Вегетарианството - за или против?

• 53 731
  • 752
  •   1
Отговори
# 585
Аз само да кажа, че дефицит на Б12 може да има и при месоядни. Е как става това?  Grinning
Честа причина са разните стомашни и чревни заболявания, които препятстват усвояването на Б12.
Ето една свръх-научна статия за Б12:
http://www.beinsadouno.com/articles.php?id=324

# 586
След като на растенията вит Б12 не им трябва, как се пулчава така, че във всички животински продукти го има? Откъде идва? Вероятно се синтезира от самите животни Wink А човекът е много близък по анатомия и физиология  до някои животни...

# 587
Имаше промоция миналата седмица в Кауфланд,месото беше намалено с 50%...... Shocked...Ела да видиш какво става.Никаде нямаше такава опашка,каквато за месо.Ужас.
Oooo, тук / Канада/ има постоянно месни промоции. Само, ако им видите количките. Живеят за едното барбекю, жизненоспасяващо е.

easy, не разбрах какво искаш да ни покажеш във фейсбука. На мен ми излиза снимката на един мой виртуален познат. Него ли искаш да коментираме?  Simple Smile

А за да го има Б-12 в животинското месо, с какво мислите се хранят животните?

И друг въпрос: защо мислите мъжете са по-скептично настроени към вегетарианството и веганството?

Последна редакция: пн, 07 сеп 2009, 17:24 от Вери

# 588

И друг въпрос: защо мислите мъжете са по-скептично настроени към вегетарианството и веганството?

Защото се смята, че трябва да осигуряват прехраната на семейството в нашия вълчи свят. Не можеш цял ден да  се "овълчваш" във фирмата и да хрупаш салати. Поне така смятат повечето. Според мен зависи от настройката. Но така или иначе, ако цял ден шефът ти пили нервите, по- лесно посягаш към месото, защото ти дава нужната доза агресия, за да се противопоставиш. Но всичко е условно, разбира се.

Според мен номерът е да осъзнаеш, че така си манипулиран и сам да слезеш от "въртележката".
Апропо; по темата за промоциите на месо.
Вижте клипчето:
http://vbox7.com/play:ab89f17b

# 589
СпирОлина клипчето е жестоко Joy Само дето не видях никой да се спира при плодовете и зеленчуците Rolling Eyes

...ако цял ден шефът ти пили нервите, по- лесно посягаш към месото, защото ти дава нужната доза агресия, за да се противопоставиш. Но всичко е условно, разбира се.

Според мен номерът е да осъзнаеш, че така си манипулиран и сам да слезеш от "въртележката".

Точно това с агресията се опитвам да обясня на моя мъж.А как действа на децата помислете само... Rolling Eyes

# 590
След като на растенията вит Б12 не им трябва, как се пулчава така, че във всички животински продукти го има? Откъде идва? Вероятно се синтезира от самите животни Wink А човекът е много близък по анатомия и физиология  до някои животни...
От бактерии. Животните все пак не си мият храната както нас преди да я изядат  Wink

# 591
Аз само да кажа, че дефицит на Б12 може да има и при месоядни. Е как става това?  Grinning
Честа причина са разните стомашни и чревни заболявания, които препятстват усвояването на Б12.
Ето една свръх-научна статия за Б12:
http://www.beinsadouno.com/articles.php?id=324
И аз съм чела различни причини, но идеята ми е, че може да се наблюдава при всеки. До колкото си спомням много рядко се наблюдава дифицит на Б12..СКоро не съм чела по-въпроса и съм позабравила дали имаше статистика за случай при месоядни и вегани. Иначе бях чела, че по последни изследвания се синтезира в червата и назад в устната кухина. Между другото, доста храни са обогатени с него.

# 592
Хм, странно за фейсбукърския линк, на мен ми се отваря.
Добавките на б12 в соевите млека са от животински произход, мисля-то не вярвам някой да тръгне да извлича б12 от покълнали семена и мая, вместо да вземе от черен дроб, да речем.

# 593
Спиролина,това клипче направо ме уби!  Joy hahaha Joy hahaha....като си помисля,че и бабата на мъжа ми станаха в 6.30 да ходят за въпросното месо... ooooh!...представих си сега,каква гледка са били...Аз отидох последният ден от промоцията по обяд и една жена попита дали има месо,на което продавачката зад щанда отговори,че е свършило още в 9.30../незнам в колко отваря магазина в неделя/...
Каква лакомия само и то за нещо,което те убива... ooooh!...бавно,но сигурно... Sad....А със салами пък тип "уши ,нос,гърло" си пълнеха количките-по 5-6 бройки слагаха....направо да им се неначудиш....имам чувството,че такива хора ядат сутрин обед и вечер само месо и нищо друго,щото това дето пазариха,ще имч стигне за такова хранене поне за два месеца напред.... Sick

# 594
На мен ми дожаля, като гледах клипчето, какво доживяхме..По- зян от средностатистически американци бяха тези бягащи, блъскащи се хора. Confused Rolling Eyes И всички с шкембета.

Дъщеря ми каза, че в Кауфланд видяла един човек с мноооого голям корем. Впечатлило се е детето и все ми го разказва. Mr. Green Казах и , че ако яде бял хляб/ забравих за салама/, и нейният ще стане такъв. Joy

# 595
Дъщеря ми каза, че в Кауфланд видяла един човек с мноооого голям корем. Впечатлило се е детето и все ми го разказва. Mr. Green Казах и , че ако яде бял хляб/ забравих за салама/, и нейният ще стане такъв. Joy
Joy
И моята се впечатлява. Особено след като гледа Supersize mе. Даже и песничката често си пее.  Wink

# 596
# 597
Хм, странно за фейсбукърския линк, на мен ми се отваря.
Добавките на б12 в соевите млека са от животински произход, мисля-то не вярвам някой да тръгне да извлича б12 от покълнали семена и мая, вместо да вземе от черен дроб, да речем.
Не са. Аз не вярвам и някой да взима нещо от някъде при условие, че може да се направи по химичен път.

# 598

И тук между вегетарианство и здравословност има сложен знак за равенство, което не е вярно
Малко фанатично ми се струва.

Ето:
Цитат
13. Много ниско съдържание или никакви наситени мазнини. Обичайните вегетариански менюта използват всички естествени масла и готварски методи за повишаване на вкуса. Те не използват нездравословни наситени мазнини, които могат да доведат до различни сърдечни проблеми и сърдечно-съдови заболявания.

Представям си каква мазнина ще използват, ако си поръчаш например един кашкавал пане или чушка бюрек в ресторанта.
 Joy
Повишаването на вкуса също не го намирам за много здравословно.

# 599
СпирОлина, много си права!! Всъщност немялко вегетарианци правят грешката да увеличат приема на млечни и яйца, след като махнат месото, а това може да има много неблагоприятни последици за здравето...
Също не виждам нищо здравословно в пържените в растителна мазнина храни или пък в използването на маргарин  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт