СЕПТЕМВРИ ще дойде ей сега и сладки бебчов

• 14 123
  • 285
  •   1
Отговори
# 135
Флучия, това е, защото не се логваш Peace Просто горе в дясно трябва да влезеш, да се логнеш и тогава ще имаш опциите, за които пише Hug
Пееща, да ти кажа още една хитринка Hug Не знам цената на Даяната, но можеш да си вземеш Пег-Перего Плико Лайт - 373 лв. и да си потърсиш към нея на старо кошница за кола. Да прегледаш Продавалника. Количката тежи 7 кг и се води 6+ месеца, но ти можеш да караш с кошницата в началото, особено ако си вземеш Примо Виаджо (тя е по-полегата), а не Примо Виаджо Сип. И след четвъртия месец да сложиш бебето в летния вариант на количката с чувалче примерно Peace

Иринка, разбирам те, напълно Hug Аз вчера как крещях на Иван... при положение, че съм го изръчкала да пренася като товарно магаре. Реших, че трябва да подредим гардероба отгоре, но нали ми е тричав гъзеца ooooh! и само стоя и давам нареждания отдолу и ако не го изпълни на минутата ела да видиш какви крясъци са от моя страна - луда женица ooooh!

# 136
  • София
Адашче, да, и при двете. При първото раждане беше едвам доловимо и премина за 2-3 седмици. Докато при второто.... ooooh!...продължи 4 месеца!!! И беше с пълна сила. Никого не можех да понасям...себе си...мъжа ми...и децата  Embarassed Беше ме обзела апатия  и постоянно чувство за тревожност. Единственото хубаво беше, че го осъзнавах и не се дадох да ме потопи съвсем. Мъжът ми ме разбираше и ми съчувстваше (отсега треска го тресе как ще сме този път  Twisted Evil). Пиех някакви таблетки на Д-р Тошков (май така се казваше newsm78 ), но ефектът беше нулев. Слава богу, премина само и не стигнах до крайности. Има обаче много, много тежки случаи.

# 137
Адашче, Веч, благодаря. Наистина ми е интересно. Дано този път ни се размине на всички. Надявам се и този форум да спомогне за което.

Пуснете си ТВ7, темата е за раждането във вода!

# 138
Оуу,zа следродилна депресия не искам да се сещам,че това ми е най страшното.А като се сетя,че преди това,като четях zа нея и си мислех "к´ви са тия глупости,нещо си иzмислят,аz да не съм някоя лигла.." .Ама си е истина  #Crazy
Степенувам ги по страх така,СЛЕДРОДИЛНА ДЕПРЕСИЯ,кърмене,раждане  Shocked .Много,много се моля,както каzва Веч,сега да ме подмине.Обаче,Иринче,ти ме плашиш..А и си мойта zодия  ooooh! А аz и на годините малко го отдавах,въпреки че zанам,че не са те причината.Самоzалъгвам се обаче,че сега ми е дошъл повечко акъл  Rolling Eyes
А в какво се състоеше?Хм,ами в момента,в който се прибрахме от болницата,така ме стегна,че ми идеше да иzляzа преz вратата и никога да не се върна.Чувствах се върzана,беzсилна,нищо не zнаеща,щом бебето си отвореше устата да zаплаче и ми се обръщаше корема.Гледах го и се чудех,какво ще го правя,имах чувството,че е непоzнат,който иzведнъж се натриса в живота ти..Което ми беше много странно,zащото 9 месеца го нося,иzчитам всичко,което съществува,накрая раждам седмица по късно и пак се окаzва,че иzобщо не съм готова zа идването му  Close .Започнах да не мога да спя,дори,когато бебето спеше.Реzултата беше пълен парцал със zабвени и неадекватни реакции денонощно..И как да успееш да кърмиш?Абе много,много гадно.Като се zамисля,в това време все едно иzобщо не съм го обичала и искала  Embarassed ,а беше абсолютно планирано бебе.Най страшното беше първия месец някъде,може би и втория,но иначе общо май ме е държала към 4 мес.И това при положение,че не се имам zа човек с..лабилна психика,така да се каже.
Искам сега по всякакъв начин да го иzбегна,zащото е съсипващо не само zа майката,ясно е,че 100% бебето го усеща.И се надявам да се преборя,поне zнам какво е.
Айде,наплаших ви,ма като питате...Моля ви,най младичките,не се плашете,сега го има тоzи форум и много повече информация,което със сигурност помага много.Пък като zнаете,ще се предпzите,надявам се  Hug Hug Hug

# 139
  • София
Деска, много добре си го описала (особено в частта, че го чувстваш като непознат и, че дълго време си се чувствала, все едно не си го искала и обичала). В името на истината, аз НЕ БЯХ подготвена предварително за това, което ме чака. Сега няма да е така.  Peace (защото ви имам вас!  Heart Eyes Hug)

# 140
Аз пък още гледам да не се плаша...да видим до кога ще е Simple Smile По-скоро ми е притеснено дали с таткото адекватно ще се "сработим" с новото попълнение...ама все си мисля, че няма да има проблем:)
Да питам и аз Асето за колички един път:) Куинито Бъз си е от новородено, Асе, нали? В смисъл прикача се кошчето за кола към ... шаси ли му се вика:D и така се вози бебо? А ако го сложа да легне направо в коша? Става ли за малко бебче?

# 141
Деси, а усещането, че това уж е твоето дете, а не го усещаш като твое, а като нещо чуждо, като някакъв придатък, дето не знае какво иска и реве та се къса?
Не можах да усетя дъщеря си като моя до 4 ден. Гледах я точно като полезно изкопаемо, не знаех как да я държа, какво да и приказвам или да пея. Чак на 4 нощ ме прихванаха усещанията, че това създание е мое, че е точно онова, което носех в мен толкова време и като почнах един рев, та до сутринта. Но то не мина само с този рев. В продължение на 4-6 месеца имах огромно желание да я захвърля, да я няма, да спре да реве, да се метна аз от нещо високо, да избягам...
Има някъде в архива тема точно за следродилната депресия. Ако искате да я извадим, за да почетат малко младите майчета?

# 142
Елс, Вечерница, Асенце, много ви благодаря - логнах се и успях да кача 4 сватбени снимки Simple Smile
А сега да ви се оплача от снощната ми козметична процедура. Преди няколко дни си писахте за това - та реших и аз да опитам и да си обезкосмя едното място (извинете за натурализмите). Та си купих VEET за чувствителна кожа и както пишеше на указанията се намацках и изчаках точно 5 минути. Измих се и резултатът беше отличен, но така се бях прегорила отдолу, че цяла вечех скимтях от болки Sad Намазах се с кремче и до сутринта ме облекчи, но си беше много болезнено. Моля ви, някой който си е служил със същия мехлем, имал ли е такива проблеми?

# 143
Бръмби, аз не съм асето, но понеже този модел го разучих на 100% преди да си го купим, си позволявам да отговоря. Към шасито на базисната Куини Бъз  /която можеш да ползваш след 4-5-6 месец на бебето - според това как се развива и расте/ можеш да прикачиш или т.нар Дрийми кош или кошницата Макси Кози, която става и за кола. Дрийми кошът е много уютен за бебето, гръбчет ому е абсолютно на равно и ... абе легълце! Кошницата не е с идеално легнало положение и през първите месеци повечето майки слагат пелена, която да обере извивката на кошницата, така че бебчо да е на по-равно.
Аз препоръчвам да се купи дрийми кошчето, вмест окошницата. То също мож еда с езахване с коланите в автомобила, а след 5тия месец на бебчо направо ще си вземете столче за деца до 18кг. То има полулегнала позиция и се ползва дълго време. Ние поне направихме така и не съжаляваме!

# 144
Флучия, много време си държала. Аз не го държа повече от две минути и минават с шпатулата да чистя.
Ако имаш цинково кремче или от детските срещу подсичане, вземи да се намажеш с тях. Ще те облекчи и ще мине много бързо.

# 145
Ох като заговорихте за родилната депресия и ме стегна под лъжичката!! CrazyАз съм толкова притеснителна и лесно се шашкам че не знам сигурно с години ще съм в депресия!!И все си мисля че няма да мога да реагирам на бебето адекватно-няма да знам какво да я правя,как да я държа,какво да и говоря и как да се чувствам като цяло когато е до мен и когато не е!!Не усещам тази майчината любов дето казват че е най-силна!Не я усещам даже като ме рита или като се успокои!!Дано когато се роди да се поукопитя че не знам как ще я караме! ooooh! Praynig

# 146
  • София
Веч, ще им е полезно според мен. По-добре да са подготвени какво БИ МОГЛО да се случи и да ги подмине, отколкото обратното  Peace

# 147
Честит рожден ден на Иринката , на патерици!!!

# 148
Следродилна депресия Да помогнем на бъдещите мами
Във втората тема съм писала от старата си регистрация (стройна фиданка)
Четете, ако имате въпроси - питайте. Нали знаете - не питай старо, а питай патило.
Наистина е по-добре да сте подготвени и за това.

Последна редакция: пн, 28 юли 2008, 17:47 от Вечерница

# 149
Между другото форумът много помага за преодоляване на следродилната ТЪГА (това е по-точното название на състоянието Peace)
И както си знаем всичко е на хормонална основа Rolling Eyes
Честно казано аз изпитвах по-странни чувства към мъжа ми, отколкото към детето. Нея я възприемах като предизвикателство и трябваше да се справя. При мен това състояние се изразяваше повече в себедоказване - аз мога всичко сама Crossing Arms
Но не можех да понасям някой да ми я пипа. Нито баща й, нито роднините - дразнеха ме извънредно много, когато се вряха при нея. След около две седмици започнах да си търся внимание първо от Иван. Исках вече да сме семейство и той да се включва във всичко Grinning Тогава пък започна неговата следродилна тъга Sunglasses
Това прераства в депресия, когато се наслоят много други фактори Peace

Пък аз да ви кажа по повод сънищата какви извратении сънувах снощи Confused Бебе Любчо се е родил - ама един хилав, дребничък... и аз го гледам с ЕБХ, но изобщо не му сменям пелените ooooh! И той горкият няма легло, спи върху дивана и целият омазан с акита Sad И отивам да го мия, а цялата ми баня в плесени и мухал Sick Обаче на мен никакво впечатление не ми прави - ей така като циганките. И почти не го храня... И идва майка ми - почисти ми къщата и започна да ми крещи, че с парите, които сме си събрали от сватбата сме можели да си купим апартамент, а не да живеем като циганите ooooh!
Нали се сещате, че няма как да се купи жилище с пари от сватбата Laughing Просто ужасен и глупав сън. Но не се събудих с лошо чувство, а по-скоро ми беше смешно заради виковете на майка ми Laughing Бременна работа Stop

Общи условия

Активация на акаунт