Майчета 2005- Тема 114

• 15 111
  • 283
  •   1
Отговори
# 195
  • Варна
Иви, за съжаление и на мен не ми идва нищо наум. Ние спим всички в една стая, но всеки си спи в неговото легло. С Иво спяхма със смъкната преграда на неговото легло, докато го кърмех, но един ден мъжът ми каза край, сложи преградата и това беше. Ивчо се сърди малко, но му мина после.
Може би ако имат по някаква нова играчка за леглата си и им кажеш, че тя ще се чувства самотна, ако те не спят при нея.
Феъри, браво на Мишето. И детелина беше така като малка, че и сега. Не ми се е тръшкала. Да ама на Иво така му светват очичките и ми прави такъв панаир, че избягвам да влизам с него въобще в магазин.
Малтеа, стискам палци да се оправи Теа, докато тръгнеш. Hug
Ренката, като тръгнеш на работа и те завърти шайбата ще ги свалиш тия невидими излишни кг. Не се мъчи и наистина дето е казала Мартеа, не си обърквай организма.
Сиска, явно Дени е много чувствителен. Важното, е че вече е добре.
Дидка, вика напишете някой драма. При нас драмата, е че Детелнка и тя вече кашля. Миналта нощ е кашляла без да спре. Аз пък съм лепнала някаква чревна инфекция и миналата нощ я изкарах дежурна на тоалетната и легена. По пронцип не вярвам в разни глупости, но започвам да си внушавам, че серията от гадости у дома се засили след смъртта на свекървата.
Така както е тръгнало май ще пропуснем градината през септември. Като се закрепим малко ще отидем до Русе.

# 196
Деспина, направихте ли водосвет за здраве след това?
След опелото и на баба, и на татко, дойде поп и чете за здраве в къщата.

# 197
привет и от нас! след дълго отсъствие, на линия сме  Grinning

четох на две, на три, гледах снимки и всички ми се видяха чудесни - децата са приказка, мамите също!

пожелавам на всички болнички (Деспина, най-вече на вас, че май всички сте под този знаменател) бързо оздравяване и скоро бацил да не видят!

Дидка-питка, за децата - оправяме се криво-ляво. При мен болката е, че мъжът ми е много активен и все иска нещо да се прави, някъде да се ходи, а на мен ми е най-лесно с децата у дома, че всичко си е около нас. Но няма как, за семейното щастие, стягам се и ходим насам-натам. Честити ходещи крачета на Радо! Надето още не ходи (за мен това е добре засега, както градината се отлага за октомври - ремонтът се проточил, пари няма и така  #Cussing out) Най-зле е, когато Марти не е спал следобед и привечер става киселица, мрънкавица, опъваща нервите на всички. Дано при вас добре вървят нещата, също и с половинката.

Камий, пожелавам ти много хубави романтични преживявания, да изтрият горчилката.

Гуш, приятно моренце!
Феъри, за контракциите нищо не мога да кажа, защото не съм имала, въпреки че кърмех до края. Не е зле, обаче, да си предпазлива!
Иви, за спането по леглата... - идеята на Деспина за играчка май не е лоша. Друго засега не ми хрумва. Марти спи в свое легло, но татко му спи на друго легло до него. Надето спи залепена до мен, заради кърменето.
Вале, усилията си струват, хубаво да ви стане жилището! Иса сигурно е послушна, нищо, че с теб трябва да я водиш!
Сиска, бодро звучиш, само така и браво на Дени, че бързо се е оправил!

за среща - "за" съм, само кажете по-отранко, да се организирам, че ми е сложно. Crazy

сигурно съм забравила много неща, ще добавям като се сетя.

Надето е по-добре с дупето (сигурно помните - беше адски подсечена, "себореен дерматит" го нарекоха). Минахме без кортизона, само с Липобаза и яка смяна на памучни гащи, на моменти беше едни след други. Морето ми премина под този лозунг  Close Важното е, че минава, макар и бавно. Още има тук-там по някое обривче. Захраних я успешно с глутенови - беше ми премисъл.

Марти го готвехме за детска градина, но явно ще се отложи за края на месеца. Ще гостуваме на нашите за седмица, дано поне там си почина.

до скоро!

# 198
Деспина, направихте ли водосвет за здраве след това?
След опелото и на баба, и на татко, дойде поп и чете за здраве в къщата.

Освен това, все се каня да напиша и все забравям - Деси, направи им курбан за здраве! На децата. Питай бабите как се прави. Аз знам следното - наричаш си го, че ще го направиш веднъж. Отивате на пазара и купуваш петел. Без да се пазариш, колкото ти кажат - толкова. Носиш го в църквата попа да го пее и го оставяш там бабите да го сварят на курбан или да го правят каквото си искат. Уговори се преди това с попа. мисля, че неделя може би е хубав ден за такоба нещо, понеже има и служба, и хора, и баби. Та така. Не съм суеверна... много, но нищо не губиш от това.

# 199
  • Варна
Не не сме правили водосвет. Моят мъж е върл атеист и не би допуснал такова нещо в къщи.
Рени, ние нямаме баби. Моята майка е на 200 км от нас, а и според мен въобще не е на ясно с тия неща. Тук във Варна сме си сам сами, има някакви далечни роднини на мъжа ми дето от сватбата сме ги виждали случайно два пъти и това си е.
Самата мисъл за вкарването на жив петел у дома и приготвянето му би довела да поредната семейна война, за съжаление.

# 200
Деспина, то всеки си намира в нещо надежда и някаква вяра... но, според мен можеш да си вземеш светена вода от църквата и да напръскаш вкъщи, щом си мислиш, че има нещо. Това, разбира се, ако ти самата не си атеист...

# 201
Добро утро!

Как мина първият учебен ден за малките майчета?

Деспина, и аз мисля като момичетата, направи ритуал за здраве. И курбана и светената вода са добри идеи Peace
Честито прохождане на Радо!

Да кажа за спането- Ава не спи при/с нас, откакто се преместихме. Стана без драми, защото я подготвях дълго време за този момент. Обаче, когато децата в къщи са две ситуациата се променя, не знам какво да те посъветвам, Иви.

Приятен ден Heart Eyes

# 202

Как мина първият учебен ден за малките майчета?

При нас мина добре Криси ме посрещна усмихната на прозореца на ДГ, но тази сутрин поплака малко Cry, знаех си че без това няма да минем, но докато затворя входната врата на градината вече беше спряла Hug дано само да е здрава Praynig

Катка много е сладка Ава на снимката в аватара ти Heart Eyes

приятен ден от мен и работа на които работят, че на мен пак май ми се насъбра Wink

# 203
благодаря за съветите момичета Hug
Катка, Ава наистина е разкошна на аватара ти  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Мартеа, браво на теб за книгите, аз отскоро преоткрих филмите  Laughing, време е да се взема в ръце и да прочета книга...време винаги ще се намери стига да има човек желание... Hug
Деспинка, това за светената вода поне не е трудно осъществимо  Peace, аз бях взела от Поморийския манастир едно шишенце /там продават бутилирана вода/ и понякога давам на децата да отпият или премивам очичките, може и аз да си внушавам но им действа успокояващо  Heart Eyes
Честити ходещи краченца на Радо  newsm68  Hug
Изчезвам, че някой иска да хапе някого  ooooh! Laughing отивам аз да ги изгризкам и двете  Heart Eyes Heart Eyes

# 204
Ники днес също е на градина за първи пат,отивам да я взема
За раздялата- добре съм, справям се горе долу,Ники свикна,по добре сега от колкото като е по голяма.
Ники също си спи в нейното легло.

# 205
На Дени първия учебен ден е минал добре - той беше щастлив, спокоен, днес с настроение отиде отново. Но все още са сборни групи - по 30-ина деца от най-различни възрасти. Явно още известно време ще е така, докато всички деца се съберат и ги разпределят по групи. Та сега изобщо не знаем сутрин къде да го заведем, в коя точно група и следобяд откъде да си го вземем. Вчера сутринта го заведохме в една група, следобяд го взехме от друга, и днес отново е бил в съвсем различни и сутринта, и следобяд. Не ми харесва много това.... Crossing Arms

Да ви кажа тази сутрин как ми се прииска да си имам момиченце.... Wink Прибирам се от нощна, будя Дени и тати за градинка, приготвям ги за 10 минути и ги изпращам на вратата да отиват сами. Но ми беше много мъчно за Дени - видях го само за 10-ина минути и то колкото да го събудя и облека и докато ги изпращах малко прекалих с целувките, прегръдките и "обичам те". Накрая вече докато чакаха асансьора, отново казах на Дени че го обичам, а той реагира като типичен мъжкар - ядоса ми се, начумери се и със сърдит тон ми се скара " Казваш ми го вече за трети път, разбрах, стига си го повтаряла че се ядосвам". Егати, ако беше момиченце сигурно щеше да ми се хвърли на врата, да ме нацелува и да ми казва че и тя ме обичка, а моя малък мъж вече даже започна да си трие целувките ми от бузките, щото съм го "лигавела" ooooh!

# 206
Ники също беше добре след градината, харесва и ,но те са си същата група.Беше гладна обаче.
Как да си намаля снимката,хич не разбирам,от къде ,как...

# 207
...Рени, ние нямаме баби. Моята майка е на 200 км от нас, а и според мен въобще не е на ясно с тия неща. Тук във Варна сме си сам сами, има някакви далечни роднини на мъжа ми дето от сватбата сме ги виждали случайно два пъти и това си е.
Самата мисъл за вкарването на жив петел у дома и приготвянето му би довела да поредната семейна война, за съжаление.

Абе бабите, дето ходят в църквата питай, не вашите баби! И петела няма да го носиш у дома. Направо в църквата. Даже може да дадеш пари на някого да ти го купи и да го занесе в църквата от твое име. Там жените ще си го приготвят. То даже не е задължително петел да взимаш. Просто можеш да купиш нещо (храна, покривка, черга) и да ги занесеш в църквата, но ЗА ЗДРАВЕ. Да си го наречеш на децата си. И мъжа ти няма как да разбере, даже.
Не те убеждавам в моите възприятия, ти си решаваш. Но понякога, когато човек закъса, без значение в какъв смисъл, просто поглежда нагоре и се помолва. Пък някой може и да чуе.
В крайна сметка, дано да свършат болестите около вас, защото наистина ви се събра много!  Hug

# 208
Добро утро!
Ники днес плака,дано вече е добре.Тя хич не обича да ходи на градина!
Лек ден!
Деспинке дано всичко се нареди!  bouquet

# 209
Здравейте и от мен Simple Smile
Да кажа и аз за моята "градинарка" Laughing Първите два дни беше спокойна, днес сутринта малко е поплакала - искала си при мама и тате, но после се е успокоила, подозираме, че се подвежда по новите деца, които плачат.
Иначе като цяло е спокойна и доволна, разказва ми с ентусиазъм, играят, пеят, обаче госпожата, представете си, не знаела песента за "Имаме котаче." Laughing Голям пропуск според Миша Laughing Laughing

Аз да ви кажа и за моите контракции, понеже ви попритеснявах миналата седмица с тях. Онзи ден ходих на редовна консултация и се оказа, че бебокът е пораснал много - теглото му е с две седмици напред и лекарката ми каза, че поради бурният растеж на бебето, матката се преразтяга и й е трудно да смогва и затова се получават. Което ме поуспокои, защото няма разкритие или такива страшни работи, само ще пия Магнерич още два месеца Laughing

И не знам дали ви споделих, обаче ми остават две седмици и половина само работа и вече акълът ми съвсем не е в работата, а тя пак се е струпала като за три години напред Joy

Общи условия

Активация на акаунт