Отговори
# 600
  • София
Galence,

NE!

# 601
Как мога да се сваржа със вас доцент Чавдаров

# 602
  • София
Sled 12 sept. 2012 na mobilnia mi telefon 0889 634 252 ;ejdu 9,00 i 17,00 v rabotni dni.
Ako ne vdigna vednaga, povtorete pozvaniavaneto, za6toto veroiatno sam v sre6ta ili druga administrativna procedura.

# 603
Искам на бързо да ви кажа за нашия проблем.Детенцето ми е на 2 години и не може да върви още стъпва на пръсти и си крастосва понякога крачетата.Преди 10 дена се върнахме от София там лежахме във Света Наум там ни поставиха диагноза ДЦП.Физиотерапефта във болницата д-р Милушев ни каза 4е трябва да му се сложат шини.Дадоха ми номера на д-р Гиров и след 10-ти август мислим да отидем при него но ми се искаше и през вас да минем да го прегледате.Иска ми си да си кажете и вашето мниние.Иначе като цяло на детето нищо друго му няма жизнено е весело с главата е наред разбира всичко.

# 604
  • София
Здравейте Ради.

След като са ви поставили диагноза ДЦП и детенцето ви ходи, мака и на пръсти, вероятно ????? (без преглед !!!) се касае за много лека форма на спастична дипареза.
Рехабилитацията на ДЦП е комплескна и включва различни методи на физикалната и рехабилитационна медицина (кинезитерапия, стречинг, електротерапия, термотерапия, ударно-вълнова терапия, и др.) медикаментозно лечение на повишения мускулен тонус (локално с ботулинов токсин), както и ортотично лечение чрез шини.
В различни етапи от заболяването се прилагат различни методи, чиято цел е да се засилят едни мускулни групи, да се отпуснат други мускулни групи и общо да се координира тяхната дейност, за до може да се стимулира и подобри модела на ходене на детето ви.

Това са най-общи положения, а конкретно от какво се нуждае детето Ви към настоящия моментр мога да кажа след подробен невро-кинезиологичен преглед.

Имате право ежемесечно, до 18 год. възраст, да рехабилитирате детето Ви по Клиничина пътека №240 на НЗОК за Физиотерапия и рехабилитация на ДЦП, като се полагат 10 дни с по 3 процедури дневно.

Ще мога да прегледам детето Ви след 12 септ. 2012.

Потърсете специализирана болница/център за рехабилитация на ДЦП. Такива има в София (www.cpcentresof-bg.com), Пловдив, Варна-виница, Момин проход-Костенец, Котел, Банкя. Може би пропускам някоя, но може да направите справка в НЗОК, кои болници имат сключени договори за рехабилитация на ДЦП. 

Успех.

# 605
Благодаря ви много за отговора и се надявам живот и здраве септември месец да ви поситим

# 606
# 607
  • София
Моля ви, пишете на кирилица!

# 608
Здравейте д-р Чавдаров ,
Детето ни е на 4 години, преди две години идвахме при вас на консултативен преглед №4/1 от 20.07.2010 г.. Въпросът ми е  подходящо ли е за  състоянието му занимания  до 1/2 час на ден през лятото скокове на батут   , и каране на детска количка с педали - механична , като тези на линковете:
http://prikachi.com/images.php?images/504/5182504d.jpg 
http://prikachi.com/images.php?images/505/5182505f.jpg
Няма проблеми с равновесието и  се забавлява на батута , пробвахме и количката веднага я подкара  Simple Smile. Мога да ви пратя по пощата резултата от консултативния преглед.

# 609
доц.Чавдаров, синът ми е на 4 месеца и половина,роди се с тежка асфикция и бъбречна недостатъчност и беше на апарат за дишане.С повишен мускулен тонус е и изостава с развитието.Постоянно плаче и е много нервен.Правихме му скенер и излезе външна хидроцефалия.Пие фенобарбитал и доскоро му действаше добре,но от две седмици насам е ад.Консултирах се с неонатолог и с кинезитерапевт и ми казаха че върви към ДЦП.Насочиха ме към   Вас,но ми казаха да изчакам да стане на 6 месеца.Трябва ли да чакам още месец и половина или може и по-рано да му се установи какъв е неврологичният проблем?

# 610
  • София
Добо,
дайте ми името на детето на лични, за да Ви отговоря.

Деси-та
При диагноза външна хидроцефалия, която е съчетана с неспокойствие е уместна първо консултация с детски неврохирург и детски невролог.
Не чакайте детето да стане на 6 мес. за да започнете рехабилитация, защото възможностите за възстановяване намаляват с пропуснатото време !!!!

# 611
Направихме консултация с детски невролог, точно той ни изписа фенобарбитала и имаше действие до преди 2 седмици.Правим му и рехабилитация-масажи и упражнения по Войт и Бобат и именно рехабилитаторката ни насочи към Вас,защото трябва да му се направи ново ЕЕГ,за да се установи къде има възбудимост и нови огнища.Той е малко над 7 килограма и пие по 20 мг фенобарбитал дневно.Спряхме Ноотропила и си мислехме че ще се успокои малко,но не.И понеже трябва ново ЕЕГ(нещо,което му е правено и преди)не мога да си обясня защо трябва да чакаме да направи 6 месеца?Между другото фенобарбитала го пие от 4 месеца насам,а ноотропила го започна една седмица след раждането.

# 612
  • София
Деси-та,

Като детски невролози Ви препоръчвам доц. Божинова или доц. Литвиненко, където могат да направят и ЕЕГ на детето. Говорите за "Възбудимост и нови огнища"..... може би фенобарбитала не е най-уместния медикамент, а кинезитерапията също може да се окаже "предозирана". направете консултация и с детски неврохирург, защото може да се окаже че има и  "покачване на вътремозъчното налягане".
                       !!!!!!  Цялата информация която Ви споделям е хипотетична, тъй като информацията която ми предоставяте е крайно недостатъчна, а и нямам никаква представа от невро-кинезиологичния статус на детето Ви и подробната му анамнеза !!!!!!

# 613
Благодаря!

# 614

Общи условия

Активация на акаунт