СЕПТЕМВРИ ще дойде ей сега и сладки бебчов

• 14 127
  • 285
  •   1
Отговори
# 150
Здарвейте  Hug Вие сте изписали цяла тема, а аз не съм ви чела от няколко дни.
С малко закъснение - Честит Рожден Ден на irinii! Едно сладко бебче и много щастливи моменти ти желая  newsm59

# 151
Дъртофелките са се развихрили, а? Wink Хареса ми как си ги подгонила мъжете, Ирина. Така е, като не слушат. Кой го интересува дали са хормони или какво...да слушат! Колко му е?  Joy

Депресията - и аз имах нещо такова с първата. Не знам дали точно това беше или беше просто много трудно, защото ние си нямаме никой тука да помага, но направо едва едва го избутах това време. Бях си направо скапана. Поне мъжот помага много, но все пак, само двамата сме си и първо дете си е шок така и така, но без помощ май съвсем за нищо не става. Но тука много държат да знаят ако се чувстваш депресирана. Явно имат някакви подходи и помощ, защото като бях на това посещение в болницата докторът много държеше да отбележи, че помощ е важно да се търси рано.

Асе, какво, всички ли получават окситоцин? Стига де! Аз четох някъде че било препоръчително и нужно в 3% от ражданията. То не е шега хормон този. Поне ще се отървеш от това.

Забравих кой, но на някоя от вас мъжът и питал защо жената с близнаците била станала. И аз се чудих в началото, но според мен е било защото или плацентата е идвала или са я подготвяли да излезе от ваната. Предпочитат да се роди плацентата извън водата.
И ако това му се струва страшно, покажи му тези клипове:

Предупреждение!!! Тези клипови аз лично ги намирам доста депресиращи, затова гледайте на ваш риск. Мирка - ти изобщо не си и мисли да ги гледаш!

Раждане и епизиотомия в болница

Пак с епизиотомия и дърпане на плацентата

Не дават кълцането, но натискане на корема и по обширна гледка на родилната зала

Ровене в вагината, кълцане, дърпане на бебето за главата... вижте си сами разликите.

Днес водих девойките на зъболекър и пак ни одраха. Тука си плащаме като луди за тях, добре че имаме частна застраховка, че иначе би било ужас. Само да ги прегледат и да облечат на голямата двата нови задни зъба - 228 долара.

bouquet

# 152
Уау - ей на това му казвам сума за зъбар ooooh!
Миренце, моля да не четеш следващото, защото обикновено спомените от раждането са други Hug
И да, окситоцинът е практика Peace Обикновено го ръчкат без упойка и жените имат кошмарни раждания. Като ти го слагат обикновено ако питаш какво е това отговорът е "Система" Wink Все едно ти не виждаш, че те бодат и ти слагат система ooooh!
Рутинно едно раждане изглежда така - приемат те и те бъркат за разкритие, като първичното бъркане обикновено е от онова.. специфичното, с което правят допълнително разкритие Confused След това те качват в предродилна, където обикновено не се разминаваш с окситоцина (и разбира се, който мине те проверява за разкритие). По време на последната фаза - изгонването епизиотомията ти е почти в кърпа вързана, като обяснението след това е, че просто е било неспасяемо Confused Я бебето се е заплело, я ти си останала без сили и е нямало как реално да го изкараш навън... В някои случаи шият без упойка след това, в някои случаи слагат пълна упойка (и двата варианта са просто ужасяващи), но обикновено слагат местна упойка, като за всеки случай връзват краката на майката към магарето, за да не рита много Rolling Eyes
Но вече има родилни отделения, в които това не е съвсем така. И все повече, ако майката е подготвена може да си поиска различни неща и желанията й да бъдат удовлетворени. А, забравих - в някои предродилни не ти дават да станеш от леглото, защото те овързват с колани, за да следят тоновете на бебето Peace

# 153
Ехоооо, има ли живи след клипчетата на Шейлето! ?
Мале, Шейле, разбирам ,че си ядосана на тия зъболекари, ама на нас ли реши да си го изкараш ?!  Grinning Това в кръга на шегата, разбира се!
Не знам за майките, но тези бебета със сигурност ще имат следродилна депресия. Е***и стреса преживяха, докато излязат на бял свят...а дори и не разбират защо се случва. Абе, ужасно изгежда просто..
Аз най-много се притеснявам от "кълцането". В никакъв случай не искам да ми се случва на мене  Praynig И за пръв път виждам "раждане" на плацента. То било голямо чудо, бре! Simple Smile

Я, Асето е писала преди мене....така да ни отвори очите! Simple Smile Край, аз вече не искам да раждам!  hahaha Какви бяха вариантите викаш да си родиш в БГ вкъщи? Simple Smile

# 154
А и като вече сме почнали тая тема,още нещо се сетих.Щото Иринка писа,че поне се осъzнавала какво става и не се отпускала.Браво,zащото аz грам и хабер си нямах.Така иzнендващо ме е zахлупила,че явно това,дето го бях чела,а бях чела,всичкото ми е иzфирясало от главата.Та като почнах да чувсвам тия гадости,още повече се подтисках сама,zащото непрекъснато си мислех"аz съм луда,явно съм сбъркана,майките НЕ се чувстват така.." и от сорта неща.На никой не споделях,да не раzберат,че съм луда,даже на мъжа ми,респективно не го чувствах блиzък,zащото иzобщо не ме раzбираше.мислех,че съм единствена и се плашех от себе си.
И в същност много по късно явно ми е светнало,че това състояние си е точно тая депресия(не мога да го нарека следродилна мъка,zа мене си е баш тежко депресивно състояние)..
Май даже и до сега не бях раzкаzвала на никой така подробно zа тогава..Ето,дори това е помощ  Heart Eyes
Добре е това с тия теми,Веч,zащото наистина не е zа пренебрегване.Явно една от грешките ми беше,че като четях,бях скептична и си мислех,че всичкото е превzемки.А стига автоаналиzи от мен  hahaha Hug
Шейле,то такива с подробности и на мен не ми се гледат.Но сигурно няма да се стърпя и ще пусна лекичко   Whistling

Ха,като чета,Асе,добре съм си била.НЕ са ме бъркали кой как мине,имах си лекарка.Не са ме връzвали,не са ми слагали окситоцин(така мисля,той zа какво е?),не са ми правили епиzиотомия.Имам един вътрешен шев, шиха ме с упойка.Не са ми крещяли..Абе не го помня страшно.За сметка на това помня живо жената до мен,тя явно беше беz доктор,с нея се "zанимаваше" нощната смяна.Няма да раzкажа какво прежвя,това категорично.Само ще кажа,че бях много щастлива,че не бях в техните ръце таzи нощ...

Последна редакция: пн, 28 юли 2008, 18:20 от desi manova

# 155
Аз клипчетата ще ги пропусна, щото гаранция ще ми нарушат равновесието Simple Smile
Иринии, мерси за отговора...това на Макси кози кошче за кола имам -в него ще слагам бебо или в слинг. За днес ви оставям, че готвя и отиваме с мъжо на токриване на един приятел на магазин после Simple Smile

# 156
Добре де, ние на които се налага да родим секцио, в България какво да правим? Доста е депресиращо. Евала ви, че не ви се налага и не ви е страх, ама  Crossing Arms

# 157
Че то от думите на Асето за БГ секциото си звучи по-добрият вариант

# 158
Мона, хиля се тука на коментара ти. Може и зъболекъра да е виновен и вие да си го изкарвате сега. Поне предупредих.

Асе, еми от историите тука и които чувам и аз така така го бях скроила че става раждането там. Но ако промяна ще стане трябва майките да започнат да задават въпроси и да се борят за правата си. Ти поне не си тихичка, отвори вратичката малко Wink

Деси, точно затова повечето майки си мълчат - мислят си че нещо не е наред с тях, а в действителност повечето жени намират тези първите седмици и месечи доста трудни, дори без депресия отгоре. Добре е да се говори и да се разменят идеи.

Стеллла, секциото май си е навсякъде едно и също, така че няма значение че си в България.

# 159
Ами Мона, то затова секциите са над 40% тук Hug
Но след като позачетеш и вникнеш в разказите между редовете, виждаш, че по-голямата част от жените, особено тези, които са отишли с положителна нагласа помнят само хубавите мигове от раждането си Peace

А клипчетата аз няма да ги гледам Naughty Знам, че моето раждане ще е различно и ще се опитам максимално да го доближа до всички положителни разкази, които съм чувала Grinning
Надявам се, че добрата компания на Шейла и Веч в това отношение ще повлияе на всички ви и после ще имаме само хубави разкази зца раждане - независимо дали естествено или цезарово Peace

# 160
Аз да ви кажа, обяснявам си невлизането си в следродилна тъга с факта, че наистина искахме бебето страшно много. Имах неуспешна бременност преди това и фактът, че Спаси се появи на бял свят правеше грижите и адаптацията ни към него супер леки - хем подчертавам, че го гледахме напълно сами. Сега нещата са по-различни. Много се радвам и очаквам с любов и трепет дъщеричката ни, но е някак по-различно... Освен това отчитам, че още не съм "отпочинала" от безсънната година с първото ми дете, имам натрупана умора, та затова не знам точно какво ще е психологическото ми състояние първите месеци. Мъжът ми е подготвен и запознат с това, което може той да направи, за да предотврати донякъде състоянието, но си  е Божа работа... препоръчвам да дадете на половинките си да четат, защото в такива състояния е важно подкрепата на близкия човек!
Шейле, аз раждах по подобен начин като първия линк и... противно на повечето от вас, но така се развълнувах, чак сълза пуснах...

Както и да се появи детето - самата му  поява на бял свят е едно чудо!!! Нов човек идва при нас, нова съдба, нова личност! Естествено по-натуралната поява е по-добра и за него, и за мама, но когато бебчо е чакан с любов, радостта и адреналинът от раждането му винаги са уникално хубави!!! Heart Eyes

п.с. Първият ми хляб в машината за хляб стана божественярски, както се казва. Мисля, че ако не бебка, то аз бързо ще качим килца  Laughing

# 161
Така е, за повечето жени веднъж роди ли се бебока, другото няма значение и се забравя.

Асе, радвам се на положителната ти нагласа. Това е важно. И ще стискам всички палци и пръсти в надежда че постигнеш това което сърцето ти иска.

И друго искам да кажа - и по западните страни раждането не е винаги прекрасно. Ако жената не знае какво иска и тука ще мине по болничният ред най-вероятно, който е единствено различен че не включва бръснене, клизма, магаре и задължителен окситоцин.

# 162
А клипчетата аз няма да ги гледам Naughty Знам, че моето раждане ще е различно и ще се опитам максимално да го доближа до всички положителни разкази, които съм чувала Grinning
Това имах  впредвид и аз - някак си съм се настроила, че моето раждане ще е от хубавите. Сега вече ви оставям наистина...

# 163
Стой бре, Бръмбъзък Wink

# 164

И друго искам да кажа - и по западните страни раждането не е винаги прекрасно. Ако жената не знае какво иска и тука ще мине по болничният ред най-вероятно, който е единствено различен че не включва бръснене, клизма, магаре и задължителен окситоцин.
Определено ако не знаят какво искат се стига и до система с окситоцин. При нас върви по РТЛ едно тъпо предаване за раждания "Здравей, бебчо!" - половината от случаите, ако не са секцио, то задължително майката е с абокат на ръката и тече окситоцина. Но това се случва най-често в големите градове с големи клиники, с много раждания накуп, поради липса на персонал, което тук напоследък много се задълбочи.
Аз имам късмета да работя с невероятна родилна клиника, която предлага удобства като у дома, с училище за родители и много прилична програма за подготовка за раждането, подпомагане на кърменето, следродилна гимнастика, масаж на бебета и мн.др.
Ти поне прочете в темата за домашното раждане някои от мненията. Българките по света също не знаят как да си поискат и какво да искат. А дори и да поискат, пак ги омотават в кошмар (примера с Тандури).
Това, че ние с теб сме информирани и знаем какво искаме, ни прави общо взето изключения. Мисленето в главите на жените трябва да се промени. Но кога ще се промени мисленето на повечето клиники... ooooh!
Определено в тези условия в България едно секцио наистина е за предпочитане. Спестява ти ада, през който преминават конвейрните мами.

Общи условия

Активация на акаунт