Вегетарианството - за или против?

• 53 912
  • 752
  •   1
Отговори
# 360
  • Linz
Защото в тази тема авторката задава своите въпроси "защо". Има и други вегетариански теми, с по-практична насоченост.

# 361
Авторката отдавна получи своя отговор ,така като гледам  Grinning Grinning Grinning

# 362
  • Linz
Dani Avramova, ако не ти харесва заглавието на темата, пусни друга.
За и против вегетарианството може да се пише безкрайно много.

# 363
Аз мисля че има дебела връзка между отказа от месо по философсики причини и отказа по причина, че не е добро за организма. А дебела защото всичко е едно. Ако не съм фен на убийствата, пък били те и на животни, логично е да считам яденето на месо за нездравословно за организма ми. Обратно, не понасям вкуса на месо и мисля, че е вредно за организма именно заради убийството и всичко свъзано с тази индустрия (месопроизводството Sick). А кожените аксесуари са само дериват на тази индустрия. Никъде не се гледат крави, телета и прасета заради кожите им!!! Пък и както вече беше казано има достатъчно други по-добри и практични материали за тези цели.

# 364
По въпроса: Не нося, не ползвам, не купувам и не подарявам нищо от естествена кожа и от всякакви животински материали.

# 365
Не харесвам агресивните вегетарианци, защото има един такъв, който си позволява да отбележи за мъртвото животно върху пицата ми, а то го носи около кръста си и на краката си. 
Не обичате месо? ОК,въпрос на вкус.
Аз не обичам портокали, но не се мръщя, когато околните ги ядат (натяквайки как плодовата киселина ще разруши зъбите им и ще дразни гастрита им).
greyeve , подкрепям те!И аз съм срещала фанатични вегетарианци, които са изключително нетърпими към всеки, който си позволява да яде месо-очевидно с презумпцията за своето съвършенство и чистота. Същите хора твърдят, че неяденето на месо те прави по-спокоен, човечен и миролюбив-нещо, което очевидно не се е случило с тях. Забелязала съм, че толерантността на "месоядните" към вегетарианците е по-голяма от тази на вегетарианците към месоядните  Peace

# 366
easy, не бих спорила с теб, защото всеки има право на лично мнение. Аз съм от хората, които не консумират месо, ограничавам се до морски продукти. С удоволствие обаче приготвям на любимите си хора техните любими месни гозби. Лошо впечатление обаче прави и то от години го преживявам натякването за неяденето ми и желание за обяснение от моя страна за това, защо го правя. Постоянно ме убеждават в това, че "то пилешкото е леко поне него хапвай". Оставяне едва ли не без право на избор и в очите на хората включае и мои роднини излизам пълен инат. Нечесто на събирания липсва ястие, което да не съдържа месо и тогава няма как да се включа в угощението и домакините им става неудобно и започват едно кофти суетене и увещаване да хапна това или онова, ама как ще остана гладна и ти сега защо не каза.... Имам вече стотици примери за това.

# 367
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Kickis, това е част от манталитета ни Peace
и аз минах през същото.

сега живея в друга култура и такива реплики не съм чула Peace

# 368
asyalein, аз не консумирам месо от 6 години и половина. Хората, които са около мен по някакъв начин свикнаха, сега след толкова време започнаха пък да ми задават въпроса "Не си ли се научила още да ядеш месо?"  Grinning или "Не те ли излъга някой?". Но винаги има някой нов, който да се възмути на "щуротията ми".

# 369
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
ами аз не ям от 14 години  Wink
родителите ми отдавна не правят подобни забележки, но някои приятели все вмятат: още ли се мъчиш  Joy
но както казах, случва ми се само когато съм си в България Peace

# 370
Kickis, на хората им е трудно да те разберат, понеже българите по традиция апват доста месце (на село без месо не се сяда на масата). И мъжът ми непрекъснато го питат не е ли проял месо. Веднъж по пророческата телевизия (канал 2000) една баба се обади да пита дали внукът и ще се оправи, защото бил вегетарианец  Joy.
Вкъщи никога не сме спорили на тема хранене-мъжът ми не яде месо, аз ям от дъжд на вятър, това не е предмет на обсъждане.Хубаво е, когато хората са толерантни един към друг-за мен това винаги е било много важно в отношенията.Затова не харесвам вегетарианци, които се опитват да ми набиват вина заради месото, което ям, или млякото, което пия, и на които всяка втора дума им е вегетарианство или производните и.Момичето горе също спомена за този тип вегетарианци.За съжаление се натъквам на такива напоследък-ми тъжна гледка, понякога фрустрираща Simple Smile.

# 371
easy, аз съм също от вегетарианка и дори понякога ме е срам да споменавам според средата в която се намирам, точно заради това неразбиране. Никога не съм натяквала на хората това, но желанието ми е и те да не ми го натякват (сякаш съм прокажена). Дали ще пушиш, дали ще пиеш, няма да ядеш грах или агнешко не е странно, но кажеш ли, че си вегетарианец и все едно си марсианец. А, най - странното , като те определят за болен, както ти сама каза. Иска ми се обществото ни да израсне до там, че когато спомена, че съм вегетарианка, да не ме определят като "странна птица" и от там нататък всичко останало което съм аз като човек. Не виждам сложността на това да се разбере нещо такова, като по никакъв начин ние не се различаваме от останалите и като седнем на една маса се веселим еднакво, само дето не посягаме към платото с луканка, ами към купата със салата.  Wink

# 372
  • София
Бъдещето принадлежи на егетарианците!

И дори идните хора ще гледат на нашето поколение месоядци като на нискосънателни същества, аборигени.

И това време никак не е далеч във времето. Всеки един ден вегетарианците стават все повече и повече, бавно, но славно.

Няма как да оцелее планетата Земя, с толкова много хора, ако не се обърнат на безмесно ядене. За отглеждането на толкова много животни за месо са нужни изключително много терени за фураж, отделно за пасища
Отделно различни ресурси за отглеждането им, за угояването им са нужни генно модифицирани смески.
След това тези кланници... уууф колко много труд, за едното парче месо, инжектирано после с химия, за да има свеж розов търговси вид дни наред, докато влезе в хладиника на купувача.

много още може да разсъждаваме!

# 373

Не мисля. Те просто правят първата стъпка напред. Пред тях има други. Laughing

# 374

Не мисля. Те просто правят първата стъпка напред. Пред тях има други. Laughing

Спиролина, хайде, не оставяй нещата в недомлъвки!  Grinning Кои са те? Веганите, суровоядците, слънцеедите?!

Общи условия

Активация на акаунт