Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Могат ли контракциите да започнат преди да падне тапата?
Какви са Бракстън-Хикс и колко време преди раждането започват?
Какво представлява мускулното влакно на корема и какви са методите за лечение?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Могат ли контракциите да започнат преди да падне тапата?
-
Какви са Бракстън-Хикс и колко време преди раждането започват?
-
Какво представлява мускулното влакно на корема и какви са методите за лечение?
Мускулното влакно на корема е състояние, характеризиращо се с прекомерно разтягане или свиване на мускулите в коремната област, което може да причини болка и дискомфорт. Лечението обикновено включва почивка, прилагане на топли компреси и прием на леки болкоуспокояващи под наблюдението на медицински специалист.
-
Какво представляват Бракстън-Хикс контракциите?
-
Какви са признаците на предстоящо освобождаване след поставяне на вагинални свещички?

мама Romoleta - очаква първото си дете
Шейново /София/ нормално

, Флучия, страхотно заглавие

Много се радвам,не че го мислех особено но все пак да и е по-свободно на бебинка!Храним се в същия дух!!За сега нямаме проблеми!!Ох дано всичко да е наред!Аз съм очудващо спокойна за всичко!!!Понякой път малко се притеснявам ама нормално!!Тати много помага!!Още не е свикнал да сменя пампи и да облича ама ми е от голяма помощ!!Няма търпяние да я нахраня за да я урига
Иска да я гушка просто виждам го аз!!
Цяла нощ ше ми плува пред очите това ку-ку, ку-ку твойто
). Качиха ме в стая в отделението и се започна голямото чакане на контракциите. Според статистиката в 80% от случаите контракциите започвали до 24 часа след изтичане на водите. Чувствах се прекрасно, никъква контракция, започнах да се чудя дали аз няма да съм от онези 20 % с предизвикано раждане. Половинката и детето дойдоха на свиждане към 4 следобяд...пак нищо никъква контракцийка. Към 18:30 усетих слаба болка, цялата ми надежда се насочи към нея като предвестник на началото на по-силни контракции. 19:00 вече са на 5-6 минутки но далеч от онези болезнени които аз си спомнях, помолих да ме прегледат имайки предвид историята от предният път ( докато се чудех това контракции ли са не са ли падна ми тапата и в болницата при прегледда се установи че съм с 8 см разкритие ) - 2-3 см...урааааааа почва се. Болките позасилиха силата си но чат пат поспираха за около 30 мин..??? ...дали няма да се наложи системка на другият ден..?..Към 23:00 пак ме прегледаха 3 сантиметра..голямо разочарование. Обадих се на съпругът ми да му кажа да си останат с детето в къщи, явно нямаше да се повтори раждането от предният път. 23:15..нещо аз май се изнервих или контракциите засилихи доста...23:25..последните 10 минутки бяха агония - от контракция в контракция и бебка ритаща силно. Извиках акушерката и заедно решихме да слезна долу в родилната стая, май все пак нещата се забързаха...23:35 вече съм долу, настаних се на "престола" така ми заприлича стола за разждане, вързаха ми сензорите за тонове и сила на контракциите и едната акушерка излезна за малко, а другата започна да попълва данните ми в нещо като бланка за протокол за самото раждане. ..Вече нямах представа за времето, болите бяха ужасни, поисках си прословутото нергиле с газ и въздух ( хич и не знам какъв е газът вътре)..май не действа върху възприятието за болкя, но на мойте лингвистични способности определено ДА - взех да пелтеча като след бутилка водка на гладно...Абе аз що се правя на мъж дай да попитам за епидурална. Няма проблем, след следващата контракция ще ме проверят на колко см съм и ще извика анестезиолога ако позволява разкритието....да ама не...ще напъвам...акушерката не можа да повярва, преглед и ..заветното пълно разкритие беше налице ( това обясни силните болки които изпитвах ). Следва бързо отваряне на пакета за родилката и бебето, ръкавиците и напъване от мен, след 5-тата контракция, лилава, топла, лепкава топчица с много коса се оказа на гърдите ми, изплакване...облекчение физическо и емоционално. Часът е 00:39 датата 07.09.08