Та... какви пресни продукти замразявате и как изглеждат след размразяването Месото не го броим.
Какво слагам аз:
- настъргани краставици и копър. Нещо като заготовка за таратор. Става много добре.
- нарязани на кубчета тиквички. Готвя ги с ориз и черен пипер на фурна
- лозови листа - трябва да са млади и крехки и преди да ги пъхна във фризера попарвам с гореща вода.
- чушки - само ги изтърбушвам и после нареждам една в друга " на влакче" Стават идеално за всякакви пълнени чушки.
- нарязан копър, също и магданоз. Не много големи разфасовки. После изваждам по едно пликче и оставям в камерата на хладилника за когато ми потрябва. Според мен е по-вкусно и ароматно от сушените подправки.
- карфиол за крем супа
- тази година за първи път сложих малини и ягоди в тарелки, с раздалечени едно от друго плодчета. Идеята ми е да стават за украса на торти, но и да се разкашкат, много обичам да ги разбърквам с кисело мляко и захар.