Хиперактивност с дефицит на концентрация - тема 5

• 34 596
  • 296
  •   1
Отговори
# 120
  • София
pasinet, това както го описваш се чудя дали не е и при моето дете. При нея го наричат повишена тревожност. Имаме същите неща, както ги описваш. Отстрани изглежда като голяма привързаност. А на детска градина лесно ли оставаше твоето дете?

# 121
pasinet, като те четох и ти завидях (благородно де  Wink). Много трудно хващам Мимка да си я нагушкам, все тича. Confused Вече проявява сама инициатива и идва да ме прегръща и повтаря "Маминце, маминце...", а аз се разтапям. Heart Eyes Ама не са много често тези моменти.
Иначе знам как се чувстваш. И аз изкарах почти цяло лято сама с двете деца у дома. Този престой се отрази зле и на мен и на Мими.

# 122
pasinet, . А на детска градина лесно ли оставаше твоето дете?

Ами ще видим след дългото отсъствие как ще е, но до сега след първоначалния период на опознаване на децата и госпожите, някак прие като режим, че се ходи там и ходеше с желание. Юни месец, като беше сборна група имаше проблем с едната госпожа и му липсвал един от най големите приятели и беше голям рев и зор сутрин. Но и тогава след като се успокои ме уверяват, че няма проблем през деня, нито с децата , нито със заниманията.
Сега ще ни е по трудно, защото в нашата градина 1 и 2 група са общо и 3 - предучилищна също. Така, че ще сме с батковците, той ще е най малък като роден на края на декември. И с не дотам добрия говор, дано не се комплексира нещо, че не може като по големите деца.  Confused

# 123
След 2-месечно отсъствие, Мими на 15-ти тръгва на детска градина. Никога не съм я спирала, дори и през летния сезон и не съм имала проблеми. Ходеше с удоволствие. Вчера и споменах, че след две седмици отива в ДГ и тя се разплака. Каза, че не иска и няма да ходи. Confused Усещам от сега какви проблеми ни очакват. В предучлищна ще е. В групичката ще имаме нови дечица, които много се опасявам, че ще и се подиграват и останалите, които са си свикнали с нея и я приемат, ще последват примера им. Изплашена съм, трудностите тепърва предстоят, децата ни растат...

# 124
Незнам какво да ти кажа, щото и ние на 15.09. тръгваме предучилищна. Може би не е трябвало да я спираш за толкова дълго време от детската. Аз Мири не съм го спирала, беше в смесени групи с дечицата и по този начин и те, и той свекваха един с друг. Сега сме си вкъщи, щото подготвят стаята им за първия учебен ден. Децата го познават, а и той няма да е в нова обстановка.
Мари Анка горе главата. Трудности винаги ще има. Не трябва да се предаваме, защото ако ние го направим, то тогава какъв избор ще имат децата ни. Ще се борим със зъби и нокти за благополучието и комфорта им пък, ха дано хората да станат по човечни и разбрани към нашите проблеми  Praynig

# 125
  • sofia
Здравейте, отдавна не бях писала  Embarassed. Алекс тръгна на детска градинка на 1.09. Днес му е третия ден, положението е що годе нормално. Вземам го на обяд. Това е нова детска градина за него. Очаквах стрес и истерии, но за сега нищо такова не се случва. Напрежението е за мен, до като го прибера  Confused. В групата са малко дечица, надявам се да му понесе добре.
Сред 30 вряскащи деца в предишната детска, определено не се чувстваше никак комфортно.
Тук групичките са малки и се работи основно върху говорни проблеми.
Мари_Анка, pepi_r и всички останали  Hug Да, децата растат и с тях и трудностите.
По някога е неизбежно, децата са жестоки, прями. Но пък имат родители, които би трябвало поне от обща култура да покажат надецата си какво е толерантност към различните.
Всички тук го преживяваме, но поне аз, не мога да свикна, когато понякога третират детето ми като различно.

# 126
Ники си ходи на градина през цялото лято. На него си му  харесва. При него става малко по-сложно, когато имат занимания и трябва по-дълго време да седи и да изпълнява някакви задачки. Понякога възпитателките се сърдят , че става и им разваля дисциплината. И мен много ме притеснява първи клас. Сега в градината децата са свикнали с него и го приемат. Според госпожите не му се подиграват, нещо,  което което мен винаги ме е притеснявало. Но понякога деца по улиците, на които той казва нещо се подсмихват и се споглеждат...., което ме наранява въпреки, че знам, че са деца и не разбират.

Според вас, кое е по-подходящо - предучилищна в градина или предучилищна в училище? Мисля за това от едно известно време и не мога да преценя.

# 127
Ами аз твърдо съм решила, че за нас най-добрия вариант е предучилищна в детската градина. Там е едно затворено пространство, тоалетните им са наблизо, всичко е организирано, има ред и дисциплина. Само като си помисля за дългите коридори в училищата и ми става лошо. Представям си как е междучасие, детето иска да отиде до тоалетна, но някой по-голям ученик ще му препречи пътя някъде, що не и в тоалетната нещо да стане, или че ще тръгне по коридора, а учителките няма да го видят и кой знае къде ще отиде.....
Абе едни такива черни и мрачни мисли ми минават през главата за училището. А за градината съм спокойна  Rolling Eyes

# 128
  • София
Според вас, кое е по-подходящо - предучилищна в градина или предучилищна в училище? Мисля за това от едно известно време и не мога да преценя.

И аз много мисля над този въпрос, но това, което пише pepi_r е много разумно и изобщо не ми беше минавало през ума. Май че по-добрият вариант е да му дам още една година време за порастване, за изграждане на самодисциплина и чувство за самозащита, за наваксване на говорни и поведеченски умения.

# 129
Здравейте ,Дани също е предучилищна  ,малко се притеснявам и аз,в нова  градина  със същите деца .Новия кмет  отпусна доста  пари   за децата   направиха ремонт на градините ,направиха Център за работа с деца  с  логопед,дет.психолог,кинезитерапевт ,сензорна стая  за  деца с Хиперактивност и  със Сид  (стаята е много красива   Simple Smile
Тука няма възможност да  караме  предучилищна във   училище поради простата причина че няма   такава екстра,иначе  бих го пуснала   във училище   ..това е моето мнение.Защо предпочитам училището ,  занятията са няколко часа  и са до обяд ,подготовката е по интензивна  и не е като в градината .Там се изисква от децата доста повече..Дисциплината е доста по затегната  детето трябва да стои на чина  ,да слуша да изпълнява задачи  и команди   Rolling Eyes които малко или много   го подготвят за училището .

Друг е въпросът със дисциплината колко детето ще издържи  на  напрежението  ,колко ще е концентрирано .и  до колко ще  съумява  да изпълнява зададената му   задача за изпълнение  Rolling EyesОбщо  взето    всичко ми се вижда много сложно  особено и  със английски я   за капак в програмата  Laughing

Ние  изписахме Моливко     абсолютно всички  книжки   до  7 годишна възраст  Играй и Мисли  - които много   му помогнаха- развиха мисленето и логиката  абстрактно логическото мислене     се развива  Wink
Знае азбуката ,пише цифрите и брои ,учим се да разказваме  по картинка с  всеки ден се справя  все по добре .
По препоръка на Оля   съм започнала да го уча да срича  ,сега правя и картончета със срички  ..които  в последствие ще ги сглобяваме ,това  е по руската методика на Зайцев .

Няколко дена не съм ви в чела, и малко ми домъчня ,  за форума на Данито  купих  две книжки които са тип  ребус  от 4-6 год  препоръ4вам ви ги  горещо Hug  bouquetЕдната е за фермата другата е за животните ..

Макс и Лина живеят в потънала в зеленина ферма. Разходете се с тях и се запознайте с животните от фермата. Чакат ви забавни часове с интересни занимания!
"Макс и Лина във фермата" е предназначена за деца от 4 до 6 години.
Подходяща е за самостоятелна работа, за съвместни занимания с родителите и в детската градина.
Кратките и забавни разказчета в книгата ще запознаят децата
с домашните животни, с предпочитаната им храна, с продуктите, които ни дават.
Стикерите ще доставят на децата незабравими часове с игри и забавления, които обичат.
С помощта на тази книга, детето упражнява и развива:
- концентрация и наблюдателност, за да намери необходимия стикер
и да го постави на мястото му в текста
- логично мислене, за да избере точния стикер сред няколко сходни стикера
- речеви умения, за да разкаже историята, която е „илюстрирало" с подходящите стикери търпение и упоритост, за да се справя със задачите и да постига целта си

Последна редакция: ср, 03 сеп 2008, 14:12 от Bluevelvet

# 130
Moмичета, искам отново да напомня и помоля всички, които получиха карти от Супер Дупер, да ги сканират, за да можем да си ги разменим, а и тези, които не успяха да поръчат, да могат да си ги разпечатат. Знам, че става бавно, но ще е полезно за всички. Благодаря ви предварително! Hug
Тези дни съм като в депресия. Всъщност, чудя се дали това моето не са симптоми на такава. С наближаване на първия учебен ден в ДГ, аз се чувствам все по-изплашена. Мисля и за родителската среща... Дали трябва да обясня на всички родители кратко, че Мими има проблем, или да оставя нещата така.

# 131
Мда .... и аз да кажа за детската градина. Моя го оставили при малките деца, със следващия набор без да говорят с мен или да го обсъдят. Не повдигнах въпроса, аз самата смятам, че може би е по добре така за него, но ми се стори неуважително дори да не ми споменат за това си решение.  Confused
Та Мари_Анка в момента сме две депресираните.

# 132
А, защо при малките  newsm78. И при нас го имаше този вариант да бъде или с малките, или с наборчетата си, но преценихме /с директорката/, че малките го "дърпат" надолу, докато при големите е по-добре. Той самия се опитва да копира поведението, действията на другарчетата си, а те пък се стремят да му "набутат" думички в устата  Simple Smile.

# 133
А, защо при малките  newsm78.

Ами при нас е малко сложно в градината, защото голямата група е заедно с предучилищната , а и той е на края на декември и като по проблемен, ще му е още по трудно. По скоро ще е единичен случай и аз това. Но все пак ми се искаше да го обсъдят с мен. Това ми е мисълта.Заради това ми стана кофти.  Confused

# 134
  • София и там където не се пуши
pasinet, направо са ти направили услуга. Така няма да минаваш на разни комисии. Тук има мами дето и предварително казаха( с деца родени декември) и не ги оставиха децата с по-малките и после на комисия минаха, а така поне на комисия няма да минаваш. Че е гадно защото децата ни са различни, гадно е, ама комисиите и обясненията са още по-гадни. А моя накрая на първата предучилищна - фиктивно и на него му бяха направили папка, уж с диплома, ама аз рев, при това ме ангажираха да събирам подписите за дипломите, та аз събирах подписите, а моето дете не отиде на училище. Абе гадно си е, ама да са живи и здрави. После се чудех, защо толкова съм преживявала.

Общи условия

Активация на акаунт