Отговори
# 195
  • Варна
Добър ден.Моето бебче е на 7 месеца и има ЦКС 1-2 степен.От Варна сме и тия дни ще идваме в София.Дали е удобно да си запишем час при вас докато сме там -много ми е важно да си кажете мнението,но незнам редът какъв е ?

# 196
Благодаря ви др Чавдаров но какво да правим. Между другото имаме и малко напредък пази равновесие като я държиш за едната ръчичка преди се клатеше и падаше.

# 197
  • София
fifi82
стандартна транспортна люлка - не се сещам за друго определение на този уред - кошче с дръжка отгоре, което се носи на ръка или се поставя в колата и се фиксира.....

valito 79
трябвя да се свържете с мен на мобилния 0889 634 252, работни дни между 9,00 и 17,00 часа. Бъдете настоятелна, защото често съм в среща или заседание.

galla99
радвам се че при Вас, нещата вървят към по-добре.

# 198
 Simple Smile Благодаря за отговора на тъпия ми въпрос д-р Чавдаров  Embarassed Аз го зная кошче за кола. Така си и помислих, но все пак да попитам, нали все се притеснявам че нещо не съм разбрала.
Благодаря Ви отново. Лек ден Ви желая

# 199
Да вече не изка само да седи а иска и да ходи. Но Извиняваите за въпроса но какво да правим да изчакаме ли още или да вземем някакви мерки. Според вас те ще проходили пък макар и късно желателно ли е все пак да додем при вас на преглед.

# 200
  • София
galla99

Детето Ви е със спина бифида и вътрешна хидроцефалия с шънт (доколкото проверих от предишните постинги) и небих могъл без да имам конкретен поглед върху невро-кинезиологичния статус и възможностите на детето да Ви, да препоръчам нещо конкретно.

# 201

Вмъкни Цитат
galla99

Детето Ви е със спина бифида и вътрешна хидроцефалия с шънт (доколкото проверих от предишните постинги) и небих могъл без да имам конкретен поглед върху невро-кинезиологичния статус и възможностите на детето да Ви, да препоръчам нещо конкретно.

Извинявайте др Чавдаров но явно не сте ме разбрали не съм искала да ми слагате диагнози на детето в интернет без изобщо да сте го прегледали (и то диагнози които се поставят след изследвания) просто исках да ми дадете съвет като лекар а и като човек за упражнения за това къде да отида и какъв преглед да направя.  Благодаря все пак за труда да поставите стряскащата диагноза дано да не сте прав в което съм почти сигурна.

# 202
  • София
galla99,

Много се извинявам за допуснатата от мен грешка, но съм Ви oбъркал с fifi82.......много досадно !!!!

Моля когато ме питате няколко пъти, включвайте в питането и предишните постинги, особено когато има развитие на състоянието, за да не изпадаме в подобни неприятни състояния .... и двете страни.

# 203
zdraveite iskam da popitam za bebeto mi to e na 10meseca.kogato be6e na 6 meseca i postavixa v klinika po nevrologia diagnoza    mikrocifalia  4asti4na kraniosinostoza.epilepsia sindrom na  yest.         na vazrast 7 meseca  KT izsledvane na glaven mozak  kontrastno ysilvane nativen     KT naxodka       moza4no ve6testvo   sybtentorialno  bez vidimi KT danni za patologi4ni promeni v platnostta i stryktyrata.sypratentorialno vizyalizirat se atrofi4ni promeni v moz.ve6testvo,izrazeni v po zna4itelna stepen v 4elnite i parietalnite dialove.ventrikylna sistema  simetri4na,raz6irena nai zna4imo v oblastta na lateralnite ventrikyli i trigonymite na poslednite.6iro4inata na 3 ti ventrikyl e 8  9 mm.sybaraxnoidni prostranstva zna4itelno raz6ipeni v temporalnite, 4elnata oblasti i po konveksiteta do 9  10mm .selarna oblast  bez vidimi patologi4ni izmenenia pri nativnoto izsledvane.KT danni za moya4na atrofia  predimno korova i ymerena vatre6na i van6na xidrocefalia.    pravime rexabilitacia kade triabva da otidem blagodaria. v momenta vse o6te ne zadarja glavata si.

# 204
  • варна
 Ивче, моля регистрирай се  и пиши на кирилица, за да е удобно за четене.
 Също ще можеш да получаваш лични съобщения  от майки, минали по твоя път.

# 205
Да Ивче най- добре се регистрирай.
Извинявайте д-р Чавдаров че се намесвам във вашата тема , но как така Ивче първо микроцефалия, а после хидроцефалия аз ли неразбрах нещо newsm78

# 206
  • София
Iv4e

Не разбирам въпроса....Къде трябва да отидем.
Контролът на главата е ключово двигателно умение. Неговата липса след 9 мес. възраст е лош прогностичен белег.

Микроцефалията ("по-малка глава") може да е съчетана с хидроцефалия ("вода в главата"), което заедно с коровата атрофия (липса или малка по обем мозъчна тъкан в челните зони) е лош прогностичен белег.

Продължавайте с рехабилитацията, но само с кинезитерапия. Бъдете внимателни с нея, за да не предизвиква гърчове, защото последните "увреждат" наличната мозъчна тъкан, която и без това е по-малко от необходимата.

Успех.

# 207
Здравейте!
Въпроса ми няма отношение към ДЦП.
Знам че правилното е да дойдем лично на консултация, въпреки това ще пиша тук Вие ако прецените ще дойдем.
Сина ми декември ще направи 5 години, три от тези пет обикаляме лекари и психолози, причината е че Емил не говори. Все още за тези три години никой не ни е поставил диагноза, получих само препоръки от рода "да се занимава с логопед" "да ходи на занятия с психолог" . Последната препоръка получих от доктор Пачева (Пловдив) да пием Брейн Бустер и да дойдем след 3 месеца. От прегледа останах разстроена и разочарована, има за това много причини, ако е важно ще ги споделя. Засега мисля че е по важно да разкажа малко за Емил и за раждането му.
Еми се роди с форцепс, защото беше обвит с пъпна връв, проплака веднага, нямаше наранявания или пък крив череп, до 7-8 месеца не се притеснявах за развитието му, изправи се на време, пропълзя на време, тръгна стабилно на 1.3 мес. И до ден днешен мисля че не изоставя в развитието си от другите деца, има съвсем малко неща които не прави или пък е по назад от връстниците си. Мисля че изоставянето му се дължи на отсъствието на вербално изражение, само може би някой неща са извън "нормата"
1 Не скача с двата крака от възвишение или от място.
2 Не се облича сам
3 Когато не е мотивиран почти не е възможно да изпълни команда
4 И най важното Емил не говори, произнася някакви звуци които с нищо не ги свързва, с изключение на "А" което означава "Да".
От 2 месеца може да имитира как прави кола.
Дайте ми съвет къде да потърся отговор на въпросите ми.
Ако прецените готови сме да дойдем до София, благодаря Ви.

Последна редакция: пт, 25 сеп 2009, 15:38 от г-жа Стихийно бедствие

# 208
  • София
Здравейте.

По информацията, която ми давате, детето Ви вероятно има афазия (моторна - когато "неможе да сглоби" изречение, или сензорна когато "незнае как да сглоби" изречение). Афазията се среща при много неврологични, психиатрични, метаболитни и генетични заболявания в детската възраст.

Уместно е да направите консултация с детски невролог или детски психиатър.
Бих Ви препоръчал Детска Неврологична Клиника 4-ти километър, доц. Божинова, където има екип от различни лекари-специалисти и съответна лабораторна и образна диагностика, с които да се уточнят причините за липса на активен говор и съответното лечение, което е бавен и труден процес.

Успех.

# 209
Благодаря Ви.
ние минахме изследвания в св. Никола Александровска болница, и там нямахме  диагноза.
Готова съм на всичко и ако препоръчвате и там ще отидем, бихте ли ми казали какво трябва да направя за целта.
Да звъня на доц.Божинова? нужно ли е направление, всъщност как става тая работа.

Общи условия

Активация на акаунт