За първа година в детската градина!

• 26 247
  • 282
  •   1
Отговори
# 30
При нас също имаше вече родителска среща през юни. Казаха ни какво да носим, за изследванията, какви "курсове" има, ако искаме да запишем децата и така. Поне съм спокойна, че ще набавя всичко необходимо докато съм в отпуск, а не после да тичам.

# 31
В нашата градина родителските срещи не се правят по-рано от м.октомври,тогава вече се е сформирала групата.При самото записване директорката казва какво е необходимо,но то не е кой знае какво-пижама,кърпа за ръце,пантофи и шише с вода.Това не изисква кой знае каква подготовка. Thinking

# 32
  • София
В нашата градина родителските срещи не се правят по-рано от м.октомври,тогава вече се е сформирала групата.При самото записване директорката казва какво е необходимо,но то не е кой знае какво-пижама,кърпа за ръце,пантофи и шише с вода.Това не изисква кой знае каква подготовка. Thinking

Не е точно така, на нашата родителска говориха общо взето доста смислени неща, освен какво трябва да се носи, какъв режим да се стараем да направим за да е по - плавна адаптацията, разни вътрешноорганизационни неща, правилници, каква храна се дава на децата, какво е нужно да умеят или поне горе долу, какви неща са нужни за градината и т.н. Октомври ще има нова родителска, вече с конкретните учители и конкретните изисквания, които имат родителите

# 33
Аз работя в тази градина и досега винаги е било така.Всяка градина си е сама за себе си и си имат индивидуални правилници.Така е решила вашата директорка ,така е постъпила.Всяка си има право на избор Crossing Arms

# 34
  • София
Аз работя в тази градина и досега винаги е било така.Всяка градина си е сама за себе си и си имат индивидуални правилници.Така е решила вашата директорка ,така е постъпила.Всяка си има право на избор Crossing Arms

ОК, съгласна, само споделям как е при нас, наистина всяка градина си процедира различно и директорката си решава  Peace

# 35
ок,съгласна съм и аз Peace

# 36
От септември и моята дъщеря ще е в първа група.Не е ходила на ясла,аз си я гледах досега и не знам как ще възприема промяната.И в нашата детска градина не е проблем да тръгне от по-късно,но не мисля че ще се възползвам.

# 37
  • Враца
Да се присъединя и аз.
Дъщеря ми ще бъде първа група, започва от 15 септември. Днес я записах окончателно, казаха ми след 01.09 да проверя в коя група ще е и евентуално тогава ще се срещна с учителката, ако не е в отпуска.

# 38
Дъщеря ми започва от септември. Бяхме на родителска среща на всички от 1-ва група още през юни, запознаха ни с правилника, с вътрешния ред, дадоха указания как да се подготвят децата за детската през лятото. Средата на септември ще има вече родителска среща на всяка отделна група.
Попълвахме анкетни карти с предпочитанията на детето, интереси, здравен статус.
Предложиха ни да не започват всички на 1 септември, а да уведомим управата кога в периода 1-15 ще ни е удобно да започнем.
Представиха ни учителките, показаха ни стаите, басеина.
За сега съм силно впечетлена от организацията. Поканите за родителската среща дойдоха по мейла Laughing Беше помислено за всичко - дневен ред, молба да не се водят деца, да дойдат двамата родители по възможност и т.н.

# 39
  • у дома
И малкия ми син тръгва от 15 септ на градина-малко сепритеснявам,защото ще е най-малък от групата и не е ходил на ясла,ама предполагам,че ще се справим.

# 40
  • София
Дъщеря ми започва от септември. Бяхме на родителска среща на всички от 1-ва група още през юни, запознаха ни с правилника, с вътрешния ред, дадоха указания как да се подготвят децата за детската през лятото. Средата на септември ще има вече родителска среща на всяка отделна група.
Попълвахме анкетни карти с предпочитанията на детето, интереси, здравен статус.
Предложиха ни да не започват всички на 1 септември, а да уведомим управата кога в периода 1-15 ще ни е удобно да започнем.
Представиха ни учителките, показаха ни стаите, басеина.
За сега съм силно впечетлена от организацията. Поканите за родителската среща дойдоха по мейла Laughing Беше помислено за всичко - дневен ред, молба да не се водят деца, да дойдат двамата родители по възможност и т.н.

Звучи много добре помислено и организирано, браво на управата  Peace

# 41
  • Враца
Искам да ви питам знаете ли случайно какви гърнета използват за първа група- тоест дали са гърненца или ползват седалки за голяма тоалетна? Малката все още ползва гърне, не съм я учила на голямото.
Друго, което ме интересува е въпроса дали е проблем ако децата понякога все още се напишкват?

# 42
Ва, в градината на децата ми ползват директно тоалетна, без специални седалки. Но попитай във вашата градина, само така ще разбереш със сигурност. колкото до напишкването, много от 3 годишните го правят понякога, особено по време на сън. И моя Дани се напишкваше. Това не е проблем, просто оставяш допълнително дрехи. Аз не съм предупреждавала учителките , че детето понякога се изпуска.

# 43
Wa, в нашата детска са монтирани ниски и малки тоалетни чинии. В други съм виждала нормална по височина тоалетна, но долу им слагат дървени скари, за да стигат. На нас ни казаха, че в детската няма гърнета. На леглата слагат протектори в случай на инцидент. Не мисля, че е проблем, на тази възраст на всеки може да се случи.

# 44
  • София
И в нашата детска ще слагат протектори - искат обаче родителите да си ги донесем, от тези еднократните.  Peace И то по преценка на родителя.  Hug На Ади мисля да й занеса, нищо че вкъщи следобеда спи без памперс и нямаме инциденти. Иначе за разлика от яслата не искат никакви консумативи от сорта на вода, тоал. хартия, кърпи за ръце и сапун. Засега не са ни казвали и лигавници и покривки. Единствено пакет мокри кърпи, салфетки и пижамка в раничката на детето, която трябва да е с етикетче.

Общи условия

Активация на акаунт