Хубаво, е че има място като тази тема, в която да обсъждаме точно такива книги. Повечето книги, които чета и съм чела са от автори на т.нар. учение ню - ейдж (незнам дали да пиша повече за него, не е секта, по - скоро начин на разсъждение).
1. Джеймс Редфийлд и 4 те му книги (първата вече беше спомената) : Селестинското пророчество, Десетото откровение, Тайната на Шамбала - тези са като романи + една сборна: Селестинското пробуждане - доста интересно и правдоподобно са описани човешките взаимоотношения от енергийна гледна точка, защо и как се привличаме с някой точно определен човек и какво се случва след това
2. Мериан Уилямсън - Завръщане към любовта - от гледна точка на жена, как се развиват човешките взаимоотношения, защо понякога сме изоставени, "прецакани" или "изгубени" в тези взаимоотношения. Мен лично много пъти ми е помагала, книгата не е религиозна или сектантска, но се споменават често названията "Бог", "Христос" и "Светия дух", използват се по - скоро като метафорични обяснения на това, което иска да каже авторката
3. Гари Зукав - Мястото на душата - доста подрбоно, малко сухо и научно обяснено какво и как с нашата дух, душа, аури и всички други метафизични наши проявления
4. Джералд Джамполски - Любовта е освобождаване от страха и Прошаката, най- великия лечител - имената са красноречиви, чудесно се допълват с Мериан, само че Джералд е лекар и представя нещата малко по - схематично
5. Лидия Ковачева - Лечебен глад - книга, която много ми помагаше преди, когато редовно си правех разтоварвания, вече нещо ми е трудно
6. Сила за живот- 3 или 4 тома мисля че бяха - има полезна информация, но ако се практикуват
7. Уейн Дайр - много умерен и приятен автор - Силата на намерението, Мъдрост за всеки ден и др.
8. Петър Димков с томовете "Българска народна медицина"
9. Ричард Бах - всичко

10. Уолш и Разговори с Бога, Приятелство с Бог и т.н. всичките части, честно казано първите 2-3 най ми харесаха, после сякаш взеха малко да се разтягат и повтарят
11. Давам по един глас за споменатите вече Силва, Живот без граници, Подсъзнанието, Автогенен тренинг, всичко на Норбеков
Честно казано съм чела и много книги за медитация, както и йога, но там разнообразието е голямо, всеки може да потърси, това, което му допада, както и за горните де

Отделно книгите на Петър Дънов, от там не мога да препоръчам конкретна, тъй като е специфично.
Всеки от тези автори ми е повлиял в определен момент и етап на живота ми. Скоро имах разни духовни и физически кризи, в такива моменти препрочитам отново и отново книгите, които най - много ми въздействат (понякога си мисля, че съм пристрастена, повече от 10 години чета ли чета, на теория вече съм много добра, ама на теория

Вече съм си набелязала някой нови книжки от вашите, макар че както споменах, имам проблем с практиката и непрестано се хвърлям на нови и нови, моля ако някой е имал подобни сблъсъци и е успял да си накара Д-то да се кротне и да прави нещо, по една книга, по една система и да постига резултати, не само да се мятка и да философства, да сподели