщите.Аз въпреки че родих секцио излезнахме с бебка след седмица и вече бяхме готови за магазините.
Добре дощли на новите мами   bouquet
Лека вечер  Hug

# 182
Лори покупките ти са много хубави Simple Smile
Сев мерси много за сканираната книжка... ти откъде я взе? дали ако си взема помпа на Авент, ще има към нея книжка?
Айде лека нощ от мен и сладки сънища  Hug

# 183
здравейте, сладурки! Най-после успях да ви изчета и да се включа и аз. Ще отговоря поименно само на две мами:
Пуки, Честита племенница! Да е жива, здрава и много послушна!
Фийл_ю, Честито дипломиране! Справила си се чудесно, но и аз не съм мислила, че ще е по-различно!
За следродилна депресия и аз си мисля от време на време, но смятам, че до някъде е и въпрос на вътрешна нагласа и наистина, ако имаме подкрепата и разбирането на близките ни всичко ще е по-лесно.
Някой беше писал за плетените дрешки - аз ще пусна малко снимки след 1-2 седмици. Баба ми и една нейна приятелка плели, плели, та чак се уляли: за сега имаме 4 жилетки, 3-4 елеченца, 1 пелерина, 3 чифта чорапки/терлички, 2 шапки и 1 гащеризонче  Shocked Направо ме шашна баба ми, то няма и да успеем да ги износим всичките неща.
Да ви кажа сега малко и за новото момиче - не е лоша девойката, ама ще й трябват повече от 2 седмици да влезе в час, а аз след 2 най-много 3 седмици излизам по майчинство. Имаше и доста странни въпроси, които ме накараха направо да се оцъкля. Трябваше да направи таблица, в която да има всички месеци от 09.2008 до 09.2010, та имаше следния въпрос: "След септември кой месец следва?" Shocked Crazy Явно нещо се е объркала и въпросът й е трябвало да звучи по друг начин, ама ... Но най-много ме е яд, че не мога да пиша в темата ни Sad
За събота, ако в МД наистина е Ден на отворените врати и аз няма да идвам. За среща гласувах за събота, тъй като неделите са ми дни за семейството и едва ли ще мога да дойда, ако се разберем за неделя.
Да се похваля, че и сестра ми днес си защити дипломната работа и вече е дипломиран магистър Grinning

Хайде, стига съм писала, че стана много дълъг пост.
Лека вечер пожелавам на всички и утре ще гледам пак да се включа по някое време   bouquet

# 184
Сев мерси много за сканираната книжка... ти откъде я взе? дали ако си взема помпа на Авент, ще има към нея книжка?

Еличка
, дадоха ми я в един бебешки магазин с още един куп интересни книжки. Имам и една брошурка за пелените за многократна употреба и ако някой проявява интерес мога и нея да я сканирам. Иначе ми дадоха още една книжка с попми на Чико, друга книжка с бебешката козметика на Чико, една с козметиката на Бюбхен, един каталог с колички на Чиполино и Бейби Макс и т.н.

# 185
В моята помпа на Авент имаше книжка, а преди да си купия помпата от магазините, в които се продават продукти на АВЕНТ ми даваха да чета различни рекламни материали и брошури, но не си спомням дали имаше позите за кърмене. Peace

# 186
Здравейте сладурки Simple Smile
много усмивки от мен Simple Smile тези дни ми е толкова весело че даже се базикам че нашето бебче като излезе няма да плаче а ще се смееееееееее  Laughing  Hug
Пуканка честита принцеса Simple Smile много да радва всички Simple Smile
за праха за пране Санио и аз съм чувала само хубави неща Simple Smile
Feel_u мацка честито дипломиране Simple Smile направо си фурия Simple Smile
аз бебо до 3-ти месец го водих на курсове по английски Simple Smile дано да е прихванал Wink
почнах ходенето на курсовете на 9 месеца и много е готинко Simple Smile като среща на шкембенца със сладички бебенца Simple Smile
аз съм ЗА когато и да измислите среща на Софийските мами Simple Smile
целувки и приятна вечер на всички Simple Smile

# 187
  • Варна
Добро утро  bowuu
И на мен ми е зор да се включвам през деня, напредваме с моята заместничка-поне има голям мерак да се учи и вече е изписала един тефтер.
Feel_U честита диплома, дано ти е от полза   bouquet
Инче тортата ти е страхотна, аз така и не се научих как се правят тия трансфери, а имах голямо желание

Да се включа и аз към плетените дрешки-моята леля в момента ми плете-в началото бях против, но доста приятелки със зимни бебета ми казаха хич да не се дърпам, и да ви кажа-като видях две  от безръкавните пуловерчета ...ами те даже бяха по-хубави и от тези по магазините, да не говорим,че и като пари излиза по-евтино. Така че си чакам есенно-зимната колекция на леля ми за грахови  Laughing

Да ви кажа какво забелязах-на някои фирми дрешките за бебета не са с еднакви размери, явно вече свикнах да се ориентирам по размерите на самата дрешка,а не по етикета и така от вчерашнатам и покупка имам едно потниче-боди,което е за възраст 3-6м, но като го наложих на другите вкъщи е почти толкова,колкото бодита от 0 до 3 месеца.
Помня,че някои от мамите дето вече имат детенца бяха споменали за това, но сега го забелязвам и аз

Хайде лек ден
Ако мога ще се включа по-късно

# 188
   Добро утро сладурки smile3525!
 Така ви се радвам за хубавите новини  Hug!Feel_U,честито дипломиране,много професионални успехи ти желая за в бъдеще!Представям си как ти е олекнало на душата!Пуки,честита племенница,да ви е жива и здрава малката принцеска  bouquet!
 Elichka_mama,много хубаво то ни дойде края на бременността за да се разберем че ходим при един и същи доктор на ЖК  Hug.Аз също съм при Папукчиев и точно защото е отпуска сега немога да си взема болничен от 1-ви август.Аз съм на ЖК на 8-ми и оттогава ще ми издаде болничния,а от 1-7 ще мъча личната да ми даде.
 Сикониум,много хубаво си го казала мила  bouquet!Успех с програмирането и дано всички успеем,защото после и бебчетата имат нужда да сме силни и добре психически.Спокойно само,всички ще се справим Hug!
 Инче,тортата на външен вид е жестока Crazy,благородно ти завиждам за майсторлъка!
 mylili,само спокойно мила Hug,опитвай се сама да си даваш кураж,още малко остана.После има да се разхождаш с бебчо,колкото си искаш.И на нас в последно време не ни е добър период и все по-зле и по-зле става,но си викахме все някога трябва да се отпуши.И снощи се започна макар и с малко,но се надявам вече да е почнал по-добрия период  Praynig.
  Лек ден момичета и ако мога пак ще се включа,въпреки че съм на работа!

# 189
Добро утро и от мен  Hug
Госпойце мен в един магазин една продавачка ми обясняваше за тези разлики в етикетите и май каза, че българските дрешки са по-големи, или обратното  newsm78 ама направи разлика между нашите и чуждите  Wink
Сев мерси за инфото, а и успех с момичето, дано успее да влезне в час бързо, за да почиваш спокойно...
Енигма аз не съм много в час как точно стават защитите, защото моят университет е по-различен и няма защита  Thinking предполагам, че има нещо като комисия, която ти е чела дипломната работа и излизаш пред нея и ти задават въпроси върху работата и гледат колко добре отговаряш и разбираш материята за която си писала... ама това са предположения, мамите минали през защита ще обяснят по-добре Simple Smile
Съни видя ли сега... може и да сме се засичали....  newsm78 макар че, аз видях едни снимки от пред МД, ама не си спомням да съм те виждала  Wink аз съм чак за 25-ти, междувременно съм си в болницата и съм спокойна Simple Smile

# 190
  • Бургас
bidapet миличка много благодаря Hug
и сташно съжалявам,че те разкарах напразно.
Пощата ти е пълна.
За Маг ингланд какво реши?
Видя ли в сайта на штъркел новият модел Рейсър.
Стува ми се страшно удобен и гумите са по-добри/поне така ми изглеждат/

# 191
  • София
Добро утро, мамчета! Честити нови придобивки на всички!
Feel_U, честито дипломиране!
Инче, ама ти си голяма майсторка на торти, как го правиш, направо ти завиждам благородно! Количката, която си показала на Пег Перего е направо страхотна, очите ми останаха в нея, в кой магазин си я гледала!
Сев, повече търпение с новото момиче, ще се научи няма къде да ходи! Аз тази брошурка за кърменето я имам от една от лекциите на ( месеца!
mylili, аз също като теб на моменти се замислям за следродилната депресия, но от нас зависи да сме добре информирани за това, което ни чака като се появи бебо! Това важи и за бъдещия татко! Ще се справим, не се тревожи, нали ще си помагаме и след като малките човечета се родят!
Още нещо исках да кажа, но разбера се забравих!
Хубав ден, момичета!

# 192
Добро утро, момичета! Възползвам се от възможността да ви поздравя и да ви пожелая приятен и спокоен ден.
Относно параха за пране - имаше тук във форума специална тема за бебешките перилни препарати и като че ли най-много мами бяха доволни от Сано и Персил сенситив, но пък някои споменаха, че от Саното бебетата им получават алергии и останах с впечатлението, че може би Персила е малко по-добър от тази гледна точка.

# 193
Мерси за тортата, дано ви се е усладила))) Тук в работата колегата го спукаха от бъзици, че и едното зърно в устата му го навряхме  hahaha

Lora_mum, страхотни са ти покупките! Аз още не смея нищо да пазарувам... пък и всеки път като кажа на майка ми какво съм си харесала и тя ми убива желанието с "О, още е рано!", "Ама, нали не си купила нищо?!". "Нали няма да го купиш това сега?".  Shocked

Feel_u, честито дипломиране.

Някой питаше за защитата на дипломна работа, ми по спомени от преди няколко години, изпитващите, заедно с рецензентите при нас се бяха подредили отпред на маса (бяха няколко маси че бяха към 6-7 души изпитващата комисия), та им бяхме донесли бонбони, сокчета, и разни неща за гризкане, солетки (не сме рязали салами и кашкавали ахха), и те докато лапаха ние си четяхме (което принципно не е позволено) защитата. Много е важно да не запецваш и да имаш подготвени поне 5 минутки гладко говорене, иначе им оставяш възможност да те затрупат с въпроси, ако те слушат изобщо де, и да те забият.

Е това хълцане на бебчо, така и не го усещам аз, то може и да не хълца де, но от време на време корема ми издава звук като оригване, ама вътрешно, не знам може да е от бебето.

Обсъждахме го многократно ама бързо да попитам, че си записвам на едно листче, силиконовите или каучуковите биби бяха по-добрите?

Енигма, да вашето легълцв е по-дългичко… ние си харесахме едно много светло, не е в различни цветове, зелено, синьо или подобни… с едно шкафче от едната страна.

За дюшечетата, аз си спомням, че баща ми като по-малка беше купил кокосови дюшеци, позлвахме ги доста години, но после ми смениха тийнейджърското легло и съответно и леглото. Но по спомени не мръдна този дюшек, че и на нашите, а баща ми е над 110 кила.

Госпойца Димитрова, абе играчка си е, ама… докато все още имам свободно време, че после с бебчо, едва ли ще ми е до това… ти с количките и дилемите какво направи, дай съвет, че и аз като теб попаднах в омагьосан кръг)))

trixy, мерси))) Нали страхотна е колчиката. Ами гледах я в Пигис Хаус, но не съм 100% сигурна че е тази, която показах, защото казаха че била модел от миналата година, а аз тогава толкова разсеяно гледах и модела не запомних, но после като я видях в интернет и съм почти сигурна че е новият модел това за 2008 г. Обаче е супер маневрена, поне в магазина докато я побутнах наляво надясно, и се сгъва страхотно, примерно отдолу под крачетата има цип, в който можеш да прибереш част от плата. Можеш да махнеш/сложиш поставката за чашки отпред, сгъва се с 3 движения и най-якото е че са надписани с 1, 2, 3 цифрички кое да натиснеш или настъпиш (в случай че забравиш) аххах.

А за праха за пране… нали имаше една фирма, Фрош ли беше, с жабката май… на която уж продуктите й са био… та там гледах че има течен прах за пране, той няма ли да е подходящ за бебешките дрешки???

# 194
  • София
Здравейте!

Feel U, честито дипломиране!

Инче, и аз много се впечатлих от тортата. Браво!

За депресията - мисля, че не съм изпадала в такава, но честичко си поплаквах в първия месец след раждането. Без да има някаква конкретна причина, просто хормони. Наревавам се и ми минава. И нашия татко много ми помагаше и ми беше невероятна опора. направо се влюбих отново в него. Бабите помагаха само при желание от наша страна.

Манана, вие къде ще сложите бебето като се роди - в стаята при баткото или при вас?

Аз не съм особен фен на плетените дрешки, но за зимно бебе наистина ще са полезни. Особено жилетките, защото по магазините тругно се намират такива.

Общи условия

Активация на акаунт