66 шишета на 66 ЩАТСКИ шосета

• 13 673
  • 302
  •   1
Отговори
# 150
MVK, повечето колежи искат GMAT (предполагам, че за това питаш). Според мене не е труден. Има граматика, математика и още няколко раздела. Според мене не се различава много от CSAP
Деси, GMAT не е ли за MBA програмите?  newsm78

# 151
MVK, повечето колежи искат GMAT (предполагам, че за това питаш). Според мене не е труден. Има граматика, математика и още няколко раздела. Според мене не се различава много от CSAP
да, само за магистърска е. Но така както гледам, за нещата, за които МВК пита става въпрос за бизнес някаква дегрии.
Аз не съм наясно с това, какви се изискват за при-колеж. Който е ходил в УСА да каже. Много неща се признават обаче.

# 152
да, само за магистърска е. Но така както гледам, за нещата, за които МВК пита става въпрос за бизнес някаква дегрии.
Аз не съм наясно с това, какви се изискват за при-колеж. Който е ходил в УСА да каже. Много неща се признават обаче.
И на мене така ми се струва (логично ми е някак човек, работил в търговията, да иска да продължи с бизнес), но пък от друга страна, не ми стана много ясно тя какво пита. Мария, ти за бакалавърско образование ли питаш, или за магистърска степен? За приемни изпити или за изпити, които се държат по време на следването, за да знаеш на какво ти съответства дипломата?

# 153
Честити ви рожден дни, момичета! Бъдете щастливи и здрави! 

Установих, че не мога да произнеса заглавието на темата без да сгреша.  Laughing Искам да ви попитам нещо - струва ли ми се или в магазините е ..пусто и празно? Туристически сезон или свити портомонета е това? Не мога да повярвам, че вчера в 7 вечерта бях само аз в Бартел дръгс..  Rolling Eyes

# 154
Не знам, Ева, около нас не забелявам разлики, или поне в магазините, в които аз ходя (хранителни предимно, трима мъже храня).
На интересна статийка попаднах - за Интернет пристрастяването, предимно под формата на онлайн комуникации. Доколкото разбрах, ще го включват официално като заболяване в някакъв речник на психическите разстройства.

The "Manual of Mental Disorders" won't be published again until 2012, but an early draft will arrive for public comment in 2009. Meanwhile, mind docs say the problem is growing, now possibly affecting up to 10 percent of Internet users. Recent studies are surprising, indicating the problem is worst not among game-obsessed teens, but rather among middle-aged women who stay at home, constantly on the computer as a way of connecting to the outside world.
Ето линк към статията:
http://tech.yahoo.com/blogs/null/87251?comment_start=1&comme … nt=5#see_comments
Коментарите под нея са много интересни и в доста широк диапазон: Пристрастен/а ли съм, или не? Болест ли е, или просто се чудят как да ни пробутат някое ново хапче? Ние ли сме луди, или психиатрите? Проблем няма, това е съвремието - проблем има, доведох се до развод.
Аз се въздържам на този етап да има мнение по въпроса.  Simple Smile

# 155
Някой знаели какви са тези изпити към колеж, четене, писане, алгебра, пре-алгебра newsm78. Пишат, че не е ТОЕФЛ newsm78.

Тва в ТОЕФЛ-подобен тест, обикновено се прави в комп лаб на съответния колеж, в зависимост от интереса който си заявила за мейджър на теста ти се подава различно ниво на различните компоненти. Напр: иконом. мейджър - високо ниво на алгебрата и подобни... оценява се всяко ниво, и базирано на тази оценка ти се препоръчват съответните курсове. Пр: при много висок бал на четене/писане прескачаш English 100 и отиваш на по адвансд клас... Необходимо е да покриеш някакъм мин на всички части, като всеки колеж сам си го определя колко е... това е в общи линии, много лесно, от обща култура си ги правиш!

# 156
Не се сърдете , ама ще копна писмото тук. За бакалавър питам  Grinning, ако и аз не греша. Много си харесах една програма 3 годишно обучение  Peace
Признавам си без бой, че може би с писането ще се поизложа малко , ама с алгебрата- не Naughty
И още един въпрос т.к. съм със зелена карта, че интернационален студен ли ще се водя или като ситизен newsm78
"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""

1.  We will need to see your official high school diplomas, as well as the official translated copies.  We will then certify on your photocopies that we have seen the originals.  Please do not submit any documents unless you also submit an enrollment application for one of our programs.  If you prefer, you can submit your university degree transcripts instead of a high school diploma.

2.  We will require official transcripts and translations for any potential transfer credit.  However, since we are not familiar with courses in other countries, we also require that you submit professional evaluations of all courses you wish to be considered for transfer credit.  Attached is a list of professional translators and evaluation services.

3.  The COMPASS placement tests covers Written English, Reading, Pre-Algebra and Algebra.

4.  We do not use the TOEFL exams, but require that you take our placement tests.

# 157
Ева, аз едвам го написах, какво остава да го произнасям.  Laughing

Хора няма в луксозните и по-специализираните магазини, Сефора ми е най-пресния пример. За сметка на Костко и подобно.

# 158
  • USA
Мария, някакъв друг вид тест е това май. Със зелена карта не би трябвало да си интернешънъл. Виж какво е изискването за резидент. При нас беше нещо от рода да си живял 1 година в щата и да си ситизън или пърманент резидент. Не си спомням много точно.

Аз съм държала GMAT за  graduate school, SAT мисля, че е за колеж. Джена да каже най-точно.

# 159
И още един въпрос т.к. съм със зелена карта, че интернационален студен ли ще се водя или като ситизен newsm78

Не искам обобщавам за всички колежи и университети, но в няколкото, с които съм в преговори, казаха, че съм ситизен (със зелена карта съм). От тук насетне въпросът с таксите се решава от това дали съм ситизен от скоро или от повече от една година и ала бала. Питай конкретно там, където искаш да кандидатстваш.

Цитат
The COMPASS placement tests covers Written English, Reading, Pre-Algebra and Algebra.
Не е TOEFL. Само частите Written English, Reading донякъде се припокриват с част от TOEFL, който е само тест за езика.

В много колежи ползват COMPASS или подобни тестове. Ако не минеш някоя част, трябва да караш един-два класа предварително. Имам приятелка, която оня ден прави този тест, ще й пусна темата и като се включи, може да я питаш нея по-подробно. Аз не съм запозната, само от нея знам някои неща. Agent Provocateur е писала за случая ако минеш всичко с високи точки.

Магазините
Сравнение с преди не мога да правя - от 9 месеца само съм тук - но си чакам на опашки редовно, далеч не само в супермакретите.

Интернет пристрастяването
Болест е според мен. Като тръгвах от Германия за насам, тъкмо стартира нова студия в една от катедрите на нашия институт и дори гледах попълнените въпросници на първите няколко хоспитализирани тийнейджъри. Чудо направо!  Sick
Не вярвам, че с хапче ще може да се лекува това.

Цитат
Проблем няма, това е съвремието - проблем има, доведох се до развод.
Съвремието е такова - да. Обаче трябва да знаеш и до къде е границата.
блажка, нищо лично!  Hug

# 160
MVK -няма да си интернешънъл, резидент ще си съз зк. Агентката ти го е обяснила, какъв изпита. Виж дали имат и други изисквания и някакъв учебник за учене за него, за да знаеш, какво да очакваш. По т. 1 искат превод и легализация на дипломата. Това май значеше, да си ги преведеш и легализираш в Бг и после да ги пратиш на една от фирмите в УСА. т.2 значи, ако си учила някъде другаде в УСА да представиш дипломи и пр, ако имаш нещо за признаване ИЛИ да си преведеш и легализираш дипломата за висше образование от Бг и в същата фирма да я пратиш за американска легализация.

Блажка - хахахахаха - My name is Biz and I am an addict  Joy след като от летището си проверявам мейлите и форума трябва да съм  Laughing Не знам как стои въпроса с блякбери-тата обаче, такова съм решила да не вземам, щото там спиране няма.

# 161
  • Чикаго / София
Честит Рожден Ден на Пингвин и Ради-т! Да са здрави, щастливи и обичани жени!  bouquet  bouquet  bouquet

MVK , да това не е Тефел тест, но е подобен. Всеки колеж го има. Трябва да се прави когато искаш да вземеш повечко кредити /в колежа който аз гледах бяха над 12 кредита/ При теб, щом става дума за 3 годишно обучение със сигурност ще ти трябва. Ако не успееш да го вземеш с нужните точки, ще те накарат да си платиш още някакви курсове/класове. Това е целта всъщност. Щом си със зелена карта, ще те сметнат за ситизен, не за интернешънл студент.

Те всъщност и другите преди мен са ти отговорили! Simple Smile

# 162
MVK
The COMPASS® computer-adaptive college placement test helps educators:

1. quickly evaluate incoming students' skill levels in Reading, Writing Skills, Writing Essay, Math, and ESL
2. place students in appropriate courses
3. connect them to the resources they need to achieve academic success

Adaptive е за това, че в зависимост от успеха с който минаваш група въпроси ти задават по-трудна/по-лесна следваща група!

Момичетата са ти казали, с ЗК си резидент и плащаш по тарифи за местни, не интернатионал, НО всеки щат си има своя политика за да те признае за местен - някъде е ок да имаш сметка за ток на твое име, някъде искат 1 год да си живял... питаш директно в колежа!
Също някои колежи искат доказателство, че имаш пари да си платиш и няма да искаш финансова помощ...

# 163
"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""

И аз не искам да обобщавам, но като ситизен трябва да е. Смисълът е да плащаш in-state такси. Това може да важи обаче, ако универисетът е щатски (state), и ти си жител на същия щат. Университетите, които са частни, не знам дали признават такива привилегии в плащанията.
Биз, а аз не чатове не се давам.  Simple Smile  Ни кю-та, ни скайпове - никакви такива. Кю-то го зарязах преди няколко години, и не искам вече да посягам.
Един от коментарите беше много сладък - "сега трябва наистина да вися из интернет, за да разбера как да се лекувам от интернетско пристрастяване." Party

Последна редакция: пт, 01 авг 2008, 20:56 от блажка

# 164
Видяхме и ний Дж. Майкъл...повикахме и потанцувахме на воля  Mr. Green ,билети взех за $39 за 4 етаж в арената  Crazy ,като отидохме ни релокейтнаха на 2ри етаж със страхотен изглед -тези билети за 2ри етаж вървяха иначе по 200-300  и нагоре ,такъв късмет няма просто ,а по късно слезнахме да седнем на 1ви етаж. Mr. Green
Сега се глася за Мадона на 24 новември! Wink
На концерта иначе бяха може би всички гейове на Атланта  и околностите  Crazy

Фридаааа...обожавам я,разтърсваща жена ,и аз искам да знам за документала..?!

Общи условия

Активация на акаунт