Редно ли е, деца без имунизации да посещават д. градини и ясли?

• 17 809
  • 324
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Ми не знам,вече не помня историята и кой точно беше писал,но останах потресена!

# 181
  • София
Реваксинация е само повторно ваксиниране, тъй като след време имунитета, придобит от ваксината, намалява и изчезва, няма нищо опасно в това. И при положение, че ваксините са задължителни, не мисля, че личната лекарка има нужда от съгласието на родителите.

Но ако ваксинирането се направи да е по желание, е хубаво да се знае, че детето няма предишни ваксинации, това показва, че родителите не желаят и реваксинации, и подобни случаи ще бъдат избегнати.

# 182
  • София
Никой лекар няма право да ваксинира дете без съгласието на родителите. Може ваксините да са задължителни, но отговорност за детето носи родителят. Всеки път се подписваме на формуляра при лекаря. Може би само при спешен случай за тетануса може да има зключение, но не съм сигурна. Не е като едно време под строй пред лекарския кабинет на градината или училището.

# 183
И при положение, че ваксините са задължителни, не мисля, че личната лекарка има нужда от съгласието на родителите.

Shocked

Силно се надявам, че това не го мислиш сериозно.

# 184
И при положение, че ваксините са задължителни, не мисля, че личната лекарка има нужда от съгласието на родителите.
Давай смело  Peace новия свят има нужда от хора като теб Mr. Green!

# 185
Ти добре ли си newsm78!

Питаме се едно и също нещо една за друга!

Правилата и нормативната уредба са еднакви за общински и частни ДГ и училища. !

Аз се сещам, както трябва да се сетят и хората, решили да не ваксинират децата си.

Точно заради третото ти изречение скапаната ни държава е на тоя хал, защото имат робско мислене хората, а държавата това са хората!

В голяма грешка си. Да спазваш правилата не е робство. Да не спазваш правилата е осъдително, а в някои случаи е и подсъдно.
Робство е да не правиш и да не можеш да направиш нищо, за да промениш системата. Хайде, афродитка, на бунт, пиши, апелирай и промени системата или питай чичко Гугъл къде по белия свят да си замъкнеш неваксинираното дете.

Аман от анархия, заради такава криворазбрана свободия сме на този хал.

В цяла Европа белите хора могат да упражняват правото си на свободен избор, само в нашата държава не!

А цветнокожите в Европа? Как е при тях положението?
Можеш да направиш избора си и тук, само дето, типично по български не можеш да си на нивото на избора си и да си понесеш присъщата цена.

...защото хората искат да спазват законите!...!

Пречат ти хората, които искат да спазват законите ли? Я сега си погледни началото на изречението. "В цяла Европа белите хора" дали роптаят срещу спазването на законите? Като цяло си личи, че много искаш да приличаш на тези бели хора, но имаш доста тесногръда и себеугодна представа за правилата при тях.

Бравос!
Похвално!

Благодаря за похвалите, не мога да ти отговоря със същото, мога само да кажа: "Пази боже, сляпо да прогледне!"

Последна редакция: пн, 04 авг 2008, 08:40 от lo

# 186
  • На морето!
Много хубава статия  Simple Smile

Поредната поръчкова Mr. Green
сигурна съм, че 100% от мед. лица не вярват на дума от написаното, но населението трябва да се държи в информационнно затъмнение и да бъде "ваксинозависимо" Mr. Green

Ей, ама как точно си уловила националната конспирация.  hahaha

# 187
А редно ли е болни деца да посещават детска градина и учителките да им дават лекарствата през деня.Кой е по-заразен-болните деца или неваксинираните?

# 188
Моя позната работи в начално училище с ромчета . Голяма част нямат предучилищна група- което също е задължително, нямат ваксини , а и голяма част отпадат от училище още началните класове, но това е друга тема. Записват ги да учат и без тези неща.
Жената се зарази от заушка тази година от тях.

А тя нали е ваксинирана, не би трябвало да се зарази!
Според мен ваксините са остаряла работа, защото микробите , които причиняват вируси и болести също се променят и винаги имаш"шанс" да се заразиш от нещо, за което имаш ваксина.
Да не говорим, че тайно или явно някъде по света се грижат за подобряване на вирусите!

И аз нямах избор - за да тръгне сега на есен първи клас, детето ми трябваше да има всички ваксини и затова се принудих да сложа това, което ни липсваше. Не исках , но нямахме оправдателна причина...

# 189
А редно ли е болни деца да посещават детска градина и учителките да им дават лекарствата през деня.Кой е по-заразен-болните деца или неваксинираните?

Не е редно, затова и в БГ и тук правя всичко възможно детето ми да не ходи на градина докато оздравее.
За жалост не всеки иска или има възможност да остави детето вкъщи когато не е добре!
А навремето даваха болнични и на майките, не знам сега как е!

# 190
  • София
Моя позната работи в начално училище с ромчета . Голяма част нямат предучилищна група- което също е задължително, нямат ваксини , а и голяма част отпадат от училище още началните класове, но това е друга тема. Записват ги да учат и без тези неща.
Жената се зарази от заушка тази година от тях.

А тя нали е ваксинирана, не би трябвало да се зарази!
Според мен ваксините са остаряла работа, защото микробите , които причиняват вируси и болести също се променят и винаги имаш"шанс" да се заразиш от нещо, за което имаш ваксина.
Да не говорим, че тайно или явно някъде по света се грижат за подобряване на вирусите!

И аз нямах избор - за да тръгне сега на есен първи клас, детето ми трябваше да има всички ваксини и затова се принудих да сложа това, което ни липсваше. Не исках , но нямахме оправдателна причина...
ваксините не предпазват на 100%.
особено пък от заушка, не е първия случай на заразен с ваксина , който чувам последнте месеци.
Но ако има ваксина болестта минава доста по-леко и без особени ослужнения и рискове....

# 191
Ми не е имала ваксина, защото тя не се е правила винаги. Не всички набори я имат. Аз също не бях чувала за случаи скоро.

# 192
  • София
Но ако има ваксина болестта минава доста по-леко и без особени ослужнения и рискове....

Това само за заушката ли се отнася или по принцип?

# 193
  • София
По принцип.

# 194
  • Страната на чудесата

Не е редно, затова и в БГ и тук правя всичко възможно детето ми да не ходи на градина докато оздравее.
За жалост не всеки иска или има възможност да остави детето вкъщи когато не е добре!
А навремето даваха болнични и на майките, не знам сега как е!

И сега дават болнични, за това да не ходят болни деца в ДГ са отговорни мед.сестрите а не някой друг-първо трябва да почнат да ги връщат болните деца, когато са болни от вирусна инфекция и т.н., не визирам алергичните деца в това число. След това майките щенамерят вариант.

Общи условия

Активация на акаунт