Какво с бяло пилешко месо?

  • 6 232
  • 25
  •   1
Отговори
  • 1
  • 2
  • Всички
  • Мнения: 651
Имам едно добро количество бяло пилешко месо /мъжа ми го помислил за бутчета и го купил/ иска ми се да го изпържа със зеленчуци - моркови, чушки, картофи/?/... нещо китайско ми се върти в главата,
но моите по принцип бяло п.месо не ядат  ooooh!
как да го направя, че да е по-вкусно?
  bouquet   chef   bouquet

# 1
  • Мнения: 832
Ние много харесваме пилешко месо с топено сирене, масло и гъби на фурна.Става много вкусно и ароматно.

# 2
  • Мнения: 7 474
Виж тези, може да ти хареса нещо, а и в трите месото няма да е сухо Wink
само го нарежи по на дребно Crazy

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=174157

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=161145.msg3125759#msg3125759

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=136240.msg2575396#msg2575396

# 3
  • Стара Загора
  • Мнения: 743
Можеш да панираш хапки - с галета, сусам или панировка с бира.
Шишчета, рулца с плънка по избор.
Пържолки на тиган и поляти с някакво сосче.
Ммм в нашата къща много се тачи бялото месо...ако не измислиш какво - дай го насам  Wink

# 4
  • Мнения: 1 176
Виж и тази рецепта.Така приготвено,месото става крехко и сочно.Копирам си поста от една друга тема.
Идва ми наум една лесна и бърза рецепта с пилешки гърди.В тефлонов тиган се слага малко мазнина,кой каквато има или обича.Като се затопли се прибавят пилешки гърди нарязани на хапки,които са предварително овкусени и мариновани пак по желание на готвача.Разбъркват се от време на време,добре е да са под капак.Когато са почти готови се добавят пресни червени,зелени и по възможност жълти чушки,нарязани на ивички.Добавя се и прясна краставица,също нарязана на жулиени и 1 главичка лук нарязана на "лунички".Добавя се на вкус малко течна готварска или пък заквасена сметана.Разбърква се добре и се оставя на котлона колкото да поомекнат зеленчуците и да се смесят ароматите.Отстранява се от огъня,захлупва се с капак и са остава да поотлежи.Преди поднасяне се поръсва с пресен магданоз.Сервира се върху подложка от задушен ориз.
Тази рецепта ми е една от любимите.Дава възможност да се експериментира като с подправките,така и със зеленчуците.Всеки може да си я нагоди според вкуса.Ако ти допада,пробвай и кажи дали ти харесва.

# 5
  • Мнения: 444
Нарязано на ивички и панирано с корнфлейкс  Peace

# 6
  • Мнения: 2 829
най-често го правя на каша-пиле
идеята с корнфлейкса е добра Peace

# 7
  • Мнения: 2 779
иска ми се да го изпържа със зеленчуци - моркови, чушки, картофи/?/... нещо китайско ми се върти в главата,
Бих махнала картофите  Peace
Пиле със сметанов сос-нарязваш месото на пържолки,мариноваш с уорчестър сос/соев сос/ .Мяташ в тигана с нарязани гъби.Запържваш леко,и добавяш 20 гр,бяло вино-само за аромат и една скил.чесън-пресована.Прибавяш 1 коф. заквасена сметана и сирена каквито имаш/топено,пушено ,синьо/.Когато се посгъсти махаш от котлона,сервираш с настърган кашкавал.Става много вкусно .
По желание можеш да добавиш царевица,лук на шайби/аз не го долюбвам/,печена чушка/и с трушия става/кисели краставички.Каквото ти подскаже кулинарния усет   chefАко имаш и сушени манатарки става екстра направо  Peace

# 8
# 9
  • Стара Загора
  • Мнения: 2 731
Не се справих с търсачката този път и не мога да пусна линк, правила съм тази рецепта на Пипинка мисля че е, много е вкусно.


Пилешки гърди / колкото броя ви трябват /
Също толкова парчета нарязан бекон / дебелината му е въпрос на вкус /
Настърган кашкавал
Това са продуктите 
1.Пилешките гърди / или пържоли , но от бяло месо / се задушават в масло колкото да побелеят   и се нареждат в тавата
2. Върху всяко парче пиле се слага парче бекон
3. В тавата се налива прясно мляко , колкото да я покрие
4. Пече се докато беконът видимо е готов
5. Поръсва се с кашкавал / обилно / и се връща във фурната

Много върви със задушени зеленчуци или царевица в масло и е идеално за гости 
Бързо , лесно и вкусно е , а и изглежда страхотно като се сервира !

# 10
  • Мнения: 651
Изложих се  Confused
На вкус добре, даже супер, но на вид  Sick
Перфектно нарязаните кубчета месо като започнаха да се задушават се.. разпиляха на конци..
отначало ги пуснах в горещата мазнина с цел да ги "запечатам", но не се получи  ooooh!

Децата естествено не ядоха, не им хареса как изглежда  Sad
Той и шоколада има цвят на _ _ _ _ _, но ...

# 11
  • Мнения: 1 176
Хм,неприятно се е получило.Нали не си варила предварително пилешкото?Месото замразено ли ти беше?Така ми се е получавало само със замразено филе от риба.По коя рецепта го приготви?

# 12
  • Мнения: 9 130
купеното бяло месо е много крехко и освен, че му е излишно варенето, то се задушава или пържи за не повече от 10 мин. Малко повече от това и при разбъркването започва да става на конци.

# 13
  • Мнения: 651
По коя рецепта го приготви?
импровизирах  Mr. Green
Малко повече от това и при разбъркването започва да става на конци.
...май трябваше да го отделя..  Rolling Eyes

много ми харесва пилешкото със зеленчуци в китайския...но те доколкото знам го пържат при изключително висока температура, а и в онези тигани..  Rolling Eyes

# 14
  • Мнения: 9 130
пробвай тези пилешки хапки - подобни са  Peace

# 15
  • Мнения: 2 804
Овалва се предварително в брашно преди пърженето за да не се залепва .

# 16
  • Мнения: 774
Първо се изпържва пилешкото месо на хапки, изважда се, изпържват се зеленчуците и тогава всичко се смесва.

Успех следващия път!

# 17
  • Мнения: 868
Моето чедо само бяло месо яде.  Опитвам се да го готвя със зеленчуци, и даже моята страшна капризка яде следното:


1. Пиле в гювеч
Запържвам няколко пържоли от пилешки гърди с подправки, каквито обичате, докато месото побелее.

Задушавам отделно нарязан кромид, гъби, и ситно нарязани моркови (поне 5-6). На края, добавям 1/2 чаша бяло вино и бъркам докато се изпари.

Слага се всичко в голям гювеч с дафинов лист , сух магданоз, и други подправки и се пече на фурна.

Аз не използвам сметани и много кашкавал защото ме е страх от излишни калории. Ако искате, може да се добави настърган кашкавал накрая. Пресен магданоз също се добавя на края.


2. Спагети и всякакви видове пасти с пиле и броколи.

3. Пиле със зеленчуци по китайски (аз купувам готови миксове със замразени китайски зеленчуци в големи торби).

4. Пилешка яхния с картофи и гъби. За съжаление, грах не иска, иначе бих сложила.

5. Пилешки гърди на скара, предварително мариновани и с подправки. Гарнитура: броколи или моркови на пара.

Идеята е винаги да има и зеленчуци...

# 18
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 351
И вероятно са много вкусни! И аз съм им се заканила!  Thinking

# 19
  • Мнения: 651
ААААааа любимото ми за готвене...но с бутчета, а не с бяло месо  Confused

# 20
  • Мнения: 6 040
фрикасе  Crazy

# 21
  • Mediterraneo
  • Мнения: 38 491
Пиле в сладко- кисел сос. Много го обичаме вкъщи.

# 22
ZDRAVEI ,MILA OT MARS malco kusno se vklyu4vam,no 6tom iska6 ne6to kitaisko,ako iska6 probvai mnogo e vkusno.   purji se vsi4ko po-otdelno zele na ivitsi,4u6ki na 6aibi( zelena i 4vservena),morkovi na krug4eta,gubi,tsarevitsa i soevi kulnove(poslednite tri ot konserva,no su6to se izpurjvat),mesoto na kub4eta su6to se purji i nakraq mu se dobavq soev sos .otdelno se vari oriz(ot dulgiq) ,no ne vuv voda a vuv koka kola.vsi4ko se razburkva.DOBUR APETIT

# 23
  • Мнения: 801
Жалко, но не се отказвай, че то пилето освен гърди друго няма. Това месо ми е най- уважаваното, защото става най- лесно и бързо, а вариантите безкрайни. Важното при това месо е да не се се готви повече от 3-5 минути. Най- добре запържи за 2 минути на силен огън и го прибави отново като свалиш яденето от огъня.  От бяло пилешко освен китайско в сладко кисел сос, правя печени в тиган рулца, пълнени с някаква плънка (пържен лук със фъстъци, маслини, кашкавал с шунка, кисела краставичка), но най- много си го уважавам натюр на скара или панирано (в счукани ядки), може и като  Cordon blue (торбичките се затварят най- добре с яйце или намаслени клечки за зъби). Става и за паеля с риба и пилешко.
Ако пека пиле, винаги махам бялото месо, и го слагам едва когато другото се е опекло, иначе не става за ядене. Един съвет, никога не купувай замразено пилешко в България, инжектират вода и в крайна сметка готвиш медузи.
Успехи в бъдеще.

# 24
  • Мнения: 651
  никога не купувай замразено пилешко в България, инжектират вода и в крайна сметка готвиш медузи.
Да   chef предпочитам охладеното   chef
Мерси, rila11,   bouquet
повечето неща не ги знаех  Embarassed
смесено ли?
аз гювеч правя с пилешки бутчета и свински ребърца  Heart Eyes

Отделно се вари ориз, но не във вода, а в кока-кола.

интересно  Rolling Eyes мисля да пробвам   bouquet

# 25
  • Мнения: 281
Просто шишчета,може да редуваш с гъбки,лукче,чушка.  chef

Общи условия

Активация на акаунт