Вегетарианството - за или против?

• 53 920
  • 752
  •   1
Отговори
# 345
JenyB, за суровоядството да имаш нещо за менкане?

# 346
Смърфет, мога да ти заема книгата, която Вери е дала. Много е хубава, направо е кеф да се чете и е много полезна. Струваше ми сума си пари да я докарам до София, но определено си заслужаваше. Всички рецепти в нея са сурови. Лошото е, че не става за копиране, в смисъл, че удоволствието от четенето й ще се намали драстично...
Аз поръчах от Германия Feeding your vrgsn infant with confidence преди два месеца, но още се мотат #Cussing out

# 347
Мег, не може ли да се сканира тази книга?  Grinning А защо не може да се копира?

Защо не поръча директно от веган сдружението в Англия ?

# 348
Да предупредя ядящите млечни, че е сменен производителя на Био сиренето и вече не е вегетарианско! Предишният производител използваше сирище от микроорганизми, а при сегашният е от теленцата.

# 349
Жени, сканирането е опция (не се бях сетила  Embarassed), иначе и на цветен копир би станало, но ще струва майка си и баща си. За другата беше много скъпо от Англия, от Германия ми излизаше на половина, но...

# 350
Понякога като му го готвя и ми се гади...  Sick

Леле, не знам как го пипаш това месо  Sick , не си за завиждане.
Аз още от малка, преди да стана вегетарианка, не можех да си представя да пипам и готвя някога месо. Явно съм си имала предварителна настройка. Приятелят ми яде месо, но покрай мен доста ограничено  Mr. Green , аз просто не готвя с месо (не че и иначе съм се разготвила де), та когато му се яде си купува и готви или някаква луканка и др. Дори и рибата той я готви, не мога да си пртедставя да я пипам. Напоследък обаче нещо рибата отново не ми понася особено, та може пак да я спра. Миналата седмица приятелят ми беше взел зарган, но при вида и най-вече миризмата, направо ми се сви стомаха и не можах да ям изобщо.

# 351
  • София
Понякога като му го готвя и ми се гади...  Sick

Леле, не знам как го пипаш това месо  Sick , не си за завиждане.
Аз още от малка, преди да стана вегетарианка, не можех да си представя да пипам и готвя някога месо. Явно съм си имала предварителна настройка. Приятелят ми яде месо, но покрай мен доста ограничено  Mr. Green , аз просто не готвя с месо (не че и иначе съм се разготвила де), та когато му се яде си купува и готви или някаква луканка и др. Дори и рибата той я готви, не мога да си пртедставя да я пипам. Напоследък обаче нещо рибата отново не ми понася особено, та може пак да я спра. Миналата седмица приятелят ми беше взел зарган, но при вида и най-вече миризмата, направо ми се сви стомаха и не можах да ям изобщо.
Аз също не ям месо от доста години,но на половинката готвя от време на време.От началото и на мен ми беше странно да го пипам,но с времето просто свикнах да не му обръщам внимание.Той милия яде толкова малко неща,че ако премахна и това от менюто му ще умре от глад.  Peace

# 352
Хи-хи и аз не готвя месо... и всички знаят, че като идват на гости могат да получат най-много колбас от мен. Мъжът ми понякога прави скара за гостите  Wink

# 353
Забравих, че имам и една книга на български - Великолепна здравословна кухня за деца вегетарианци http://www.books.bg/books/54/39800.html

# 354
Попрочетох ви ...
Много от вас казват, че са вегетарианци, защото им е жал за животните.
Интересно ми е да видя обувките които носите и които купувате за децата си, дамските ви чанти, коланите ви, вашите и на мъжете ви.
Може би носите синтетична кожа, или гумени обувки?
И никога не сте се изкушавали да подарите хубав колан или кожен портфейл?
Не харесвам агресивните вегетарианци, защото има един такъв, който си позволява да отбележи за мъртвото животно върху пицата ми, а то го носи около кръста си и на краката си. 
Не обичате месо? ОК,въпрос на вкус.
Аз не обичам портокали, но не се мръщя, когато околните ги ядат (натяквайки как плодовата киселина ще разруши зъбите им и ще дразни гастрита им).

# 355
Попрочетох ви ...
Интересно ми е да видя обувките които носите и които купувате за децата си, дамските ви чанти, коланите ви, вашите и на мъжете ви.
Не харесвам агресивните вегетарианци, защото има един такъв, който си позволява да отбележи за мъртвото животно върху пицата ми, а то го носи около кръста си и на краката си.  
Аз не обичам портокали, но не се мръщя, когато околните ги ядат (натяквайки как плодовата киселина ще разруши зъбите им и ще дразни гастрита им).

greyeve, за щастие от години има от хубави по-хубави алтернативи на всички продукти, които изброяваш. На базата на "един такъв, който си позволява..." не е правилно да правиш генерални заключения за всички вегетарианци.  Peace
Аз съм агресивна, жлъчна и войнстваща вегетарианка (когато преценя, че има смисъл да се дискутира) и в къщата ми няма нищо, което преди това е било животно. О, да... съпругът ми също е вегетарианец и причините са същите, така че срещам само подкрепа.
Снимки (нали искаш "да видиш") като доказателство няма да прилагам.  Crazy
Сравнението ти между недолюбването на портокали и отказа от месо по етични причини (а не необичането му, както ти си написала) е неуместно.  Peace
Какво значи да се "изкуша" да подаря кожен аксесоар? Недоумявам. Ако ти смяташ, че може да има изкушение, мисля, че не разбираш изобщо смисъла на идеята/концепцията за отказ от нещо по етични и морални причини. В такива случаи "изкушение" няма. Помисли.

Всеки сам за себе си прави избор какво, как и защо. Шарен свят, хора всякакви.

# 356
Попрочетох ви ...

Не мисля че на пишещите тук им пука за животните. Поне на основната част.
Те са вегетарианци не толкова защото им пука за горките животни, а защото смятат че животинската храна е вредна за здравето им.

Но иначе написаното от теб е интересно. Вегетарианците които са такива защото им е жал за животните, нека да се замислят какви обувки, якета и колани носят!!!!!!!!!!!!!!!!!

# 357
Вегетарианците които са такива защото им е жал за животните, нека да се замислят какви обувки, якета и колани носят!!!!!!!!!!!!!!!!!
Може и да са се замислили. Престанете да генерализирате и да гледате в купичката на другия.

# 358
Попрочетох ви ...

Кюбит ти го е написала много добре!
Точно синтетични кожи нося за всичките ми неща и искам да ти кажа, че всичко е супер. Толкова напред са вече технологиите, че нито запарват, нито миришат, нито се ронят.
И не яденето на месо не е само въпрос на вкус.
Ти какво- заради един вегетарианец реши, че всички са като него/нея и трябва да ни се скараш на нас вместо на него/нея ли?  Grinning

# 359
Има ли значение кой е -за или кой - е против? Вегетарианството  е начин на живот, осъзнаване и поет избор. Всичко останало е избор. А, защо да не се промени и наименованието на самата тема- тогава може пък да бъде дори и по-полезна за всички?

Общи условия

Активация на акаунт