66 шишета на 66 ЩАТСКИ шосета

• 13 689
  • 302
  •   1
Отговори
# 180
Ох, благодаря ви момичета, много ми помагате.  Hug
Биз- може да подаде документи за гражданство на 4.02.09, в най-добрия случай август догодина ще стане работата, може и да е след 2 години, знам за вашите перипетии, но да кажем, че ако всичко е нормално ще е след 1 година.

Блажка, това го разбрах...проблемът е че самата виза изтича в края на август и имам още един месец престой. Тоест към края на август или към края на септември да подавам документи смяна на статута?

# 181

Блажка, това го разбрах...проблемът е че самата виза изтича в края на август и имам още един месец престой. Тоест към края на август или към края на септември да подавам документи смяна на статута?

Може би адвокатите знаят по-добре. Според мене - август. Този допълнителен месец ти го дават, за да си организираш изнасянето. Какво ти пише на I-94? Докога е валидна?

# 182

We suggest that you file form I-539 45 days before your current authorized stay expires or as soon as you determine the need of a different status (днес пратих моята, личи ли ми  Laughing). Във всички случаи трябва да файлнеш преди да ти изтече печата на I-94. На самата форма пишеш откога ти трябва нов статут, така че по-рано (в разумни граници) не е проблем.

# 183

Form I-539 must be filed 45 days before your current authorized stay expires or as soon as you determine the need of a different status (днес пратих моята, личи ли ми  Laughing). Във всички случаи трябва да файлнеш преди да ти изтече печата на I-94. На самата форма пишеш откога ти трябва нов статут, така че по-рано (в разумни граници) не е проблем.
Личи ти. Laughing Хайде, на късмет да е!

# 184
блажка, мерси   bouquet

Clairette, по принцип не леж на тази кълка  Laughing, но ако си към CA processing center, в момента обработват adjustment of status от средата на април:
https://egov.uscis.gov/cris/jsps/Processtimes.jsp?SeviceCenter=CSC тоест имаш едно 3-4 месеца докато изобщо ти отговорят (дотогава, както блажка каза, си легална ако си спазила сроковете).

# 185
Пингвин, да си жива и здрава! Честит ден рожден! Наздраве.

# 186
  • WA, USA
Четох ви по диагонал, много сте приказливи бе ooooh! Само да честитя на всички празнуващи  bouquet

Тандури, ти не си земна  chef  chef  chef Мъжът ми каза че пак щял да ти сънува тортите:)

МVK, не харесваш ли да преподаваш? Тук учителските заплати за доста по-добри от БГ. Трябва само да си приравниш дипломата тук и да се явиш на изпит, за да се сертифицираш като учител. Супер бенефити, лятото си със децата си, аз бих помислила.

Аз сега се готвя за изпит за да се лицензирам и между другото реших да се сертифицирам за социален работник в училище точно поради тези причини. По принцип кариерата ми е важна също, но ако мога да съм си в къщи лятото с дечко, не бих се замислила.

Поздрави от нас на всички.  Hug Кой знае кога ще имам време да пиша пак.

# 187

Какво ти пише на I-94? Докога е валидна?

Еми много е объркващо, на него пише until D/S ( има се предвид формуляр D/S 2019- Certificate of eligibility for exchange visitor (J-1) status)  Thinking. На този формуляр пък пише covers period to 08/31/2008 . А пък по принцип трябва да имам и 1 месец след това право да стоя като турист  Thinking , ама знам ли. Вече съвсем се обърках, ама като гледам, ако се реша на този вариант, ще трябва да пращам преди кйрая на август документите  newsm78

# 188
Clairette,  от J ще е трудно да се прехвърлиш на друг статус.
Имам приятелка, тя преди няколко години остана  след студентска биргада, омъжи се за местен и много време и отне докато получи ЗК, не си беше ходила  5-6 години....

МВК, свекър ми беше учител (сега пенсионер)- имаше страхотна застраховка от работа, всички уикедни, празници, ваканции и от ранен следобед се прибираше. Летните месеци има бизнес с които да изкарва допълнително. Никак не е лошо според мен да си учител тук.... Както решиш, Успех Hug

Няма други контрактори като тукашните- онзи ден закърпиха пукнатините на стакото от наместването на къщата. Боядисаха ги и вчера майстора, притеснен идва да каже, че боята не съвпадала.Аз се дзверих, но не открих къде е мазал. Днес иска допълнителната боя, която ни дадоха като се нанасяхме, пак боядиса, пак притеснено звъни да каже, че не е съвсем същата, и си взе някаква ламаринка от къщата да ходи да му направят абсолютно същия свят и ще боядисва в понеделник отново.  Много съвестен и педантичен мексикано при 116градуса, пот течеше на река от него.... а аз още не мога да открия разликата в боята, ама щом казва майстора Simple Smile

# 189
Бенсън и Сипируми, благодаря много за инфото. От БГ имам фобия от колеги учители Twisted Evil #Cussing out, иначе преподаването и децата няма проблем. И няма какво да ви лъжа, ама аз ТОЕФЛ не мога да го взема и пак да уча. До колкото знам пак трябва да се учи около 2-3 години Cry. И поне засега реших че щом ще е така да си налягам парцалите и да се залавам с нещо , което ми е набивано в главата дълги години./ активи, пасиви, салда, изравнявания/ . На работа съм прост работник, ама ако трябва нещо по засукано да се свърши веднага ми връчват компютър и стол. Другата ми слабост е географията, нищо че доста неща поизбледняха от глупавата ми главица.
Ха сега познаите каква магистратура имам - икономическа география / 2 в 1 направо в десятката/
Сипируми , само с един изпит за сертифициране на дипломата ли става номера Embarassed, винаги съм мислела, че ще се учи дълго време. ако е така ще взема да се замисля newsm78
Направо вече се обърках, но и си ми личи по мислите. ама идеята лятото с Пухкавелко, много ме блазни, и събота и неделя почивни дни Wink/ сега са сряда и четвъртък, да му се невиди/

# 190
Ютурна, успех с визовите перипетии..

Кларет, на теб пък съвсем. Върнеш ли се в България, можеш да кандидатстваш за туристическа виза и да влизаш няколко пъти в страната за по 6 месеца, преди да се решат проблемите ви с гражданството..  Аз не знам дали бих се навила да чакам в страната без право на работа в продължение на месеци, дори години...
Лошо, че премахнаха възможността да се кандидатства в американското консулство в София..

# 191
кажете ми моля спешно как се казва на агл.." обект на подигравки"   ,знам го със сигурност но нещо ми загря мозъка....тук помагам да напиша един комплаинт

# 192
ок  -кое е правлино да се напише за "да станеш обект на подигравки"
to be object of mockery
to become a joke

оххх ясно ми че всички спите ooooh!

# 193
Вики - без да знам контекст - was verbally harassed?

# 194
кажете ми моля спешно как се казва на агл.." обект на подигравки" 
The joke is on him (me)...?  newsm78

и на мен ми е рано, плюс че съм болна, сори, ако не е това

Общи условия

Активация на акаунт