Вегетарианството - за или против?

• 53 872
  • 752
  •   1
Отговори
# 450
"Защото наследствеността и гена са основата на всичко."
Не вярвам и за болестите да е така. Всъщност болестите си ги правим ние. Simple Smile
А суровоядството е излекувало много болести, но не ми се търсят линкове за доказателство.

# 451
Разбира се, че суровоядството е излекувало много болести, но да оставим Ванинчето сама да си намери информацията, щом така пламенно се интересува.

И ако обичаш Ванинче, въздържай се от квалификации. Мерси.
Това с гените беше поредният лаф, ако беше така дните ми щяха да са преоброени  Rolling Eyes. Не се хаби да ми отоговаряш, няма какво повече да си кажа с теб. Мнението си е твое имаш право на него, но моля те не го натрапвай, бъди по-толерантна.

# 452
Цитат
А тая сутрин слушах в едно здравно предаване вегетарианец умрял от рак.
Зависи кой как е запознат с вегетарианството и кой какво храненеразбира под това.Както и откога е вегетарианец човека.Има хора,които се считат за вегетарианци,само защото не ядат месо.В същото време обаче консумират-вафли,чипсове,торти,сладкиши,баници,баклави.....списъка е много дълъг.....ей това хранене даже и без месо е по-вредно от това да си хапваш понякога месо,на фона на добре балансирана диета,която включва достатъчно растителна храна.И,ако е станал вегетарианец на 60 години,когато са го натиснали вече куп болести и се храни по гореописаният начин....който и да е-риска от раково заболяване си е доста висок.Просто не всичко за вегетарианството опира до това да не ядеш месо само!Има си принципи,които трябва да се сазват.Както при месната ,така и при вегетарианската диета.Тялото ни е,като машина,но не такава,която е в състояние да работи по 24 часа в денонощието без прекъсване и способна в същото време да смели абсолютно всичко,което неразумните ни глави биха и подали.Това никога не е било,не е и никога няма да бъде!Да не говорим,че само по себе си храненето не е единствената предпоставка за добро здраве.Има вегетарианци,които не ядат месо,що годе се хранят здравословно ,но в същото време си пушат и пият на поразия...отделно стреса,който ни съпътства всеки ден.Раковите заболявания са вследствие на множество фактори.Както и всички останали заболявания на цивилизования свят.Но,ако сведем вредите до минимум,опастността от рак е много по-малка.Да не забравяме,че има и наследствена обремененост.И никой никъде не е споменал,че вегетарианците не могат да се разболеят от рак.Просто случаите са мнооооого по-малко при тях.И още нещо замърсеният въздух и задимената среда също могат да причинят рак на белите дробове на хора ,които никога през живота си не са докосвали цигара.Има много такива случаи....Мислете,мислете,тогава пишете! Peace
Цитат
А суровоядството е излекувало много болести, но не ми се търсят линкове за доказателство.

Не ти трябват линкове.Аз самата съм пример за това!  Peace Лечебно гладуване,последвано от суровоядство,след,което още един курс на лечебно гладуване.15 години мъки,а само за 30 дни можело да стане,ама кой да четееее,кой да чете.То не е само да четеш,ами и да вярваш.Ако повярваш,че ей онзи камък,на улицата ще те излекува и има лечебна сила,ако го целуваш по три пъти на ден вярвайки искрено,че това ще ти помогне да се отървеш от заболяванията си-то това ще стане непременно.Условието е само едно-да вярваш безрезервно в това!
Няма невъзможни неща!Чудесата се случват само на тези,които вярват в тях.В противен случай щяха да се случват на всеки! И последно:Няма неизлечима болест-има неизлечими болни!  Peace

Последна редакция: пн, 10 авг 2009, 23:35 от dodyniki

# 453

100 процентово доказателство си за нетолерантност. Наистина бях права с първия си пост, много сте такива!

Напълно спорелям мнението ти по отношение на нетолерантността на вегетарианците.Просто няма смисъл да се спори.Личният избор е едно,но когато започнат да се дават мнения и да се категоризират хората които не го споделят това излиза от всички норми.Аз лично,ям само бялото месо на пилето и риба 1-2 пъти на месец.Само ако ми се прияде.Мога и да мина без него,отгледана съм от баба билкарка и суровоядка,но съм решила,че щом тялото ми го иска,по-добре да откликна на това желание.Могат да се намерят хиляди статии в интернет пространството за или против вегетарианството и още за или против месоядството,има хиляди проучвания и изследвания в институти и академии,досега няма резултати които да водят до заключението,че едното или другото е 100% и безусловно най-полезното.Един малък тест в интернет "vegetarianism Benefits" дава само 710 000 резултата, "vegetarianism dangers" 7 830 000. Който иска да чете и да подкрепя собствената си теория.Аз лично,ако утре тялото ми няма нужда от животински продукти бих станала вегетарианка,не защото някой в някакъв форум ме е убедил,че храносмилателната ми система е като на кравите и че като ям каквото  ядат кравите се познава културата ми на хранене.  Simple Smile Но това ще бъде личния ми избор и няма да се опитвам даже да го обяснявам даже и  на най-близките си.Обичам както суровоядството,но никога не бих се отказала от готвените храни

Ето една интересна информация http://korrespondent.net/tech/887352  и още една http://medportal.by/novosti/vegetarianstvo-ne-isklyuchaet-rak.html

Последна редакция: пн, 10 авг 2009, 23:47 от nikolexa

# 454
  • Linz
Напълно спорелям мнението ти по отношение на нетолерантността на вегетарианците.Просто няма смисъл да се спори.Личният избор е едно,но когато започнат да се дават мнения и да се категоризират хората които не го споделят това излиза от всички норми.
Аз нетолерантност от вегетарианец в тази тема не видях. Но дори и да е имало, защо слагате всички под общ знаменател? Знаете ли колко повече са нетолерантните месоядни? И колко по-фанатизирани са в тяхната нетолерантност?!

... щом тялото ми го иска,по-добре да откликна на това желание.
Тялото може да иска никотин, алкохол, дрога... зависи какво си го научила да иска.

# 455
Има някои от вас дето са непоправими!

Суровоядството лекувало задължително и то с гаранции.
Болестите задължително сме си ги правили ние.
Няма такива неща задължително. Всичко /болести и лечения/ е съвкупност от множество фактори и обстоятелства.

Но виждам че има  развитие!!!! Гаранциите изчезнаха в последното мнение на Clairette.

# 456
Тялото може да иска никотин, алкохол, дрога... зависи какво си го научила да иска.

Абсолютно вярно.За щастие не съм го научила на нито едно от тези неща. Simple Smile Но аз слушам тялото си и знам ,кога и какво да му дам.

# 457
  • Linz

Абсолютно вярно.За щастие не съм го научила на нито едно от тези неща. Simple Smile Но аз слушам тялото си и знам ,кога и какво да му дам.
Ами ако не го беше научила да иска месо, нямаше и да ти се дояжда.

# 458
Задължително и гаранция никъде не прочетох, нито аз съм твърдяла неща от този род. Simple Smile
Човек докато не опита няма как да разбере.  Wink

# 459
Задължително и гаранция никъде не прочетох, нито аз съм твърдяла неща от този род. Simple Smile
Човек докато не опита няма как да разбере.  Wink

Ами не напразно съм посочила име, което не е твоето

# 460
Цитат
Всичко /болести и лечения/ е съвкупност от множество фактори и обстоятелства.
И за тези фактори и обстоятелства сме си виновни само ние и никой друг.Кой контролира живота ни-ние!Кой ни слага храна в устата-пак ние!Кой организира живота ни-ние...Така,че и тук следва поговорката:"Каквото си надробиш,това ще сърбаш!"...
Винаги можеш да сведеш вредите  около себе си до минимум!Само,че на някои хора им е по-удобно да го припишат на стреса или на околната среда,отколкото да се вгледат в собствените си принципи и собствения си начин на живот и хранене!  Peace
И после....неее,те болистите идват от въздуха,ние не сме виновни-има стрес и лош въздух-какво да направим....Не е така!И като се замисли човек-баш истината си е това-друга няма! Peace

# 461

Ами ако не го беше научила да иска месо, нямаше и да ти се дояжда.

Не мога да разбера какво толкова искаш да ме убедиш,но не смятам ,че е лошо че съм го научила на месо.То по тази логика и ако ти бече научила своето тяло на месо,би разбрала и за ползите му,нали?Това са безмислени реплики според мен.Споделям мнението на *=Vanina=* - целта е природосъобразно хранене а не изпадане в крайности каквото са суровоядството и ежедневното тъпчене с месо (слагам ги като двете крайности).Аз лично не си падам по крайностите,защото не се знае какви ще са последствията в дългосрочен план.

# 462
Цитат
То по тази логика и ако ти бече научила своето тяло на месо,би разбрала и за ползите му,нали?
Мила,не забравяй,че ние някога сме били месоядни-не сме родени вегетарианци!Яли сме месо-тялото ни някога е било научено да яде месо.Били сме от другата страна за разлика от теб.Пробвай и след два месеца ми кажи ,че си на същото мнение,като сега!Убедена съм ,че само ще замълчиш тогава....100%.Няма такъв,който е спорил с мен,пробвал е и после пак да дойде да спори за това,че месната диета е по-полезна.Мога да ти кажа,че после само са ми стиснали ръката и са ми казвали:"Беше права!"....Някои оттях останаха вегетарианци!  Peace
С чисто добри намерения към теб!  Heart Eyes

# 463
  • Linz
Не мога да разбера какво толкова искаш да ме убедиш,но не смятам ,че е лошо че съм го научила на месо.То по тази логика и ако ти бече научила своето тяло на месо,би разбрала и за ползите му,нали?Това са безмислени реплики според мен.Споделям мнението на *=Vanina=* - целта е природосъобразно хранене а не изпадане в крайности каквото са суровоядството и ежедневното тъпчене с месо (слагам ги като двете крайности).Аз лично не си падам по крайностите,защото не се знае какви ще са последствията в дългосрочен план.
Нищо не искам да те убедя, а да ти покажа грешната ти логика. Тялото по-лесно свиква с вредните навици и иска това, от което всъщност няма нужда. Ако и сега можеш да разбереш, няма нищо, забрави Peace
Месо съм яла достатъчно дълго и познавам "ползите" му.

# 464
Има някои от вас дето са непоправими!

Суровоядството лекувало задължително и то с гаранции.
Болестите задължително сме си ги правили ние.
Няма такива неща задължително. Всичко /болести и лечения/ е съвкупност от множество фактори и обстоятелства.

Но виждам че има  развитие!!!! Гаранциите изчезнаха в последното мнение на Clairette.

Непоправими? Добре, че не разчитам, на случайни срещи из форума, че да ме поправят  ooooh! .
Какви гаранции? Честно казано ми е все едно кой какво яде, какви лекарства пие и какви схващания за света има, стига да не ми ги натрапва, да не ме убеждава колко съм се объркала и да не ми обяснява кое как е, защото аз решението ми за себе си съм го взела. И то не, защото така ми е скимнало, а защото опитът ми така показва. Отдавна съм спряла да се опитвам да си излагам гледните точки и възприятието за света на хора, които очевидно няма как да ме разберат. Просто си говорим на различни езици и е безсмислено. Не знам къде видя нетолерантност? Заобиколена съм от месоядци, за съжаление, ежедневно и ежечасно съм принуден да гледам какво правят хората с живота са и с този на децата си, рупащи кренвирши от 8 месечна възраст. Това не заслужава толерантност, повярвай ми...ама съм толерантна и с това. И същите тези месоядци се отнасят с невиждан сарказъм и ирония, понякога дори с ужас, към изборите, които аз правя, не спират да ми обясняват, кое как трябва да бъде...понеже са много толерантни...

Последна редакция: вт, 11 авг 2009, 00:58 от Clairette

Общи условия

Активация на акаунт