Вегетарианството - за или против?

• 54 009
  • 752
  •   1
Отговори
# 270
  • Linz
Това с хляба е някакъв мит като с месото Wink И кво- излиза, че можеш да умреш от цироза на черния дроб заради неяденето на хляб ooooh! Ако беше така, щеше да има някакво задължително минимално дневно количество. Обаче няма такова нещо, дори много хора въобще не ядат хляб.

# 271
Няма задължителна храна, освен плодовете и зеленчуците в най- необработено състояние, това се отнася и за хляба. Също така под "хляб" може наистина да се разбират доста различни неща.

# 272
  • София
Няма задължителна храна, освен плодовете и зеленчуците в най- необработено състояние, това се отнася и за хляба. Също така под "хляб" може наистина да се разбират доста различни неща.
Да и аз така мисля...просто това съм чувала и реших да го споделя с вас.  Peace

# 273
   Нещо не възприемам тази връзка за липсата на хляб в менюто и церозата.... Confused
   Всички витамини,които приписват на хляба ги има във многообразни зърнени каши. Peace

# 274
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
все организъм си е уникален.
няма задължителни неща, има само количества, които ни влияят добре и които вече започват да вредят Peace
обикновено всеки говори от своя опит и в бързината се обобщава доста  Wink
а това, което влияе добре на един, може да навреди на друг.  Peace

Няма задължителна храна, освен плодовете и зеленчуците в най- необработено състояние

не считам, че и тези са задължителни.
аз плодове не ям Whistling
много рядко ми се дояжда една ябълка (на 3-4 месеца), банан (два пъти годишно), ягоди, малини (ако ги видя узрели на растението си хапвам), тиква (като узреят хапвам), грейпфрут (когато се разболявам). грозде, сливи, праскови,кайсии, портокали и прочие май от години не съм яла Thinking
не ми се ядат и толкова. и колкото и да ме убеждава някой, че са полезни - няма да ги ям, защото тялото ми не ги иска Stop

Селма, не мога да сравня една дебела препечена долна коричка на ръжен квасен хляб със зърнена каша  Mr. Green
ще оставя кашите за времето, когато няма да мога да дъвча коричките  Joy

# 275
Селма, не мога да сравня една дебела препечена долна коричка на ръжен квасен хляб със зърнена каша  Mr. Green

Едно е да ги сравняваме,като вкус.Друго е  витаминната им ценност. Simple Smile
   Аз говорих за последното. Peace

# 276
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
права си, но не обичам каши  Sick
пак е от детската градина Tired

# 277
    Laughing Oх...храната в детските градини....Тогава всичко ядях насила.... Confused
     Но това е съвсем друга тема. Simple Smile

# 278
    Laughing Oх...храната в детските градини....Тогава всичко ядях насила.... Confused
     Но това е съвсем друга тема. Simple Smile
Защо да е отделна? То оттам се почва и е част от индоктринирането. Като си помислиш- еднаква мъртва храна за всички, в еднакви съдове, тип войнишки/ някакви грозни метални..Още ли ядат от такива? ooooh!/ Ядеш под строй, играеш под строй, сядаш на столчетата, когато ти кажат, пикаеш, когато те сложат на гърнето, тъпчат те насила с отвратителни, сготвени без любов и евтини буламачи.... Така се правят роби за системата.

# 279
  О!Спиролина на орто-галакси- коня ,не думай!И без това ми е свито сърцето,че на есен детето ще тръгва на детска градина.Толкова любознателно,свободолюбиво,не търпящо никакви ограничения същество.....

# 280
Затова е хубаво да се разрешава да се носи храна от къщи. За който иска. Щото ще има такива, които не искат.  Wink За България става дума. Тук разрешават, но аз не носих на Маги храна през тези почти 2 години. Акълът ми явно не е бил узрял за тази идея. За Ясен, живи и здрави, ще нося.

# 281
Коментирахме го това за храната в ДГ и се оказа че в БГ се разрешава носенето от вкъщи само в специализираните ДГ за деца с увреждания. Обаче също се оказа, че при алергии персоналът се притеснява доста и склонен да приеме храна от вкъщи. А понеже кравешкия белтък и опечения глутен са причина за много непоносимости (не са алергии, но може да минат), спокойно ще си ги взема в аресанала, ако се наложи да търся доводи за приемана на домашната храна Simple Smile

# 282
  О!Спиролина на орто-галакси- коня ,не думай!И без това ми е свито сърцето,че на есен детето ще тръгва на детска градина.Толкова любознателно,свободолюбиво,не търпящо никакви ограничения същество.....
Мойто не е спряло да се свива. Всяко дете ще мине през Матрицата.  Важното е, да им отваряме очите още отсега.
И аз съм бясна, че не разрешават децата да си носят храна. Щели да се дразнят. Ами нахранете ги с нещо свястно де. Какво е това- пържени филии за закуска, мекици, филия бял хляб, намазана с маргарин. Плодовете са лукс някакъв. Какво получава детето с тези горните боклуци? Че по- добре гладно да стои!
Изместих темата, извинявам се.

# 283
А може ли поне за закуска детето да яде вкъщи?
Имаше една тема, в която много хора споделяха, че се карали в детската градина, ако детето е закусило вкъщи Shocked
Чудя се в частните градини дали не се разрешава носенето на храна от вкъщи?

# 284
humanis, направи си бърканица с мед и суров смлян сусам. Много е вкусно и има вълшебен и бърз ефект. Много движение трябва също и храни съдържащи вит. В и С.
Може ли да кажете колко време и какво количество се приема от въпросната бърканица? Някакви пропорции спазват ли се?   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт