Хиперактивност с дефицит на концентрация - тема 5

• 34 571
  • 296
  •   1
Отговори
# 75
При мен е точно обратното. Всички се опитват да ме убедят че си въобразявам и че му няма нищо, но само аз си знам колко пъти съм си мислела защо, защо не е като всички нормални деца. Уж не е болен, но не е и нормален.
Тежи ми това положение и това е.
Не е много майчинско изказването ми, но така си е. Става ми мъчно понякога.  Cry

# 76
Moмичета, благодаря ви за подкрепата и съветите! Hug Почувтсвах се ужасно тази сутрин след репликата на свекърва ми, но след като ви изчетох, погледнах малко по-философски на нещата.
Утре ще ви покажа уникални снимки на моята готвачка Мария. Тази вечер беше облякла една моя дълга тигрова рокля и сложила една малка хавлия на главата и ми каза: "Аз съм готвачка!". като я видях, голям смях падна. Даже събудих мъжо да я види, такава гледка не е за изпускане. Mr. Green После си взе кетчуп и хляб и реши, че ще прави кекс. Обаче как ми омаза килима и пердетата с кетчуп... Ама аз и се радвам. Това си е стъпка напред. Малка, но стъпка! Grinning

# 77
Упражнения за развитие на вниманието ,мисленето,логиката  ,упражненията са за след 4 год  възраст  .Препоръчвам ги   Peace

http://picasaweb.google.bg/DesislavaPeeva79/4

# 78
       Руски сайт, от който може да теглите обучителни филми, анимации, игри, книги и музика за деца. Само трябва да се регистрирате.
       http://puzkarapuz.ru/index.php

# 79
Благодаря на Блувелвет и Сладко пате за полезните линкове! Hug Ще ги разгледам много подробно като се приберем от почивката. И ще поработим с Мими.
Вчера празнувахме именният и ден с няколко дечица и техните майки. Дали защото си ляга много късно (и друг път съм споделяла, че имаме проблеми със съня), а Веси я събужда рано, през деня беше много неадекватна и превъзбудена. С децата почти не игра. Усамоти се с новите си играчки. Cry По-късно вечерта, обаче ме зарадва много. Посетихме баба и, която също беше именничка. Едно съседско дете дойде да си поиграе с Мими. И друг път съм ви разказвала за него. До скоро живееше в Испания и отношението и към моята дъщеря е към всяко друго дете. Разбират се прекрасно. Мими обожава да имитира всичко каквото направи тя, включително и гимнастическите упражнения (гимнастичка е "испанката") Simple Smile. Хубавото е, че за разлика от повечето деца, за които Мими е странна и особена и я гледат с недоумение, това дете я приема безрезервно такава, каквато е. Мисля, че имаме още доста да учим тук в Бг за отношението към различния, неравностойния... Confused

# 80
Летен проздрав на всички родители!
Ето нещо което да ви сгрее на още по-високи градуси!
Става дума за Майкъл Фелпс - плувеца чудо на олимпиадата.
http://7sport.net/7sport/sp_1sport/d5131_10.htm
С огромен интерес  гледах победа след победа и  се  чудех  какво ли му дават на момчето Laughing, а той си е от нашата "партия"!
Е и огрооомна работа... Браво!

# 81
Здравей Оля и аз го гледах  Фелпс   Hug  bouquet Страхотно плуване направи...

# 82
Момичета, искам да се похваля, че имах възможността да ми гостува най- добрата психоложка - Петя Атанасова.Тя е наистина велика, както ми я описа Катинка.Петя беше 4 дни у дома и работи с детето ми всеки ден. Най- важното, е че ми показа как да работя и аз . Отговори ми на много въпроси, изчисли му КОР, подари ми мед. четка и ми състави сензорна диета. Най- вече успя да наблюдава детето как се държи в дом. обстановка. За почти всяка ситуация ми даваше съвети. Показа ми как да въведа правила и ограничения у дома. Мога да напиша още много, но все още се чувствам, като че сънувам и не мога да си събера мислите  и да осъзная каква награда получих.
Много съм щастлива, че се запознах с нея, за което искам да благодаря на Катинка   bouquet

# 83
Bluevelvet ,ще пиша тук, за да мога да бъда полезна и на други.Първо знаете, че ние сега започваме, едва от два месеца та за това много от нещата за вас и останалите дечица , които сте доста по- напред от нас няма да ви кажа сигурно нищо ново.Психоложката изчисли КОР - коефициента на психично развитие на детето, а след 6 год. възраст е IQ. Това сигурно и вие сте го правили. За мен е ново тъй като ние никога не сме посещавали психолог.Състави му "Сензорна диета"
- люляне на лялка - 10мин.
- четкане + раздвижване на ставите (пресоване) и притискане на гърдите и гръбчето с ръце (едновременно) - 5 мин.
- каране на колело- 10 мин.
Това всеки ден преди започване на заниманията. Аз лично го правя в 10,00ч и след това сядаме и започваме да "учиме". 10 дни. след това 6 дни почивка. Даде ми идея как например да го понатоваря по време на разходка та да се поумори - във една детска раница да сложа две бутилки мин. вода и да я носи или елече със зашити в него торбички пясък. Ицко знае около 50 думички и да съставя изречения с пекса и да използва малко от тях,а за емоциите -нищо. Тя ми показа жестовете, с които да му ги обяснявам така че да ме разбере. Начина по който да го подтикваме да каже какво иска като единият родител застава зад детето, а другия да го пита какво иска и този отзад да казва вместо детето- думите да идват отзад, а по- късно и самото дете се научава да ги използва. Ние още не използваме "дай" - и това сега го учиме.Показа ми как да обяснявам за "малко" и "голямо", да сортираме - нещата за ядене и за обличане(с картите) , да отделяме копчета от стотинки , да открива скрития предмет под две захлюпени чашки и разни такива идеи за развитието, но това сама разбираш, че е за начинаещи.
По- късно ще пиша пак  Hug

# 84
  • София
ZLAMOMA, позволявам си да ти дам още един от съветите на Петя.Преди да тръгне тя за към вас ми се обади и дойде в една градинка за да наблюдава Мишо извън кабинета в обикновена среда.Направо паднах тогава чудех се как да я помоля да ми отдели време за такова нещо, а тя ми се обади точно с тази цел  Heart EyesТа тогава ме скастри за нещо, което гледам и ти правиш.

Цитат
подари ми мед. четка и ми състави сензорна диета.

Петя не ти е направила на теб диета  Wink.Основната ни грешка е да мислим и говорим за нас с детето в множествено число.Докато казваме ние това, на нас това, на нас онова няма да можем да бъдем отделни личности.Препоръката и беше да мисля за себе си отделно - нали и аз съм човек, не съм част от детето, и то не е част от мен - отделни личности сме.Така ще му помогна повече.

# 85
Благодаря за съветите. Критики и препоръки приемам всякакви. Как иначе ще се науча.  bouquet

# 86
Ицко знае около 50 думички и да съставя изречения с пекса и да използва малко от тях,а за емоциите -нищо. Тя ми показа жестовете, с които да му ги обяснявам така че да ме разбере.
      ZLAMOMA, благодаря ти че споделяш всичко това с нас. Hug
      Ще ни разясниш по-подробно относно жестовете, които трябва да се използват, за да обясним емоциите на дечицата си.
      За отделянето на копчетат от стотинки една идея и от мен, ние сме разделяли боб и леща. Peace

# 87
Жестовете например за сърдит- показваш  картинка на човече със сърдито лице и казваш сърдит и бръчкаш вежди и цупиш устни след това караш детето да ти покаже как се сърди?Весел- показваш картинка със човече, което се смее и ти се смееш и пак детето да покаже как се смее.Плача- картинка и търкаш очи с ръце и плачеш и отново детето.Когато се удари заставаш до детето и притискаш болното място и казваш "боли"и правиш тъжна физиономия.Трудно ми е да го обясня по- лесно е да се покаже.
За малък и голям- две еднакви картинки например кола на едната -малка, а на другата- голяма- Показваш малката и докато казваш малка показваш с пръсти ( с палец и показалец все едно, че държиш малко топче между тях), а за голяма правиш голям кръг с разтворени ръце(високо вдигнати и очертаваш голям кръг до като се съберат) След това сортирате малки и големи картинки. Същото го пробвах и със триъгълници и кръгчета от цветна хартия- малки и големи - триъгълниците в един цвят , а кръговете в друг, с топки, с приборите за хранене дори и въобще със всичко, което можете да се сетите.

# 88
 Zlamoma, как успяхте да си "отвлечете" психолог за у вас? Това мие  мечтата. Винаги съм мислила ,че е по- добре да се види детето в действие. Гледах и предаването SOS бавачки така ми се иска някой да показва грешките на всички при общуване. Мисля, че грешките на възрастните са голяма част от липсата на напредък за детето. Моля, кажи да ли това е практика за този психолог?

# 89
Много се радвам за напредъка на дечкото на Зламома.  Grinning

Моя син пък се сдоби с морско свинче подарък от едни близки приятели и не можах да го откажа. Как ли ще му се отрази грижата за животинчето не знам. За сега е супер възхитен, храни го, слага му вода, да видим до кога ще му е мерака. Щото аз хич не си падам по животни в домашни условия, макар че съм в къща с двор.  Confused

Иначе говори доста, макар и все още с неправилна граматика, но дисциплината му е под всякаква критика, понеже е във ваканция.Нямам търпение да мине още една седмица и да го изстрелвам на градина.  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт